Ja sam je sinoć malo zaigrao, tek započeo talijansku kampanju, igra je stvarno izvrsna, nisam navikao na ovakav tip igre, no ukoliko znaš razmišljati lako se navikneš, iznijet ću više dojmova kada malo više odigram igru.
Jel se grand kampanja otkljucava nakon sta se dovrse ove pocetne kampanje ? I pretpostavljam da se ne moze igrati kao npr. Austrija ili Rusija ?
Jel se grand kampanja otkljucava nakon sta se dovrse ove pocetne kampanje ? I pretpostavljam da se ne moze igrati kao npr. Austrija ili Rusija ?
moze se od pocetka igrati sa 4 nacije koalicije protiv napoleona tj. moze se odma igrati s austrijom,engleskom,prusijom i rusijom
a napoleonove kampanje se otkljucavaju nakon sto zaigras talijansku(nemoraš ju preći da otkljucas slijedecu) onda mozes egipatsku i nakon egipatske europsku i bitku ko waterlooa
ali imas i napoleonove bitke u kojima moras pobjedit na slican ili isti nacin kako je to napoleon ucinio u stvarnosti tj. moze igrat bitku kod piramida,austeriltza ili waterloo(da znam imas 2 puta waterloo neznam koja je razlika)
Tek sam sad počeo igrat napoleona . Igram na H/H i nikako nisam mogao pokorit Torino. Ja ih pobijedim i evo njih ponovo...i onda još dolazi Austrija na mene i eto ti belaja. Trebao sam odma na torino dok su još bili slabi a ne čekat da nakupim vojsku...kako sam inače radio na grand kampanji.
Predugo sam se zadržao na Torinu i moram ponovo jer mislim da neću stići na vrijeme do Klagenfurta :d
Ja sam uspio (H/H), ali jedva. Na knap je bilo. Već su na sjeveru bila njihova pojačanja, ali nakon šta je Torino pao potpisalo smo primirje i trgovinu. Sada sam poslao Napoleona sa vojskom koja je osvojila Torino (iskusnom) skroz na sjever da riješi zadnji zadatak, a ja pripremam vojsku za osvojit Milano.
Odlična je igra, ali moram priznat da me više privlači uzet jednu naciju i pokorit europu!
Neznam, uopće nisam vidio dali ima ovdje te kampanje jer ovo sa Napoleonom je zanimljivo, ali "prebrzo" jer imaš određeno vrijeme za odratit misiju. Vjerovatno nakon šta završim kampanju se vraćam na Empire, (ili Medieval II).
Imam problem s NTW...instalirao sam igru i kada ju pokrenem pojavi se početni screen (piše Napoleon: Total War) i dalje ne ide... Ostavio sam PC 15 minuta, ali je igra ostala na tom screen-u.
Imam Windows XP, procestor 3,00 GHz, 1 GB rama i nVidia GeForce 9600, pa mislim da nije problem u konfiguraciji...možda da updatiram drivere za grafičku ili...
Imam problem u igri,napokon sam ju uspio pokrenuti ali mi stoji i dalje na početnom Screenu,piše Napoleon Total War i samo stoji.Molim pomoć na PM!
Završio sam talijansku kampanju i mogu reć da je odlična. Vremena je dosta i tjera te da više razmišljaš i taktiziraš. Mogao sam završit i prije ograničenog vremena, ali sam se borio za ostale pokrajine koje sam dobio kao zadatak da ih okupiram (pa me kod Klagenfurta uhvatila zima i odnesla par života). I na kraju sve skupa sam okupirao 10 pokrajina, a jedanaestu su Austrijanci vratili jer sam poslao svu vojsku u Milano. Uglavnom odlično i sada se veselim Egiptu jer kampanja traje dvije godine za razliku od prošle godinu dana (uf, jedva čekam zadnju, traje deset godina s time da svaki mjesec ima dva "turna"... bit će taktiziranja)...
Sve bitke igram, osim kada je mene 500 ili 1000, a njih ostaci ostataka, (kakvih 50,100) onda rješim automatski.
Hm... čini mi se da se novac prenosi iz jedne u drugu kampanju (ili ne). Na kraju prve sam imao 8500, a sada na početku druge imam 8700?!
ja skoro pa gotov s africkom kampanjom i nikak da stavim obecane ss-ove uvijek zaboravim :((
Baš malo čitam po Total War forumima kako se očekuje da Creative izbaci modding tools i da tada ekipa planira napravit projekt Empire: Total War MOD za Napoleona!
Već ima modova koji otključava sve frakcije da se može sa njima igrat....
Ako Creative popusti i dozvoli modanje to bi bio opak Empire....
Počeo sam igrat Egipatsku kampanju i mogu reć da je dosta teža nego talijanska! Bio sam se zaletio odmah na početku na Kairo, ali konstantni napadi Mameluka i Beduina su me natjerali da ponovno krenem i napravim malo veću vojsku prije osvajanja.
Sada sam sa Napoleonom osvojio Mahalla al Kubru (nakon nje napadam pokrajinu na sjeveru), a dvije vojske šaljem južno prema Kairu dok jedna vojska brani glavni grad od Engleza (koje treba čim prije lišit njihove kolonije na sjeveru mape).
Igra stvarno iziskuje taktiziranje i pomno planiranje svakog poteza jer krivi najčešće dovodi do gubitka nekog od gradova, a s time i zaradu novca, (a novaca nikad dosta) kao i zadovoljstvo stanovnika.
P.S. - vidim da ljudi baš i ne igraju previše ovu igru (ha, nije to za svakoga)
evo prešo talijansku i egipatsku kampanju sad sam na europskoj prva 7 turnova odigrao
ljudi europska je kompleksna do bola i teza od ovih prvih dviju
također naišo sam na situaciju da me neprijatelj (u egipatskoj kampanji)napao navalnom invazijom
jos jedan dokaz koliko je AI bolji nego u empireu
uf...igram egipatsku kampanju. hebena je. kairo sam uzeo pa se morao povući,pa izgubio još jednu regija,pa eto engleza,sredio njih. Otišao na cipar i pokorio grad .Skoro sam izgubio bitku,već htjeo izać van ali sam ih uspio porazit i to sa deset vojnika i tri jedinice topova sa kanistrima ,naravno(njih je bilo 5 skoro cijelih jedinica).Sutra idemo dalje NA BEDUINE smrdljive
odlicna hcl reca
http://www.hcl.hr/recenzije-napoleon-total-war-pc-419-18.html
Igram sad grand kampanju (H\H) i nekako mi je lagano. Napoleon niš koristi,svi su mi saveznici(ja engleska) i tak...dok kod igranja kampanje u egiptu na H\H su bili agresivni u pm. Samo me napadali i spamali vojsku. Nekužim. Kao da je neki bug pa to nije na hard\hard. Napoleon uopće ne napreduje.
Igram sad grand kampanju (H\H) i nekako mi je lagano. Napoleon niš koristi,svi su mi saveznici(ja engleska) i tak...dok kod igranja kampanje u egiptu na H\H su bili agresivni u pm. Samo me napadali i spamali vojsku. Nekužim. Kao da je neki bug pa to nije na hard\hard. Napoleon uopće ne napreduje.
i meni je ista situacija. treba čekat patch da to srede. ista stvar je bila u empireu.
Kakav krah. Trebalo mi je još pet poteza da dokrajčim francuze kad mi lijepo otkažu alliance rusi,austrijanci i prussia. Sljedeći potez napadnu me prussi ,njima se pridruže rusi a švedi me izdaju i uzmi mi dansku...argh.u roku od dva poteza ostao sam bez pet regija i još su mi tri pod opsadom.Sad povlačim vojsku sa francuskog bojišta i vidim da se francuzi ponovo skupljaju i kreću prema meni.Mogo bi ja ponovo na otok u svoju šupu.
Kakav krah. Trebalo mi je još pet poteza da dokrajčim francuze kad mi lijepo otkažu alliance rusi,austrijanci i prussia. Sljedeći potez napadnu me prussi ,njima se pridruže rusi a švedi me izdaju i uzmi mi dansku...argh.u roku od dva poteza ostao sam bez pet regija i još su mi tri pod opsadom.Sad povlačim vojsku sa francuskog bojišta i vidim da se francuzi ponovo skupljaju i kreću prema meni.Mogo bi ja ponovo na otok u svoju šupu.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOl....
Bas si me lijepo nasmijao:)
Platio austrijancima da prekinu s rusima i prussima što su i napravili. Sa francuzima sam sad kobajagi dobar ali oni su uvijek bili pi@ke u ovom serijalu tako da čekam nož. Ruse koljem ali šta mogu kad ih ima ko rusa i samo dolaze a u švedsku sam poslao garnizon da im napravim ono što su nemilosrdni gadovi radili švabama. Pišat ću po njima,pi@ke!!! A pruse kad pogledam kako marširaju po mapi sa hordama vojske muka mi je. Ako i austrijanci krenu prema meni krećem novu kampanju jer su oni trenutno najjači.
Mislim da mi je greška bila što sam se iskrcao u Danskoj a ne u Španjolskoj da tim šupcima maknem osijem s lica. Što je najjače i njihove špijune nađem kod sebe. Još mi samo oni trebaju.
Ovako to izgleda. Nekad sam bio neprijatelj sam sa francuzima i španjolcima.
Crne točke su u regijama koje su bile moje :D
edit:slika broj dva je samo jedan potez nakon slike broj jedan.obratite pozornost na broj izgubljenih regija samo jedan potez nakon i obratite pozornost na amsterdam dolje lijevo
I ja ću kad završim Napoleonovu kampanju počet jednu takvu, ali sa Rusijom, najdraža mi je. U E:TW sam s Rusijom osvojio pola Europe, i onda mi igra dosadila pa je izbrisao...
Uglavnom igram Austrijsku kampanju i obavio sam sve zadatke (osvojio 8 zadanih pokrajina do 1812 god.) i nije se nista dogodilo, mislim nije mi ponuden nikakvi zavrsetak kampanje ili nesto nego jednostavno sam nastavio igrati.
Je li to tako treba biti ili sto?
Htio bi ovu zavrsiti da mogu sljedecu kampanju probati.
Kolko prostora zauzima igra?Prije instalacije.
Baš danas nabavio, uhvatila me nostalgija za nekim RTS-om jer već nisam niti jedan dugo igrao pa da malo zaigram.
@emerik -> 14,8 gb.
Evo ja igram sa Rusijom, Napoleon i Egipatska kampanja su na čekanju.
Osvojio sam Osmansko Carstvo, Bavarsku, pa prema jugu Katalonija, okružio Francusku, ostale im još 2 pokrajine, najjača pomorska sila, po Prestige-u sam također najjači. Večeras i/ili sutra ću pokorit Francusku i Španjolsku. Jednom sam išao na Papal States, ali se papa neda.
Romania mi je protektorat, kao i Švicarska, a Austrija i donedavno Prusija su mi saveznici.
Slike ću stavit kasnije.
Nadam se da budem i ja zaigral.btw @DannyHR čestitam kaj si postal moderator.