Path of Exile 2

poruka: 174
|
čitano: 23.744
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Path of Exile 2
Rhodin kaže...

Moram priznati, usprkos predviđenim TD, da većina vas niste baš skroz normalni.

Igra će biti F2P , za koji mjesec. Vi namjerno date 30€ da bi alfa/beta testirali igru za njih.

Poslovni model razumijem, treba igru razvijati, ali ne mislite li da postoji dovoljno youtubera i twitcheraša i sličnih, kojima je to posao, koji imaju daljnju komercijalnu zaradu, da to obave umjesto vas?

Patite se sa bugovima, frustrirani ste, dapače plaćate to, da bi developer lakše komercijalizirao finalni proizvod.

Ovo je možda gore od STALKER 2 ekipe koja je po punoj cijeni platila poluproizvod - tamo se barem cijena ne bi mijenjala vremenom, ovdje pada na 0.

da nisam dobio key besplatno ne bi niti pomislio davati 30€, narocito u kakvom je stanju endgame trenutno. kuzim da je early access al neke stvari su kraljevski zajebali. da sam kojim slucajem i dao pare, pojeo bih se ziv. 

It is not who you are, it is who you know.
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 10:45 (Obi Wan).
16 godina
Path of Exile 2

Ok mi je koncept baciti malo para devovima da bi napravili igru koju priželjkujem. Sa druge strane, da li Tencentu stvarno treba moja donacija da bi napravio F2P za koji očekuju da će biti mašina za štampanje para?! (Jer F2P igre koje zažive su upravo to.)

Da pričamo o nezavisnom studiju, gledao bih drugačije, no u ovom slučaju... mislim da su ljudi nestrpljivi da dobiju igru, pa makar nedovršenu, i makar je platili iako će posle biti besplatna, a sve ostalo je racionalizacija nečega što je otprilike kao kad bih platio Microsoftu neku sumu da bih dobio betu budućeg servce packa za Windows.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 tjedna
notloB kaže...
Rhodin kaže...

Igra će biti F2P , za koji mjesec. Vi namjerno date 30€ da bi alfa/beta testirali igru za njih.

Poslovni model razumijem, treba igru razvijati, ali ne mislite li da postoji dovoljno youtubera i twitcheraša i sličnih, kojima je to posao, koji imaju daljnju komercijalnu zaradu, da to obave umjesto vas?

Patite se sa bugovima, frustrirani ste, dapače plaćate to, da bi developer lakše komercijalizirao finalni proizvod.

Ovo je možda gore od STALKER 2 ekipe koja je po punoj cijeni platila poluproizvod - tamo se barem cijena ne bi mijenjala vremenom, ovdje pada na 0.

Ne vidim ništa loše u takvom supportu developeru, ono što je loše je da se igra oglašava kao free to play a naplaćuje se u early accessu, to je lažno oglašavanje.

Odeš na Steam i imaš izvješenu cijenu, kao u trgovini, i ta cijena na checkoutu je također ista. Ne drami.

3 godine
KTM kaže...
notloB kaže...
Rhodin kaže...

Ne vidim ništa loše u takvom supportu developeru, ono što je loše je da se igra oglašava kao free to play a naplaćuje se u early accessu, to je lažno oglašavanje.

Odeš na Steam i imaš izvješenu cijenu, kao u trgovini, i ta cijena na checkoutu je također ista. Ne drami.

Jel' oglašavaju igru kao free to play ili ju ne oglašavaju kao free to play? Što je točno dramatično u mojem postu?

16 godina
Path of Exile 2

Tebi je izgleda dozvoljena trgovačka praksa sve dok trgovac ne krade od kupca u bukvalnom smislu, tako što ti naplaćuje drugačije od cene istaknute u prodavnici. Tom logikom bi se dao pravdati niz zakonom zabranjenih trgovačkih praksi (npr lažna sniženja), tako da jasno da takva odbrana ne stoji.

Naravno da je Steam takva platforma da ti neće uzeti novac a da te ne obaveste da će to učiniti, no izdavač igru oglašava kao F2P, a zapravo (osim ko dobije ključ na poklon), naslov se ne može zaigrati a da se ne da novac, i to je validna primedba.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 12:07 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ivan(4) kaže...

Ok mi je koncept baciti malo para devovima da bi napravili igru koju priželjkujem. Sa druge strane, da li Tencentu stvarno treba moja donacija da bi napravio F2P za koji očekuju da će biti mašina za štampanje para?! (Jer F2P igre koje zažive su upravo to.)

Da pričamo o nezavisnom studiju, gledao bih drugačije, no u ovom slučaju... mislim da su ljudi nestrpljivi da dobiju igru, pa makar nedovršenu, i makar je platili iako će posle biti besplatna, a sve ostalo je racionalizacija nečega što je otprilike kao kad bih platio Microsoftu neku sumu da bih dobio betu budućeg servce packa za Windows.

Imo, uopće ne vidim problem što kompanija želi monetizirati igru i u ovom stadiju i maksimizirati profit u svakoj prilici gdje može, mislim imam problem s kapitalizmom općenito ali što ću, nikog ne zanimaju moji problemi i nije tema. Gledano legalistički, imo, problem je lažno oglašavanje ukoliko igru oglašavaju kao free to play a naplaćuju igranje, kako si i napisao u postu nakon ovoga.

12 dana
Path of Exile 2

Tehnički, ne prodaju Early Access. Prodaju Supporter pack koji sadrži bodove s kojima se kupuju cosmeticsi/stash tabovi i slično, 30 eura = 300 bodova, jednako kao što je funkcioniralo godinama u PoE1. Da, uz to se dobije i pristup EA, ali ne može se reći da ga prodaju direktno kad ste dobili bodove u vrijednosti tih 30 eura.

Ako vam je to neprihvatljiva poslovna praksa i smatrate da vas varaju, lijepo čekajte da igra izađe. Nitko vam nije dužan dati pristup beta verziji samo zato što će full release biti F2P.

5 0 hvala 0
13 godina
Rhodin kaže...

svi koji su platili EA ce dobiti ingame currency u toj vrijednosti ...

3 godine
Ozmanthus kaže...

Tehnički, ne prodaju Early Access. Prodaju Supporter pack koji sadrži bodove s kojima se kupuju cosmeticsi/stash tabovi i slično, 30 eura = 300 bodova, jednako kao što je funkcioniralo godinama u PoE1. Da, uz to se dobije i pristup EA...

Aha to je samo onako pride, onda ništa... carry on

Btw. nije vrag da si se registrirao samo kako bi stao u obranu.

13 godina
Path of Exile 2

O cem uopce pricamo, pa igra je "EA" pa je u boljem stanju od 99% "launch" naslova, pogotovo live service govana koja uglavnom izadu u pre-alpha stanju i planiraju ju "nadogradivati" - citaj, popravljati - iduce 3 godine, pa propadnu u tjedan dana jer se nikom ne igraju takva smeca.

90 EUR za Diablo 4 je bilo posteno, koji je sada nakon 2 godine i dalje gora i nedovrsenija igra nego PoE2, s puno manje sadrzaja, ali 30 EUR za early access - i jos dobis 30 EUR protuvrijednosti u currencyu - je neposteno. lol.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
4 0 hvala 0
3 godine
Minneyar kaže...

90 EUR za Diablo 4 je bilo posteno, koji je sada nakon 2 godine i dalje gora i nedovrsenija igra nego PoE2, s puno manje sadrzaja, ali 30 EUR za early access - i jos dobis 30 EUR protuvrijednosti u currencyu - je neposteno. lol.

Ukoliko misliš na mene s ovom porukom vjerojatno nisi dobro pročitao što sam napisao, uopće ne mislim da je nepošteno platiti, dapače, ono što je nepošteno je platiti free to play igru kako bi je igrao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 15:25 (notloB).
13 godina
notloB kaže...
Minneyar kaže...

Ukoliko misliš na mene s ovom porukom vjerojatno nisi dobro pročitao što sam napisao, uopće ne mislim da je nepošteno platiti, dapače, ono što je nepošteno je platiti free to play igru kako bi je igrao.

Nisam mislio na tebe nego na kolegu koji kaze da "nismo normalni" sto dajemo 30 EUR za "testirati". A igra je vec sada najbolji ARPG ikada i 30 EUR je smijurija za ukljucenu kolicinu sadrzaja, cak i ne gledajuci kvalitetu, pogotovo kad pogledas kolko kosta jedno govno zvano Diablo 4...

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
12 dana
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...

Tehnički, ne prodaju Early Access. Prodaju Supporter pack koji sadrži bodove s kojima se kupuju cosmeticsi/stash tabovi i slično, 30 eura = 300 bodova, jednako kao što je funkcioniralo godinama u PoE1. Da, uz to se dobije i pristup EA...

Ne čini mi se da shvaćaš ali da, doslovno je pride. Odi u PoE1, plati 30 eura i dobit ćeš 300 bodova, ništa više i ništa manje jer je takva vrijednost bodova. Ovdje ćeš UZ bodove koje si kupio - dobiti i pristup beti.

Zašto sam se ja registrirao je apsolutno nebitno za ovu raspravu, izlažemo činjenice pa se suzdrži od ad hominem gluposti.

3 godine
Ozmanthus kaže...
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...

Ne čini mi se da shvaćaš ali da, doslovno je pride. Odi u PoE1, plati 30 eura i dobit ćeš 300 bodova, ništa više i ništa manje jer je takva vrijednost bodova. Ovdje ćeš UZ bodove koje si kupio - dobiti i pristup beti.

Zašto sam se ja registrirao je apsolutno nebitno za ovu raspravu, izlažemo činjenice pa se suzdrži od ad hominem gluposti.

Kakav sad ad hominem, pitao sam i ti si odgovorio, gdje je tu ad hominem?

A zašto ne mogu igrati ako nisam platio, ne znam, tih 30€ valjda?

12 dana
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...

Ne možeš igrati jer igra još nije izašla.

Ne planiram se raspravljati s tobom, uključio sam se u temu čisto da ukažem na činjenicu da se ne prodaje EA već ingame currency. Dakle lažno oglašavanje kako si rekao - ne postoji.

3 godine
Ozmanthus kaže...
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...
notloB kaže...
Ozmanthus kaže...

Ne možeš igrati jer igra još nije izašla.

Ne planiram se raspravljati s tobom, uključio sam se u temu čisto da ukažem na činjenicu da se ne prodaje EA već ingame currency. Dakle lažno oglašavanje kako si rekao - ne postoji.

A zašto onda ipak raspravljaš sa mnom?

Zašto oni koji su platili mogu igrati sada tu free to play igru?

Naravno da lažno oglašavanje postoji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 16:06 (notloB).
16 godina
Ozmanthus, zvučiš kao advokat izdavača. Da li su pronašli pravnu rupu ili ne bi verovatno bio složen pravni slučaj, no situacija je: platiš - igraš, ne platiš - ne igraš (i nema nikakve najave kad će se to promeniti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ljudi moji o kojim glupositma vi pricate.

ostavite se coravog posla i komentirajte sta je dobro, a sta je lose u igri a ne koja je definicija f2p igre i sto zapravo znaci early access.

3 godine
Obi Wan kaže...

ostavite se coravog posla i komentirajte sta je dobro, a sta je lose u igri a ne koja je definicija f2p igre i sto zapravo znaci early access.

Edit: to uopće nisu gluposti nego, imo, varanje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 20:17 (notloB).
16 godina
notloB kaže...
Obi Wan kaže...

nema tu nikakvog varanja, plati ako ces igrat, ako neces, ne platis i adio dok igra ne dode u full release. s druge strane, ovo je za ggg bio nacin da demotiviraju ljudi u smislu ogranicenja navale na servere.

ili jednostavno, imas princip i ne kupujes nista dok ne ne dode u full release. kraj price.

sve ostalo je mlacenje praazne slame i pucanje u prazno jer se vec unaprijed zna da od toga nema nista. da je kojim slucajem moguce da se bilo sta po tom pitanju napravi, napravilo bi se. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 20:32 (Obi Wan).
3 godine
Obi Wan kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...

nema tu nikakvog varanja, plati ako ces igrat, ako neces, ne platis i adio dok igra ne dode u full release. s druge strane, ovo je za ggg bio nacin da demotiviraju ljudi u smislu ogranicenja navale na servere.

ili jednostavno, imas princip i ne kupujes nista dok ne ne dode u full release. kraj price.

sve ostalo je mlacenje praazne slame i pucanje u prazno jer se vec unaprijed zna da od toga nema nista. da je kojim slucajem moguce da se bilo sta po tom pitanju napravi, napravilo bi se. 

Znači jovo nanovo... Ne možeš igru reklamirati kao ftp a naplaćivati igranje. Mislim možeš ali to je varanje odnosno lažno oglašavanje, hoće li to što riješiti, tko ju i zašto kupuje i igra i hoće li tko što napraviti po tom pitanju i u što tko puca, nemam pojma.

2 tjedna
notloB kaže...
Obi Wan kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...

Znači jovo nanovo... Ne možeš igru reklamirati kao ftp a naplaćivati igranje. Mislim možeš ali to je varanje odnosno lažno oglašavanje, hoće li to što riješiti, tko ju i zašto kupuje i igra i hoće li tko što napraviti po tom pitanju i u što tko puca, nemam pojma.

Hoćeš li prestati uništavati ovu temu? Nikog ne zanimaju tvoja jurišanja na vjetrenjače Don Quijote.

3 godine
KTM kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...

Hoćeš li prestati uništavati ovu temu? Nikog ne zanimaju tvoja jurišanja na vjetrenjače Don Quijote.

Ako te ne zanima i ne želiš više o tome čitati onda prestaneš izazivati odgovor koji već znaš kakav će biti, pa odluči želiš li se natezati i dalje sa mnom ili ignorirati i prihvatiti da čelništvo tvrtke koja je napravila tvoju omiljenu igru tu igru lažno oglašava... što će biti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2024 21:21 (notloB).
12 dana

0 0 hvala 0
16 godina
notloB kaže...
KTM kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...
notloB kaže...
Obi Wan kaže...

Ako te ne zanima i ne želiš više o tome čitati onda prestaneš izazivati odgovor koji već znaš kakav će biti, pa odluči želiš li se natezati i dalje sa mnom ili ignorirati i prihvatiti da čelništvo tvrtke koja je napravila tvoju omiljenu igru tu igru lažno oglašava... što će biti?

Igra je 'reklamirana' kao free to play... kad službeno izađe. Trenutno je u Early Accessu, službeno još nije izašla, što lijepo i piše. Kad izađe, bit će free to play, kao što je i PoE1.

Za određenu sumu novaca, možeš odmah sad kupiti in-game currency, a tom kupnjom dobiješ i EA key s kojim možeš odmah vidjeti i isprobati igru.

O nekakvom varanju ili lažnom oglašavanju nema govora, jer kao što je lijepo svugdje rečeno i napisano, igra je u alfa/beta stadiju. Pa zato npr. trenutno kampanja nije dovršena (umjesto 'oglašavanih' 6 aktova, igra ima 2x3) i umjesto 'oglašavanih' 12 klasa i 3 podvrste, trenutno ima 6 klasa i 2 podvrste, da ne pričamo o skilovima ili itemima kojih još nema, a planirani su. Nitko te nije obmanuo ili prevario, jasno piše što kupuješ i u kojem obliku, ljudi koji su kupili EA key napravili su to jer žele podržati igru i developere i/ili je isprobati jer je već sad bolja od nekih drugih razvikanih naslova.

Ako baš hoćeš o varanju ili lažnom oglašavanju, onda je to D4 koji je već dvije godine u ranoj beti, gdje ekspanzija s jednim likom i malo šume košta više od EA Path of Exila 2 (a koji će biti free kad izađe). A mjesec dana nakon izlaska ekspanzije, ista je već na popustu. I iako niti to nije pravno gledajuće varanje, sigurno je puno mutnije i teže probavljivije od igranja PoE2 u beti - jer PoE2 uopće ne skriva da je u tom stadiju i da će igra izaći za 6-12 mjeseci (ne bih se iznenadio da to bude i kasnije). Zato uopće nije čudno što su ljudi vrlo voljni platiti 27 Eura da bi isprobali nešto novo i drugačije (možda najbliže d2), podržali developere a na kraju krajeva i dobro se zabavili.

Nostferatu zombiji i ISO broj objektiva ftw!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 2:44 (Ged).
16 godina
Path of Exile 2

"Igra se ne prodaje, prodaje se in-game currency, a sa njim se dobije igra." Da li ti sebe čuješ/čitaš?! A osim toga, prvo izvodiš pravno-dijalektičku gimnastiku objašnjavajući šta se to "zapravo" prodaje, a na kraju lepo konstatuješ da ljudi plaćaju da bi zaigrali naslov. Dakle, svi vidimo isto, i čemu onda ovako žučna rasprava? Nadalje, D4 whataboutizam je - whataboutizam. Na kraju, manje bitno, ako neko želi da da novac kako bi podržao Tencent (Tencent je približno 90-postotni vlasnik GGG-a), jer kompaniji vrednoj 500 milijardi dolara to treba i najbolje da im, povrh toga što će se kad igra "zvnaično izađe" daviti u novcu od mikrotransakcija, igračka zajednica još donira i novac kojim će pokriti troškove razvoja... pa, samo napred.

Moj PC  
1 3 hvala 1
3 godine
Path of Exile 2

Meni je od svega najbolji mentalitet dosta raširen po forumu a manifestira se po sljedećem primjeru... čelništvo tvrtke koja proizvodi igru koja mi se sviđa ne može biti prevarantsko jer ja sam ono što biram, tada sam znači i ja prevarant ili nasjeo na prevaru, sve u vezi igre mora biti savršeno jer i ja sam savršen i biram savršene igre... i onda se niječu najočitije stvari i biva slijep pored zdravih očiju... Sličan obrazac ponavlja se svugdje po forumu a naročito po hw temama gdje odabir hwa personificira osobu koja ga je kupila. Strašan fanboyizam, moguće i fetišizam, ljudi se tako vežu za određeni proizvod, tvrtku da bi ju branili do pjene na ustima a u biti brane sebe jer napad na tvrtku čije proizvode kupuju doživljavaju kao napad na sebe, imo.

Moj PC  
0 8 hvala 0
16 godina
Ivan(4) kaže...

"Igra se ne prodaje, prodaje se in-game currency, a sa njim se dobije igra." Da li ti sebe čuješ/čitaš?! A osim toga, prvo izvodiš pravno-dijalektičku gimnastiku objašnjavajući šta se to "zapravo" prodaje, a na kraju lepo konstatuješ da ljudi plaćaju da bi zaigrali naslov. Dakle, svi vidimo isto, i čemu onda ovako žučna rasprava? Nadalje, D4 whataboutizam je - whataboutizam. Na kraju, manje bitno, ako neko želi da da novac kako bi podržao Tencent (Tencent je približno 90-postotni vlasnik GGG-a), jer kompaniji vrednoj 500 milijardi dolara to treba i najbolje da im, povrh toga što će se kad igra "zvnaično izađe" daviti u novcu od mikrotransakcija, igračka zajednica još donira i novac kojim će pokriti troškove razvoja... pa, samo napred.

Slucajno sam upal u temu i procital zadnje poruke pa ovak cisto da napisem kak sam ja razumio o cemu diskutirate. D3 sam igral, D4 ne mislim a Path of Exile 2 mozda jednog dana pogledam. 

Znaci igra je free i financira se sa in-game currency koji mozes i ne moras kupovat da bi igrao. Oni prodaju taj isti in-game currency unaprijed te oni koji kupe mogu igrat prije final release a taj in-game currency je in-game currency+early acces.

Ne kuzim cemu drama samo zato jer je firma vrijedna 500 milijardi dolara. To je njihov poslovni model i ako oces uzmes in-game currency te peglas betu ili ne uzmes pa cekas jos godinu dana pa peglas djabaleske.

Sve firme na svijetu muzu lovu na sve moguce nacine, svima je cilj zarada i dobit. VW prodaje sa pricom 1st edition a sjede na 30 milijardi kesa. Svijet se okrece oko love a ti vidi kaj te veseli i gdi budes zdrobil novce. Pola planete pusi i doslovno spaljuje novce te je nusprodukt rak od kojeg umres, ali se nitko ne uzbuduje. Netko spusi 50 eura na mjesec i umre od toga a ovi prodaju early acces in-game currency za 30€ i najgore kaj ti se moze desiti je da ti igra ne sjedne, ali nes umrl od toga :P

Prevec dramite za 30€.

12 godina
Path of Exile 2

Takodjer koliko ja vidim, igra je besplatna za igru od trena cim sluzbeno izadje.

Do tog trena, ovaj test za fanove naplacuje.

Slazem se s kolegom New man, 30€ zaboravis u toku dana.

scion of the storm
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 11:17 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
NEW_MAN kaže...
Ivan(4) kaže...

Slucajno sam upal u temu i procital zadnje poruke pa ovak cisto da napisem kak sam ja razumio o cemu diskutirate. D3 sam igral, D4 ne mislim a Path of Exile 2 mozda jednog dana pogledam. 

Znaci igra je free i financira se sa in-game currency koji mozes i ne moras kupovat da bi igrao. Oni prodaju taj isti in-game currency unaprijed te oni koji kupe mogu igrat prije final release a taj in-game currency je in-game currency+early acces.

Ne kuzim cemu drama samo zato jer je firma vrijedna 500 milijardi dolara. To je njihov poslovni model i ako oces uzmes in-game currency te peglas betu ili ne uzmes pa cekas jos godinu dana pa peglas djabaleske.

Sve firme na svijetu muzu lovu na sve moguce nacine, svima je cilj zarada i dobit. VW prodaje sa pricom 1st edition a sjede na 30 milijardi kesa. Svijet se okrece oko love a ti vidi kaj te veseli i gdi budes zdrobil novce. Pola planete pusi i doslovno spaljuje novce te je nusprodukt rak od kojeg umres, ali se nitko ne uzbuduje. Netko spusi 50 eura na mjesec i umre od toga a ovi prodaju early acces in-game currency za 30€ i najgore kaj ti se moze desiti je da ti igra ne sjedne, ali nes umrl od toga :P

Prevec dramite za 30€.

Stvar je u tome da "ti" ne želiš in game currency nego pristup igranju igre, većini se j3be za in game currency odnosno to im je usput, ljudi se žele igrati sada i tvrtka to zna i želi to financijski iskoristiti inače bi pristup igranju igre u bilo kojoj fazi razvoja bio besplatan kako i dolikuje za igru koja je ftp, dakle to je prevara i tipično lažno oglašavanje i svi koji na sličan način muzu lovu čine to na prevarantski način, zašto se ta spoznaja ne prihvati na objektivan način a ne osobno s gomilom nepotrebne apologetike pokušao sam objasniti u postu iznad.

Edit: uopće nemam problem s naplaćivanjem igre ali ne možeš ju prodavati u bilo kojoj fazi a oglašavati je kao ftp a prodaješ upravo pristup igranju pod pravno fingiranom izlikom in game currency, kad bi ih netko tužio bez problema bi na sudu dokazao stvarnu namjenu prodaje in game currency... samo trebaju promijeniti oglašavanje... ali ftp bolje zvuči iako ju trenutno prodaješ.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2024 12:02 (notloB).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice