Total War: Rome 2

poruka: 1.409
|
čitano: 321.963
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Evo par dojmova, uhvatio sam kratko vremena na poslu:

Prvo, mapa kampanje izgleda puno bolje nego u Shogun 2, nekak prirodnije i življe. kampanje više nisu fokusirane, nego se vraćaju korijenima i sve to ima oblik prave grand strategije, što mi osobno jako odgovara.

Generali postaju bitna sastavnica, prije se moglo uzeti par jedinica i krenuti u akciju, sada toga nema. Sve jedinice moraju biti predvođene generalom. Broj generala je ograničen i ovisi o veličini carstva, također nove jedinice "nastaju" tamo gdje je genreal a ne u gradovima, pa nema onih duhih šetnji i čekanja da legije stignu na potrebno mjesto.

Jedinice imaju više kontrole poput forced marcha, mogu gradit svoje specifične objekte koje pomažu u borbi, vojska se može povući u šumu i čekati u zasjedi, a bitke su prava poslastica, grandiozne, lijepe  ali i teže nego do sada. Treba malo više mozgati, a to mi je zadnjih godina jako falilo u igrama, tako ove promjene do sada obožavam, stvarno su pogodili.

Najjače mi je kad jedinice sa velikim štitovima prebace neprijatelja iza sebe pa ih onda pomoćne trupe iza jedno njih 5 pogodi kopljima, ili ludi grci i njihove hoplite ekipe, to treba vidjet... Kad se spusti kamera na razinu čovjeka, čuje se urlanje, vika, ako je pobjeda u pitanju onda nešt ko pobjedničko navijanje, ono ko u Troji kad se bore Hektor i Patroklo preobučen u Ahileja, stvarno za prezentaciju svaka čast.

Sve neprijatalje ne možete vidjeti od jednom na mapi ako vaši ljudi ih ne vide, pa uvijek postoji rizik od zasjede ako krenete full march pored šume.

Pomorske bitke su sada više akcijski orijentirane i brže.

Zamjerka je čekanje između turnova. Na mojem i5 3570k, 8 GB ram i GTX 660 Ti to traje obično oko minute. Ali ima dosta posla između turnova i po 10-20 minuta + bitke tako da to i nije tako strašno.

Politika, utjecaj senata mi nije baš najjasniji, al nisam se previše ni zamarao sa tim. Igram sa frakcijom Julija, a ima ih 3.

AI nije posebno loš, ista stvar kao i sa prošlim nastavcima, ne kužim zakaj hejtaju toliko. Nema nikakvih game breaking bugova.

Za vrtiti igru na visokim detaljima na FHD treba pila od kompa, posebno kad dođu masovne bitke, tada i 660Ti zna štucnuti ako su bitke baš ekstremne, npr. bitka 3 vojske za Rim.

Ke?!

4 0 hvala 4
14 godina
odjavljen
Re: Total War: Rome 2
chewbacca kaže...

Zamjerka je čekanje između turnova. Na mojem i5 3570k, 8 GB ram i GTX 660 Ti to traje obično oko minute. Ali ima dosta posla između turnova i po 10-20 minuta + bitke tako da to i nije tako strašno.

pitanje za ovaj dio, jesi isključio opciju da gledaš protivnicke poteze,jer sam cuo da to produljuje vrijeme čekanja između turnova?

17 godina

Ja to ne isključim... Draže mi je pratit poteze i manevre...

GamModdok - http://gamemoddok.webs.com/
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
odjavljen

u prijasnjim total war naslovima si to mogao ubrzati ak ti se bas neda cekati tako da pritisnes spacebar,sad neznam jeli tako i u rome 2?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...
chewbacca kaže...

pitanje za ovaj dio, jesi isključio opciju da gledaš protivnicke poteze,jer sam cuo da to produljuje vrijeme čekanja između turnova?

ostavio sam uključeno, pa usput gledam tko kamo ide

Ke?!
14 godina
odjavljen
chewbacca kaže...
Nitro233 kaže...
chewbacca kaže...

ostavio sam uključeno, pa usput gledam tko kamo ide

a kojom ti se brzinom učitavaju bitke na campgain mapi?

13 godina

imam vremena samo za benchmark

sve postavke na extreme (osim shadows i particles koje su na ultra), 1920x1080, AFx16, AA on, SSAO off, alpha vegetation off

na benchmarku avg fps mi je 27~fpsa sa trenutnom konfom

ajd probao sam i bitku za kartagu, smanjio vecinu detalja na ultra i neigrivo je.. kontam si da cu morati igrati na very high ili nize..

I have a 3570k@4.2 8gb ram @1600, and a 4gb gtx 680. I benched at ~40 with mostly max settings minus some of the fancy dx11 stuff, and the game is unplayable at those settings. Random lag spikes for no reason. Empire ran better with 10,000 units on screen than this does with 2000.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:07 (Fanu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bi li moga sa svojom konfom na medium postavkama proci bez lagga ? Rezolucija monitora mi je 1440x900, igram obicno bez AA i AF, te ostalih "naprednih efekata".. 

play2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 20:14 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nitro233 kaže...

slično ko shogun 2, minutu-dvije.

Frend je igrao na q6600, 4 gb i 9800gtx+ na rezi 1280x720, sve postavke na very high, shadows samo na high, aa off, ssao off. vrti kampanju na 40 fps-a, bitke na 32-35 fps-a, masovne bitke oko 27-29 fps-a, kad samo postavke sve stavi na high onda mu sve leti na 40+ fps-a.

probao sam igru na svojoj konfi high detaljima i igra i tada na fhd izgleda jako lijepo, nemojte se uopce brinut, ove fensi dx11 opcije na fhd sa max detaljima kolju igru i za to treba mašina, al neke razumne postavke koje odgovaraju hardveru, tad bi trebalo odlično šljakati.

razlike između very high i extreme/ultra nisu toliko značajne koliko traže resursa.

Ke?!
13 godina
neaktivan
chewbacca kaže...
Nitro233 kaže...

slično ko shogun 2, minutu-dvije.

Frend je igrao na q6600, 4 gb i 9800gtx+ na rezi 1280x720, sve postavke na very high, shadows samo na high, aa off, ssao off. vrti kampanju na 40 fps-a, bitke na 32-35 fps-a, masovne bitke oko 27-29 fps-a, kad samo postavke sve stavi na high onda mu sve leti na 40+ fps-a.

probao sam igru na svojoj konfi high detaljima i igra i tada na fhd izgleda jako lijepo, nemojte se uopce brinut, ove fensi dx11 opcije na fhd sa max detaljima kolju igru i za to treba mašina, al neke razumne postavke koje odgovaraju hardveru, tad bi trebalo odlično šljakati.

razlike između very high i extreme/ultra nisu toliko značajne koliko traže resursa.

bi mi mogao pomoci?

ako bi ja dignuo svoj proc na 3.0 Ghz bi mogao dobiti veće perfomanse u rome 2 ili to nece bitno utjecati?

16 godina

Load izmedju rundi je sasvim dobar, i nije velik...Sve ide po planu.

Jedini problem na sta sam naletija je iskrcavanje neprijateljskih vojnika na obalu... Znaju zapeti tj. neiskrcati se vec samo ostanu na obali.Nemos im nista sta je najgore... vjerojatno ce to ispraviti u patchu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jbt pa ovo je bugovitije od Empire-a...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2013 21:17 (Praetorian1).
Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina
neaktivan
njuska11 kaže...

bi mi mogao pomoci?

ako bi ja dignuo svoj proc na 3.0 Ghz bi mogao dobiti veće perfomanse u rome 2 ili to nece bitno utjecati?

evo eastwood ti je sve rekao :)

Abomb kaže...

Load izmedju rundi je sasvim dobar, i nije velik...Sve ide po planu.

Jedini problem na sta sam naletija je iskrcavanje neprijateljskih vojnika na obalu... Znaju zapeti tj. neiskrcati se vec samo ostanu na obali.Nemos im nista sta je najgore... vjerojatno ce to ispraviti u patchu...

To sa vojnicima jednostavno ubrzaj vrijeme i čekaj, imat ćeš automatsku pobjedu.

Ke?!
16 godina

ubrzao bi al jbte ovaj fast forward bas i ne djeluje brzo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Apachy kaže...

pomoći hoće sigurno, samo neće to bit neka astronomska poboljšanja.

ali pazi, za oc proca prvo se pobrini da imaš dobro napajanje i dobar vent na procu, dobar airflow u kućištu, provjeri ovdje na forumu je li ti matična spremna za oc-anje, u suprotnom ćeš imati česta rušenja sustava pa na kraju nećeš nikako igrati.

ako imaš volje, znanja i komponente da mogu to sve tjerati, zašto ne?

zato i pitam dali mi se isplati

moram onda kupiti novi vent a to je 250 kn troška

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
12 godina
neaktivan

Kakvi su vam dojmovi do sada, po vasem misljenju da li je nadmasila prethodnika?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

TD jer sam linkao da imate sat i pol da kupite najnoviju igru za 24.99€??

Da, sad je 34.99, jer je blitz akcija prošla.

coffeeeffect.blogspot.com - mali blog sa recenzijama serija, filmova, igara
15 godina
neaktivan
Abomb kaže...

Ja sam kod takve situacije odmaknuo svoju vojsku od obale i protivnik se iskrcao i tada otišao u vječna lovišta....{#}

14 godina

Jel se još nekom dagađa da gradove napadaju po 2-3 jedinice? AI tu i tamo ima suicidne želje :D

o/

0 0 hvala 0
17 godina

Igra mi je sve postavke stavila na maksimum i ovo je rezultat benchmarka... Iako to će trebat smanjit...

Uskoro igrat pa bacit dojmove.  Enciklopedija mi radi bez problema

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Igra u sebi ima automatsku opciju, zove se auto-downgrade. Iako vam dopusti da stavite maksimalne postavke, ona ako je to prezahtjevno, automatski smanjuje to čak i do low i daje jako loše teksture iako u opcijama piše da ste još uvijek na extereme ili utrla settingsu.

Ima na njihovoj stranici i forumu par caka kako se riješiti tog problema dok ne dođe update.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Pa dojmova; pozitivnih...

Čitajući da je Technology Tree okrljašten bio sam razočaran no realnost je druga stvar; za razliku od Shoguna 2, (koji ima 21 civilnju opciju te 18 vojnih) ovdje je više opcija, (27 za civilnu i vojnu stranu) te svaka frakcija ima i svoje specifične mogućnosti; primjer Sparta i Rome.

Nadalje mi se čini da razni agenti/špijuni imaju mnogo više raspoloživih radnji koje su u mogućnosti iskoristit, (čak petnaest); primjer - Spy i Champion. Tu je i  Characte Skills Tree koji je također ostao...

Na sličnim postavkama kao Shogun 2 imam slične performanse i sa Rome 2. ovo su mi postavke i trenutačno nemam problema. Igrin AA je loš i jako utječe na perfomanse te sam stavio SMAA preko SweetFX koji izgleda bolje i nema veliki udar na izvođenje; još sam maknuo bljedunjavi prikaz i dodao filmgrain te malo kontrasta..) - prije - posle -

Loading time je osjetno, osjetno bolji nego u Shogun 2 naslovu.

Šta se tiče UIa tu sam na čudu; Unit card mi se sviđa, sve te ikonice također iako mi je možda ipak pre jenostavan; ne loš nego nisam navikao na takav u Total War igrama. No fluidni je nego u Shogun 2. Taktička mapa je dobrodošla nadogradnja.

Šesnaest frakcija na raspolaganju je i više ngo dovoljno te mi se sviđa ta raspodjela - Culture - Faction

Dakle nakon jučerašnjeg čitanja gro negativnih komentara nakon pokretanja i kratkog igranja dojam je jako pozitivan. Dalje ćemo vidjet kako se bude igralo iako ne sumnjam da će sa patchevima, DLCima i ekspanzijama igra samo napredovati.

I da, čitam da nema više izgradnji cesta! To mi je tako drago! Izluđivalo me tri puta nadograđivat svaku cestu u svakoj provinciji.

Moj PC  
5 3 hvala 1
15 godina
doktor1 kaže...

I da, čitam da nema više izgradnji cesta! To mi je tako drago! Izluđivalo me tri puta nadograđivat svaku cestu u svakoj provinciji.

Meni je to bilo super, pa kad vidiš kako se ceste mijenjaju lijepo...

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
12 godina
neaktivan
Tsar kaže...

Igra u sebi ima automatsku opciju, zove se auto-downgrade. Iako vam dopusti da stavite maksimalne postavke, ona ako je to prezahtjevno, automatski smanjuje to čak i do low i daje jako loše teksture iako u opcijama piše da ste još uvijek na extereme ili utrla settingsu.

Ima na njihovoj stranici i forumu par caka kako se riješiti tog problema dok ne dođe update.

imam isti problem, igra šugavo izgleda, a na opcijama mi je sve ultra.

tražim i nikako  ne mogu pronać rješenje, može link na stranicu gdje si pronašao kak se rješit toga?

i btw, SLI mi ne radi, samo jedna 670 šljaka, druga miruje, al opet kontam ne može mi ovako očajno izgledati...

jel shogun 2 imao ovakve probleme po izlasku?

(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 11:48 (nookie_hookie).
16 godina
neaktivan

Evo par linkova, nadam se da ti mogu pomoći. Bilo je još korisnijih, ali u brdu tema koje im se otvaraju na forumu, nemogu više ništa naći.

http://forums.totalwar.com/showthread.php/76672-Low-Resolution-Texture-when-running-on-Extreme?p=646496#post646496

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?617606-Experiencing-Graphical-Issues

Ako ne pomaže, imaju 24/7 support naredna dva tjedna, pa se njima obavezno javi za pomoć.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?616604-How-to-Play-Total-War-ROME-II-amp-2-weeks-of-24-Hour-Community-Support

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Na mojoj konfiguraciji kada stavim iznad Very High igra pokvari prezentaciju; dakle na very high izgleda bolje nego na Ultra/extreme radi te neke svoje pameti...

Performanse su bolje sa DX11 naspram DX9..

Moj PC  
0 4 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne znam, konfa i7 3770k, 2 asus 670, 16 gb ram, ssd... igra na steamu, nije jogurt.

probao unlimited memory, probao windowed mode, probao sve postavke od extreme pa do low, sa vsync i bez, sve isto izgleda.

puštam igru, bar dok malo ne poprave sa patchem.

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nookie_hookie kaže...

Ne znam, konfa i7 3770k, 2 asus 670, 16 gb ram, ssd... igra na steamu, nije jogurt.

probao unlimited memory, probao windowed mode, probao sve postavke od extreme pa do low, sa vsync i bez, sve isto izgleda.

puštam igru, bar dok malo ne poprave sa patchem.

Javi se supportu svakako. Možda ćeš morati samo nekaj u onoj preference skripti promijeniti pa bude bolje.

U međuvremenu probaj ono kad uđeš prek steama u properties od igre, pa odi "verify integrity of game cache".

Nezz uglavnom ljudi sa fakat jakim konfama imaju probleme sa igrom.

Baš me zanima kak će na mom laptou raditi...

17 godina
neaktivan

i5 750 klokan na 3,8, 7950 900 MHz i 3GB, 8 GB RAM-a, 1980x1200 i na veri haj mi ide 15 FPS-a kad je bitka. 

Stavio sam na obični "high" i šiba 30-35-40 FPS-a, što je sasvim okej.

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice