Danas sam "probao" igru ako se to tako moze reci jer sam dobio kao free trial preko onog koda. Imam R9 270 graficku karticu, nisam mogao na 720p rezoluciji i na low postavkama dobiti konstantnih 30 fpsa, a graficka se nije niti oznojila (usage varira od 50-80%). Igra je na tim postavkama izgledala uzasno, ali hud je lijep pa bar imam u sto gledat. Kontroliranje broda je katastrofalno rjeseno, kao da su htjeli da brod ima neku inerciju, ali nisu mogli napustiti old skul nacine ponasanja letjelica pa je to neki mix izmedju jednog i drugog i onda dobijes govno. Ja sam mislio da nakon puste love koju su dobili da su nesto ozbiljnije i napravili al kad sam usao u meni samo gledam siromastvo postavki, siromastvo sadrzaja. Igra je radjena u cryenginu koji je vec postojao i ja se pitam sto oni rade sve ovo vrijeme ako imaju gotov engine? Ja jedino mogu reci da mene rastuzuje sto ljudi podupiru ovaj lopovluk i daju ogromne sume novca za virtualni model broda kojeg ce upogonit kako treba na svetoga nikad (ovim tempom razvoja nece ni tad). Pitam frenda kao sto se sve moze radit u igri jer nisam bas upucen u razvoj, kaze mi on da mozes vozit svoj brod i jos par stvari, pucanje i tako to. Pa to je kao da mi je rekao da u FPS-u mogu hodat i drzat pusku... Ne mogu vjerovat da ljudi puse ovu pricu, ovo je najveca prevara odkad je onaj lik prodao Eiffelov toranj.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Danas sam "probao" igru ako se to tako moze reci jer sam dobio kao free trial preko onog koda. Imam R9 270 graficku karticu, nisam mogao na 720p rezoluciji i na low postavkama dobiti konstantnih 30 fpsa, a graficka se nije niti oznojila (usage varira od 50-80%). Igra je na tim postavkama izgledala uzasno, ali hud je lijep pa bar imam u sto gledat. Kontroliranje broda je katastrofalno rjeseno, kao da su htjeli da brod ima neku inerciju, ali nisu mogli napustiti old skul nacine ponasanja letjelica pa je to neki mix izmedju jednog i drugog i onda dobijes govno. Ja sam mislio da nakon puste love koju su dobili da su nesto ozbiljnije i napravili al kad sam usao u meni samo gledam siromastvo postavki, siromastvo sadrzaja. Igra je radjena u cryenginu koji je vec postojao i ja se pitam sto oni rade sve ovo vrijeme ako imaju gotov engine? Ja jedino mogu reci da mene rastuzuje sto ljudi podupiru ovaj lopovluk i daju ogromne sume novca za virtualni model broda kojeg ce upogonit kako treba na svetoga nikad (ovim tempom razvoja nece ni tad). Pitam frenda kao sto se sve moze radit u igri jer nisam bas upucen u razvoj, kaze mi on da mozes vozit svoj brod i jos par stvari, pucanje i tako to. Pa to je kao da mi je rekao da u FPS-u mogu hodat i drzat pusku... Ne mogu vjerovat da ljudi puse ovu pricu, ovo je najveca prevara odkad je onaj lik prodao Eiffelov toranj.
Jonja, sve si pomiješao. Igra ne postoji, radi se o tech demou koji nije niti namijenjen igranju kao druge igre. Kakav sadržaj očekuješ? Kakve postavke? Mislim da zapravo ne kužiš da je igra tek u izradi.
A okej, ja sam imao dojam da vec dugo rade na tome, bar ono 2-3 godine. I znam da imaju masu novaca (zadnji put kad sam citao vamo na bugu bilo je nekih 60-70 milijuna dolara), ali samo hocu reci da ne vidim gdje novci idu jer igra (tech demo) je ne igriva (bar na mojoj skromnoj kartici, cak i uz najmanju rezoluciju i detalje). Ja sam slusao nekoc davno kako su pricali o nekim cargo shipovima, svercanju robe i raznim zanimljivim stvarima, ali ne znam jesu li odustali od toga ili sto?
To sve je u izradi, imaš samo mali preview.
Što se tiče performansi, u ovoj fazi ni ne očekujte neke pretjerane optimizacije, budući je to zadnja faza izrade igre. Nema smisla bavit se optimizacijom u svakoj iteraciji igre, pa se to zato radi nakraju.
E, sad... što kažeš, dugo se radi, engine je teoretski postojao... problem je management i nedostatak istog, a najveći strah je da su do te mjere izgubili kompas da se ovo ni ne može privest kraju bez drastičnih promjena koje je pitanje mogu li financijski izdržat, i rezova u planovima koje su napravili i obečanjima koja su dali.
Hoćemo li na kraju vidjet igru i kakvu, ostaje za vidjet, nemoj ju sudit prema trenutnom stanju, ali za dosta nas realni strahovi postoje.
Pa, s obzirom da je igra ogroman MMO, nemaju baš masu novaca. Imaju trenutno (ukupno) navodno 90 milijuna, što je ispod 40% potrebnog za takav projekt. Jednostavnije MMO igre bez problema su koštale preko 150 milijuna.
SC je trenutno u nekoj alfa fazi, imamo par modula igre i to je to. Engine su imali, pogrešnu vrstu (ali bolje solucije i nije bilo) i čini se da su do sada već riješili što im je trebalo pa bi razvoj sada trebao ubrzati. Ako je igra najavljena 2012. znači da je do sada u razvoju 3 godine, što nije puno.
Mislim ako su prikupili 90 milijuna od "obicnih" ljudi to mora nositi neku tezinu kod raznih investitora ne? Mislim gledam cisto ovak za bilo koji posao da ti netko da 10 necega banka ce barem dat još 10. Kontam ja da su oni spremni, a ako nisu nek se probude, da uleti neki drugi kapital u projekt jer ako je ovo što kazes istina onda su u problemu. Vjerujem da je istina jer su drugi MMOi puno manje kompleksnosti koštali više. Ma da se samo radi da je to ista stvar kao ne znam recimo SW:TOR dakle iste mehanike samo ova grafika bi koštalo puno više.
Problem kod "investitora" je što nemaš više slobodu i moglo bi se desit CR-u da mora napustit mjesto koje sad ima ili drastično smanjit apetit i prilagodit projekt stvarnim uvjetima i mogućnostima. Nisam uopće siguran da je on na to spreman dokle god kapaju pare od ljudi kojima ne mora odgovarat. Također investitor će to radit za udio u prjektu, dakle i za udio u zaradi... ljudi preko crowdfoundinga nemaju to pravo. Bojim se da će CR prije gledat kako projekt propada nego uzet ozbiljniju sumu novca od nekog investitora, pogotovo u ovom trenu kad još ima nade za projekt, a sve odluke su i dalje na CR-u.
Da, ako ima milijun ljudi i 90 milijuna skupljeno, to znači da ima dosta visoko zanimanje za igru i svaki investitor će to gledati kao ogroman plus. Inače, ono što vidimo po videima za 2.0 je odlično i daje nadu za projekt, tako da sam ja bitno optimističniji, nego ranije.
Ipak, neintuitivnost i nezgrapnost koju sad imamo s borbom, opremanjem brodova (ja niti što kužim na sajtu niti u hangaru za oružja, sve je toliko slabo informativno i... meh), pucanjem i sl. je nešto što je razumljivo za pre-alphu. Što se tiče datuma kad će? Bojim se da ću ćevape jesti na Dadin račun, jer neće igra do kraja iduće godine vani u punom obimu. :)
Boli bi bolje da Dado pojede te čevape na tvoj račun. Živi bili, pa vidjeli.
Boli bi bolje da Dado pojede te čevape na tvoj račun. Živi bili, pa vidjeli.
Bojim se da je to nemoguće. :P Optimistično, 2017. je datum izlaska...
Lako za ćevape, samo nek mi dobijemo kvalitetnu 'space operu' pa makar i 2017. ;)
Lako za ćevape, samo nek mi dobijemo kvalitetnu 'space operu' pa makar i 2017. ;)
Ti još uvijek vjeruješ da će ova igra vidjeti release date? Hhahahahhaha o jbt većeg naivčine nisam još vidio XD
Vrlo vjerojatno hoće. Pitanje je samo kada.
Ne znaš ti koliko tonči može pojesti...
@Tonči....ovo bi bio jedan klasični copy-paste iz cry engina i ubačen 315p u njega......to izgleda loše i zato ekipa iz SC-a to polira da izgleda bolje i zato im treba vremena. Barem ja tako mislim....ispravi me ako lupetam, ali ja se u engine ne kužim.
pratim ovu temu svakodnevno...... ovca sam koja se pledgala i imam sad fino mustanga u garazi i mogu se s njim vozat oko asteroida :(........ mislim da će igra jednog dana izaći ali ne s ovim featurima što najavljuju nego će morat odustati od nekih preambicioznih detalja..... a to će se dogotiti kad im se polako sav budget potroši...... koliko vidim dosta im se usporio rast crowd fundinga i mislim da će morati požuriti sa završavanjem tako da je i moja nada i očekivanje 2017 što je još godinu i pol do dvije.....
da ne pomislite da sam fanboy nepostam često ovdje jer sam se opekao a uvijek ima hejtera i fanova i nebih da mi netko kasnije nabija na nos rekao sam ti.
ali ipak nada živi u meni i zato sam podržao ideju(pledgao sam se i ubo mustanga :D )
Zadnji puta sam bio ovako zagrijan za Elder scrolls online pa sam igru igrao 3 mjeseca i to je bilo to jednostavno konstantno grindanje bez zezancije s ekipom i igra mi je propala
P.S. čevape nikad nije bilo problem platit a i pivu ću rado dodat ako neko pomogne kad izadje igra malo clockat konfu :D
dobices igru do 2020 sigurno, ali nece biti nista posebno ,x serijal ce ostati vrh u zanru space sima samo da hoce napraviti igru sa co-op MP
Volio bih i ja da imam novca na bacanje poput nekih,priznajem ljubomoran sam ;http://www.pcgamesn.com/star-citizen/meet-star-citizens-big-spending-evangelists-inside-citizencon-2015
Evo još jednog igrača u ringu Space Sim igri:
Infinity: Battlescape
http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/infinity-battlescape/231695.aspx
Proceduralno generirana dosada...
heh nemogu vjerovat da ce to napokon izaci...prije nesto vise od 5 godina sam radio proceduralno generiranje terena, jos kada je XNA postojao, i gledao njihove prezentacije tog engine-a, planet entrije, generiranje dina u pustinji itd.
Mislim da su prvo napravili taj engine iz ciste zanimacije i onda odlucili da bi mogli i igru napravit..ne cini mi se obecavajuce bas ali vidit cemo.
Proceduralno generirana dosada...
Problem u tim igrama koje su 99% proceduralno generirane je repetitivnost raznih pattern-a ma koliko god igra 'beskonačna' bila. Bez rukom rađenih lokacija nema osjećaja živog svijeta.
SC će nadam se proceduralno generiranje koristiti za ispod 50% sadržaja, a ostalo će biti hand made lokacije i sadržaji.
BTW, radi se pnom parom na nekoliko svemirskih stanica za nadolazeći patch 2.0:
https://robertsspaceindustries.com/comm-link/transmission/15025-Star-Citizen-Alpha-13-Available
BTW jel netko probao ovo:
http://store.steampowered.com/app/290300/
Igram ju nekih 5 sati, uglavnom mjesavina Elite, EVE i STOa, ugodno iznenaden igrivoscu kao i vecina na Steamu (pogledaj reviewe).
Trenutno me ne zanima ni jedna igra osim Rebel Galaxya i mislim da ce ova igra bit velik hit.
Gledam baš ne znam dal kupit ili ne hm hm hm. Mozda bude na nekom snizenju sad za haloween pa ubodem
Gledam baš ne znam dal kupit ili ne hm hm hm. Mozda bude na nekom snizenju sad za haloween pa ubodem
Cemu snizenje ako i ovako dobro ide... nece to bit na snizenju nikad :D
Ovaj patch je sadržavao uglavnom stvari 'pod haubom' i služi kao kamen temeljac idućem patchu, pročitaj si patch notes na službenim stranicama.
Idući patch bi trebao sadržavati gomilu novog sadržaja - baby PU :)
Hype, hype, hype!