Logitech K350 review by Pranja

poruka: 11
|
čitano: 5.464
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen

Specifikacije:

Ova bežična set tipkovnica na standardnoj frekvenciji od 2.4 GHz koja koristi 128 bitnu  AES enkripciju te ima domet do 15 metara. Uz tipkovnicu se isporučuje Logitech Unifying prijemnik koji je veličine nokta. Tipkovnica je dimenzija 50,8*25,4*5,08 cm i teška je 1,54 kilograma sa dvije AA baterije. Podržani operativni sustavi su Windows XP/Vista/7 32/64 bit. Za instalaciju drivera potrebno je imati ili internetsku vezu ili cd rom čitač. Preporuka je skinutu zadnje verzije drivera sa Logitech-ove stranice.

Pakiranje:

Tipkovnica dolazi zapakirana u velikoj kutiji na kojoj su slike tipkovnice i njenog prijemnika. Sa druge strane kutije nalazimo detaljniji is tipkovnice te njezinih mogućnosti. Dizajn kutijej e tipčan Logitech dizajn sa bijelo-zelenom tematikom i slikam proizvoda obrađenima u Photoshopu. Logitech je na tražnjoj strani kutije istaknuo da bi se korištenjem ove tipkovnice u kombinaciji sa njihovim mišem i hladnjakom za laptop poboljšao komfor pri korištenju prijenosnog računala. Nakon otvaranja kutije dolazimo do kartonske bijele kutije u kojoj se navlake nalazi tipkovnica dok su u kartonskim utorima zataknuti prijemnik te produžni kabel za prijemnik . Na samom dnu kutije u posebnom utoru su spremljene upute,cd sa driverima te još neki materijali.

Dizajn:

Što drugo reći osim-Logitech si je stvarno dao truda. Tipkovnica zbog svoje podređenosti ergonomiji nije uopće zakinuta na polju dizajna već je dizajn istaknuo sama svojstva tipkovnice . Weve natpise nalazimo na Space tipki kao i na „prednjici“ tipkovnice (stranici tipkovnice koja gleda u monitor).  Logitech znak je iscrtan na plastičnom umetku koji se nalzi usred kožnog odmorište na ruke. Te ostavlja dojam kožnog volana u automobilu.  Jedina zamjerka bi se mogla izreći specijalnim tipkama koje su u sivoj boji umjesto u crnoj.

Ergonomija:

Polje na kojem ova tipkovnica apsolutno briljira jer-ergonomija. Valovite tipke imaju velik razmak, CRTL,Win,Alt,Space,AltGr,Fn tipke su zaobljenje i stapaju se sa odmorištem za ruke koje je mekano te izvedenosa pokrovom od umjetne kože.  Nožice tipkovnice imaju dvije mogućnosti podešavanja-4 i 8 stupnjeva nagiba. Gornji dio tipkovnice je nagnut prema korisniku te je lako dohvatljiv. Tipke su ugodne na dodir,lagano hrapave, sa kraćim hodom ali ne malo teže na pritisak.  Funkcijske tipke izvedene pomoću tipkala i malo su teže za pritisnuti( što je dobro jer ih ne možete slučajno stisnuti).

Mogućnosti:

Tipkovnica posjeduje 16 specijalnih tipki te još dodatnih tipki u vidu kombinacije Fn+Fx te omogućava zavidne mogućnosti upravljanja računalom od otvaranja programa,browsera,upravljanja playerom, te sijaset drugih mogućnosti. Skoro sve se tipke mogu reprogramirati u Setpoint softveru. Indikator za bateriju je također zgodno izveden te je tu kada ga zatrebate.

Osobni dojam:

Uz sve nabrojeno, te uz napomenu da tipkovnica ima nevjerojatnih 5 godina garancije, čini se kao pravi izbor no definitvno nije bez mana. Glavna mana je ta što je hrvatski layout  dodan na US layout te tako zbunjuje korisnika. Ja sam to riješio lijepljenjem crne mat folije na US znakove. No svejedno,dosta znakova nedostaje te sam kontaktirao Logitech u vezi tog problema. Do pisanja ove recenzije još nisam dobio odgovor.

Ocjene:

Pakiranje-17/20-nedostaju detaljnije specifikacije tipkovnice ali produžni kabel za prijemnik je zgodan i koristan detalj.

Dizajn-18/20-lijepa tipkovnica koju kvare tek sive tipke.

Ergonomija-20/20-pravo olakšanje za zlogove.

Mogućnosti-20/20-sve što vam treba i ne treba. ;)

Osobni dojam-10/20-dojam je pokvaren lošim HR layoutom. Ako štoteks Genius tipkovnica od 8 € može imati full HR layout, onda bi bi ga morala imati i Logitech tipkara od 50 €.

Ukupno: 85/100

SK crew
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2011 23:22 (Pranja).
Moj PC  
5 0 hvala 10
13 godina
odjavljen

Zanimljiv odgovor od Logitecha:

Dear xxxxx  xxxxxx,

Thank you for contacting Logitech's Customer Care.

Regarding the Croatian layout on your Logitech Wireless Keyboard K350.

I regret to inform you that the Croatian layout is not produced by Logitech at all.  Any Keyboard which has Croatian layout has been modified by local distributor/ retailer. Therefore there are no spare key we would be able to send. The empty keys are not available as well.

If the layout hasn't been done properly I would recommend to contact retailer for warranty exchange.

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Priča ti gluposti taj sa supporta, očito nezna da su slovenski i hrvatski layout isti , meni kad su slali mx5500 napomenuo sam da hocu slv (slovenski) layout i imali su ga, što znači da se W ne štampa " kod mikija u garaži pokraj dućana"

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 0:10 (s-type15).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: Logitech K350 review by Pranja
s-type15 kaže...

Priča ti gluposti taj sa supporta, očito nezna da su slovenski i hrvatski layout isti , meni kad su slali mx5500 napomenuo sam da hocu slv (slovenski) layout i imali su ga, što znači da se W ne štampa " kod mikija u garaži pokraj dućana"

Jesi siguran da su isti? Ako jesu,poslat ću mail i tražiti ga.

SK crew
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
s-type15 kaže...

Jesi siguran da su isti? Ako jesu,poslat ću mail i tražiti ga.

da isti su , baš pišem sa mx5500 na cijoj kutiji pise slovenian/croatian layout

13 godina
odjavljen

Evo i odgovora:

Dear xxxx xxxxxx,

It is the same as with Croatian layout. Mostly the Slavs layouts are done by distributors.

You may check which layouts are made by Logitech when visiting our website > http://www.logitech.com/en-roeu/home

If you add any keyboard into shopping basket the site will ask you which layout would you prefer (there are exceptions).

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sorry što dižem staru temu, znači pokvario mi se onaj mx5500 sto sam ti rekao da ima slo layout, na ovoj stranici koju si ti dao pokazuje da ima samo

Deutsch
Italiano
Français
Español
Svenska
Dansk

Norsk
UK English
Belge
Suisse / Schweizer
Intl (US)
Greek

znači bez slovenskog , a dobio sam poruku:

Dear Stipe Matijević,

The replacement will be the MX5500 with SLV layout as we discussed before.

što znači da imaju negdje na lageru sastrane proizvode sa našim layoutom ali zbog nekog razloga ga rijetko nude u zamjenu, tek su na moje inzistiranje ponudili

13 godina
odjavljen

Ali štos je što ove nema nigdje sa HR layoutom. {#}

SK crew
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

štos je što sam ju imao sa našim layoutom , nebi ti inace nista ni govorio , evo iscupao sam sliku sa  harda odnekud , slaba je kvaliteta ali se kuzi da su slova normalno naštampana

http://desmond.imageshack.us/Himg810/scaled.php?server=810&filename=dsadt.png&res=medium

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 22:01 (s-type15).
13 godina
odjavljen
s-type15 kaže...

štos je što sam ju imao sa našim layoutom , nebi ti inace nista ni govorio , evo iscupao sam sliku sa  harda odnekud , slaba je kvaliteta ali se kuzi da su slova normalno naštampana

http://desmond.imageshack.us/Himg810/scaled.php?server=810&filename=dsadt.png&res=medium

Ne vidim ništa na toj slici,ali čak i da se vidi,opet ne mogu ama baš ništa oko toga.

SK crew
14 godina
neaktivan

znam da nemozes nista, ali hocu reci da se prave grbavi u pitanju toga, uvijek kao nemaju dok im ne kazes da hočeš refund ili sa našim layoutom , i uvijek se iznenada pojavi neki primjerak :D

LP

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice