Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 729.740
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Starcraft 2
baba kaže...

xxxxx kaže...

Ovaj lik vileSpanishiva je nevjerojatan sa zergovima, ima macro i micro savrsen da to nije normalno!

I da hvala na preporuci Psystarcraft kanala, lik je nabolji komentator kojeg sam vidio.

Ako ti se sviđa Psy Starcraft, onda probaj malo gledati i serijal "I suck at Starcraft 2" od Total Halibuta. Lik je Terran, i baš i nije neki igrač (gold liga) ali je dosta zabavan ako voliš britanski humor. A i nekad je opuštajuće gledati partije između ljudi koji ne igraju baš savršeno, ako previše gledaš pro-mečeve neke stvari ti se počnu činiti obične i normalne i onda može strašno frustrirati kad skužiš da te iste stvari ne možeš ni prilično tako dobro izvesti iako se činilo tako lako kad je to radio Spanishiwa. {#}

@ xxxxxx - pogledaj si i stream od IdrA ili bilo kojeg zerga na team liquidu: http://www.teamliquid.net/ 

@ baba - nisam ni znao da se i tako zove (Total Halibut). Ugl, može ga se naći pod imenom TotalBuscuit i ShoutCraft. 

meni je to bolno za gledati jer me previše podsjeća na moju igru, hehe. 

btw, ljudi jeste vidjeli kako će izgledati Heart of the Swarm? oO

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=228212 

ima tu nekih zanimljivih filmića i Q&A

ovdje možete vidjeti i gameplay iz HotS!

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 12:56 (Tomo Yoda).
16 godina
Starcraft 2

@Yoda - pogledao sam dosta stvari od Idre, vrhunski igrač, al volim spanishivine bizarne tehnike.

Ne uzima gas do 40 unit counta i onda uzme 4 gasa od jednom, wtf.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

@ xxxxxx - pogledaj si i stream od IdrA ili bilo kojeg zerga na team liquidu: http://www.teamliquid.net/ 

@ baba - nisam ni znao da se i tako zove (Total Halibut). Ugl, može ga se naći pod imenom TotalBuscuit i ShoutCraft. 

meni je to bolno za gledati jer me previše podsjeća na moju igru, hehe. 

btw, ljudi jeste vidjeli kako će izgledati Heart of the Swarm? oO

http://www.teamliquid.net/forum/viewmessage.php?topic_id=228212 

ima tu nekih zanimljivih filmića i Q&A

Cynical Brit, Total Buiscit, Shoutcraft, Total Halibut... to je sve taj isti tip. Preko TotalHalibut ga je najlakše naći zato ga tako zovem kad ga preporučam drugima.

I meni su njegovi castovi baš zato zabavni, nekad mi dođe da vrištim u ekran, ali većinom mi ga je super slušat, pogotovo kad gubi pa krene rage protiv Tossa... {#}

HotS preview se može naći i ovdje. Ali nema ništa posebno, pregled prve dvije misije u kampanji, screenshotovi koji ne prikazuju nijednu novu jedinicu (ali vidi se da će biti snježni teren) i još neke sitnice iz kampanje - umjesto nadogradnje jedinica u WoL sad će se "evoluirati" Zergove jedinice a Kerrigan će biti herojka koja će isto dobivati posebne skillove tokom igre. Uglavnom sve očekivano. U intervjuju onaj Blizzavac blago između redova kaže da će se možda lurker vratiti u igru, ali čini se da se i oni još odlučuju što će na kraju ući u MP a što ne.

xxxxx kaže...

@Yoda - pogledao sam dosta stvari od Idre, vrhunski igrač, al volim spanishivine bizarne tehnike.

Ne uzima gas do 40 unit counta i onda uzme 4 gasa od jednom, wtf.

što nemoj pokušavati doslovno kopirati ako želiš izbjeći veelike frustracije. Strategija je fora ako protivnik ide na macro ili standardne timing pusheve, ali toliko lako spušiš na raznorazne cheese-ove (ako nemaš spanishiwin micro, a nemaš) da je to milina. Radije se drži barem jednog ranijeg gasa kojeg ćeš uložiti u speedlinge/lair, nećeš osjetiti preveliku razliku a daleko je manje riskantno. I nemoj to ni pokušavati u ZvZ.

Edit: Interesantan citat od David Kima:

We're going to add some new multiplayer units, and take out some multiplayer units and we're going to try to make it really great...

Baš me zanima koje jedinice će izbaciti. Nekako mi se čini da su kandidati:

- Overseer (gotovo sigurno odlazi, sudeći prema citatu)

- Corruptor - školski primjer lošeg dizajna

- Colossus - omražen od svih rasa, čak i samih Tossova kojima je dosadilo da se svaka strategija vrti oko jedne uber-jedinice (ali s druge strane ta jedinica je pet project Blizzardovog art tima tako da ko zna)

- Reaper - ubiše ga nerfovi, osim cheesa nema nekakvu pametnu funkciju

- Mothership - glorificirani arbiter

- Sentry - Blizz je priznao da nema pametno rješenje za FF-abuse i stacking glitch, možda zato što ova jedinica ide pa-pa... {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 13:51 (baba).
16 godina
Starcraft 2

Naravno nisam lud pokusavati spanishivine taktike, on je previse dobar da bi se kopirao, ali ih je zanimljivo gledat.

Treba docekat starcraft, mrzim ovo narucivanje iz UK, al ako nist proc cu jeftinije.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
baba kaže...

We're going to add some new multiplayer units, and take out some multiplayer units and we're going to try to make it really great...

- Colossus - omražen od svih rasa, čak i samih Tossova kojima je dosadilo da se svaka strategija vrti oko jedne uber-jedinice (ali s druge strane ta jedinica je pet project Blizzardovog art tima tako da ko zna)

- Sentry - Blizz je priznao da nema pametno rješenje za FF-abuse i stacking glitch, možda zato što ova jedinica ide pa-pa... {#}

da i meni se čini da će overseer za sigurno otići.

mothership valjda više nitko ne gradi otkad su ga nerfali do neprepoznatljivosti. a kada bi bila moćna kao što je zamišljena previše bi promijenila balans igre.

pa reaper ima svoje funkcije, doduše ograničene i u početku igre. doduše ja govorim o svojem rangu igre,,, 

ali bi mi stvarno bilo žao da ode Kolos ili Sentry jer sam ih baš zavolio s vremenom (vidi se da sam Toss, ha? ;) 

a druga je stvar što će tako velike promjene u multiplayeru jaaaako promijeniti balans. jedva sam naučio igrati s ovim jedinicama a kada dođu nove jedinice onda ću opet morat ispočetka učit igru :D

@ xxxxxx - inače nisam baš kupovao igre, ali za ovu bolesnoću jedva čekam peglat karticu :D 

preorder? 

challenge accepted

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 14:27 (Tomo Yoda).
15 godina
neaktivan

Meni se zapravo jako sviđa što Blizz pokazuje da ima petlje izbaciti jedinice iz MP. Inače bi se ekspanzije svele na popravljanje i prepravljanje, a ako vidiš da nešto škripi bolje izvaditi i staviti novo nego nadoštukavati do besvijesti.

Osim toga, ovako dobijaš dva različita multiplejera sa dva različita arsenala za svaku rasu. {#}

17 godina
neaktivan
baba kaže...
naxeem kaže...

Ja ne govorim o 1v1, nego o 4v4 i 3v3 koje jedine igram. .

Ovo jako puno objašnjava. I bilo mi je sumnjivo kako se razbacuješ diamond statusom s obzirom na neke izjave. {#}

naxeem kaže...

I

Nemam baš nekog gušta u 1v1 jer je meni strašno dosadno igrati igru koja se svodi na to tko će brže isklikati što treba i pritom ne zeznuti klik. A 1v1 je baš to. Ako nisi idiot i scoutaš, ako protivnik nije idiot i scouta, sve se svodi na brzo klikanje. Tko brži, pobijedio.

U 3v3/4v4 je drugačije: trebaš taktiku, timski rad i pametno planiranje dugoročnijeg preživljavanja i borber. Sam ne možeš puno, a timska igra i koordinacija čuda rade. 4 neprijatelja su 4 neprijatelja i daleko zabavnije i teže bitke.

Sori ali sad ga baš melješ. 3v3 i 4v4 sa AT-ovima je smijurija, fino se koordinirate prije ili za vrijeme igre i onda razvaljujete RT-ove ili polu RT-ve. To je možda zabava, ali tu neke strategije nema, možeš isprobavati najluđe stvari i sve će prolaziti.

Ako ti se ne sviđa 1v1, to je ok. Ali pliz nemoj onda bacati savjete za koje i bronzeri znaju da ne prolaze u 1v1, ili barem naglasi da pričaš samo o timskim igrama jer se stvara konfuzija.

Gluposti. U sezoni 1 sam bio Platinum na 1v1 i probio sam 1k bitaka na Zergu, tako da znam o čemu pričam. 3v3 i 4v4 zna biti iznimno zabavan i težak. Ne znam s kim ti igraš, ali nije tako jednostavno. Dapače, mape su velike i ako nisi dobro organiziran i ako sam nisi dobar igrač, nemaš spasa od 4v1 napada. Ključ timske igre je konstantna svijest o statusu cijelog tima. Na 1v1 moraš brinuti samo za sebe, na xvx moraš paziti na druge i kombinirati se inače padaš protiv rusha.

1v1 mi se ne sviđa jer u 1v1 prolaze najveće gluposti: ako imaš solidan mikro, prosječan APM, nemaš straha niti u Diamondu. Igra 1v1 se svede na tko će prije obaviti rush.

baba kaže...

Zašto? Overseer je vrlo korisna jedinica, corruptori također, Colossus nije baš opasan - 4 vikinga i nema cijele hrpe Colossusa, a da ne govorim o Raven projektilu. Reaperi su izrazito korisni u late-gameu jer su najbolja jedinica za harassement proxy baza - turrete i zgrade uništavaju instantno.

Mothership je preslab i smeće - uništiš ga brzo, a jedina dobra korist je skrivanje. Kakav sentry glitch? Ako je glitch da se stackaju shieldovi, to se lako fixa, ali nisam primijetio da itko to radi.

Pogledaj avatar. Pogledaj avatar.
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Sad je sve jasno, govoriš o 3v3 i 4v4 kao neki skiller, a pravi skill je u 1v1 tako da sve to što govoriš zvuči dosta nebulozno, ne bi se upuštao u neka raspravljanja ako nisi aktivan igrač u 1v1 jer se u team igrama dođe do mastera bez frke pogotovo ako imaš s kime igrat. To što ti je svaki meč završio u 3 min govori o tvom stilu igre više nego o samom stanju laderra.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Sad je sve jasno, govoriš o 3v3 i 4v4 kao neki skiller, a pravi skill je u 1v1 tako da sve to što govoriš zvuči dosta nebulozno, ne bi se upuštao u neka raspravljanja ako nisi aktivan igrač u 1v1 jer se u team igrama dođe do mastera bez frke pogotovo ako imaš s kime igrat. To što ti je svaki meč završio u 3 min govori o tvom stilu igre više nego o samom stanju laderra.

Baš ga melješ. Kao što vidiš, imam 1000 pobjeda sa Zergom u 1v1 :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 16:00 (naxeem).
17 godina
hellraiser1110 kaže...

Dođe se sa malo skilla u bilo koju ligu osim GM-a i to običnim grindanjem. Imaš masu klinaca koji su po cijele dane doma, samo nabijaju bodove, uvijek na jednu te istu taktiku ili cheese. Malo mi je smješno ponekad da ne mogu dobiti platinum igrača (tu mislim bez cheese-a s njegove strane i sl.), a da pobjedim diamond/masters (opet ne svakog) bez da se oznojim.

Ja sam Platinum, 2 u svojoj ligi sa 70 pobjeda i oko 600 bodova, svi oko mene imaju po par stotina odigranih partija i isti broj bodova kao ja. Smješno, još uz to bonus pool mi je 100 (svaki dan odigram jedno 5 partija), pa koliko oni igraju, to je sve samo ne skill, to je obično grindanje.

Istina da se lakše dođe u master na team partijama,  kad team partije igra manje "dobrih" igrača igra. Imam oko 3000 team partija  i oko 800-njak 1vs1 partija (1 i 2 sezona i beta) i moram priznati da je zabavnije igrati 2vs2 (HIGH diamond) nego 1vs1. Ne govorim o skill-u ili nećem sličnom, jednostavno je zabavnije. Isto postoji masa taktika koje se furaju i koje su zamorne, ali zna nekad biti dobrih partija.Osobito kada tebe peglaju cijelu partiju, pa dođe ally sa masom vojske, "saves the day" i posle ih speglate.

U 2vs2 nije toliko bitan skill koliko sinergija jedinica, tako da funkcioniraju kao jedna cjelina.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 16:16 (dado2202).
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

Imaš i tipove sa 3000 random pobjeda koji samo worker rushaju... {#}

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

I još si u platini bio, pa to je prilično očajno kompa, ja imam nešto više od 250 pobjeda i high diamond sam.

Potpis
15 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

I još si u platini bio, pa to je prilično očajno kompa, ja imam nešto više od 250 pobjeda i high diamond sam.

Eh, ne leži svakome strategije kako bismo mi htjeli, nekome treba puno više rada za bolju ligu, nekome manje, al' opet meni je 3v3 i 4v4 dost zabavno, ali nemožeš reći da je u 3v3 i 4v4 više važniji skill nego 1v1, makar najviše igram 2v2, pa tek onda 1v1 zato jer imam s kim igrat i prakticiramo razne taktike, tj. one koje smo vidjeli da su učinkovite,a da opet nije cheese ili slično tome, a kad njega nema onda 1v1, te praktički na tome možeš vidjet koliko zapravo možeš opstat sam, a da ti netko ne priskoči u pomoć jer sve više 1v1 te dovodi da se nasloniš na svog kolegu iz teama u slučaju opasnosti...

Dompa
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 17:17 (Dompa).
17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

Daj uključi mozak. Od kad ti igraš Starcraft 2? Diamond nije postojao na početku Starcrafta 2. Kad je stigao diamond, ja sam davno prestao igrati, do tada sam igrao jako, jako puno.

Dompa kaže...
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

Eh, ne leži svakome strategije kako bismo mi htjeli, nekome treba puno više rada za bolju ligu, nekome manje, al' opet meni je 3v3 i 4v4 dost zabavno, ali nemožeš reći da je u 3v3 i 4v4 više važniji skill nego 1v1, makar najviše igram 2v2, pa tek onda 1v1 zato jer imam s kim igrat i prakticiramo razne taktike, tj. one koje smo vidjeli da su učinkovite,a da opet nije cheese ili slično tome, a kad njega nema onda 1v1, te praktički na tome možeš vidjet koliko zapravo možeš opstat sam, a da ti netko ne priskoči u pomoć jer sve više 1v1 te dovodi da se nasloniš na svog kolegu iz teama u slučaju opasnosti...

3v3 i 4v4 traže skill. 1v1 traži skill, ali najviše brzinu jer ne ostavlja vremena za nikakve greške. Igra se na skali od par jedinica, mikro se radi na 5 jedinica i tu priča završava. Puno je lakše upravljati s 10 hydri, nego kombiniranom vojskom i upkeepom 200/200. 2v2 je bolji jer ima raznolikije taktike, 3v3 i 4v4 još više. Na 2v2-3v3-4v4 trebaš skill itekako, jer treba znati obraniti se od početnih napada, pogotovo zato što u višim ligama većinom imaš uigrane timove koji napadaju svi zajedno. Savršena organizacija obrane, napada i vlastiti mikro na ogromnoj mapi s 3-4 baze itekako je zahtjevniji.

Razlika xvx u odnosu na 1v1 je što kod 1v1 kad nekoga jednom onesposobiš ili teško oštetiš, možeš biti miran da je gotov. Mape su male, lako kontroliraš širenje neprijatelja, lako se širiš sam, sve ti je blizu, nema izlaza. Na velikim mapama je sve daleko, moraš paziti na obranu, na širenje nekoliko puta više, kompleksniji scouting, ako napadneš nekom glupošću poput rusha i ne uništiš nešto do kraja, samo si sebi štetu napravio, moraš biti temeljit, precizan jer mali propust i lik uz pomoć ekipe već ima novu bazu i sprema kontranapad.

U svakom slučaju, nemam se namjeru prepirat koliku kitu tko ima. Ja mislim da si ti imbauberproskill igrač (koji ne zna da diamond liga nije postojala odmah) i rulaš na 1v1 jer se ne moraš puno mučit sa scoutanjem i jedinicama, a i ne trošiš vrijeme na kompleksan menadžment nadogradnji i tier 3 jedinice. Ja mrzim 1v1 i ti misliš da igram samo 3v3 i 4v4 jer u tim partijama svi odu AFK, a ja onda i moj tim igramo sami protiv AFK neprijatelja i jednog koji igra - 4 na 1. Zato je nama lakše.

kkthxbye.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 18:27 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

Daj uključi mozak. Od kad ti igraš Starcraft 2? Diamond nije postojao na početku Starcrafta 2. Kad je stigao diamond, ja sam davno prestao igrati, do tada sam igrao jako, jako puno.

Dompa kaže...
hellraiser1110 kaže...
naxeem kaže...
hellraiser1110 kaže...

3v3 i 4v4 traže skill. 1v1 traži skill, ali najviše brzinu jer ne ostavlja vremena za nikakve greške. Igra se na skali od par jedinica, mikro se radi na 5 jedinica i tu priča završava. Puno je lakše upravljati s 10 hydri, nego kombiniranom vojskom i upkeepom 200/200. 2v2 je bolji jer ima raznolikije taktike, 3v3 i 4v4 još više. Na 2v2-3v3-4v4 trebaš skill itekako, jer treba znati obraniti se od početnih napada, pogotovo zato što u višim ligama većinom imaš uigrane timove koji napadaju svi zajedno. Savršena organizacija obrane, napada i vlastiti mikro na ogromnoj mapi s 3-4 baze itekako je zahtjevniji.

Razlika xvx u odnosu na 1v1 je što kod 1v1 kad nekoga jednom onesposobiš ili teško oštetiš, možeš biti miran da je gotov. Mape su male, lako kontroliraš širenje neprijatelja, lako se širiš sam, sve ti je blizu, nema izlaza. Na velikim mapama je sve daleko, moraš paziti na obranu, na širenje nekoliko puta više, kompleksniji scouting, ako napadneš nekom glupošću poput rusha i ne uništiš nešto do kraja, samo si sebi štetu napravio, moraš biti temeljit, precizan jer mali propust i lik uz pomoć ekipe već ima novu bazu i sprema kontranapad.

U svakom slučaju, nemam se namjeru prepirat koliku kitu tko ima. Ja mislim da si ti imbauberproskill igrač (koji ne zna da diamond liga nije postojala odmah) i rulaš na 1v1 jer se ne moraš puno mučit sa scoutanjem i jedinicama, a i ne trošiš vrijeme na kompleksan menadžment nadogradnji i tier 3 jedinice. Ja mrzim 1v1 i ti misliš da igram samo 3v3 i 4v4 jer u tim partijama svi odu AFK, a ja onda i moj tim igramo sami protiv AFK neprijatelja i jednog koji igra - 4 na 1. Zato je nama lakše.

kkthxbye.

Ja neznam koji ti starcraft igraš, ja igram sc2 od početka bete i diamond liga je bila u beti ubačena tako da... 3v3 i 4v4 ne traže skill nego koga ćemo prvog napast i koji tim ima napad prije :D. Vidi se da ne igraš 1v1 sa zergom jer govoriš sve krivo, ja se isto ne želim prepirat, ali kažem da ne bi trebao uopće spominjat 1v1 u svojim rečenicama jer očito neznaš o čemu pričaš. Ovaj drugi dio neću komentirat jer to nema smisla sry.

Potpis
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Diamond liga je postojala još u drugoj fazi bete.

I rasprava o kitama ne bi ni počela da nije bilo ovakvih postova:

naxeem kaže...

E sad, to si i sam rekao, ali ja se s podebljanim nikako ne slažem. Igram Diamond ligu sa Zergom i od 20 dobijem 17 partija..

Možda ne znam dobro igrat T i P, ali eto, Zergom lomim.

A onda nastaviš sa

naxeem kaže...

Sad mi reci što je "suicide OL" i što ti "QQ" znači. :P Ja igram Diamond, a nisam koristio te kratice.

E, da, zar je biti budan 100% vremena loše? Pa tko je ikad dobio partiju bez scoutanja? A zašto je Zerg scouting loš? Imaš Overseere u startu (koji su super za usporavanje proizvodnje/razvoja infestacijom), imaš linge koji su po 1 idealni za pasivni i aktivni scout, imaš changelinge koji mi u 99% slučajeva prolaze, imaš mutaliske koji su dovoljno brzi za aktivni scout... imaš milijun načina za scouting.

I moguće je pobijedit i spamom: odlučiš mass muta, složiš ih 200/200, nadogradiš i nema toga što će te zaustavit; niti 200/200 carriera.

Čak i bronze Zergovi znaju što je suicide Overlord i koliko je bitan, da Overseere nemaš u startu već u mid-late game-u, da Spire definitivno nećeš graditi samo da bi imao "aktivne scoute", da changelinzi ne prolaze ni u 10% a kamoli u 99% slučajeva te da će te svaki protivnik osim krajnjih njubara zgaziti ako je tvoja strategija "200/200 mass muta". Bilo tko ko se iole malo potrudio da nauči igru i izvježba 1v1 ne može ne reagirati na ovakve izjave od nekoga tko se proglasio "diamondom koji lomi u 85% partija".

Ako te 6-pool dotjerao do platine nakon čega si zaključio da je 1v1 besmislen (vjerojatno zato što je trominutni cheese prestao raditi), ako igraš samo 3v3 i 4v4 i ako ne pratiš SC2 scenu i metaigru onda se nemoj ljutiti kad ti netko ukaže da neke stvari ne znaš. Imaš iskustva u timskim igrama, super, djeli ljudima savjete o tome, nema beda. Ali nemoj misliti da je ikonca timske lige ili broj dobivenih partija ikakav pokazatelj skilla. Uostalom s obzirom kako je igra i MMS dizajniran, apsolutno jedini i isključivi preduvjet za 1000 dobivenih partija sa Zergom je - odigranih 2000 partija sa Zergom. {#}

17 godina
neaktivan
baba kaže...

Overseere nemaš u startu već u mid-late game-u

Ako te 6-pool dotjerao do platine nakon čega si zaključio da je 1v1 besmislen.

Što je to mid-late game? LOL? Jel' mid ili late? Nisam nikad igrao 6-pool. To je tek dosadno. Obično idem na 8 ili 9-pool, ovisno o mapi.

Koliko kratko traju partije u 1v1, vjerujem da je Overseer late game. Meni je to na startu.

16 godina
baba kaže...

Cynical Brit, Total Buiscit, Shoutcraft, Total Halibut... to je sve taj isti tip. Preko TotalHalibut ga je najlakše naći zato ga tako zovem kad ga preporučam drugima.

I meni su njegovi castovi baš zato zabavni, nekad mi dođe da vrištim u ekran, ali većinom mi ga je super slušat, pogotovo kad gubi pa krene rage protiv Tossa... {#}

Zaboravih pitati - on je navodno prije bio toss, jel tak? 

Baš je neki dan igrao za redom TvT i sve ih gubio. I naravno pyzdi ko lud :D

Onaj bolni dio (za gledanje) je taj da mu nije jasno zašto gubi :( 

@ naxem - 'mid-late game' bi značilo 'od mid pa prema late igri', ako sam dobro shvatio. 

S tim da se srednji dio igre naziva onaj kada već imate 2. tier jedinice i barem jednu ekspanziju,,,

PS - Ne znam zašto inzistiraš na raspravi o 1v1 kada to očito ne voliš i ne želiš igrati? 

15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...
baba kaže...

Zaboravih pitati - on je navodno prije bio toss, jel tak? 

Baš je neki dan igrao za redom TvT i sve ih gubio. I naravno pyzdi ko lud :D

Onaj bolni dio (za gledanje) je taj da mu nije jasno zašto gubi :(

Mislim da je oduvijek Terran. I nekak mi se čini da zna zašto gubi većinu vremena, nije da se štedi sa samouvredama... {#}

I nekad fakat ima dobre fore. "Gold league... a nice way to say: you're slightly below mediocre."

naxeem kaže...

Koliko kratko traju partije u 1v1, vjerujem da je Overseer late game. Meni je to na startu.

Sad već prelaziš u teatar apsurda. {#}

Al evo upecat ću se na provokaciju - Tier 1 je early game, Tier 2 mid-game, Tier 3 late-game. Prilično ustaljena konvencija. I btw, inzistiranje da je 1v1 čisto rushanje ti je malo zamorno... pogotovo jer se timske igre naširoko nazivaju "rushcraftom" i rijetko tko ih u SC communityju uzima zaozbiljno. Ako toliko voliš duže partije, zašto se toliko hvališ svojim nekadašnjim 1v1 cheesanjem? Ja u 1v1 prilično često inzistiram na macro igri, što me ponekad košta pobjeda ali mi igru čini zanimljivijom. I ne znam kada sam zadnji put igrao partiju kraću od barem 8 minuta, prosjek sigurno 15-20 min. Ponavljam - ako te cheesanje dovuklo do platine, sam si kriv što si odabrao taj stil igre; mogao si umjesto 2000 trominutnih igara odigrati 500 normalnih i možda bi shvatio pravu čar 1v1 natjecanja (a i bolje pohvatao neke koncepte).

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 21:47 (baba).
17 godina
neaktivan
baba kaže...
naxeem kaže...

Sad već prelaziš u teatar apsurda. {#}

Al evo upecat ću se na provokaciju - Tier 1 je early game, Tier 2 mid-game, Tier 3 late-game. Prilično ustaljena konvencija. I btw, inzistiranje da je 1v1 čisto rushanje ti je malo zamorno... pogotovo jer se timske igre naširoko nazivaju "rushcraftom". Ako toliko voliš duže partije, zašto se toliko hvališ svojim nekadašnjim 1v1 cheesanjem?

Teatar apsurda nema nikakve veze s time što ti smatraš moju tvrdnju apsurdnom.

Ne inzistiram da je rushanje, ali se oslanja na brzinu više nego na strategiju. "Timske se igre naširoko nazivaju", ti uzimaš svoje mišljenje za opću činjenicu. 1v1 se općenito nazivaju APM-showoffom pa što?

Cheesanjem? Gdje si to vidio?

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Cheesanjem? Gdje si to vidio?

U tvojim postovima. U kojima se hvališ da dobijaš 85% igara sa Zergom i da ti svaki meč traje 3 minute.

17 godina
neaktivan

Pa zato što neprijatelji nemaju ništa vojske dok ja imam 20 zerglinga. Ne uvijek, ali...

OK, možda ja stvarno loše igram 1v1 pa dobijem zbog toga, ali NE SMIJE biti moguće dobiti rushanjem na ovaj način. Zbog nemogućnosti rushanja obožavao sam RA3. SC2 je samo pokupio najgoru stvar SC1 - rush je ključ za veliki dio mečeva.

Terrani se redovito začahure barakama, ja se raširim okolo i samo čekam kad će umrijeti od gladi. Kad pokušaju van, moje patrole ih unište. - Ima Terrana koji mi zgodno uvale Maraudere i Marince, ali to je JEDINO kako me dobiju i redovito tako gucbim. Strašno iritantno mi je stiskati F10 svaki put kad vidim meatball na putu u bazu. Ako zeznem stvar i dozvolim mu medivace, još gore naebem.

Protossi su lakša meta, iako sam primijetio da njima teže upadam jer imaju cannone uvijek na startu. Međutim, opet mogu imati 6 linga prije nego on uopće ima gateway ili forge. Toss me dobije ako ne uspijem counterati VR-je koje su neki znali brzo dobiti (više ih ne viđam). Al moram gadno zeznut scouting da ne vidim da ide na VR. Ako vidim, dočekaju ga corruptori i AA turret.

Zerg Zerg se svodi na to tko će od nas dvojice bolje mikroati linge u prve 3 minute igre. Bindam svakog linga na svoj broj i igra se pretvori u lovicu oko njegovog ili mog Hatcheryja. Pobjednik je onaj tko uspije chokati drugog negdje koristeći radilice i linge. Ako protivnik ne krene na ling rush, ja mu ušetam i pobijem radilice i to je to. Sorry, meni je to dosadno.

Cheesanje? Možda. Glupo? Svakako? Vodi do pobjede? Nažalost - da.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa zato što neprijatelji nemaju ništa vojske dok ja imam 20 zerglinga. Ne uvijek, ali...

OK, možda ja stvarno loše igram 1v1 pa dobijem zbog toga, ali NE SMIJE biti moguće dobiti rushanjem na ovaj način. Zbog nemogućnosti rushanja obožavao sam RA3. SC2 je samo pokupio najgoru stvar SC1 - rush je ključ za veliki dio mečeva.

Terrani se redovito začahure barakama, ja se raširim okolo i samo čekam kad će umrijeti od gladi. Kad pokušaju van, moje patrole ih unište. - Ima Terrana koji mi zgodno uvale Maraudere i Marince, ali to je JEDINO kako me dobiju i redovito tako gucbim. Strašno iritantno mi je stiskati F10 svaki put kad vidim meatball na putu u bazu. Ako zeznem stvar i dozvolim mu medivace, još gore naebem.

Protossi su lakša meta, iako sam primijetio da njima teže upadam jer imaju cannone uvijek na startu. Međutim, opet mogu imati 6 linga prije nego on uopće ima gateway ili forge. Toss me dobije ako ne uspijem counterati VR-je koje su neki znali brzo dobiti (više ih ne viđam). Al moram gadno zeznut scouting da ne vidim da ide na VR. Ako vidim, dočekaju ga corruptori i AA turret.

Zerg Zerg se svodi na to tko će od nas dvojice bolje mikroati linge u prve 3 minute igre. Bindam svakog linga na svoj broj i igra se pretvori u lovicu oko njegovog ili mog Hatcheryja. Pobjednik je onaj tko uspije chokati drugog negdje koristeći radilice i linge. Ako protivnik ne krene na ling rush, ja mu ušetam i pobijem radilice i to je to. Sorry, meni je to dosadno.

Jesi ti igrao meč u kojem nema cheesea onda, jesi ti ikad gledao neki meč malo boljih igrača koji su grandmaster ili high master. Meni zvuči kao da si odigrao 10 mečeva u bronzi i rekao uf ovo je glupo. Ljepota je što ova igra ima milijun opcija, a ti spominješ samo rush. Jesi čuo za FE ( fast expand ) to ti je expanzija prije poola ili kod tossa forge expand sa cannonima, čak i terrani neki bacaju fe na većim mapama, a i ovako ga u bazi naprave i odlete snjim. Ja sumnjam dal si ti uopće igrao ovu igru 1v1 jer pričaš nebuloze, ja nisam dobar igrač i redovito me rapeaju na ladderu al sam high diamond i trudim se, igram cupove, pratim meta game, pratim sve moguće velike turnire i onda ti dođeš i pričaš ovakve gluposti, da samo znaš kako glupo zvučiš. Sjećam te se još kad si govorio da je cod4 promod smeće i tupio kako je bolje zvat heliće i airstrikove, ali to nije bit kompetitivne igre kao što 3v3 i 4v4 nikad neće biti kompetitivni zbog nemogućnosti balansa.

Potpis
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Koju ti ligu igraš u 1v1 ako smijem pitati? (nisam našao post u kojem si naveo)

Misliš da 8-9 pool nije cheese rush? Btw svaki imalo dobar igrač će te scoutati tako da rushevi neće tako lako proći. Marince i maraudere se može vrlo dobro kontrirati sa lings/banelings (mada ljudi često znaju da govorit da to nije tako - ali je!). "Kad pokušaju van moje ih patrole unište": a što ako ide na cloack banshee ili blueflame hellione? Kako to tvoje patrole kontriraju? Ne želim nikako suditi o tvom skillu, ali iskreno mislim (barem po ovome postanom) da i nisi baš nešto predobar igrač (vidio sam da si jednom spomenuo diamond ligu). Rani pool (ispod 10, čak bih rekao i ispod 14 te teško može dovesti u diamond ligu, gold/plat je max). Cheesanje vodi do pobjede u svakom slučaju, posebice u bronze i silveru, gold i platinum tako tako, ali u diamondu i višim ligama baš i ne toliko, tako da se ne može smatrati nekom legitimnom taktikom i mjerilom skilla. I usput 3v3 i 4v4 nisu ni izbliza ravne 1v1 ligama, većina dobrih igrača se primarno bazira na 1v1, a ostalo igraju samo   za zabavu s prijateljima.. Par prosječnih igrača iz gold lige mogu bez problema doći do visokog platinuma ili diamonda, čisto iz razloga što su 2v2,3v3,4v4 puno manje natjecateljski nastrojene lige.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 23:51 (mata_87).
17 godina
neaktivan

Pa CoD4 promod jest smeće, a ja nisam nikad rekao da je bolje zvati "heliće i airstrikeove", jer sam protivnik killstreakova u CoD-u. Izmišljaš gluposti. Glupost promoda je u ograničavanju nekih pješačkih oružja.

Nitko nije ni rekao da je 2v2, 3v3 i 4v4 lako balansirati (nije ni 1v1, al o tome nije riječ). Igrao sam dulje mečeve i gledao dulje mečeve, ali ladder je znatno drugačija stvar od tih mečeva. Ja bih u 1v1 puno lakše pobijedio Plat protivnike, nego Gold. Nema logike.

Inače, Diamond sam spomenuo kao 3v3 i 4v4, ne kao 1v1 S1. - Što se liga tiče, ne znam jel' to beta još bila s copper ligom kada je plat bila max, možda jest, davno je bilo. S1 mi stoji kao Plat #3 u svoj div.

Gledamo svi mi mečeve online, ali ja ne znam nikoga tko tako igra na ladderu. Nažalost, dobrih mečeva sam u 1v1 imao jako malo. Sve je bilo rush i zato mi je dosadilo. Žao mi je, ali nisam oduševljen 1v1 "bogatstvom taktika".

Ti stalno nešto filozofiraš o lakom dolaženju u 2v2, 3v3 i 4v4 Plat/Diamond. Daj da vidimo neki skrinšot. (Naravno, ne nakon placemente, nego 30-tak mečeva, da vidimo putanju, tendenciju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 23:51 (naxeem).
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pa CoD4 promod jest smeće, a ja nisam nikad rekao da je bolje zvati "heliće i airstrikeove", jer sam protivnik killstreakova u CoD-u. Izmišljaš gluposti. Glupost promoda je u ograničavanju nekih pješačkih oružja.

Nitko nije ni rekao da je 2v2, 3v3 i 4v4 lako balansirati (nije ni 1v1, al o tome nije riječ). Igrao sam dulje mečeve i gledao dulje mečeve, ali ladder je znatno drugačija stvar od tih mečeva. Ja bih u 1v1 puno lakše pobijedio Plat protivnike, nego Gold. Nema logike.

Inače, Diamond sam spomenuo kao 3v3 i 4v4, ne kao 1v1 S1. - Što se liga tiče, ne znam jel' to beta još bila s copper ligom kada je plat bila max, možda jest, davno je bilo. S1 mi stoji kao Plat #3 u svoj div.

Gledamo svi mi mečeve online, ali ja ne znam nikoga tko tako igra na ladderu. Nažalost, dobrih mečeva sam u 1v1 imao jako malo. Sve je bilo rush i zato mi je dosadilo. Žao mi je, ali nisam oduševljen 1v1 "bogatstvom taktika".

Ti stalno nešto filozofiraš o lakom dolaženju u 2v2, 3v3 i 4v4 Plat/Diamond. Daj da vidimo neki skrinšot. (Naravno, ne nakon placemente, nego 30-tak mečeva, da vidimo putanju, tendenciju...

Da nema promoda Cod 4 nikada nebi postala natjecateljska igra. Pam je bio ok, ali promod je stvarno fino izbalansirao stvari (posebice nakon što su smanjili dmg na daljinu sa kratkim puškama i ukinuli kuhanje nadeova). Cod 4 bez promoda je samo nebalansirana   arkada. Eto ja sam isto plat igrač kao i ti pa opet jučer sam odigrao match koji je trajao sat vremena (ingame vrijeme). Ne poričem da dobar dio matcheva otpada na rusheve, ali rani pool - jednostavno ne prolazi u platinumu, a u višim ligama pogotovo.

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Naxeem neznam dal ti je netko rekao, ali jako si zamoran :D. Ne da mi se više pisat malo ću gledat šta će drugi ljudi reć jer vidim da ih ima koji dijele moje mišljenje. U biti meni je jako smiješno čitat tvoje postove i moram priznat da se dobro nasmijem.

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.5.2011 23:58 (hellraiser1110).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

naxeem, blebetaš gluposti- odi izbriši igricu samo se blamiraš... daj svoj username i char code da vidimo i zaigramo par partija, da pokazes taj skill!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

E vidiš, cijeli CoD je arkada koja ima smiješno dizajnirana oružja.

hellraiser1110 kaže...

Naxeem neznam dal ti je netko rekao, ali jako si zamoran :D. Ne da mi se više pisat malo ću gledat šta će drugi ljudi reć jer vidim da ih ima koji dijele moje mišljenje. U biti meni je jako smiješno čitat tvoje postove i moram priznat da se dobro nasmijem.

Znam. :P To mi je fun dio.

Neću više pisati. Kao što je mata_87 rekao, velik dio mečeva otpada na rush. Meni je to zamorno. Volio bih da imaš priliku probati Red Alert 3 i vidjeti što znači S u RTS. (ako izuzmemo bolje uistinu strateške igre poput TW-a recimo ili nedajbože neke od hex strategija).

SC2 je u svijetu strategija ono što je CoD u svijetu pucačina.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 0:04 (naxeem).
16 godina
neaktivan
durakey kaže...

naxeem, blebetaš gluposti- odi izbriši igricu samo se blamiraš... daj svoj username i char code da vidimo i zaigramo par partija, da pokazes taj skill!

Opa, prvi izazovi se bacaju {#}. Može li ekipa spectati ako dođe do vašeg matcha, vjerujem da ima više zainteresiranih (osim mene) da vide ovo odmjeravanje snaga  {#} ?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice