Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.454
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
xxxxx kaže...

Da gledao sam po team liquidu ali jedini problem je sto tu zapravo ima pocetak svakog builda, meni treba bas ono kako nastaviti u sredini i late gameu, pogledao sam hd-ov i huskyev tutorial za terranov standard opener i zapisao build order pa ga prakticiram kada igram, izgleda da je sada najbolje skidati replaye pa iz njih uciti.

Sto se tice lige jos sam u bronzi (najvise zahvaljujuci neimanju vremena da igram, srecom u zadnjih 3-4 dana sam uhvatio prilicnu kolicinu pa sam se popeo na 1 mjesto u diviziji, ali eto nerjetko dobijam protivnike iz silvera i golda koje u vecini slucajeva pobjedim pa mislim da mi je blizu izlazak iz bronze, sto se tice liga jel se ceka nova sezona da uletim u visu ili to se moze dogoditi bilo kada i dali je moguce npr preci iz bronce direktno u gold i slicne stvari tj preskakanje odredjenih liga?)

Znaci svi su savjeti dobrodosli sto se tice terrana (pogotovo sto nakon zerga se mjenja cijela mehanika pa se treba prilagoditi), najvise me muci sta protiv standardnog anti-terran zerga da uradim (zerglinzi, banelinzi i mute/infestori), iako sam uspjeo jednoga dobiti mislim da nece ih bas puno izgubiti protiv mass bc-a :D )

Ne trebaš čekati sljedeću sezonu, kada ti se mmr stabilizira prebacit će te automatski nakon nekog vremena. Moguće je prijeći izravno iz bronze u gold. Marine-tenk (+ kasnije thor) su dobra kompozicija protiv navedenog. Također, ako zerg ide na infestore, ubaciš pokojeg ghosta u vojsku.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 21:44 (mata_87).
14 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

meni treba bas ono kako nastaviti u sredini i late gameu

e vidiš to ti je problem jer dalje ti ovisi kako si prošao u early game-u i koje informacije imaš o protivniku: njegovog tech-a, baza i na što on zapravo cilja

Opening možeš naučit kao recept( i moraš kužit da opening ovisi o mapi, lokaciji protivnika i njegovoj rasi) ali dalje ti ovisi kako stoji igra, mislim možeš naučit koje jedinice je dobro gradit ali sve ti to ovisi kako dalje stojiš ekonomski i što ti protivnik radi.

Moj najveći skok se desio kada sam si jednostavno poboljšao macro i multitaskining i otkrio moč scoutanja, kada i u kojem slučaju likovi idu npr. na dt-e, banše, gateway pusheve i td...

kada te nemogu iznenadit i možeš se spremit, uz malo bolji macro lako je doći do platinuma.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 0:33 (alscaul).
15 godina
neaktivan
alscaul kaže...
xxxxx kaže...

meni treba bas ono kako nastaviti u sredini i late gameu

e vidiš to ti je problem jer dalje ti ovisi kako si prošao u early game-u i koje informacije imaš o protivniku: njegovog tech-a, baza i na što on zapravo cilj

Opening možeš naučit kao recept( i moraš kužit da opening ovise o mapi, lokaciji protivnika i njegovoj rasi) ali dalje ti ovisi kako stoji igra, mislim možeš naučit koje jedinice je dobro gradit ali sve ti to ovisi kako dalje stojiš ekonomski i što ti protivnik radi.

Moj najveći skok se desio kada sam si jednostavno poboljšao macro i multitaskining i otkrio moč scoutanja, kada i u kojem slučaju likovi idu npr. na dt-e, banše, gateway pusheve i td...

kada te nemogu iznenadit i možeš se spremit, uz malo bolji macroa lako je doći do platinuma.

Gore navedeno je ono na što se treba koncentrirat. Posebnii buildovi micro i ostale stvari postaje bitno tek u diamond ligi.

I'm very large!
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
Znaci svi su savjeti dobrodosli sto se tice terrana (pogotovo sto nakon zerga se mjenja cijela mehanika pa se treba prilagoditi), najvise me muci sta protiv standardnog anti-terran zerga da uradim (zerglinzi, banelinzi i mute/infestori), iako sam uspjeo jednoga dobiti mislim da nece ih bas puno izgubiti protiv mass bc-a :D )

Harassaj ko manijak i to je to. Šalji drop u main/natural, forsaj cloak banshees, svo to vrijeme dok se Zerg znoji i trudi se braniti ti lagano pumpaš marine/tank. Prije napada sačuvaj par scanova i kad napraviš push počisti creep tumore. Banelinzi i lingovi su zapravo samo opasni na creep-u, inače ih sa čak i malo micranja i dobrog stimanja da prilično lagano izbjeći.

Terran je definitivno najkompletnija i najrazrađenija rasa, imaju odgovor na sve, puno strategija i totalno su zabavni. Meni je inače Zerg najdraži unatoč manjkavostima, Terran nešto malo manje, a jedina rasa koja mi se uistinu gadi je Toss, barem u trenutnoj inkarnaciji - totalno nemaštoviti dizajn, prepuni gimmicka, dušu dali za cheese taktike a i artritična baba može igrat s njima i doći barem do Golda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 10:54 (baba).
16 godina
Starcraft 2

Hvala svima, nego zanima me na kolikom supplyu je najbolje uzeti 2. gas (prvi uzimam na 13) kada idem na 111 build.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Hvala svima, nego zanima me na kolikom supplyu je najbolje uzeti 2. gas (prvi uzimam na 13) kada idem na 111 build.

Ma mani se recepata, probaj se naučit igrat na feeling. Razmišljaj što želiš graditi i orijentiraj se prema tome. Ako ideš na hellion drop/harass ili misliš štancati hrpu marinaca onda ti nije prevelika frka ići na rani drugi gas. Ako ideš na tech, cloak banshees i sl. onda ga uzmi što prije. Ak si uzmeš u naviku pogledati replay nakon partije i uočiti greške to će ti više koristiti nego skidanje BO-ova i slijepo praćenje "baraka na 11, gas na 13, drugi gas na 18" i sl. Bitno je da stalno štancaš radnike, da konstantno trošiš resurse i da ih imaš kad ti trebaju, a to da li si taj drugi gas spustio na 16, 21 ili 123 nije toliko bitno.

Mislim da je veliki problem ovih pro-castova što onda hrpa ljudi misli da je u svim ligama od presudne važnosti biti laserski precizan kod svih stvari u igri,  i da razlika u jednoj radilici ili mala pogreška u build orderu može gadno utjecati na partiju, kad je istina totalno drukčija barem tamo do srednjeg Diamonda (vjerojatno i više). Evo u nedavnoj ZvZ partiji (Plat liga) imao sam 8 dronova naspram njegovih 30 i uspio ga pobijediti nadigravanjem, micranjem i blesavim trikovima. Znači - uzmi gas ak ti treba gas, ne zato što je taj i taj profić rekao da ga je najbolje uzeti na 18. {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 13:19 (baba).
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

U biti imaš neki okvirni Build za svaki matchup i nakon nekog vremena ćeš to rutinski sve raditi. Nikad nije dobro igrat po šabloni, nego se treba prilagoditi trenutku. Build orderi su jako bitni kad all inaš, tada treba BO pratit u detalje. 

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Istina...
jako pomaze ako znas build ordove :D
ja bih volio igrati na EU ali nemrem :(
moram si novi SC kupiti

16 godina
neaktivan
baba kaže...
xxxxx kaže...

Harassaj ko manijak i to je to. Šalji drop u main/natural, forsaj cloak banshees, svo to vrijeme dok se Zerg znoji i trudi se braniti ti lagano pumpaš marine/tank. Prije napada sačuvaj par scanova i kad napraviš push počisti creep tumore. Banelinzi i lingovi su zapravo samo opasni na creep-u, inače ih sa čak i malo micranja i dobrog stimanja da prilično lagano izbjeći.

Terran je definitivno najkompletnija i najrazrađenija rasa, imaju odgovor na sve, puno strategija i totalno su zabavni. Meni je inače Zerg najdraži unatoč manjkavostima, Terran nešto malo manje, a jedina rasa koja mi se uistinu gadi je Toss, barem u trenutnoj inkarnaciji - totalno nemaštoviti dizajn, prepuni gimmicka, dušu dali za cheese taktike a i artritična baba može igrat s njima i doći barem do Golda.

S prvim dijelom posta se u potpunosti slažem. S drugim djelomično. Terran najkompletnija rasa - slažem se. Tebi je zerg najdraži unatoč manjkavostima - To je u redu, naravno da poštujem tvoje mišljenje, ali jesi li razmišljao o promjeni rase ako smatraš da je zerg manjkav ili underpowered? Toss:   Nemaštovi dizajn - možda nije baš maštovit dizajn kao T ili Z, ali što je tu je {#}. Prepuni gimmicka i dušu dali za cheese taktike - isto kao i druge rase, ako ne scoutaš cheese na vrijeme najčešće gubiš match. Uzmi u obzir da sa scouting drone/probe/scv možeš ostati dosta duže u tossovoj bazi nego u bazama ostalih rasa i da je tossu često najteže obraniti cheese (rani pool, proxy gate/proxy rax, cannon rush, nemogućnost mobilne detekcije bez robo techa, 1-1-1....) . Artritična baba može doći do golda   sa tossom - može i sa zergom čistim 6 poolanjem, a čak i do platinuma/diamonda sa 7rr i/ili samo pravljenjem mass roachesa. Isto tako može doći i sa terranom do diamonda sa marine/scv all in.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.9.2011 16:27 (mata_87).
17 godina
mata_87 kaže...

S prvim dijelom posta se u potpunosti slažem. S drugim djelomično. Terran najkompletnija rasa - slažem se. Tebi je zerg najdraži unatoč manjkavostima - To je u redu, naravno da poštujem tvoje mišljenje, ali jesi li razmišljao o promjeni rase ako smatraš da je zerg manjkav ili underpowered? Toss:   Nemaštovi dizajn - možda nije baš maštovit dizajn kao T ili Z, ali što je tu je {#}. Prepuni gimmicka i dušu dali za cheese taktike - isto kao i druge rase, ako ne scoutaš cheese na vrijeme najčešće gubiš match. Uzmi u obzir da sa scouting drone/probe/scv možeš ostati dosta duže u tossovoj bazi nego u bazama ostalih rasa i da je tossu često najteže obraniti cheese (rani pool, proxy gate/proxy rax, cannon rush, nemogućnost mobilne detekcije bez robo techa, 1-1-1....) . Artritična baba može doći do golda   sa tossom - može i sa zergom čistim 6 poolanjem, a čak i do platinuma/diamonda sa 7rr i/ili samo pravljenjem mass roachesa. Isto tako može doći i sa terranom do diamonda sa marine/scv all in.

Mislim da s terranom najlakše, jer SCV + marine kombinacija rastura bilo koje early trupe od toss-a ili zerg.

Ajde sad nemoj reći da toss nije rasa baš napravljena za cheese. Mogućnost warpanja je naj cheese stvar koja postoji :P

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Nije, warp in mehanika se ne može smatrati cheese. Ako ti netko postavi proxy pylon, tvoj je problem ako nećeš scoutati. Isto tako Zerg može postaviti nydus, čak i proxy hatch. Mislim da dosta zerg igrača slabo scouta sa prvim parom lingsa. Pa barem nije teško stisnuti a+shift i kliknuti par puta oko rubova baze  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Jel vama na EU ima mnogo igraca
mislim na ono kad udjes u lobby nekog gamea dali odmah udjes u igru ili moras neki put cekati po minutu pa cak i vise kao ja na NA??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Pa ovisi šta tražiš, ja recimo volim otić na koth malo odigrat, ali često se dogodi da nikoga nema po nekoliko minuta u najpopularnijem kothu, a custom meč na nekoj ladder mapi nađem u roku od par sekundi.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Rodić kaže...

Jel vama na EU ima mnogo igraca
mislim na ono kad udjes u lobby nekog gamea dali odmah udjes u igru ili moras neki put cekati po minutu pa cak i vise kao ja na NA??

Meni se događalo kada nisam bio ni u jednoj ligi tj u placement matchevima.

Inače ovako ulazi brzo i u 1v1 i u 2v2

15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Mislim da s terranom najlakše, jer SCV + marine kombinacija rastura bilo koje early trupe od toss-a ili zerg.

Ajde sad nemoj reći da toss nije rasa baš napravljena za cheese. Mogućnost warpanja je naj cheese stvar koja postoji :P

Dobro možda je cheesanje s Terranom teoretski najlakše, ali kad gledaš overall design po meni Toss je uništena rasa totalno.

U SC:BW se točno znalo koja rasa je dobra za što. Terrani - spori defanzivci. Zerg - brzi, slabe jedinice, masovnost. Toss - skupe, moćne high-tech jedinice.

U SC2 Terran je otprilike pogođen, Zerg ajd-ajd, a Toss je cheeserska rasa totalno bez ideje i identiteta. Warp-in je najveća glupost koju su ikad smislili, totalno ubija potrebu i volju za taktiziranjem i kreativnim načinom igre, sve se svodi na to da naprčiš negdje pajlon i warpaš si što ti treba. Danas je teško vidjeti "lijepu" Protoss igru, kao kad su oni ludi Koreanci fakat čuda radili sa pozicioniranjem dragoona, ili reaver harassom, ili carrier bitkama, ili dobrim stormanjem (pogledajte stare Day9 castove za ovo)- najviše čemu se možeš nadati je "Uuu pogle kak ovaj ima dobar blink micro" ili "joj kak je krasno poslagao te FF-ove". Wow.

Pretpostavljam da su ipak i Zerg i Toss nekompletni i da moramo čekat tih godinu-dvije-pet da ih ekspanzije poprave (tj. ubace one jedinice koje su namjerno zadržali u ladici da bi nas natjerali da kupimo sve tri igre). Al ko će dočekat toliko dugo da bi igrao igru "kak treba"... {#}

16 godina
neaktivan
baba kaže...
dado2202 kaže...

Dobro možda je cheesanje s Terranom teoretski najlakše, ali kad gledaš overall design po meni Toss je uništena rasa totalno.

U SC:BW se točno znalo koja rasa je dobra za što. Terrani - spori defanzivci. Zerg - brzi, slabe jedinice, masovnost. Toss - skupe, moćne high-tech jedinice.

U SC2 Terran je otprilike pogođen, Zerg ajd-ajd, a Toss je cheeserska rasa totalno bez ideje i identiteta. Warp-in je najveća glupost koju su ikad smislili, totalno ubija potrebu i volju za taktiziranjem i kreativnim načinom igre, sve se svodi na to da naprčiš negdje pajlon i warpaš si što ti treba. Danas je teško vidjeti "lijepu" Protoss igru, kao kad su oni ludi Koreanci fakat čuda radili sa pozicioniranjem dragoona, ili reaver harassom, ili carrier bitkama, ili dobrim stormanjem (pogledajte stare Day9 castove za ovo)- najviše čemu se možeš nadati je "Uuu pogle kak ovaj ima dobar blink micro" ili "joj kak je krasno poslagao te FF-ove". Wow.

Pretpostavljam da su ipak i Zerg i Toss nekompletni i da moramo čekat tih godinu-dvije-pet da ih ekspanzije poprave (tj. ubace one jedinice koje su namjerno zadržali u ladici da bi nas natjerali da kupimo sve tri igre). Al ko će dočekat toliko dugo da bi igrao igru "kak treba"... {#}

Opet ti o cheesu....

Što se tiče lijepe igre, mislim da toga itekako ima. Kada pogledaš npr. warp prism - ht micro protiv gosta, e to je meni lijepa igra. Nisam igrao BW da mogu uspoređivati, tako da se tebi čini možda da je sc2 slabija igra u odnosu na prethodnik, što možda i je istina,ali opet ne ulazim u ono u što se ne razumijem {#}.   Sve što znam je to da sc2 i bw nisu ista igra, i da se teško mogu izravno uspoređivati. Možeš li mi dati neki primjer lijepe igre od strane zerga ili terrana, odnosno onoga što ti smatraš lijepom igrom? Što se tiče ekspanzija, slažem se, ipak je to sve veliki biznis  {#}

Što se tiče svih udruženih zerg-toss whinera i ostalih samoprozvanih stručnjaka za balans (gracken says so - it must be truth), evo jedne gorke istine: Balans nije ono što vas drži u niskim ligama, i niste zbog balansa lošiji igrači. Ja sam se s time pomirio i uvijek pokušavam popraviti svoju igru, a ne fokusiram se na "omg terran op" i slično. Tek oni igrači koji su visoki masters - grandmasters skill, mogu reći da imaju problem sa balansom.

15 godina
neaktivan

Ja uopće ne pričam o balansu, već o načinu na koji su rase dizajnirane. Ne znam zašto svi živi koji igraju SC2 dobiju tunnel vision i svaki negativni komentar percipiraju kao balans QQ. :)

Terran je jedina rasa koja je kompletna, koja nudi hrpu izbora i načina igre. Zerg i Toss su jednodimenzionalni i nedorađeni. Vjerojatno potpuno namjerno, zbog ekspanzija. Uostalom i rečeno je da za razliku od Z i P Terrani ne trebaju očekivati nikakve velike preinake u ekspanzijama.

Lijepa igra od Terrana i Zerga? Evo:

Po meni je rijetko koja partija sa Tossom ovako zabavna.  Warp prism play može biti interesantan, ali to većinom vidiš u exhibition matchevima, u partijama kad Toss igra na ziher sve se svodi na deathball, deathball, deathball. Zijev.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 15:43 (baba).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

@baba: Nisam tebe osobno ni prozvao da kukaš oko balansa. Stavio sam to u post u nadi da će konačno generalno prestati prepucavanja oko balansa  {#}. Inače, meni osobno su najzanimljiviji pvt matchevi, čuj svatko ima svoj omiljeni matchup  {#}.

EDIT: ako si za nabaci mi u pm nick i char code, da nekad koju zaigramo

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 18:10 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Pa ovisi šta tražiš, ja recimo volim otić na koth malo odigrat, ali često se dogodi da nikoga nema po nekoliko minuta u najpopularnijem kothu, a custom meč na nekoj ladder mapi nađem u roku od par sekundi.

Ja inace igram custom,posto ja neznam taj koht mi ti imamo High orbit 2 vs 2 na kojem dosta dugo cekas
a sto se tice quicka tamo moram preko minute :(

15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

@baba: Nisam tebe osobno ni prozvao da kukaš oko balansa. Stavio sam to u post u nadi da će konačno generalno prestati prepucavanja oko balansa {#}. Inače, meni osobno su najzanimljiviji pvt matchevi, čuj svatko ima svoj omiljeni matchup {#}.

Nisam fan PvT-a, ali da, nije ni tako loš.

Najgori je PvP definitivno, odmah iza je TvT. Jedan od razloga zašto se i dalje većinom držim Zerga je što mrzim TvT iz dna duše, pogotovo one beskonačne partije kad uđem u pat poziciju i onda je samo igra živaca ko će prvi puknit, poslat sve kvragu, a-movat i reć GG.

Da bar imaju dodatne opcije za ladder, ono "želim samo T i Z i bez mirrora", bio bi najsretniji na svijetu. {#}

16 godina
Starcraft 2

Što se tiče matchupa nebi se bas slozio najgori su po meni zvz i za igrati i za gledati.

A najveci je problem sto nema duzeg maca od 10 minuta, mozda bi bilo jedino da idra igra protiv svog klona il tako nesto.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Što se tiče matchupa nebi se bas slozio najgori su po meni zvz i za igrati i za gledati.

A najveci je problem sto nema duzeg maca od 10 minuta, mozda bi bilo jedino da idra igra protiv svog klona il tako nesto.

da u broncu

16 godina
Starcraft 2

Slažem se za ovo za ZvZ. Imam osjećaj da je to zergovima baš mučno igrati.

TvT mi zna biti zanimljiv, ali ne tolko da odgledam GOmTvT ;)

Počeo sam čak malo i uživati u PvP, jer sada postoji dosta dobra obrana od 4 gate i zbog toga ljudi sve više idu na expand. 

PvZ - iako imam jako velikih problema sa zergom u zadnje vrijeme, svejedno mi je fora jer sada moram naučiti iznova PvZ igrati. Imam osjećaj da su zerg igrači jako dobro skužili što i kada treba raditi protiv Tossa. 

PvT - trenutno mi je to možda najzabavniji meč jer nikad ne znaš što će biti. Ali kako god bilo, terran je dosta strašan protivnik i jedna greška u procjeni strategije ili pomicanje vojske može dovesti do gubitka. 

A što se tiče balansa,,, mislim ,,, daj ljudi, ajde si priznajte da gubite zbog sebe, a ne zbog Blizzarda ili punog Mjeseca ili zato jer je kriva stranka na Vlasti ,,, ;) 

Svaka čast onima koji su tog svjesni! 

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
alscaul kaže...
xxxxx kaže...

da u broncu

Možda sam u bronci, ali pratim day9-a, hd-a, psy-a, husky-a itd. i oni ne castaju bas igre iz bronce, a vecina zvz-ova je kratka...

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

ali nemora biti, pogledaj malo kako igra ret npr.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo jedna zanimljiva stranica sa puno turnirčića koji se mogu zaigrat http://playhem.com

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
alscaul kaže...
xxxxx kaže...

da u broncu

Možda sam u bronci, ali pratim day9-a, hd-a, psy-a, husky-a itd. i oni ne castaju bas igre iz bronce, a vecina zvz-ova je kratka...

TvZ i TvT su u prosjeku najduže, ZvZ i PvP najkraće. A prosječni ZvZ ipak traje više od 10 minuta tako da je "nema dužeg meča od 10 minuta" totalna glupost.

avg game length avg game length
avg mirror game length avg mirror game length
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 11:17 (baba).
16 godina
Starcraft 2
ESWC je odgodjen:
Pozdrav,

Zbog logističkih problema moramo vas obavijestiti da događaj, planiran za 1. listopada, 2011 je pomaknut za tjedan dana, točnije na 8. listopada 2011. Mjesto ostaje isto, CineStar Arena IMAX.

Svjesni smo da ta odgoda stvara financijske poteškoće za igrače, zato ćemo ponuditi besplatne karte svim ljudima koji su kupili svoje prijevozne karte danas ili dane prije.

Ispričavamo se za uzrokovane probleme i molimo da nam oprostite.

ESL/ESWC Hrvatska
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Starcraft 2

ej ekipa di ste vi kupovali igru ili cd key, evo ja baš namjeravam pa gledam di je najjeftinije?

Sve što znam o životu naučio me Đelo Hadžiselimović
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2
koji-lik kaže...

ej ekipa di ste vi kupovali igru ili cd key, evo ja baš namjeravam pa gledam di je najjeftinije?

http://www.game.co.uk/en/starcraft-ii-wings-of-liberty-25602?pageSize=20&searchTerm=starcraft%202

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 15:24 (baba).

4 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice