Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.093
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo da se i ja u potpunosti složim s naxeemom, lijepo ti je rekao, a sad crta :D.

Dado je dobro rekao što se tiče kraljica, jesu one mesnate i sve, ali nitko ne oklijeva pushat u njih kao kad pushah u tenkove ili 7-8 sentrya. Ja obožavam tenkove kod terrana i kad god igram s terranom radim tenkove jer je positional play jako zabavan, ali mislim da 1 sentry može bacit previše forcefieldova, ja bih stavio da može 2 bacit.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 12:12 (hellraiser1110).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
naxeem kaže...
Snowie kaže...

Oprostite o veliki poznavaoci :) Moj se MMR ocito nesta zajebo... stalno me sparuje protiv progamera i igram protiv njih vec vise od godinu dana pa sam se umislio da znam koju stvar o igri. 

Inace... pricate gluposti, tek tolko da znate i pogled vam je na igru na razini prosjecnog diamond nuba u najbolju ruku. Tako da, ako vam kazem nesta nebi trebali svoju dogmu i dalje tjerat. I da, igram sa zergovima i terranima, mogu pobjediti skoro bilokoga na serveru sa obje rase (od hrvata pogotovo), a protoss mi je jednostavno predosadan i vecinu vremena ga izbjegavam. Sve u svemu mislim da sam kvalificiran za komentar.

Naravno da nisi. Ti si najobičnija njubara i nemaš pojma. Baba i Hellrazer su bogovi SC2 i njihova su stajališta jedina bitna. Ti si vjerojatno neki muljator bez skilla i mozga i bolje da se povućeš u mišju rupu pred njima i tamo crkneš od nedostatka znanja o SC2, skilla i neprihvaćanja jedinih ispravnih babaTM i hellrazerTM taktika i teorija.

Opet si zaboravio svoje tabletice...

Snowie kaže...

Oprostite o veliki poznavaoci :) Moj se MMR ocito nesta zajebo... stalno me sparuje protiv progamera i igram protiv njih vec vise od godinu dana pa sam se umislio da znam koju stvar o igri. 

Inace... pricate gluposti, tek tolko da znate i pogled vam je na igru na razini prosjecnog diamond nuba u najbolju ruku. Tako da, ako vam kazem nesta nebi trebali svoju dogmu i dalje tjerat. I da, igram sa zergovima i terranima, mogu pobjediti skoro bilokoga na serveru sa obje rase (od hrvata pogotovo), a protoss mi je jednostavno predosadan i vecinu vremena ga izbjegavam. Sve u svemu mislim da sam kvalificiran za komentar.

Ne ulazim uopće u nečiji skill, u biti gadi mi se kad krenu bilo kakve rasprave o Starcraftu kad se ljudi odmah krenu razbacivati sa e-kitama. Ja ću jednako raspravljati i s bronzerom i sa Grandmasterom dok god se raspravlja normalno i argumentirano. A spika "pogleć moju ligu, to automatski čini sve što ja kažem apsolutno točnim" mi je na razini "moj tata je jači od tvog tate" i fakat mi nije jasno zašto bi itko tko se kakti kuži u igru spuštao na tako niske razine i to koristio kao glavni argument. Osim na debilnim B.net forumima doduše, tamo se toliko razmahuju e-kitama da Blizzardu vjerojatno više ne trebaju klima-uređaji.

Rekao si da je zerg "jednostavni a-move". Po meni niti jedna rasa ne može koristiti "jednostavni a-move", a ponajmanje zerg. No "clump" mehanika ipak omogućuje malim ranged jedinicama da se praktički pretvore u jednu debelu ranged jedinicu tako da vrijedi - što veći range, to veća učinkovitost a-mova. Melee jedinice koje se moraju prerasporediti prije napada tu najviše puše jer nemaju nikakvu korist od clumpa (pogotovo velike melee jedinice, kao npr. Ultre). Ako si zaista uber-igrač, onda definitivno znaš koliko se Zerg oslanja na flank i surround, i ne znam kako možeš lupiti "oni se samo a-movaju" i onda umjesto argumenta zašto to tvrdiš početi mahati svojom uberznačkom i sparivanjem sa progamerima.

Drugo što si odvalio je "marinci su bili bolji u bw zbog medica". E pa nisu, opet zbog tog nesretnog clumpanja. Marinci tada nisu bili DPS bogovi što su sad, jer se nisu fino "zgrudali" nego su hrpu vremena trošili na pozicioniranje i međusobno sudaranje, što ih je činilo daleko manje učinkovitima. Ne možeš uspoređivati marine+medic iz SC2 kampanje (ili custom mapa) i marine+medic iz SC:BW bez da uzmeš u obzir pathfinding. A da niti ne spominjem da su u BW imali manje HP te da nije bilo ni reactora ni combat shielda.

Naravno, sve je ovo moj $0.02. Mene MMR ne sparuje sa progamerima, ja sam obični Random Plat igrač (trenutno rank 5) koji SC2 igra tek pokoju partiju tjedno i koji iz hobija prati castove i metaigru. I ne umišljam si ništa, pošteno priznajem koliki mi je skill i uvijek sam za raspravu. A mahanje kitama u principu izbjegavam, draže su mi neke druge slobodne aktivnosti.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 12:58 (baba).
17 godina
hellraiser1110 kaže...

Evo da se i ja u potpunosti složim s naxeemom, lijepo ti je rekao, a sad crta :D.

Dado je dobro rekao što se tiče kraljica, jesu one mesnate i sve, ali nitko ne oklijeva pushat u njih kao kad pushah u tenkove ili 7-8 sentrya. Ja obožavam tenkove kod terrana i kad god igram s terranom radim tenkove jer je positional play jako zabavan, ali mislim da 1 sentry može bacit previše forcefieldova, ja bih stavio da može 2 bacit.

Slažem se nitko se ne boji kraljica, ali to zna biti više put "zavaravajuće" nego "loše". Evo primjer jedne partije. Igram protiv terrana i vidim ide on bioball sa 5 racks, one base all in (bez medivaca). Radim ja samo kraljice (uvijek se jedna radi u bazi), 2 spine-a napravim i larvu trošim na lingove i drone (pola pola).

Krenuo on u napad, ja se branim na natural-u, vidim ga na pola mape (creep je već došao do tamo, a kako i nebi kad imam 6 kraljica). Ima on negdje 10-tak marinaca 10-tak maraudera (pretpostavljam da je čekao steam). Ja imam jedno 20-tak lingova, 2 spine-a i bacio treći i 6 kraljica (3 skoro pa full energy). Čekam ga kod spine-ova. Uzemem pola od drona na ekspanziji i sve lingove i čekam ga. Dok je stimao u sve to skupa, kraljice su se samo transfuzale, lingovi i drone bili meso na početku, a spineovi radili DPS. Na kraju mi ostale skoro sve drone, linogovi poginuli, ostale 4 kraljice (i oba spine-a). Njemu ništa. Napadao je dalje cijelu partiju, ali nakon toga više nije mogao ništa.

Neznam, po meni se zerg može dobro braniti, samo ako dobro skauta, a o napadu da ne govorim. Zerg je premoćan dok jednom krene u napad, jer može izgubiti sve i remakroati skoro pa cijelu armiju u slijedećem spawn-u.

Mislim da su sve rase dobro balansirane (osim toss-a kod kojih se neke 3-tier jedinice uopće ne koriste (MS, BC) , što je malo bezveze).

I da sentry IMBA se najbolje vidi kod 2vs2 partija. Zatvoriš jednog ally-a unutra dok drugog peglate skupa i možeš spamati FF do iznemoglosti (ako imaš 5 i više sentry-a). Mislim da će lijek biti ili ukidanje sentry-a kao jedinice ili smanjenje energije. Sumnjam da će ograničiti samo na 2 dozvoljena FF-a

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 12:28 (dado2202).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
hellraiser1110 kaže...

Slažem se nitko se ne boji kraljica, ali to zna biti više put "zavaravajuće" nego "loše".

Ako imaš visok APM, kraljice su skoro pa imba. Ja poblesavim kad gledam spanishiwu kako usred bitke u 10 sekundi složi "creep highway" sa svojim OL-ovima, dotjera kraljice na frontu, transfjuza BL-ove/Ultre, i sve to uz dodatno micranje vojske. Manijak.

A ja sretan ako uspijem koji put transfjuzat jedan crawler, ili barem spasiti kraljicu od kamikaza-zaletanja u push. {#}

17 godina
baba kaže...

Ako imaš visok APM, kraljice su skoro pa imba. Ja poblesavim kad gledam spanishiwu kako usred bitke u 10 sekundi složi "creep highway" sa svojim OL-ovima, dotjera kraljice na frontu, transfjuza BL-ove/Ultre, i sve to uz dodatno micranje vojske. Manijak.

A ja sretan ako uspijem koji put transfjuzat jedan crawler, ili barem spasiti kraljicu od kamikaza-zaletanja u push. {#}

Hotkeys are the answer :). Samo ja se izgubim ako imam više od 5 hotkey-a, uz to da su mi 2 vojska i jedan kraljice. A vojsku opet većinom dijelim u one koji mogu direktno napadati i oni koji ne mogu (infestor).

Ali kad se branim sa puno kraljica onda se fokusiram samo na kraljice i spine-ove i da oni imaju "dovoljno" healtha. Prst mi stalno lebdi iznad "T" :). Ostale trupe samo A-movam. Ako baš vidim da idu u "autokill" onda ih vratim.

Nisam baš igrao BW ili jedinicu (SP samo), nisam imao ADSL, a LAN nisam imao igrati s nekime. SC2 sam počeo igrati samo zbog oklade (okladio sam se frendom koji je igrao puno SC1 i BW da ga mogu dobiti i da će SC2 biti potpuno nova igra). Upao sam u betu (oko 4 mjeseca prošle godine) i tu se totalno navukao na SC (MP dio).

Od početnog APM-a od 10, pa hotkey-anja samo trupa, rushanja na tenkove, prvih 2 mjeseca sam mislio da je warpgate suvišna opcija, pa nisam radio kraljice itd itd, sam došao do toga da imam APM više od 100(korisan APM, ne samo spam) i da razumijem donekle mehanike igre (nisam opet neki stručnjak) i to još za staroga panja kao što sam ja (mojih 27 je staro naspram igrača SC-a) čisto OK. Ja zadovoljan{#}, naravno pokušat ću biti bolji, ali uz posao i nemam toliko vremena.

Još sam se navukao i na SC streamove i castove koji su mi zamijenili televiziju (već niti ligu prvaka ne pratim jer je ovo zanimljivije)

EDIT: Jedino još što moram srediti je RAGE koji doživim nakon svake glupo izgubljene partije{#}, pa nekad i protivnici znaju nahebati (preko chat-a) ili pa saveznici (ako se igra team) preko skype-a. Hehe

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 14:21 (dado2202).
15 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Nisam baš igrao BW ili jedinicu (SP samo), nisam imao ADSL, a LAN nisam imao igrati s nekime.

Mi smo SC:BW igrali toliko da sam sanjao Guardiane i Carriere. I moram reći da je u nekim stvarima ta igra daleko bolja od SC2 - najviše bitke koje su bile daleko, daleko zabavnije. Kad je u Brood Waru krenula bitka to je trajalo i trajalo, često je bilo totalno neizvjesno tko dobija a tko gubi i imao si tonu taktika koje si mogao isprobavati tokom bitke. U SC2 rijetko koja bitka traje duže od minute, i često je ishod očigledan i prije nego što je počela. Nema vremena za neko taktiziranje, samo frenetično micranje i nada da imaš više jedinica i/ili da si potrefio dobar counter.

Doduše ima stvari koje mi uopće ne fale, kao npr. micranje svakog pojedinog radnika i katastrofalan pathfinding - ono, čekaš tenkove da konačno dođu a oni našli neki stup nasred mape i igraju se ringe-ringe-raja. Al nekad bi tako htio barem vidjeti barem jednu epic bitku u SC2.. možda kad ekspanzije dođu, tko zna.

dado2202 kaže...
EDIT: Jedino još što moram srediti je RAGE koji doživim nakon svake glupo izgubljene partije{#}, pa nekad i protivnici znaju nahebati (preko chat-a) ili pa saveznici (ako se igra team) preko skype-a. Hehe

Ja sam skužio da me hvata rage kad krenem ozbiljno shvaćati poziciju u ligi i pobjeđivanje i zato sam uveo nova pravila: kad god skužim da se počinjem živcirati idućih pet partija ne smijem igrat "normalno" nego moram isprobati nešto totalno ludo i besmisleno (Mothership rush!!!!). Jes da mi to totalno krši ladder status al to je i poanta. A nekad zna biti užasno zabavno, pogotovo kad skrumpiraš pobjedu. {#}

dado2202 kaže...

Ali kad se branim sa puno kraljica onda se fokusiram samo na kraljice i spine-ove i da oni imaju "dovoljno" healtha. Prst mi stalno lebdi iznad "T" :). Ostale trupe samo A-movam. Ako baš vidim da idu u "autokill" onda ih vratim.

Još da ne gube "hold position" kad transfjuzaju, to bi bilo bajno. Prošvikam kad transfjuzam, selektiram lingove i vidim glupaču kako herojski hrli u zagrljaj stimanim marincima... {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 16:07 (baba).
17 godina
baba kaže...

Ja sam skužio da me hvata rage kad krenem ozbiljno shvaćati poziciju u ligi i pobjeđivanje i zato sam uveo nova pravila: kad god skužim da se počinjem živcirati idućih pet partija ne smijem igrat "normalno" nego moram isprobati nešto totalno ludo i besmisleno (Mothership rush!!!!). Jes da mi to totalno krši ladder status al to je i poanta. A nekad zna biti užasno zabavno, pogotovo kad skrumpiraš pobjedu. {#}

Epic bitka, do sada sam doživio jednu jedinu. Rokali smo se stalno, probali sve moguće jedinice, na kraju je ostao samo jedan resurs koji nismo pokupili, fajt za njega, oba distance mining od toga resursa. Uh što sam se nasmijao tu partiju. Na kraju je on pobjedio (terran, pa je uspio deplat bazu do resursa), ja sam bio toss.

Najviše mi skoči tlak dok nešto skautam, vidiš taktiku, znam točno što treba napraviti, znam točno što on ide i onda nešto zabrijem i ne napravim ono što sam trebao i njegova taktika me dobi. Onda poludim i sam sebe pitam : "Pa točno znaš na što ide, kako ide, igraj hebem mu "

Isto znam poludit dok pritisnem krivu tipku. Ide rani pressure (3-4 scv-a, 2 maraudera i marinac), ja imam 2 zealot-a i sentry. I onda dok mi dođu na rampu umjesto FF stisnem GS (tipke su blizu). Onda sam gotov, onda mi je protivnik sve kriv, kako nezna igrati, da su terrani "shit" no skill rasa itd itd. Onda nakon partije pogledam replay, da se smirim (nasmijem) i onda idem dalje. Jer inače znam ući u sesiju gubljenja (masu partija, samo na temelju živaca)...

Još da ne gube "hold position" kad transfjusaju, to bi bilo bajno. Prošvikam kad trasnfjuzam, selektiram lingove i vidim glupaču kako herojski hrli u zagrljaj stimanim marincima... {#}

I još van creep-a, znam dogodilo mi se više puta, kad ju vidim dižu mi se dlake na leđima,  idem je braniti sa lingovima (dok ona lagano vuće guzicu natrag), gubim masu lingova i onda kuja na kraju umre (2 cm od creepa gdje bi se spasila).

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 15:45 (dado2202).
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

Koliko sam skužio zergovska kampanja dolazi 2012, a Protos 2013 ili??

AMD Phenom II x 6 1090T
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GoodAngel kaže...

Mislim da ih prave svaku na 2 godine razmaka  2010-2012-2014  .

haris771 (eu) LOL account im OP ,your mum is OP (Brolaf )
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

ja ne razumijem kako netko kuka sa zergom (ajd protiv terrana neću ulazit u raspravu jer ne igram zerga) ali protiv tossa.... pa zerg jede tossa za doručak, pogledajte samo gsl danas, pogotovo genius protiv min-a.... tip je pametan fino diže roacha na vrijeme pravi burrow i burrow movement i to je to. poslje idi baneling drop ili infestors pa broodse ili ultre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hari85 kaže...
GoodAngel kaže...

Mislim da ih prave svaku na 2 godine razmaka  2010-2012-2014  .

Zapravo je službeni datum izlaska: "when it's finished".

Ali ima naznaka da bi to čak moglo biti i druga polovica ove godine:

Blizzard leaked release schedule Blizzard leaked release schedule
17 godina
neaktivan
Starcraft 2
Ajmo
http://www.majorleaguegaming.com/

Columbus

Brijem da ce bolestan turnir bit, na streamu sam cjeli vikend :D
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
domac1986 kaže...

ja ne razumijem kako netko kuka sa zergom (ajd protiv terrana neću ulazit u raspravu jer ne igram zerga) ali protiv tossa.... pa zerg jede tossa za doručak, pogledajte samo gsl danas, pogotovo genius protiv min-a.... tip je pametan fino diže roacha na vrijeme pravi burrow i burrow movement i to je to. poslje idi baneling drop ili infestors pa broodse ili ultre.

Protossi u early gameu ne prave nikakav harass, kao što to nije ni genius radio, pa je dobio svoje. Inače Min ima jako čudne i efektivne taktike. Danas je jednostavno outmacrao geniusa koji već duže vrijeme igra dosta loše.

Potpis
16 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
domac1986 kaže...

Protossi u early gameu ne prave nikakav harass, kao što to nije ni genius radio, pa je dobio svoje. Inače Min ima jako čudne i efektivne taktike. Danas je jednostavno outmacrao geniusa koji već duže vrijeme igra dosta loše.

toss ne može pravit kvalitetan pressure na početku... ako ide zealot sentry ili sentry stalker recimo oko 6. minute lingsi fino ne daju dizanje expo-a a kad te opkole jebo si ježa.... taj pressure je white ra radio jedno vrijeme, i kad ga se scouta da izlazi sa 5-6 sentry vanka opkole ga na otvorenom i odjednom si izgubio sentrye i game is over... a u tom gejmu genius je radio napad oko 9. ili 10. minute pa vidiš kako je prošao... i još nešta, ghosti su takva sprdačina da je to strašno, pogledaj testerov gejm, tip sa 2 ghosta rješi cijelu ekipu od unita, isto vrijedi za gejm squirtle vs mkp... trebaju nerf određeni inače nema smisla. samo što to do sada rade 2 terrana a ne i ostali

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Slažem se za ghostove. Mislim da je Genius dosta loše odigrao svejedno, volio bi vidit Sanghoa protiv Mina, on ima dosta jake pressure buildove.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft 2

Gledam MLG, Zergovi rasturaju. Od 10 zadnjih koji su ostali za titulu 6 ih je Zergova. Više ne želim čuti ništa o tome kako je Zerg loša rasa. Gledam mečeve i gdje god je bio Zerg je dominirao. Idra (koliko god ga ne volim), rastura. Mislim da je finale Idra - Losira, ZvZ.

Zergovi rasturaju.

2 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Gledam MLG, Zergovi rasturaju. Od 10 zadnjih koji su ostali za titulu 6 ih je Zergova. Više ne želim čuti ništa o tome kako je Zerg loša rasa. Gledam mečeve i gdje god je bio Zerg je dominirao. Idra (koliko god ga ne volim), rastura. Mislim da je finale Idra - Losira, ZvZ.

Zergovi rasturaju.

Možda rasturaju kod tih koje spominješ, ali baba i hellrazer kao pro imba uber igrači misle da su sranje, pa je nebitno sve ostalo. Nemoj pričat gluposti kad znamo da je Zerg loša i šugava rasa jer je baba i hell ne mogu igrati.

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Ja se slažem da je zerg balansiran na pro levelu, ali kod slabijih liga je zahtjevniji od ostale 2 rase.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zerg je možda zahtjevniji po APM-u ako ignoriramo specijalne mogućnosti rasa, ali sigurno nije inferiorna rasa. Zerg nema previše specijalnosti po jedinicama, ali ih zato ostale rase imaju jako puno i tu se balansira. Zerg možda nema neke stvari koje smatrate dobrima kod drugih, ali je izrazito versatilna strana za igranje - fleksibilan i brz.

16 godina
Starcraft 2

Spoiler za MLG Columbus: IdrA izgubio od MCa. 

Po prvi put mi je bilo krivo da je izgubio IdrA a dobio toss.

Igram ko toss, al ovaj put sam navijao protiv bahatog MCa. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo recimo jedna stvar kod zerga koja je teža nego kod drugih rasa je kraljica i konstantno pljuvanje, ako fulaš jedno pljuvanje imaš jednu rundu manje unita i nakupljaju se pare i također nemožeš bacit larve kolko oćeš već ima cooldown, kod terrana možeš bacit 16 mula odjednom, a to je praktički ista macro mehanika, kod tossa također imaš chrono boost koji ima cooldown, ali ne ovisiš tolko o chronou na slabijoj razini igre. Ovime želim reć da bi se nekako trebalo kaznit ne bacanje mule na vrijeme, npr. da mula ima cooldown koji dijeli sa scanom, znači biraš dal da baciš mulu ili scan, a ne da možeš bacit oboje kad oćeš. Vjerujem da se mnogo igrača desilo da su uletili terranu u bazu ubili mu skoro sve radilice i on se vratio u igru jer je imao orbital, što znači da mula iovako puno pomaže ekonomski, to bi se ovim načinom oslabilo, ali bi i dalje bila dobra mula.

Potpis
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Tomo Yoda kaže...

Spoiler za MLG Columbus: IdrA izgubio od MCa. 

Po prvi put mi je bilo krivo da je izgubio IdrA a dobio toss.

Igram ko toss, al ovaj put sam navijao protiv bahatog MCa. 

MC je odigrao savršeno, kako je Idra igrao prvi dan, tako je MC igrao danas, jednostavno dominira. Moje predviđanje za Losira vs Idra mijenjam u Losira vs MC. Mislim da MMA neće uspjeti dobiti losiru. Baš me zanima finale.

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Moram priznat da je ovo daleko najbolji mlg dosada. Fantastični mečevi.

Potpis
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
hellraiser1110 kaže...

Moram priznat da je ovo daleko najbolji mlg dosada. Fantastični mečevi.

Slažem se.

Inače ne kužim ja toga Idra-u. U tri od četiri matcha protiv MC-a je odustao prerano(ajde onaj wall off je možda bio malo previše, ali i to se dalo riješiti). Mislim da je iz zadnju partiju odigrao dobro, ali je radio previše hydr-a na kraju (umjesto da radi hydra ling ili roach ling što potpuno uništava stalkere (pa makar oni bili blink, i to još k tome MC blink). Otišao sam spavati nakon toga match-a, pa nisam vidio kako se MMA izvukao, moram pogledati replay-ove

17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Evo recimo jedna stvar kod zerga koja je teža nego kod drugih rasa je kraljica i konstantno pljuvanje, ako fulaš jedno pljuvanje imaš jednu rundu manje unita i nakupljaju se pare i također nemožeš bacit larve kolko oćeš već ima cooldown, kod terrana možeš bacit 16 mula odjednom, a to je praktički ista macro mehanika, kod tossa također imaš chrono boost koji ima cooldown, ali ne ovisiš tolko o chronou na slabijoj razini igre. Ovime želim reć da bi se nekako trebalo kaznit ne bacanje mule na vrijeme, npr. da mula ima cooldown koji dijeli sa scanom, znači biraš dal da baciš mulu ili scan, a ne da možeš bacit oboje kad oćeš. Vjerujem da se mnogo igrača desilo da su uletili terranu u bazu ubili mu skoro sve radilice i on se vratio u igru jer je imao orbital, što znači da mula iovako puno pomaže ekonomski, to bi se ovim načinom oslabilo, ali bi i dalje bila dobra mula.

Pa ionako ti većina propada jer imaš većinu vremena manju produkciju od kapaciteta. Nisu mule ni tossovi prejaki, jer imaju druge minuse. Balanasirano je to.

17 godina
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

Pa ionako ti većina propada jer imaš većinu vremena manju produkciju od kapaciteta. Nisu mule ni tossovi prejaki, jer imaju druge minuse. Balanasirano je to.

Kod low - mid level igrača je to možda bitno u početku partije, tu se slažem, tu terran i toss imaju malu prednost nad zergom(to se vidi u tome da zerg ne može tako efikasno trošiti lovu u početku). Kasnije više to nije tako bitno. Imaš dovoljno ekspanzija i larva za održavanje konstante proizvodnje. Kod pro igarača je inject sigurno "bitniji", ali kad se ima dovoljno baza, mislim da i više nije tako bitno.

Zerg može sa 3 baze skoro instantno saturatati 4-tu (bez da i jednu dronu makne sa postojećih tri, to ne može niti jedna druga rasa). Kako toss jako ovisi o plinu, tako terran jako ovisi o mineralima i zato mislim da je mule OK kao jedinica. Mislim da je cooldown bio u beti i da se nije baš pokazalo najboljim rješenjem. Čak se sjećam da je bilo govora da će toss imati ability da "ubrza" prikupljanje plina na određeno vrijeme, ali onda nakon toga isto toliko će skupljati manje plina, ali se valjda odustalo i od toga. Svakoj rasi onaj resurs koji mu najviše treba :P

Ako ubiješ terranu sve SCV-ove i on se uspije vratiti ili je bio loš mid game sa tvoje strane ili se to dogodilo negdje pod late game gdje više i nije toliko bitno... Uvijek kad sam uspio potuči SCV-a, završilo je dobro za mene.

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 10:27 (dado2202).
15 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Sa ovim prvim se baš ne bih složio. Larve kod Zerga su kao runda jedinica kod T i P.. ako Terranu barake ne rade ništa neko vrijeme to je identično tome kad kraljica fula jedan ciklus bljuvanja.

Ali da su mule savršen failsafe se slažem... Terrana se mora ubit izgladnjivanjem, klanje radilica je daleko manje učinkovito nego kod Zerga.

P.S. Naxeem, ne znam jesi li klinac ili samo mentalno ograničen, al daj oladi više. Naporan si ko čir na guzici.

16 godina
dado2202 kaže...

Ako ubiješ terranu sve SCV-ove i on se uspije vratiti ili je bio loš mid game sa tvoje strane ili se to dogodilo negdje pod late game gdje više i nije toliko bitno... Uvijek kad sam uspio potuči SCV-a, završilo je dobro za mene.

Ovo nije u potpunosti istinito. Mislim, naravno da ako protivniku uništiš SCVe da si u velikoj prednosti. 

Ali,,,

Imam replay u kojem master protoss igra protiv 'sda' (terran). Tog sda sam vidio na WhiteRa stremu. WhiteRa zna često igrati s njim.

Protos mu je u relativno ranoj igri ubio sve SCVe osim njih 4. 

Teran ima jednu bazu, protoss dvije.

Terran baca MULEs i ima istu produkciju minerala kao i toss sa cca 30 probica! 

Kasnije je toss ipak dobio, ali je bilo jako blizu jer je terran imao cloakane banshee-e i MULE. 

Ali nebitno je tko je dobio.

Poanta priče,,,

Terran se može vratiti iako mu uništiš skoro sve radilice. To ne znači da je protivnik loše igrao, nego je to jedna od specifičnosti te rase. 

16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Hm... upravo sam odigrao match sa terranom koji tvrdi da je moderator na eu serverima (ima fora ikonu pa sam ga pitao kako ju je dobio, ali nebitno za priču). Odmah u startu sam skužio da pokušava dosta popularni marine-scv all in cheese. Lijepo 2 gasa si dignem chronoam sentry, on stoji pred mojom bazom nemože ući ni pod razno, dignem par colossusa (sa thermal lance), izadjem iz baze i brutalno zgazim njegovih milijun marinaca. Lik je imao starport i reactor i 2 expo, ali glupi cheeser očito nezna da je mogao izvući par vikinga i zgazit me. Ja nisam mogao/htjeo riskirati probit contain dok nisam skupio collosuse, sve minerale u bazi sam istrošio. Na kraju frajer mi kaže: "worst player ever". Eto i što reći na takvo ponašanje, prvo koristi cheese od kojeg se iznimno teško obraniti kao toss (osim mass sentry) i onda me na kraju još i vrijeđa. Uff ali volim when cheese fails pa protivnik ragequita {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Ovo nije u potpunosti istinito. Mislim, naravno da ako protivniku uništiš SCVe da si u velikoj prednosti.

Ali,,,

Imam replay u kojem master protoss igra protiv 'sda' (terran). Tog sda sam vidio na WhiteRa stremu. WhiteRa zna često igrati s njim.

Protos mu je u relativno ranoj igri ubio sve SCVe osim njih 4.

Teran ima jednu bazu, protoss dvije.

Terran baca MULEs i ima istu produkciju minerala kao i toss sa cca 30 probica!

Kasnije je toss ipak dobio, ali je bilo jako blizu jer je terran imao cloakane banshee-e i MULE.

Ali nebitno je tko je dobio.

Poanta priče,,,

Terran se može vratiti iako mu uništiš skoro sve radilice. To ne znači da je protivnik loše igrao, nego je to jedna od specifičnosti te rase.

Aj mi zvekni taj replay na marko.bistricki@gmail.com

malo da se divim kolko lose moze netko odigrat.

Najbolji prosjek koji moze imat terran je 160 Minerala po minuti + recimo 2 mules 320/360 dakle u startu cca 500 Minerala po minuti (kad druga mule istekne pada income barem za 100)

Toss sa 30 probova, recimo da je 12 na gasovima (najgori slucaj) ima 18 probova koji prinose 720 minerala po minuti.

Produkcija NE BI smjela bit ista nikako.

Poanta price, ako si master liga i skoro izgubis protiv terana koji ima 4 SCV-a a ti si protoss koji je na 2 baze, onda ucini sljedece

a) provjeri jel su ti tipkovnica i mis ustekani

b) prekini se drogirat

c) i pit pivo

d) posjeti neurologa

e) Start-control panel-add remove programs-starcraft 2 remove-opera-bug.hr-oglasnik-prodajem starcraft 2 acc povoljno.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice