Zaštita printanog cda?

poruka: 6
|
čitano: 1.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zaštita printanog cda?

Pozdrav svima,

nedavno sam nabavio printer Epson Photo p50 koji ima mogučnost printanja na cd medije, i dobro radi svoj posao, no mene zanima kako zaštititi tu isprintanu površinu od razljevanja, pošto je tinta podložna razmazivanju, prođe se malo vlažnim prstima po cdu i gotovo..

Dal bi se dalo nekakvim lak sprejom il?

Ima li netko kakva iskustva?

0 0 hvala 0
15 godina
Zaštita printanog cda?

Na kakve cd-ove ispisuješ slike? Postoje posebni printable cd-ovi koji imaju na prednjoj strani papir.

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zaštita printanog cda?

Pa da na te i ispisujem, npr. Verbatim printable

15 godina
neaktivan
Zaštita printanog cda?

Mislim da ne, ne mogu tvrditi, ali nikada nisam naišao na ništa slično.

A čuj CD sam po sebi (printan ili ne) treba držati dalje od vode. vlage (dakle ne hvatati mokrim rukama) tako da mislim da nešto takvo i nije potrebno.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zaštita printanog cda?

Aha, malo sam googlal, pa sam saznal da postoje posebni mediji npr. Imation AquaGuard, i Taiyo Yuden WaterShield, sam kaj ih baš i nema u ponudi kod nas.

Naime ovi obični printable cdi, jednostavno ne zadovoljavaju, vidi se svaki otisak, malo znojni prsti i tinta se razmaže. To mi je bitna stavka pošto cover za muzički cd mora bit postojan i otporan na manipulaciju.

15 godina
neaktivan
Zaštita printanog cda?

Ja sam isprintao preko 500 verbatimovih što dvd-a što cd-a i stvarno sam bio zadovoljan otiskom, iskreno nikad mi nije palo na pamet ovo što si naveo da tebi stvara problem. Ali opet, razumijem što želiš reći. Što se tiče ovih medija probaj preko Ebaya naručit, siguran sam da se može Namigiva

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice