Utjecaj hardvera na skill

poruka: 9
|
čitano: 475
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine

sto smatrate koliko low end ili high end hardver utjece na vas skill u igrama, k/d ratio itd?

npr 60hz 1920x1080 VS high end konfiguracija uz top monitor 2K 144hz (i popunjenih svih 144fps)

osobno imam iskustvo prelaska sa dobrog stolnog kompa na laptop integrusu 17" jedva 40fps i rekao bih da mi je skill pao okvirno 30% u battlefieldu, znatno losije uocavanje protivnika i sporiji aim.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:33 (Petar hw).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina

Drago mi je da si otvorio temu. Dok sam španao Apex legends, BR žanr, FPS igra. Igrao sam sa RX 580 ryzen 5 1600 na 32" 1440p monitoru 60Hz. Vecinom na 1920x1080p downscale rezoluciji. Potom sa Rx 6600XT, isti procesor, ali 1440p rezolucija. Nakon toga presao na R7 5700X, 6950XT, 1440p 144Hz monitor. Cijelo vrijeme logitech G305 mis, G pro X slusalice i nekoliko raznih tipkovnica. Sa boljim komponentama je tolika osobna satisfakcija i pojacan uzitak. Glatkoca. Detalji. Apsolutno nista nije promjenilo, u toj igri koju sam igrao, Apex legends, sto se tice rezultatskog napretka. Apsolutno kljucna promjena na bolje je bilo kad sam stavio iskra P56 logaritamske antene tako da imam stabilniji internet jer sam sa sela i imao sam ogromnih problema sa internetom. Slab signal. Veliko prigusenje. Jako lose. Stoga, dok mi igra ima stabilan frame rate, stabilnu internetsku vezu, ja sam u dobrom polozaju. Sad kad imam napokon sve za optimalan online FPS gaming, ne igram vec jedno 4 mjeseca apsolutno sekunde, a cca godinu dana ne igram aktivno. Prioriteti se mjenjaju. TLDR, dobar hardware znaci jako puno, ali stabilan internet i ulozeni sati su 95%. 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

ja osjetim razliku izmedu obicnog 1080p60hz monitora, i 1080p240h monitora jer sam probao igrat na poslu i od doma iste igre online isti dan, i razlika mi je dan i noc. na sporijem sam los recimo 3/10, a na brzem sam 6/10, ali opcenito sam los :D

s 40+ godina nemam vise volje toliko vjezbat kao kada sam bio teen i 8h dnevno bi mogao vjezbat igrat CoD ili neki mmo

mislim da bolji monitor+ mis+ internet daje dobru prednost igracima istog skilla. dok igrac s velikim skillom bi ownao nooba poput mene, iako bi ja imao bolju opremu

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:22 (Gemmy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

Meni je dobar hardver dosta popravio rezultate u igri ali i mis i dobra podloga takoder su vrlo bitni. Ako si dobar igrac mozes i na losem hardveru biti dobar ali dobar hardver ti omogucuje da dosegnes svoj maksimum ili peek u igrama tako je barem po meni sta sam primjetio. Podloga mi dosta popravila gameplay jer sam imao 5 god staru podlogu koja je imala puno slow spotova.

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine

Sve je pomalo bitno od monitora, tastature, misa i podloge, no ako s tim ne krenes od mladih dana poslje je uzaludno!
No i dokazano je da dobar igrac na 60hz bez ikakvih problema donekle parira proficu na 540hz tako da vecu razliku cini samo vjezba a ne hw!

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

A ovo sa 40 FPS-a mislim da nema smisla...  60 je minimum MINIMUMA pogotovo ako se radi o FPS igrama tipa cs, cod , apex itd. 

Sve ostalo je samo skill ... Dosta toga ovisi i o raspolozenju kad pocnes igrati itd. 

Al 40 Fpsa, je ne igrivo ... Isto je kao da igras sa 1000 MS a ostali 30... Mislim da si najveci pro ne mozes, jer sve kasni po par sec. 

Finger Up :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Zavisi do tebe samoga jesi pjan ili trijezan to je prvo dalje kakav ti je dan , zatim.kakav ti je refresh rate 25/30/60/75/120/144/240/360hz zatim graficka koliko moze dati fpsa na kojim grafickim postavkama, zatim CPU Intel bolji 1% low amd 1% low pada u podrum, mis tipkvnica MS itd...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Utjecaj hardvera na skill
Sjecam se kad je izasao cod4 i na ATI Radeon 9600 pro (128mb) posto se nije imalo para za XT. S 30fps i fps cfgom sam rezao djecu prvih par mjeseci dok nisu ljudi naucili igrati. Kad aam dobro X1650PRO i igrao na 60fps, tu je bio peak je kasnjje, sto god sam napravio, nisam igrao bolje.

TLDR; kako je navedeno, 60fps je osnovna oprema a kasnije, 90% je skill.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:38 (Bass).
12 godina
Re: Utjecaj hardvera na skill

bilo je lijepo dok je samo hardver utjeco na to,sad utjece i game design. Netcode nikad lošiji (tickrate nikad manji). Zahvalite konzolama za to.

FPS kao  žanr je više manje umro i dok ima konzola tesko da ce se vratit u punom sjaju

Poruka je uređivana zadnji put danas u 6:28 (Rocinante2112).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice