Logitech 5500 glasnoća?

poruka: 72
|
čitano: 11.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Pozdrav svima,

dakle, razlog sto sam u postu ispod napomenuo da bih htio prodati ove zvucnike je sljedeci: nisu bas preglasni. znam da zvuci ludo ali saslusajte me: moji su spojeni na onboard zvucnu (analogno) i jacina zvuka je ok u igri i filmovima. ali, i to je veliko ali: kad stavim obican stereo i pustim mp3, moram pojacati zvucnike do trecine snage da bih normalno cuo. Za usporedbu, imao logitechove zvucnike za 150 kuna i cim sam malo okrenul potenciometar, bili su glasni. U cemu je problem? Dal trebam staviti pravu zvucnu i spojiti ih spdif-om ili koji vrag?

Isto tako, imao sam desetak zvucnickih sistema za pc, razlicite konfiguracije. opcenito, ovaj logitech (odnosno niti jedan njihov sistem) za muziku nije. i tocka. za igre i filmove su fenomenalni. Ponavljam, smeta me kaj ih moram frljiti da bi bili glasni. a kao 505W i te spike.

Za ne vjerovati, najbolji sistem koji sam imal bili su labtec arena 2.1 sistem prije nekih 8 godina. koliko sam upoznat, oni vise zvucnike ni ne proizvode. ako da, tako dobre vise ne.

Molim komentare i prijedloge, malo mi fali da ih se rijesim jer mi ovak idu na zivce... :-)

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Logitech 5500 glasnoća?

Labtec je koliko se sjećam "Low End" od Logitecha. ;)

Usput, problem je što ti u MP3 modu rade samo 2 zvučnika.

Probaj ovaj moj mali tut:

http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&p=1149439

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan

Bilo koji labtec i logi z-5500 stavlajti u isti kontekst je svetogrdje ;)

Ajd daj malo detalja kako si ti to povezao jer ja imam z-5500 i to ne daje glasno nego se bojim dirati potenciometar a na njih su mi spojeni satelitska, tv i komp a ponekad i nokia 5800 ;)

Kad izaberes ulaz onda imas na daljinskom ili na upravljacu opciju stereo, stereo x2, music i movie. Poigraj se malo sa time. Ja sam povezao optikom i to extra radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 23:23 (logic).
16 godina
protjeran

In late 2001 Logitech bought Labtec for approximately US$125 million in cash, stock and debt in order to expand its line of audio products for personal computers and other devices.

Sjećam se i recenzija, Labtec model koji je bio 200kn jeftiniji je rasturio Logitech, svog jačeg brata. Izvana poptuno različiti,

iznutra iste membrane, čak i bolja elektronika kod Labteca...

Labtec je super.

No i dalj sam vjeran Creative Labsu.

Logitech -> Jači bas, više soka.

Creative -> Kristalno čistu zvuk.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan

Labtec koliko znam i danas postoji kao marka i vidio sam nekoliko njihovih periferija i to je tesko smece.  Mozda grijesim za zvucnike al imao sam creative i sad ima logitech i dalje od to dvoje ne bih trazio nista sto postoji u njihovom proizvodnom programu. S tim da sam blizi logitechu radi njihovog fenomenalnog suporta.

16 godina
neaktivan

to Don Kihoty: Kuzim ja to ali daj mi reci po kojoj logici moji zvucnici mogu biti tisi (uvjetno receno) od nekih od kojih su 25 puta jaci. Kuzis, ocekival sam da u stereu budu glasni...

5.1 nije za mjuzu :-( ali hvala na tutorialu

to logic: imam spojeno s ona tri kabla, zeleni, crni, žuti na asus maticnu plocu... kuzim ja efekte koje mogu mijenjat. dobri su mi movie jer iz sterea napravi nekakav 5.1 i 6 chanel mod. i to je to. music je prenabrijan. stereo je, kako sam vec rekao tisi nego sto sam ocekivao.

probat cu danas da creative labs live 5.1 karticom

ako nece ici, prodajem ih i kupujem nesto drugo: za oko su mi zapeli creative itrigue 3800. dal ih je tko cuo?

Hvala na odgovorima

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 7:11 (The Stig).
18 godina
Logitech 5500 glasnoća?

Jako čudno što kažeš da ti nisu glasni, imao sam Z-2300 tj. slabijeg mu 2.1 brata i to je ubijalo prozore, ormare i šporet, doslovno je sve vidljivo vibriralo i bilo je jako jako glasno.

Probaj ako imaš SPDIF spojiti tako, možda ti je nešto pobrkano u opcijama, uzmi manual u ruke i prođi SVE menije iz Logija, pogotovo one koji imaju nazive music, volume i sl. Isto tako za matičnu. 100% ti je negdje nešto krivo namješteno jer vjeruj mi, Z-5500 i u 2.1 modu može dignuti veliku prašinu.

Nije bezveze najbolji 5.1 PC sistem u HR. Po mnogim reviewovima bolji je i od Gigaworksa 750 ali ajmo reći da su tu negdje. Osim njih ima još 2-3 modela nekih firmi koji mu mogu parirati (pa čak i što se same snage tiće jačih) ali ni jedan nije dostupan u HR. Tako da bi ti mogao vrlo lako sa konja na magarca ih brzopleto prodaš :)

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Upravo tako. Nkad ih nisam pojacao do kraja. Cak i moji stari X-530 su bili preglasni. Nesto nije dobro podeseno definitivno. Prikopcaj nei mp3 player direktno na zvucnike pa vidi kako zvuce jer na taj nacin izbjegavas podesavanja playera i drivere od zvucne kartice.

16 godina
neaktivan
Vido kaže...

Jako čudno što kažeš da ti nisu glasni, imao sam Z-2300 tj. slabijeg mu 2.1 brata i to je ubijalo prozore, ormare i šporet, doslovno je sve vidljivo vibriralo i bilo je jako jako glasno.

Probaj ako imaš SPDIF spojiti tako, možda ti je nešto pobrkano u opcijama, uzmi manual u ruke i prođi SVE menije iz Logija, pogotovo one koji imaju nazive music, volume i sl. Isto tako za matičnu. 100% ti je negdje nešto krivo namješteno jer vjeruj mi, Z-5500 i u 2.1 modu može dignuti veliku prašinu.

Nije bezveze najbolji 5.1 PC sistem u HR. Po mnogim reviewovima bolji je i od Gigaworksa 750 ali ajmo reći da su tu negdje. Osim njih ima još 2-3 modela nekih firmi koji mu mogu parirati (pa čak i što se same snage tiće jačih) ali ni jedan nije dostupan u HR. Tako da bi ti mogao vrlo lako sa konja na magarca ih brzopleto prodaš :)

moguće da je problem u driverima. kad sam prvi put spojio nisam imao lijevi prednji, dok nisam napravil update drivera. ipak vjerujem da će normalna zvucna popravit stvar. imao i i ja z2300, bili na kompu cca sat vremena. razocaralo me kak su izgledali, odvratna siva plastika. i da, bili su glasniji od z5500. govorim npr. o mp3-cama. imao i z5450, zgodna stvar kaj su zadnji zvucnici bezicni :- ali sub je osjetno slabiji nego kod z5500.

ajde, vlasnici z5500-tke napravite test. pustite mp3 u 6 ch modu i stavite volume na 3-4 crtice. onda prebacite u stereo i recite sto cujete. znam da je normalno da je zvuk slabiji, ali pitanje je kolika je ta razlika? istu razliku osjetim kad prebacim u music mode ali vidi se da je to umjetno, vokal je na centru, a ovo ostalo se izgubi.

generalna ocjena ovih zvucnika: bas jak ali neprecizan i zamuljan (kod muzike smeta, kod filmova i igrica je to plus). srednjih tonova ima u tragovima, a visoki su ok. Definitivno su preskupi, trebali bi kostati barem 500 kuna manje.

ono kaj sam ja htel kupiti a nema u HR je cambridge soundworks sistem 2.1 za tristotinjak dolara koji vjerujem, pojedu logija po kvaliteti zvuka.

16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Pozdrav. Imam z5500 i kuzim sto mislis s tim da ti nisu glasni.

Stavi effect music (to ti je stereo music) i provjeri zvucnu karticu. I stavi si centar skoro pa do kraja i surround takoder pa ces vidjet. A ako nakon toga ne pomogne onda ti je u zvucnoj problem..

EDIT: Probao sam 6 ch mp3 i stavio na 3 crtice. Ako je na pl2 music effectu zvucnici ubijaju, ali cim stavis stereo ko da krepaju. Najjednostavnije rjesenje: za muziku koristi pl2 music (a i sam zvuk je bolji u tome modu tj. bass se pojacava i visoki tonovi dizu)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 10:19 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Stavi effect music (to ti je stereo music) i provjeri zvucnu karticu. I stavi si centar skoro pa do kraja i surround takoder pa ces vidjet. A ako nakon toga ne pomogne onda ti je u zvucnoj problem..

EDIT: Probao sam 6 ch mp3 i stavio na 3 crtice. Ako je na pl2 music effectu zvucnici ubijaju, ali cim stavis stereo ko da krepaju. Najjednostavnije rjesenje: za muziku koristi pl2 music (a i sam zvuk je bolji u tome modu tj. bass se pojacava i visoki tonovi dizu)

E, ti si moj covjek. dokazali smo da z5500 nisu glasni :-)

effect music je glasan ali ne valja. stvarno je smijesno, ali moji logi koje sam imal prije ovih (tek tolko da ne bude tisina) kostali su 150 kuna i cim sam ih malo pojacal bili su onak, normalno glasni. ipak mislim da cu s creative live dobiti jaci zvuk na z5500.

inace, najbolji 2.1 sistem za muziku  koji sam ja cuo je acoustic energy aego m :-)

18 godina
neaktivan

Ja cu probati popodne pa javim.

Juce gledah jedna mkv film i to ne da zvuci jako. Kuca se tresla ;)

16 godina
neaktivan
The Stig kaže...
Zuja kaže...

effect music je glasan ali ne valja. stvarno je smijesno, ali moji logi koje sam imal prije ovih (tek tolko da ne bude tisina) kostali su 150 kuna i cim sam ih malo pojacal bili su onak, normalno glasni. ipak mislim da cu s creative live dobiti jaci zvuk na z5500.

inace, najbolji 2.1 sistem za muziku  koji sam ja cuo je acoustic energy aego m :-)

Ja imam i g35 (sluske od logija) pa sam kvalitetu zvuka isprobavao. MP3 na 320kb/s se puno bolje cuje na Z5500 ako se stavi music effect. Ja pretezito koristim samo music i movie kada tv ili film gledam. Za tih 2500kn to su najbolji zvucniki (bar meni)  Cool

18 godina
neaktivan
The Stig kaže...
Zuja kaže...

Hehehehehhehehehe

Ajd nek ste dokazali ;)

Ne sumnjam u vas al pored toliko review-a na netu koji kazu da su glasni nekako sumnjam da ste bas vas dvojica relevantni ;)

Na stranu sto ih i ja imam ;)

16 godina
neaktivan
Zuja kaže...
The Stig kaže...
Zuja kaže...

Ja imam i g35 (sluske od logija) pa sam kvalitetu zvuka isprobavao. MP3 na 320kb/s se puno bolje cuje na Z5500 ako se stavi music effect. Ja pretezito koristim samo music i movie kada tv ili film gledam. Za tih 2500kn to su najbolji zvucniki (bar meni) Cool

A cuj, obzirom da sam ih dobil za manje od 2 soma ne smijem se zaliti. Gledal sam Band of brothers u 5.1 i cuje se opako. Kad njemački Tiger tenk udari, cijela soba odzvanja :-)

ajde morat cu malo poprckat po tom plII music modu pa se mozda i naviknem... Al movie mode je najbolje napravljen, divx fakat dobro zvuci.

A posto zadnje nisam jos pristekal mozes li mi reci dal imaju smisla u igrama i filmovima. dal zcuk putuje oko tebe ili se jako rijetko pale?

tnx

18 godina
neaktivan

Kupio si Z-5500 i nisi prikopcao sve zvucnike??????????????'

Hahhahahahaha

Prikopcaj i uzivaj samo nemoj pojacavati do kraja ;)

Komsija radi ;)

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Kupio si Z-5500 i nisi prikopcao sve zvucnike??????????????'

Hahhahahahaha

Prikopcaj i uzivaj samo nemoj pojacavati do kraja ;)

Komsija radi ;)

da, nemam ih kamo staviti. budem, moram raspored odrediti...

i jos jedno pitanje, ako ih spojim spdif-om kako cu mijenjati modove (music, movie, stereo?) to mi bas nije jasno

18 godina
neaktivan

Pazi, ako spojis optikom i saljes na njih stereo zvuk mozes mijenajti ali ako saljes 5.1 zvuk onda ne mozes jer onda ti modovi i nemaju smisla zar ne. Sta ce ti stereo ako saljes 5.1 zvuk. Kod mene je optikom povezano a na analogne ulaze povezao tv i sav zvuk koji ide u tv  sa satelitske i dvd playera mi ide preko zvucnika. Mada DVD ne koristim jer fimove gledam sa kompa. Kad tome dodas da je to sve podeseno na logitech harmony daljinski i da mogu komp paliti na daljinski kao i dizanje HTPC softwarea onda mozes zamisliti kako to sve izgelda i koja je gotiva. Bukvalno legnes uzmes harmony i biraj ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 10:58 (logic).
16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Ako zadnje nisi pristekao nema ti smisla. 5.1 gubi pojam :D. A u igrama imam music mode, je*eno je kad coda igram i granatu raznese, cijela soba mi izvibrira   Smijeh

EDIT: Dok stavis zadnje na daljenskome stisni test pa si pomocu šuma kojeg tada zvucnici stvaraju izkalibriraj koliko ce ti bit jak bass i dr..

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 11:03 (Zuja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...

Pazi, ako spojis optikom i saljes na njih stereo zvuk mozes mijenajti ali ako saljes 5.1 zvuk onda ne mozes jer onda ti modovi i nemaju smisla zar ne. Sta ce ti stereo ako saljes 5.1 zvuk. Kod mene je optikom povezano a na analogne ulaze povezao tv i sav zvuk koji ide u tv  sa satelitske i dvd playera mi ide preko zvucnika. Mada DVD ne koristim jer fimove gledam sa kompa. Kad tome dodas da je to sve podeseno na logitech harmony daljinski i da mogu komp paliti na daljinski kao i dizanje HTPC softwarea onda mozes zamisliti kako to sve izgelda i koja je gotiva. Bukvalno legnes uzmes harmony i biraj ;)

u, to je fiiino. Znaci, povezem s optickim i imam sljedeće:

pustim mkv sa 5.1 zvukom- cuejm ono što bih trebao čuti ili ne?

pustim mp3-stereo-cuejm ono što bih trebao čuti ili ne?

pustim divx sa stereo zvukom-mogu li koristiti movie mode?

fora bi bila da ne trebam stalno prckati po effect gumbicu. opticki i da sve drugo ide samo od sebe :-)

16 godina
neaktivan
Zuja kaže...

Ako zadnje nisi pristekao nema ti smisla. 5.1 gubi pojam :D. A u igrama imam music mode, je*eno je kad coda igram i granatu raznese, cijela soba mi izvibrira  Smijeh

EDIT: Dok stavis zadnje na daljenskome stisni test pa si pomocu šuma kojeg tada zvucnici stvaraju izkalibriraj koliko ce ti bit jak bass i dr..

zasto igras u music modu? kaj nije bolje 6 ch direct?

18 godina
neaktivan
The Stig kaže...
logic kaže...

fora bi bila da ne trebam stalno prckati po effect gumbicu. opticki i da sve drugo ide samo od sebe :-)

Da. ALI ALI ako su ti player i driveri podeseni da pustaju zvuk na digitalni izlaz u originalnom obliku sto znaci da driver i player nista ne diraju. A to ces tesko sve ustimati ali vrijedi definitivno. Kad to podesis onda ce ti muzika biti stereo a 5.1 ce biti 5.1 a ako zelis da ti stereo bude na svim zvucnicima bolje da to logi odradi nego komp.

16 godina
neaktivan
Logitech 5500 glasnoća?

Meni je najljepse imati music mode jer sam bass ovisnik a i zuvk je odlicnan. 6ch mode mi zvuci "plasticno".. To je stvar ukusa, kako kome pase..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
logic kaže...
The Stig kaže...
logic kaže...

Da. ALI ALI ako su ti player i driveri podeseni da pustaju zvuk na digitalni izlaz u originalnom obliku sto znaci da driver i player nista ne diraju. A to ces tesko sve ustimati ali vrijedi definitivno. Kad to podesis onda ce ti muzika biti stereo a 5.1 ce biti 5.1 a ako zelis da ti stereo bude na svim zvucnicima bolje da to logi odradi nego komp.

ok, izgubil sam se sad.... idemo ovako, kupim zvucnu pod pretpostavkom da ce bit bolja od mone na maticnoj, spojim s optickim kablom komp i zvucnike. kaj dalje? hvala unaprijed

18 godina
neaktivan

Zasto mislis da ti integrisana ne valja? Mozda ce ti kvalitet zvuka biti bolji ali ce ocije biti manje vise iste. U driverima podesis da ti zvuk pusta onakakv kakav je tj. iskljucis sve efekte i dodavanje kanala koji nedostaju i sl. Isto to uradis i u playerima koje koristis. U video playeru ukljucis spdf pass trough ili nesto slicno tome tj da ti 5.1 zvuk salje na opticki izlaz u originalnom obliku tj. da ti dekodiranje ne obavlja komp vec zvucnici. Imas thread o tome ovdje an forumu.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Zasto mislis da ti integrisana ne valja? Mozda ce ti kvalitet zvuka biti bolji ali ce ocije biti manje vise iste. U driverima podesis da ti zvuk pusta onakakv kakav je tj. iskljucis sve efekte i dodavanje kanala koji nedostaju i sl. Isto to uradis i u playerima koje koristis. U video playeru ukljucis spdf pass trough ili nesto slicno tome tj da ti 5.1 zvuk salje na opticki izlaz u originalnom obliku tj. da ti dekodiranje ne obavlja komp vec zvucnici. Imas thread o tome ovdje an forumu.

hvala, potrazit cu...

18 godina
Logitech 5500 glasnoća?

Spoji i jedno i drugo pa vidi kako ti paše. Spoji sa koaksijalnim SPDIF-om ako imaš na matičnoj (z5500 ima zar ne?), to ti je obićan cinch kabel za malo para pa lako vidiš šta ti više paše.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sad nesto razmisljam da nije covjek pogresno spojio zvucnike pa prednje spojio na zadnje koji su inace tisi i zato ima tih zvuk. Zvuci glupo ali ...

Inace kod mene uredno rade i stereo i svi ostali modovi se extra jako cuju. I sa kompa i sa tv-a.

17 godina
odjavljen
logic kaže...

Sad nesto razmisljam da nije covjek pogresno spojio zvucnike pa prednje spojio na zadnje koji su inace tisi i zato ima tih zvuk. Zvuci glupo ali ...

Inace kod mene uredno rade i stereo i svi ostali modovi se extra jako cuju. I sa kompa i sa tv-a.

Nema sanse da mu sateliti daju tako slab zvuk i to samo u mp3icama, dok je recimo u filmovima OK... To je nesto krivo namjesteno.

I za ime Boga tko kelji z5500 na onboard zvucnu ?!?! Jedino sto valja od toga je onaj stari soundstorm.

I da. CL da daje kristalno cist zvuk moze napisati samo onaj tko nema pojma o cemu pise.

Nikada necu zaboraviti onaj teski ocaj od zvuka na preskupim Megaworksima 5.1, a uostalom, nakon sto su ukinuli tzv. Cambridge seriju, jedino sto im je valjalo su Gigaworks.

18 godina
neaktivan

Ma ni meni to nije jasno jer Z-5500 ako su ista onda su glasni. Sto kaze kolega gore kad pojacas sve se trese u kuci. Najvjerovatije da mu je nesto u playeru za muziku krivo podeseneo ili koristi neki codec pack koji se pravi pametan. Na njegovom mjestu deinstalirao bih sve codec packove i playere i stavio ih ponovo. I jos sam u preporucio da prikopca neki mp3 pllayer direktno na zvucnike pa da vidi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice