pa i ja sam fan serijala pa mislim da je eso nije nesto, tj nije epic kako ovdje neki pricaju
moras sam probat i gotovo.
pa i ja sam fan serijala pa mislim da je eso nije nesto, tj nije epic kako ovdje neki pricaju
Gle, da budem iskren ja razumijem zakaj ljudi gustaju u ovoj igri. Tematski to jest TES igra, nisu svi questovi losi, ima cak i jaaaako dobrih, svijet je lijep iako prema Skyrimu nista posebno, ali to je manje bitno. Ima jedan od najboljih craftinga sto sam ikad vidio u MMO igrama, ako ne i najbolji. Gathering mozda i nije najbolji, ali crafting definitivno jest.
Mene puno stvari odbija, ali nije sve lose. Meni je zao sto su toliko stvari napravili losima (meni) da je meni igra neigriva, naprosto ju ne zelim gledat, ali moji razlozi definitivno nisu prica, grafika itd. Ima se osjecaj da si dio TES svijeta, na zalost tu prednosti prestaju i krenu se vidit mane, koje su po meni brojne i za mene nepremostive. Da je F2P ili B2P mozda bih ju uzeo, iako me trenutno Diablo 3 previse zabavlja pa ju vjerojatno ne bih ni palio. Takodjer uskoro mi dolazi dark Souls 2 za PC i opet ne bih igrao... Ova igra mi je toliko nisko na listio prioriteta da nema nikakvog smisla da ju placam.
To sam ja, sa druge strane ponavljam, razumijem zasto ima ljudi kojima je ovo #1
mane, koje su po meni brojne i za mene nepremostive.
Koje?
Nebum se ponavljo 100 puta u ovoj temi, dosadan bih bio Bogu i vragu, mislim da sam ih dovoljno puta naveo. Nisam ni siguran da ljudi žele čitat ponovo kritiku sa moje strane.
Samo ukratko ili se linkaj. Teško mi na mobilnom...
Kombat, party sistem, kruzni dungeoni, looting sistem sa chestovima u dungeonima, skilovi, stamina management sa dodgeom koji uvijek uzima 50% stamine itd, endgame u Cyrdilu (pve +pvp) i slicno.
Ni ne pricam o trenutnim problemima sa lagom i slicno o kojima citam a mogu bit potencijalno ispravljeni.
Gle, da budem iskren ja razumijem zakaj ljudi gustaju u ovoj igri. Tematski to jest TES igra, nisu svi questovi losi, ima cak i jaaaako dobrih, svijet je lijep iako prema Skyrimu nista posebno, ali to je manje bitno. Ima jedan od najboljih craftinga sto sam ikad vidio u MMO igrama, ako ne i najbolji. Gathering mozda i nije najbolji, ali crafting definitivno jest.
Mene puno stvari odbija, ali nije sve lose. Meni je zao sto su toliko stvari napravili losima (meni) da je meni igra neigriva, naprosto ju ne zelim gledat, ali moji razlozi definitivno nisu prica, grafika itd. Ima se osjecaj da si dio TES svijeta, na zalost tu prednosti prestaju i krenu se vidit mane, koje su po meni brojne i za mene nepremostive. Da je F2P ili B2P mozda bih ju uzeo, iako me trenutno Diablo 3 previse zabavlja pa ju vjerojatno ne bih ni palio. Takodjer uskoro mi dolazi dark Souls 2 za PC i opet ne bih igrao... Ova igra mi je toliko nisko na listio prioriteta da nema nikakvog smisla da ju placam.
To sam ja, sa druge strane ponavljam, razumijem zasto ima ljudi kojima je ovo #1
Pazi zabavlja ga Diablo 3, igra u kojoj stalno ponavljaš jedne te iste questove, ubijaš jedna te ista čudovišta, prolaziš kroz JEDNA TE ISTA okruženja u prijevodu do bola repetitivan a odbija ga ESO koji je čista suprotnost svemu što je Diablo 3? Zašto jednostavno ne priznaš da te odbija pretplata? Mislim kome lažeš čovječe
Pazi zabavlja ga Diablo 3, igra u kojoj stalno ponavljaš jedne te iste questove, ubijaš jedna te ista čudovišta, prolaziš kroz JEDNA TE ISTA okruženja u prijevodu do bola repetitivan a odbija ga ESO koji je čista suprotnost svemu što je Diablo 3? Zašto jednostavno ne priznaš da te odbija pretplata? Mislim kome lažeš čovječe
Pa normalno da ga odbija pretplata šta tu nije jasno...
pa lipo je covik napisao... da je f2p ili b2p bi uzeo, i da mu je igra toliko nisko na listi prioriteta da nema smisla da je placa. ne znam kome ima sta lagat kad je u ova dva citata jasno da je placanje pretplate bacanje para
citanje sa razumijevanjem je nesto sto ti ne posjedujes.
Razumije on,ali je on žešći fanboy
Razumije on,ali je on žešći fanboy
Žešći je on failboy
Dobro vasom politikom onda, ja mislim da je max payne bolji od diabla 3 i od teso. Eto sta sad? Sta sam ja sad rekao da ima veze s ovom temom?
Shvatate kakvu glupost izvaljujete? Boli me patka za td/tu realno, svako ima pravo na svoje misljenje, ipak je ovo internet ali kad lupite stvarno lupite!
Veze nema s temom ali hajde, nije vam prvi put da tako nesto pisete!
Ti si ocito u ostalih 10% :D
@Rhodin - ono sto si ti nabrojao, mene vecinom nije briga jer za te stvari ne marim niti u jednoj igri, al eto meni opet druge stvari ne pašu
Btw evo mene na lvl 11 woooohoooo
Dobro vasom politikom onda, ja mislim da je max payne bolji od diabla 3 i od teso. Eto sta sad? Sta sam ja sad rekao da ima veze s ovom temom?
Shvatate kakvu glupost izvaljujete? Boli me patka za td/tu realno, svako ima pravo na svoje misljenje, ipak je ovo internet ali kad lupite stvarno lupite!
Veze nema s temom ali hajde, nije vam prvi put da tako nesto pisete!
pa ja po tom pitanju ne mislim nista, ponajprije jer usporedivanje diabla 3 sa eso i max payne ne vrijedi jer su to igre razlicitog zanra. ako cemo se hvatati rhodinovog komentara lik kaze sljedece: ''iako me trenutno diablo 3 previse zabavlja''. ovdje se ne spominje da je diablo 3 bolji nego samo da mu je veci gust to igrat. meni je sada veci gust igrat 8 ball pool na miniclip.com. nekoga moze i vise zabavljati i lupanje glavom u zid.
bitna stvar koje se istice je sljedeca: pretplata. to je vec svima jasno. ona vuce puno faktora u obzir. naravno da neces davati 100 kn svaki misec na nesto sto ili neces taknut ili ces sam sebe tjerat da igru upalis. medutim, da je igra kvalitetna dalo bi se raspravljat dal je vrijedna pretplate ili ne. ali u igri nema kvalitete jer je u eso sve vec videno (znaci nema inovacije). neke su stvari napravljene dobro, neke su teski fail. sve u svemu igra je jedan prosijek kojeg najvise izvlaci elder scrolls legacy i to je sve.
njima bi bilo bolje da su igru napravili b2p sa nekim store-om i mikrotransakcijama nego na ovaj nacin.
njima bi bilo bolje da su igru napravili b2p sa nekim store-om i mikrotransakcijama nego na ovaj nacin.
Upravo to p2p sistem je totalni fail, igre koje još dan danas privlače igrače a da su p2p je wow i eve, ovo sve ostalo je ili propalo ili im se broj igrača toliko smanjo da je pred propadanjem ili su prešli na f2p model sa ingame store-om, u svakom slučaju izbaciti igru koja zahtjeva vrijeme i strpljenje, kao i svaki mmo, staviti da je p2p je poziv na propast...pogotovo što samim time ograničava se broj igrača u startu, e sad, ako su to developer htjeli onda im sretno...
pa logicno je da je novom mmo-u puno teze prikupiti veci broj igraca, tim vise sto su wow i eve vec etablirani brandovi. vrh ludosti je natjecati se sa wow-om.
a kad izade novi mmo ljudi na njemu vide xy mana jer ga automatski usporeduju sa vec postojecim mmo igrama tako da je tesko. ali to ne znaci da si mozes dozvoliti da napravis prosjecnu igru i onda ocekujes abnormalnu kolicini ljudi. hype ce trajati mjesec-dva, a sta poslije?
Upravo to p2p sistem je totalni fail, igre koje još dan danas privlače igrače a da su p2p je wow i eve, ovo sve ostalo je ili propalo ili im se broj igrača toliko smanjo da je pred propadanjem ili su prešli na f2p model sa ingame store-om, u svakom slučaju izbaciti igru koja zahtjeva vrijeme i strpljenje, kao i svaki mmo, staviti da je p2p je poziv na propast...pogotovo što samim time ograničava se broj igrača u startu, e sad, ako su to developer htjeli onda im sretno...
Meni se čini da je njihova politika ulovit što više love od prodaje na račun TES imena, pa na početku od pretplate, pa se nakon nekog vremena prebacit na f2p i opet zaradit lovicu od prodaje na onima koji sada trenutno ne žele kupit igru i onda nastavit uzimat lovicu na mikrotransakcijama.
My thought's exactly
Živi bili pa vidjeli no ovakav scenarij je vrlo vjerovatan...
Koje?
Mene najviše smeta što igra nema PVP za manji broj igrača (battlegrounds i arena), kao niti PVE za veći broj igrača (raidovi).
Kombat, party sistem, kruzni dungeoni, looting sistem sa chestovima u dungeonima, skilovi, stamina management sa dodgeom koji uvijek uzima 50% stamine itd, endgame u Cyrdilu (pve +pvp) i slicno.
Ni ne pricam o trenutnim problemima sa lagom i slicno o kojima citam a mogu bit potencijalno ispravljeni.
Kako to misliš? Ti ne igraš igru? Tako i ja. Ne volim nikako Su-32. Mnogo mi je draži F/A-18, jer Su-32 pati od problema s kočionim sustavom, motori gutaju više goriva, a performanse iznad 8 tisuća metara su relativno loše kako čitam pa... Nisam zadovoljan.
Volim kad krenes pravit pametan Tonci. U beti sam vidio sve sto me zanimalo o igri. Da, igrao sam ju, ali vjeruj da necu za ovo placat mjesecnu pretplatu. Nastavio sam pratit igru jer me originalno zanimala da vidim ima li pomaka u pozitivnom smjeru i jesu li stvari o kojima smo pricali ispravljene ili se barem radi na njima.
Nisu.
Drago mi je da si ju kupio i jako mi je drago da uzivas u igri, Tocni, ali molim te ne pametuj i ne obracaj mi se sa visoka, ne pusim taj tvoj stavi.
Tonči kao da je popio svu pamet svijeta
Tonči kao da je popio svu pamet svijeta
tocni (bar u ovoj temi) od 100 postova kojih je napisao (karikiram) mislim da sam vidio sam jedan koji koliko-toliko ima smisla. puno zujis, a malo meda dajes tonci
Volim kad krenes pravit pametan Tonci. U beti sam vidio sve sto me zanimalo o igri. Da, igrao sam ju, ali vjeruj da necu za ovo placat mjesecnu pretplatu. Nastavio sam pratit igru jer me originalno zanimala da vidim ima li pomaka u pozitivnom smjeru i jesu li stvari o kojima smo pricali ispravljene ili se barem radi na njima.
Nisu.
Drago mi je da si ju kupio i jako mi je drago da uzivas u igri, Tocni, ali molim te ne pametuj i ne obracaj mi se sa visoka, ne pusim taj tvoj stavi.
Daj nauči reagirati na zafrkanciju. Što si nabrijan koji k? - Svakako, u beti - da. Nisam je kupio (niti hoću vjerojatno), ali dosta je stabilnija od bete i laga nema (barem ne na EU serveru). Zato sam je i odlučio probati umjesto čitanja. Čitati o nečemu najčešće nema veze sa stvarnim stanjem, pogotovo ako se misli na službene forume.
Koje?
Mene najviše smeta što igra nema PVP za manji broj igrača (battlegrounds i arena), kao niti PVE za veći broj igrača (raidovi).
E ovo je spot on sto se i mojih prohtjeva tice, te nedostatke ne mogu probaviti, osim ovog za arene, taj mini TDM ne volim, one su pokopale ranked scenu u swtoru
E ovo je spot on sto se i mojih prohtjeva tice, te nedostatke ne mogu probaviti, osim ovog za arene, taj mini TDM ne volim, one su pokopale ranked scenu u swtoru
Meni se sviđa što nema velikih raidova, a PvP za manji broj igrača bi bio dosta zgodan. Questovi dosta traju, to je malo nezgodno bez mounta (i to onog bržeg) i moglo bi odbiti dio igrača koji žure za leveleom i eng-gameom.
Ja malo počeo... :P - Gdje igra većina naših? Koja frakcija?
vecina nas igra ebonhart momentalno nas je u guildu 50 sa naseg govornog podrucja
sto se tice ekipe koja ceka da igra postane f2p zapamtite datum kad sam ovo napisao mogli bi se jos jakooo dugo nacekati
levelanje u ovoj igri traje dosta dugo odnosno duze za duplo od recimo swtora naravno to nije prednost nego mana ali igra me trazi da je upalim svaki dan
meni ta zaraza vrijedi 160 kuna za 60 dana game time code
druga stvar koja nije zanemariva a tice se baze igraca koja placa pretplatu a to je uskori izlazak na konzolama sto ce im sigurno dici bazu ljudi
treca stvar sve zavisi od njihove brzine stvaranja novog contenta i velicine tog contenta (vec izlazi treci patch i vrlo brzo dolazi novi content)
za sad su se pokazali da brinu o igri i da rade na njoj i to puno
Btw rhodin ona prica da je cyrodil pvp++pve zone nije se pokazala potpuno istinita.
izlazi adventure zone(samo pve zona) iako u cyrodilu postoje dungeoni ali i u dungeonu u cyrodilu mozes naletit na protivnicku frakciju
tako da ovim wanna be f2p igracima je bolje da ni ne racunaju na eso i nek upale opet crackirani tetris
ma ja sam cancelirao pretplatu,sacekat cu da bude B2P ili f2p ili cu se resubat kad odem u penziju za nekih 20 godina
Ima pve raidova, tj. adventure zona za 4 igrača, kao i onih za 12 igrača.
Što se pvp-a tiče, Cyrodiil je pravo osvježenje u odnosu na arene koje imaš u svakom MMO.
Cyrodiil je ogorman prostor u kojem imaš sve; velike opsade tvrđava za 200 igrača, manje skupine koje lutaju, možeš naići na solo 1 na 1 obračune, ili borbe manjih grupa. Vrlo je važna koordinacija i komunikacija. Ne moraš se sletiti u srce zerga i poginuti za 3 sekunde. Mala grupa može napasti veću s leđa ili s boka, ili držati choke point kao što je most, i izjednačiti izglede. Cryodiil također ima public dungeone u kojima možeš naići na igrače protivničke strane. Osobito bude zanimljivo kada se male grupe sve 3 sukobljene strane nađu u istoj tamnici. Isto tako, Cryodiilom je raštrkano više malih gradova koji imaju pve questove koje radiš, u takoreći, world pvp okružju gdje možeš naletjeti na protivnike dok radiš questove, ili u tim gradovima. Kartom su raspršeni bossovi, na vrhovima planina, u tamnicma ili osamljenim tornjevima. Tu su i pvp questovi izviđanja, koji te šalju duboko u neprijatljski teritorij, misije zauzimanja manjh objekata, kao farme ili rudnici; i quest da se osvoji protivnički elder scrolls i donese u svoj tabor.
Uskoro će biti otvoren i Imperial City u sredini mape, u koji se još ne može ući, u kojemu će se sukobljavati manje grupe igrača, kombinirano sa pve elementima, po uzoru na proslavljeni Darkness Falls iz Dark Age of Camelot MMO-a iz 2001. g.
Što se tiče dugog trčanja / jahanja, od utvrde do borbe, nakon smrti, tu su soul gemovi kojim se mogu ressurectati saveznici, samo ih treba nabaviti i koristiti.
Cyrodiil nije samo zerg pvp, kao što bi netko neupućen mogao pomisliti.
Cyrodiil je sve u jednom, sveobuhvatni mass pvp, open world pvp, pve, i pvp manjih grupa, sve ovisno kako ga želiš igrati.
Ma daleko od toga da je igra smeće, to je prejaka riječ. Niti jedna igra ne moze zadovoljiti sve ukuse i prohtjeve. Što se nekome ne sviđa, drugome je super.
Mislim, tko ju nije igrao ne treba igru ni blatit. Ovdje bi se trebalo razgovarati o činjenicama uz poneku usporedbu s konkurentskim igrama.
Osobni dojam je samo to i nista drugo, o ukusima se ne raspravlja. Ja ovdje mogu navesti što mi je dobro, a što nije, i zašto je to tako, a na čitatelju je da procijeni koliko mu je relevantno to što se ovdje piše.
Što se tiče prelaska na F2P, tu bih se složio da od toga doskora neće biti ništa jer je ovo jedini MMO za konzole, dakle ekskluziva, i ako ništa, bar će na toj ekskluzivi natući dovoljno love da ne moraju prelaziti na F2P. Puno više ljudi se igra na na konzolama nego na PC-u i to je činjenica. Zato i je u igri iznimno izrazen konzolitis, koji većini igrača na PC-u ne odgovara.
Igra neće biti neuspjeh, koliko god to neki zagovarali.
Oni se mogu pokopati jedino game-breaking bugovima i izrazitim nedostatkom contenta. Iako će se i to teško dogoditi jer igra ima velik fanbase.