S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

poruka: 828
|
čitano: 343.906
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Stalker 2

Pričekati do patcha 1.0.7 ili 1.0.8 i onda pokrenuti new game Sjećam se sa prvim stalkerom da sam tako nekoliko puta morao ispočekta krenuti jer novi patch ne bi funkcionirao sa starim save-ovima. Ali i dalje mi je bio ogroman gušt igrati tu igru i sate i sate sam upucao u sva tri dijela.

I sada me toliko vuče nastavak, a nemam ni vremena a ni hardware da bi uopće igrao  

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
Re: Stalker 2
Stoja kaže...

Pričekati do patcha 1.0.7 ili 1.0.8 i onda pokrenuti new game Sjećam se sa prvim stalkerom da sam tako nekoliko puta morao ispočekta krenuti jer novi patch ne bi funkcionirao sa starim save-ovima. Ali i dalje mi je bio ogroman gušt igrati tu igru i sate i sate sam upucao u sva tri dijela.

I sada me toliko vuče nastavak, a nemam ni vremena a ni hardware da bi uopće igrao  

ja sam ga završio bez patcheva.... nisam imao internet tad niti sam znao da postoji pravi kraj dok ga slučajno nisam našao, čitaj, nije mi se desio bug koji mi nije spawnao decipher tool. Totalni kaos je ta igra bila na izlasku ali sam je svejedno opet počeo igrati čim sam je završio... a kad sam prvi put vidio tu na forumu complete mod 3 dana sam onanirao...Nisam ni znao kolika je scena iza te igre i što sve ljudi rade za tu igru - totalni show. Skoro svake godine odigram neki drugi mod za stalkera (anomaly i takve slične ne diram) i taj level grafike na koji su oni doveli tu igru je isto nevjerojatno. Gledaš i ne vjeruješ,

HAIL TO THE KING, BABY!
16 godina
Srce Isusovo kaže...
Stoja kaže...

ja sam ga završio bez patcheva.... nisam imao internet tad niti sam znao da postoji pravi kraj dok ga slučajno nisam našao, čitaj, nije mi se desio bug koji mi nije spawnao decipher tool. Totalni kaos je ta igra bila na izlasku ali sam je svejedno opet počeo igrati čim sam je završio... a kad sam prvi put vidio tu na forumu complete mod 3 dana sam onanirao...Nisam ni znao kolika je scena iza te igre i što sve ljudi rade za tu igru - totalni show. Skoro svake godine odigram neki drugi mod za stalkera (anomaly i takve slične ne diram) i taj level grafike na koji su oni doveli tu igru je isto nevjerojatno. Gledaš i ne vjeruješ,

Sjećam se da, ludilo, tako sam i ja počeo otkrivati modove i gledao što ekipa radi od igre :D

Ja se sjećam da sam morao 3-4 puta krenuti ispočetka jer prije tih patcheva znao doći do zida jer mi se neki quest ne bi generirao, falila bi osoba sa kojom moram pričati da riješiš quest i sl. Kaos

Stoja
16 godina
Stalker 2

Imaju tri paketa Standard, deluxe i ultimate u kojem ima još dva dodatna nastavka naknadno. Hoče li se moči ta dva nastavka uzeti naknadno ako nemaš Ultimate?

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stalker 2

Digital Foundry video o XBox verziji:

Object reference not set to an instance of an object
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Stalker 2

nije da sam neki fan IGN-a, ali iga zvuči super

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
Stalker 2

jel netko napravio prednarudžbu?

Odlučio sam da neću nikako zbog loših iskustava, ali svi koji su izbacili preview su rekli da je ono što su vidjeli odlično, pa me sad svrbi novčanik 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Cansee kaže...

Odlučio sam da neću nikako zbog loših iskustava, ali svi koji su izbacili preview su rekli da je ono što su vidjeli odlično, pa me sad svrbi novčanik 

To su ukrajinci(imam posla sa njima i rusima ista čorba) ne vjerujem im. Tko zna hoče li odgodit opet.

16 godina
Jesam, 32 eura pa kakva bude bude.
17 godina
Cansee kaže...

Jesam.

Treci puta da sam to napravio (Subnautica Below Zero i Return to Monkey Island, Stalker 2). Nisam za preordere inace, ali neke stvari i neke manje razvojne studije koji su me dojmili, zelim barem malo supportat. Sudjelovao sam na dosta Kicktstarter projekata, pa na ovo gledam jednako. Nikada ne bih preorderao neki naslov velikog studija, ali ne vidim problem u poticanju manjih timova za koje znam da se ne kupaju u novcu.

dery kaže...

To su ukrajinci(imam posla sa njima i rusima ista čorba) ne vjerujem im. Tko zna hoče li odgodit opet.

Odgode su mi OK. Ja necu propast za mjesec-dva-tri neigranja igre. Ionako nemam toliko vremena za igre vise. Draze mi je da izadje kasnije nego nespremno i poluproizvod.

Object reference not set to an instance of an object
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 7:49 (Beno).
10 godina
Beno kaže...
dery kaže...

Odgode su mi OK. Ja necu propast za mjesec-dva-tri neigranja igre. Ionako nemam toliko vremena za igre vise. Draze mi je da izadje kasnije nego nespremno i poluproizvod.

Nažalost jedno ne isključuje drugo. Igra može biti više puta odgađana pa svejedno izađe u katastrofa stanju. Ovjde se nadam da se to neće dogoditi na PC-u jer je PC bio primarna platforma njima i prije.

Ali podržavam to da podržiš male developere, svaka čast 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2024 8:21 (Cansee).
13 godina
Stalker 2

Pa igra će biti na Game Pass-u i to day-1, ne kužim kaj prednaručujete - ako igra bude ono kaj se očekuje od nje uvijek ju je lako poslje i kupiti !?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
VooDooZg kaže...

Pa igra će biti na Game Pass-u i to day-1, ne kužim kaj prednaručujete - ako igra bude ono kaj se očekuje od nje uvijek ju je lako poslje i kupiti !?

Game pass mi je 12e, a cijela igra koja će ostati u mome vlasništvu 30e. Izbor je očigledan!

16 godina
VooDooZg kaže...

Zato jer sam prvi staleker igrao godinama i prešao ga barem pet puta, isto se nadam i sada....pretplata za pet prohoda mi je skuplja :D

16 godina
Stalker 2

Ako uzmeš standard nemaš dva nastavka ma ko će im vjerovat bolje počekat do izlaska da se vidi kome obojci kome opanci.Onda u kakvom će stanju igra biti treba li krpati itd.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2024 10:51 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stalker 2

Još malo 

Moj PC  
3 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...

Još malo 

Iščekivanje na 100%. Iako ne kupim odmah prvi dan, čisto pričekam nek se napiše koja riječ o tehničkom stanju pa ako ekipi treba tjedan-dva za patch nije problem.

Do tada Anomaly Custom se igra, preporuka svima koji bi htjeli probati nešto "divlje" sa 300+ modova.

16 godina

Da da treba imat mašinu naravno za tako lijepu igru, 32 gb rama 1440p dobro je imam sve miran sam.

17 godina
Stalker 2

Koliko vidim performanse su dosta loše bez dlss 3 

Moj PC  
1 0 hvala 2
6 godina
Frenkyca kaže...

Koliko vidim performanse su dosta loše bez dlss 3 

nadam se da je to zbog a-life 2.0

HAIL TO THE KING, BABY!
17 godina
Stalker 2

Deluje da je, osim grafički, igra i solidno CPU zahtevna. Ili da je 90% na 1-2 threada.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Stalker 2

Sad je pitanje jesu ovo zahtjevi kad se upali RT ili bez... Ugl da bit će baš zahtjevna igra. Dlss3 ili ti ga frame gen je dobro riješenje kad ti igra fluidno radi bez da pališ frame gen, ako imaš 50fpsa i upališ frame gen imat ćeš odvratan stutter i input lag, također ovdje bi frame gen mogao biti problem baš što se igra iz prvog lica i što ćemo igrati mišom i tipkovnicom, brzi pokreti u FPS igri i frame gen ne idu skupa... Naveli su to i na hclu "činjenica da frame-gen povećava i latenciju kontrola, a kako se ovdje radi o pucačini iz prvog lica koju će mnogi igrati mišem i tipkovnicom, takvo što bi moglo biti primjetno i problematično."

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 15:20 (BeLLicus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Neče imati Ray Tracing pri izlasku!

17 godina
Stalker 2

Tj imaće Lumen.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
BeLLicus kaže...

Sad je pitanje jesu ovo zahtjevi kad se upali RT ili bez... Ugl da bit će baš zahtjevna igra. Dlss3 ili ti ga frame gen je dobro riješenje kad ti igra fluidno radi bez da pališ frame gen, ako imaš 50fpsa i upališ frame gen imat ćeš odvratan stutter i input lag, također ovdje bi frame gen mogao biti problem baš što se igra iz prvog lica i što ćemo igrati mišom i tipkovnicom, brzi pokreti u FPS igri i frame gen ne idu skupa... Naveli su to i na hclu "činjenica da frame-gen povećava i latenciju kontrola, a kako se ovdje radi o pucačini iz prvog lica koju će mnogi igrati mišem i tipkovnicom, takvo što bi moglo biti primjetno i problematično."

Ovo je samo dlss bez frame gen tako da tu nema problema glede laga ali imamo još reflex ako treba.

edit; moja greška frame gen je uključen . Samo Dlss će biti dovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 16:19 (dery).
11 godina
dery kaže...
BeLLicus kaže...

Ovo je samo dlss bez frame gen tako da tu nema problema glede laga ali imamo još reflex ako treba.

edit; moja greška frame gen je uključen . Samo Dlss će biti dovoljan.

Da ovo bi moglo biti bez frame gena, samo dlss, i dobro stavim sve na high ne na ultra i tu dobijem jos koji frame i upalim fg ako bude dobro radio i imam oko 120 130 :D 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 17:18 (BeLLicus).
16 godina
Stalker 2

Prvi stalker je također u svoje vrijeme tražio jaki hardware,vizualno impresivan je bio kao ovaj. 

Driver nevidija za stalkera izbacila instalirano sve spremno.

Edit: po ovome nevidija grafikonu manje je zahtjevna usporedivši je sa igrom majmun koju su kolege sa foruma solidno igrali na srednjim mašinama

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.11.2024 19:24 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stalker 2

sve je spremno i sve ce raditi normalno, gledan kako likovi na discordu plaču koji imaju rtx4090 i ne vjerujem radi dlss-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stalker 2

Pa... Nvidia je na lansiranju pričala o 8k gamingu, sada im za 4k treba upscaling i frame generation.

RTX 4090 je najjači gaming gpu na svetu, no kako bi se opravdala rekordna cena, očekivanja su ipak postavljena previsoko: 4k, HRR, ray tracing... i očekivanje je bilo da će GPU to isporučivati niz godina, a ne da će se rutinski koristiti kombinacija upscalinga i FG-a (ili snižavanje detalja) kako bi se postigao framerate poželjan za igranje FPS-a, čak i pre nego što smo dobili naslednika. (da ni ne ulazimo u to da li želimo FG u FPS-ima, s obzirom na uticaj na lag)

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice