Printer - preporuke izdvojena tema

poruka: 1.823
|
čitano: 1.028.059
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Printer - preporuke
InkJet Artist kaže...

I zašto nebi uzeo ponovo Epsona SX 218 ukoliko je 100% ispravan.

U 7 godina koliklo si love ostavio na zamjenske tinte?

razmišljao sam da ga opet kupim, al kad su već opcije otvorene - gledam šta se još nudi, budući da već kupujem novi.

Nemam pojma koliko love, nisam trošio puno tinte, printao sam koliko mi je u kojem razdoblju trebalo, uglavnom za fakultet - seminari, uručci, tekstovi i ostali materijali. Kupovao sam uglavnom Orinke za 10-15kn po kazeti.

Zašto pitaš?

9 godina
neaktivan

Zato jer na Njuškalu možeš naći SX 215 ili 218 +trajne kazete + tintu u količini kao 100 zamjenskih kazeta za istu cijenu za koji ćeš dobiti novi PX 225 - 100 kn.

A ukoliko uzmeš novi PX 225 ista stvar te dođe cca 800 - 900 kn A L serija još 200 -300 kuna više

16 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Poštovanje, molio bih preporuku za printer u boji (ako je moguće da bude i AIO, odnosno i skener), budžet je od 1000 do 1500 kn, može i jeftinije i a i malo skuplje ako je best buy, printer će se koristiti za kućnu upotrebu ali u kući ima četvoro studenata tako da potrošnja nije prosječno kućna, hvala unaprijed!? :)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Printer - preporuke

Trebao bi preporuku za laserski printer.

Ono što tražim je:

- da je samo crno-bijeli

- da su toneri čim jeftiniji

- da je cijena čim manja

Da li ima nešto takvo na vidiku? :D

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

A zacrnjenje?

Treba li ti odlično zacrnjenje za grafičku pripremu

Ili otisak može biti slabo zacrnjen

Odnosno nekad moraš kupiti 3 jeftina tonera da bi dobio jednak broj otisaka kao sa malo skupljim tonerom. Pa najeftinije na prvi pogled ispadne najskuplje.

13 godina
Printer - preporuke

Treba mi neki muktifunkcionalan printer, ono da ima skener i kopirku. Ništa posebno. Da je tinta što jefitinija, ne znam.kako ti ide trajne/original/zamjenske. Cijena nekih 300 kn ako ima.

Hvala.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ukoliko ti je cijena i jeftin crno bijeli otisak glavni kriterij potraži na Njuškalu  Canon MP 550. Imaš ih u paketu sa tintom za  2000 -5000 otisaka za samo 200 - 300 kn

A ukoliko hočeš laser onda za 500 kn  dibiješ i laser  sa 3000 otisaka i kopirku koju spregneš sa laserom preko iCopy softvera

Isto tako možeš uzeti i neki novi novcati MF HP laser.  Imamo jednog takvog na servisu. Sve odlično osim što izlazi prazan list papira a nije inkjet.

A dijelovi za zamjenu ne postoje.

14 godina
InkJet Artist kaže...

A zacrnjenje?

Treba li ti odlično zacrnjenje za grafičku pripremu

Ili otisak može biti slabo zacrnjen

Odnosno nekad moraš kupiti 3 jeftina tonera da bi dobio jednak broj otisaka kao sa malo skupljim tonerom. Pa najeftinije na prvi pogled ispadne najskuplje.

Ma ne treba mi ništa profi :) Iskreno, niti ne znam šta znači zacrnjenje.

Neće ni biti nešto jako korišten, uglavnom za kućnu upotrebu.

13 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Molim vas preporuka solidnog printera do 1000 kn. Služio bi ordinaciji uglavnom za printanje uputnica, nekih word dokumenata i slično, dovoljno je crno-bijeli, laserski po mogućnosti, pouzdan, što jednostavniji za instalaciju i kompatibilan s Win 8/10.
Trenutni printer je HP LaserJet 1010, ali on je star preko 10 godina i već nekoliko puta su bili problemi s driverima i dosta je toga više. Još ako je moguće da je sličnih dimenzija ili slobodno malo veći, ali samo da nije puno glomazniji od sadašnjeg.

Puno hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
9 godina
neaktivan

Pogleaj si Brother  HL 1110

Upravo tkriveno da za njega imaš zamjenska rješenja od 50 - 100 kn za 1000 - 1500 otisaka

Usporedbe radi za iste novce koje daš za nabau ovog novog Brothera dobiješ tek 3000 -4000 otisaka  kroz neki  refubrished HP Laserjet: A kasnije te zamjenski toner od  3000 - 4000 otisaka dođe  150 - 200 kn  Znači na istom si.

Jeina razlika je što je HP nepoderiv  a ovaj Brother Potroši pa baci Nakon 10 000 otisaka kupuješ novi Brother . A kod HP imaš neograničenu garanciju uz brandirane zamjenske tonere.

15 godina
peterstern9 kaže...

Molim vas preporuka solidnog printera do 1000 kn. Služio bi ordinaciji uglavnom za printanje uputnica, nekih word dokumenata i slično, dovoljno je crno-bijeli, laserski po mogućnosti, pouzdan, što jednostavniji za instalaciju i kompatibilan s Win 8/10.
Trenutni printer je HP LaserJet 1010, ali on je star preko 10 godina i već nekoliko puta su bili problemi s driverima i dosta je toga više. Još ako je moguće da je sličnih dimenzija ili slobodno malo veći, ali samo da nije puno glomazniji od sadašnjeg.

Puno hvala!

Ne vidim potrebe mjenjanja HP 1010, ako misliš problemi PCL5 error i nekad ne printanja više od jedne stranice rješenje je Vistin driver HB verzija, isto sam imao tih problema

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2016 13:54 (Flying Dutchman).
13 godina
Printer - preporuke

Može preporuka nekog cijenom pristupačan laser-colorca sa pristupačnim zamjenskim tonerima?

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jako teško

Zašto?

Zato jer to nije nikome u interesu osim tebi.

I ti bi definitivno želio uzeti novi kolor laser jer ukoliko netko prodaje takav korišten kolor laser koji ti tražiš ili je teška budala ili jer izraubao sve potrošne dijelove pa sad traži žrtvu

Dakle opet se vraćamo na početak kupuješ novi kolor laser naj jeftiniji u kojem se nalazi 4 * 30 gr tonera. I košta te cca 1000 kn. To potrošiš za tjedan dana i onda hočeš nećeš kupuješ nove tonere u vrijednosti  1200 kn

E sad  ukoliko imaš srerću možeš negdje još uvijek pronaći neki HP Color  LaserJet 1600 u koji isto idu zamenski toneri od cca 300 kn ali su kapaciteta 80 gr tonera

Znači zaključak ukoliko kupuješ novo  za 300 kn dobiješ toner od 30- 40 gr tonera  A ukolkiko kupuješ kolor laser stare generacije za iste novce dobiješ duplo više otisaka.

I sad si zakljući sam kome je tu danas  u interesu prodavati nešto što za iste novce traje dvostruko duže

Ukoliko znaš odgovor napravi search i riješio si svoj problem

13 godina
Buđet je nekih 2000kn za osobu koja me pitala preporuku, očekivao sam nekakvu pomoć jer nemam baš previše posla s laserskim pisačima jer nikad mi nisu bili dio mojeg opisa posla.

I nije da ih baš pratim kako se vrte po tržištu kao što tinejđerice prate Kardashianke.
Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
9 godina
neaktivan

Nemoj očekivati da će ti neko umjesto tebe odraditi  posao, pogotovo da pri tome nema neki interes.

Znači kad ti netko ovdje nešto preporuči, možeš biti 100% siguran da je u igri neki interes koji ti ne možeš dokučiti.

Dakle jedino pametno što ti mogu reći je da uzmeš par različitih lasera u razmatranje i raspitaš se  sa kolikom količinom tonera se pune ti toneri.

E tada možeš jedino otkriti što je za tvoje novce najpovoljnije.

Znači potrudi se i izčačkaj taj podatak za svaki kolor laser, naravno ukoliko ne želiš slušati nečiji skriveni interes

Ali to moraš odraditi sam

13 godina
InkJet Artist kaže...

Kako se zove ova tema? Tražim preporuku, ne očekujem da ga netko umjesto mene ga gurne.

Trenutačno mi najzanimljivije izgleda ovo, ali naravno, očekujem nečije tuđe mišljenje, jer tomu služi ova tema. 

I kao što rekoh, printer nije za mene, buđet je 2000kn, otvoren sam za preporuke.

9 godina
neaktivan

To ti se inače zove skriveno reklamiranje.

Jer onaj koji to ne radi onda stavi u opcije na diskusiju  3 konkurentna proizvoda

A ne postavi pitanje a nudi samo jedan odgovor na odabir.

I jako se ljuti kad mu se daju u ruke alati pomoću kojih bi sam  mogao lako od ona 3 konkurentna proizvoda odabrati onaj koji bolje odgovara postavljenim kriterijima

10 godina
neaktivan
Printer - preporuke

Dal postoje printeri koji rade na principu telefaksa? Kao da sam negdje citao da postoje. To bi trebali biti wi-fi printeri ako se dobro kužim al na koju udaljenost od printera do printera oni mogu raditi tj.slati dokumente i printati?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 15:26 (lola25).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozz...
Sestra me zamolila da se raspitam za printer koji joj je kao uciteljici razredne nastave potreban...
Vecinom bi to bili neki dokumenti, tu i tamo neka slika...
Nezeli se zajebavati sa nekim zamjenskim bojama nego recimo da trazi cjenovni best buy kvalitetnog 3u1 sa koliko toliko pristupacnim original bojama...
Sobzirom da sam zadnji printer davno kupovao nezz niti kako se krecu cjene niti na sto bih trebao paziti pa ako moze malo usmjerenja...
Unaprijed hvala svima na trudu...
Budi ponosan!

0 0 hvala 0
15 godina
ramzocro-HCR kaže...

Kako se zove ova tema? Tražim preporuku, ne očekujem da ga netko umjesto mene ga gurne.

Trenutačno mi najzanimljivije izgleda ovo, ali naravno, očekujem nečije tuđe mišljenje, jer tomu služi ova tema. 

I kao što rekoh, printer nije za mene, buđet je 2000kn, otvoren sam za preporuke.

Drum zamjenski je CE314A 14000 str, ostali zamjenski CF351A 1000 str. računaj  i ostale

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2016 14:46 (Flying Dutchman).
9 godina
Posto ce vjerojatno puno printat djeci, mislim da joj se vise isplati kupit neki sa spremnicima za boju nego da svako malo mijenja boje i kupuje te patronice il kak se vec zove.. Epson serija L, kod nje se kupi dl tinte il kolko vec i nalije, 70ml ima vec za 50kn, dok u zamjenskim patronicama cesto dobijes 5ml, ak i tolko, i kod njih ti zna izbacivat da nema boje, a jos vidis da ima unutra...

Jednom kupio zamjenske, hangar18 jer drugih nije bilo, unutra bila trecina spremnika, ak i tolko.. Isprintal jednu stranicu i gotovo, boja prazna.. Nakon tog kupil punjive patrone i od kad ih imam, par mjeseci, jos ih nisam moral dopunjavati.. Tak da po mogucnosti pronter sa ciss sistemom di samo dolije tintu, nema kupovanja posebnih spremnika
10 godina
neaktivan
Dal ce njoj kao laiku biti problem nadoljevati tu tintu?
Nisam jos radio sa takvim nadopunama pa nezz sam procjeniti...
U tom printeru vec budu takve patrone u koje mozes naljevati ili se trebaji zasebno kupiti?
Budi ponosan!
9 godina
U epson L nisu vise patron(inace za svaki printer postoje punjive patrone koje se s spricama pune al ovi printeri nisu takvi), nego je tvornicki spremnik za tintu.. Ispod sam stavil link kak se nalijeva tinta pa joj mozes pokazat, mislim da ces tak najbolje znat, a i ona sama jel ce bit problem ili ne... Ps. Nece se to bas tak cesto dogadat da ce morat tocit tintu.. Pise da je 70ml za 4000str a ostalih boja je 70ml za 6500str po punjenju :)
14 godina
Printer - preporuke

Jel moze preporuka za printer koji bi sluzio za printanje dokumenata u crno bijeloj boji? Trebao bi neki printer koji je dosta brz sto se tice printanja s jeftinim zamjenskim tonerima. Nemam neki odredeni budzet, ali volio bi da nije skup :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pogledaj Brother HL 1100 Toner puno za prazno za 1000 otisaka za njega te dođe 50- 60 kn

17 godina
Printer - preporuke

Pozdrav svima!

Zadnjih nekoliko dana tražim si printer s kojim bih dobio dobar omjer cijene printera i boje i moram priznati da već polako gubim živce .
Printer je potreban za kućnu upotrebu i po nekakvoj slobodnoj procjeni na njemu bi se printalo 300 - 500 papira godišnje. Cura radi kao odgojiteljica i to je glavni razlog nabavke printera, što znači da mi treba nešto u boji ali opet nema potrebe za nekakav super-oštar ispis.
E sad, htio bih vaše mišljenje o ovome printeru. Vidim da je boja za njega jeftina ili ne uzimam nešto u obzir pa mi se samo čini jeftino? Je li uopće moguće naći solidan printer za cca 400kn (to je iznos koji sam prvotno planirao izdvojiti za printer)? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bio jedan takav prije neki dan u servisu.

Pita komitent jeli možete ovo popraviti.

U čemu je problem?

Pa blinkaju lampice

Aha A od kada blinkaju lampice.

Pa od kada sam zamjeni kazete

A koje kazete ste stavili u printer

Pa naravno one jako poznate zamjenske. Svida se reklamiraju po forumima.

Aha  A što pokazuje status monitor?

Pa nekakvu grešku B200

Aha. A što mislite ima ta greška B200 kave veze sa zamjenskim kazetama

Pa pojma nemam. Zato sam i došao u servis da pogledate u čemu je problem.

Problem je jednostavan. Error B200 kaže otišla vam je glava na printeru

. Vrlo česta pojava kod  Canon printera i zamjenskih kazeta. A dali to ima kakve veze jedno sa drugim to zna samo dragi bog i  Canon.

Ne razumijem

Pa dragi bog ili Canon lako mogu tako složiti firmver da ukoliko slušate jednog ili drugoga  vaš printer doživi  cca 5- 10 000 otisaka. A ukoliko ih ne slušate onda vaš printer sahranite  za 50% tog ciklusa. I naravno ni jednom ni drugom ne možete dokazati da su to napravili namjerno.

Aha . Što da napravim.

Naravno morate ili slušati jednog ili drugog te kupiti sličan takav printer ili kupiti novu glavu

Aha. Pošto je nova glava

Pa 400 - 500 kn

Aha. Pa to mi se ne isplati. Rađe kupim za 600 kn novi printer

I budete u njega opet stavili ove poznate jeftine zamjenske kazete

Pa naravno

OK Onda se ponovo vidimo za 18 - 24 mj is aistom greškom.

OK

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.11.2016 13:50 (InkJet Artist).
17 godina

Ok i koji je onda savjet? Koju marku bih trebao kupiti? HP? Ili je isti slučaj i sa HP-om? Ovaj odgovor mi je u isto vrijeme rekao i jako puno i skoro ništa. 

9 godina
neaktivan

Ukoliko kupuješ novo onda moraš otići u neku trgovinu što prodaju nove printere i pitati ih isto pitanje. Jer oni što prodaju nove printere sigurno najbolje zanju odgovor na tvoje pitanje.

Ovdje ti nije najbolje mjesto za postavljanje takvih pitanja jer odje  netko ti može odgovoriti na takvo pitanje jedino iz pozicije vlastitog iskustva.  Odnosno tek što je neki uređaj koristio 12 - 24 mj.  A takve uređaje se više ne može nabaviti kao nove, Već jedino kao refubrishe ili rabljene. A tako nešto te vjerojatno ne zanima.

A ukoliko te to zanima opet ti je najbolje konzultirati se sa nekom firmom što prodaje refubrish printere.

Odnosno kad ti netko kaže da je zadovoljan sa novim printerom, onda teško da će netko biti nezadovoljan sa nečim što je tek raspakirao ili u najboljem slučaju koristio tek 2 - 3 mjeseca. U takvom slučaju svi savjet su ti bezvredni na dugu stazu.

Upravo zbog tga se stalno mijenjau  printeri da bi ljudi morali kupaovatio ono što im se servira a ne ono što znaju da je provjereno u praksi kao dobro rješenej za njihov novčanik. I jednostavno kao što ti ne znaš što bi stvarno uzeo uzmu ono prvo što im dođe pod ruku ili zbog nečega zapne u vidokrugu

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice