Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša izdvojena tema

poruka: 6.079
|
čitano: 1.557.155
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog mi
Kalmageddon kaže...

A koji Razer predlažete u klasi od 600tinjak kuna? :)

DeathAdder.

Twitter: @191x7
15 godina
neaktivan
Savjetnik za odabir odgovarajućeg gamerskog miša

Može preporuka za miš do 350kn. Treba mi biti dobar ergonomski jer dosta vremena ga koristim za obradu slika i slično. Ne igram igre pretjerano...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sharkoon Darkglider ili Fireglider..

15 godina
ratep1 kaže...

Može preporuka za miš do 350kn. Treba mi biti dobar ergonomski jer dosta vremena ga koristim za obradu slika i slično. Ne igram igre pretjerano...

Pogledaj si i CM Storm Havoc !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan

S obzirom da trenutni glodavac polako otkazuje poslusnost - lijeva tipka nekad reagira, nekad ne - doslo je vrijeme da se nabavi novi mis. Trenutni mis je manji pa je u pitanju claw grip, iako mi nije strani niti palm grip, vrlo lako se naviknem. Nije mi toliko bitan kao neki ekstra gejmerski (povremeno igram, najcesce RO ili neki drugi FPS, ponekad strategije, ponekad avanture, nije niti bitno, ako funkcionira za FPS, funkcionirat ce i za strategije), cijena bi bila izmedu 200 - 300 kn.

Iz tog razloga mi je Fireglider (ovaj crni, crveno-crni mi je grdi, a i procitao sam ovdje da je crni kakti bolji) nekako najprivlacniji (kupio bih ga u Linksu, jer mi je najblize i imam ok iskustva s njima). A i gledao sam malo recenzije, kazu da je izmedu claw i palm gripa sto mi izrazito pase. Da li je to ok izbor?

Drugi izbor bi mi bio CM Storm Havoc (pasao bi mi na CM Storm podlozi {#}), ali je on poprilicno skuplji, a s obzirom da nisam HC gejmer, niti patim previse na marke/milijun dpi-a/cega vec, nekako mi ga se nece uzeti.

Misljenja, prijedlozi?

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

S obzirom da trenutni glodavac polako otkazuje poslusnost - lijeva tipka nekad reagira, nekad ne - doslo je vrijeme da se nabavi novi mis. Trenutni mis je manji pa je u pitanju claw grip, iako mi nije strani niti palm grip, vrlo lako se naviknem. Nije mi toliko bitan kao neki ekstra gejmerski (povremeno igram, najcesce RO ili neki drugi FPS, ponekad strategije, ponekad avanture, nije niti bitno, ako funkcionira za FPS, funkcionirat ce i za strategije), cijena bi bila izmedu 200 - 300 kn.

Iz tog razloga mi je Fireglider (ovaj crni, crveno-crni mi je grdi, a i procitao sam ovdje da je crni kakti bolji) nekako najprivlacniji (kupio bih ga u Linksu, jer mi je najblize i imam ok iskustva s njima). A i gledao sam malo recenzije, kazu da je izmedu claw i palm gripa sto mi izrazito pase. Da li je to ok izbor?

Drugi izbor bi mi bio CM Storm Havoc (pasao bi mi na CM Storm podlozi {#}), ali je on poprilicno skuplji, a s obzirom da nisam HC gejmer, niti patim previse na marke/milijun dpi-a/cega vec, nekako mi ga se nece uzeti.

Misljenja, prijedlozi?

Nedavno sam uzeo CM Storm Havoc i jako sam zadovoljan...oblik nije previše ergonomski, više vuče na neutralan oblik, i iskreno mi to više odgovara (ergonomski miševi mi iz nekog razloga više umaraju ruku jer forsiraju jedan položaj, ali svatko ima različite preferencije što se toga tiče), odličan je senzor i materijal...inače DPI setting nije fiksan, možeš pomoću "slajdera" točno odrediti svaku od 4 osjetljivosti na svakom profilu...

..uglavnom topla preporuka za Havoc, a vjerujem da ni sa Firegliderom nećeš pogriješiti...

BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
15 godina
1domagoj1 kaže...

Misljenja, prijedlozi?

Ako mozes , skoci do Linksa i osobno isprobaj ta dva misa da vidis koji ti bolje pase u ruci , jer nemamo svi iste šape pa da ja mogu reci da ako meni neki mis ergonomski pase da ce i ti dobro pasati ! Mislim da bi za tvoje potrebe , koliko sam procitao , bio dovoljan i crni Fireglider !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Ajmo ovako...Fireglider mi je sasvim ergonomski ok(da imate orijentaciju šta predložiti)..Imam 600kn koje planiram potrošiti na miša..Prijedlozi? Toliko je velika ponuda da ni sam ne znam šta da uzmem..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moja preporuka Logitech G700S ( malo preko 600kn ) ! Ili G700 za 600kn ! Imam ga i mis mi je odlican , jedino sto mu malo baterija kratko traje !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

A g602 npr, Razer Deathadder, Razer Orochi 2013(wireless), Sharkoon Drakonia Black ili Darkglider? Nesto od toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Darkglider je isto vrlodobar , CM Storm Havoc također ! Razer mi se ne sviđa , mislim da su malo precjenjeni , G602 je OK , al mi se ne sviđa sto nema nikakav punjac , vec se moraju stavljati nove baterije kad se stare istrose !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan

Probaj Mionix naos8200, cijena je dobra, a Vrdelja se navodno kune u njega (čovjek im iskustva, valjda zna o čemu priča), jedino što moraš naručiti izvana..

http://www.amazon.com/Mionix-NAOS-8200-Gaming-Mouse/dp/B00ANIRU7U

BF3, MW2, Origin: okrad1337 Steam: okrad5656
12 godina
neaktivan

Pa mogu naizmjenično koristiti 2 para punjivih , neke duracel malo bolje npr...?

16 godina
neaktivan

Naravno da da.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

ima li tko iskustva sa Logitech G500s, tj. sa njegovim initirajućim pištanjem kad miš miruje??

http://www.youtube.com/user/Bambytalica
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Upravo uzeo Logitech g602, mogu reći samo da je razlika između njega i fireglidera kao da pređeš sa opel corse u ferraria :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav, koji miš od ovih je najbolji?

Razer Imperator

Steelseries Sensei

Logitech G700

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Control Master kaže...

Ovako ti je lakše.

1 Razer Imperator
6 Steelseries Sensei
18 Logitech G700
17 godina
Control Master kaže...

Razer Imperator

Steelseries Sensei

Logitech G700

Nijedan.

15 godina
vrinho kaže...
Control Master kaže...

Ovako ti je lakše.

100 ljudi 100 ćudi, svatko ce ti rec drugacije, kupi si sto ti najvise odgovara. Pitas koji je najbolji znaci da nemas nekih financijskih ogranicenja, odi do par trgovina i isprobaj.

EUW - pomijac ... http://www.flickr.com/photos/95668587@N06/
11 godina
neaktivan

191x7 zasto to velis, btw ovaj zadnji savjet najvise stoji, nekako mi je najljepsi razer, nisam siguran, hvala vam u svakom slucaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Control Master kaže...

191x7 zasto to velis, btw ovaj zadnji savjet najvise stoji, nekako mi je najljepsi razer, nisam siguran, hvala vam u svakom slucaju

Pa, kad imaš para onda valjda gledaš uzeti miš s senzorom bez mana. Naravno, ako ti je gaming bitan.

Al ako hoćeš miš s manjkavim senzorom ili lošije kvalitete, onda možeš i jeftinije proći.

11 godina
neaktivan

Pa nije baš da imam love na bacanje - ono, htio bih proci što povoljnije no kvaliteta je na prvom mjestu, sta mislis tocno sa ovime - laser sa manama - tj da je laser slabiji, sta tocno treba trazit kad su laseri u pitanju, tj koje modele misa, i sta nije u redu sa recimo razer imperatorom ili g700 jer su mi ta dva nekako prvi odabir, igram cod online - tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Uzmi Logitech g602 , ja sam se oduševio sa mišem.. Meni bolje leži nego 700s i bolji mi je ukupni dojam uopće..

Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Control Master kaže...

Pa nije baš da imam love na bacanje - ono, htio bih proci što povoljnije no kvaliteta je na prvom mjestu, sta mislis tocno sa ovime - laser sa manama - tj da je laser slabiji, sta tocno treba trazit kad su laseri u pitanju, tj koje modele misa, i sta nije u redu sa recimo razer imperatorom ili g700 jer su mi ta dva nekako prvi odabir, igram cod online - tnx

Pa, mane senzora su stvari tipa:

- neisključiva akceleracija (pozitivna ili negativna)

- predikcija (angle snapping)

- jitter

- z-axis bug 

- ogroman LOD (Lift-off distance)

Perfektan (flawless) senzor nema te mane i ima dobre brzine praćenja.

Primjeri miševa s flawless senzorima: Logitech G400 (s PID PZ 1333 i noviji), G400s, Razer Deathadder 3.5G, Deathadder 4.5G, Deathadder 2013, CoolerMaster Storm Spawn, CM Storm Xornet, novija revizija Saitek MAd-Catz Cyborg R.A.T. 3 i slični. Uglavnom su u pitanju optički senzori zadnje generacije. Od laserskih može proći jedino sa Avago ADNS A9800 senzorom (to su oni s bijesnim DPI vrijednostima npr tipa 8200), no taj senzor je toliko nov da s ejoš ni ne znaju sve negativne stavke odnosno mane (za sada npr nije preporučeno za low-sens igrače i slično).

Avago ADNS 9500 senzori (miševi s 5000-5700 dpi, npr Logitech G500, G700, Steelseries Sensei, Prestigio PMSG1 i drugi), dakle laserski senzori predzadnje generacije imaju do 5% akceleracije na nekim podlogama (recimo da je lutrija, npr moj SpeedLink Kudos na mojoj CM Storm Tactics nema primjetne).

17 godina
neaktivan
191x7 kaže...
Control Master kaže...

Pa, mane senzora su stvari tipa:

- neisključiva akceleracija (pozitivna ili negativna)

- predikcija (angle snapping)

- jitter

- z-axis bug 

- ogroman LOD (Lift-off distance)

G700 ako isključiš akceleraciju u driverima onda ju nemaš uopće. Predikcija se isto da isključiti. Jitter osobno nemam sa G700 niti nikakve bugove sa z-osi.

P.S. A što se tiče baterije, samo ne crna podloga i baterija će trajati duže (trenutno sam bez svoje crne podloge i to sam primjetio već nakon nekoliko sati) jer iz nekog razloga laser treba više snage ako se miš koristi na crnoj boji.{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 23:50 (AA-d00d).
17 godina

G700 koristi Avago ADNS 9500 varijantu, takozvani S9500 odnosno A9500S. To je senzor kojem je s tvorničkih 5040 DPI forsirano 5700 dpi.

I ne možeš akceleraciju isključiti nikako. Barem ne tih do ~5% što svaki 9500 senzor ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne koristim ni približno 5040, kamoli 5700.

Iskreno nisam nigdje pročitao da se netko žali za akceleraciju na g700, moguće da je ima ali to ćeš vjerovatno skužiti ako baš to tražiš. U ove 3 i nešto godine koliko imam taj miš ovo prvi puta čujem.

17 godina
Kakve veze ima sto to prvi puta čuješ? Samo se nisi informirao o senzoru kada si kupovao i to je to. I moj Kudos ima taj senzor jer kada sam kupovao miš nisam znao toliko o miševima već samo čitao raznorazne nadrirecenzije tipa onih u Bugu. Iduću kupnju miša neću se zeznuti i to je to, ipak mi je primar MP FPS.
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ima veze jer nisam to uopće primjetio dok igram (i ja više igram FPS).

I nekako vjerujem da ti to vidiš samo zato jer si to pročitao negdje pa ti miš automatski ne valja.{#}

...ili kriviš miš za svoj loš skill?{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice