Hp scanjet 2400 - horizontalne linije

poruka: 3
|
čitano: 2.475
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem sa ovim skenerom, prije 2 dana sam zadnji put skenirao, sve je bilo u redu. Inače kad god da sam skenirao, nikada nije bilo problema, Idem danas nešto skenirati kad ono se pojavile neke horizontalne linije, ne znam šta da radim!!! Potreban mi je skener, a one smetaju. Što god da skeniram pojave se te linije, na istom mjestu!!! Probao sam na skenirati i sa Windowsom 7 i Linux Ubuntuom i isto. Znači do skenera je! Priložio sam i sliku praznog skeniranja, bez papira i vide se te crte.

Prazan sken 1 Prazan sken 1
0100001001101111011010100110000101101110
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 12:17 (Boky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Hp scanjet 2400 - horizontalne linije

Problem je vjerojatno u flat kabelu ili konektoru s jedne ili druge strane flat kabela koji povezuje pomični čitač ("glavu") s ostatkom elektronike u skeneru, koji na određenom položaju izgubi kontakt.

Ako je skener pod garancijom, nosi u servis; ako nije, pokušaj otvoriti i provjeriti taj kabel i konektore, iako je realno slaba šansa za popravak takvog nečeg...

KaeR
17 godina
neaktivan

Vjerojatno je u tome problem!! Primjetio sam na kablu kao da je dio malo "savinut". Na način, kao kad se papir presavine, pa se vrati i onda ostane ona crta onako. Taj dio kabla sam pomicao. Jedanput mi je slika kad sam skenirao bila potpuno u crticama. Tada sam mislio da sam sve pokvario. Išao sam ponovo micati i onda je bil osamo nekoliko crtica, pa sam ponovo micao pa je opet bilo više crtica, pa onda manje... itd. I nikako da potpuno nestanu. Očito da je prekid u tom djelu kabla i kad se pomični dio skenera miče i dođe do određenog djela na tom djelu na kablu nastaje prekid pa se pojavljuju crtice. Ako ne uspijem to srediti, zna li itko gdje se može nabvaviti takav kabl, ako se može nabaviti? I nadam se da nije skuplji od skenera!

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice