Moje iskustvo ide otprilike ovako:
- instaliram, pokrenem, namjestim grafiku manje-više sve na max. Piše da će neke promjene prihvatiti prilikom ponovnog pokretanja igre, reko ajd. Pokrenem ja igru ponovno, crni ekran, ljutim se, prčkam sve i dalje ništa, uninstall
- instaliram drugi put, sve isto namejstim i čudna li čuda radi. Počnem igrati, atmosfera je tu, al da, grafika je razočaravajuća, pogotovo ona ružno napravljena nazovimo trava. Igra radi dobro, ali prilikom sprinta iznenenada zašteka s vremena na vrijeme ko da će se srušiti. Detalji su na nivou, da nebi bilo zabune. Progutam grafiku, ionako su igrivost i atmosfera najvažniji
- idem prema onom liku na početku koji živi u brodskoj olupini i sejvam, baš sam morao ići nešto obaviti. Vratim se i load, kad gle buga, više nema puške u inventoryu, samo pištolj...
- sav bijesan, opet load jedan save prije, opet isto! Zanemarim i to, bude se već našlo oružja, dođem opet do tog broda, prišuljam se do bočnog otvora i pripremim granatu. Bacim ju i zaglavi se u zraku! (šteta što nisam imao FRAPS pri ruci da vam pokažem kako je debilno to izgledalo) Naravno bomba se trese zaglavljena u zraku i boom prije nego sam se dovoljno udaljio
- šaljem posljednji pozdrav Call of Pripyatu, brišem ga i vraćam Shadow of Chernobyl zajedno sa Oblivion Lost modom i sretan sam...