Može mi netko dati ime stranice gdje mogu kupit server za 10-ak slotova najjeftinije, i ako kupim server, mogu upravljati server.ini tako da mogu stavit za ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Veoma, povoljno i prelagano za uprvljati tako da uživaj.
Znači ako kupim VPS ne trebam kupovat Minecraft panel nego upravljam kompletnim računalom i time kompletnim serverom?
Ako još niste vidjeli - stigao nam je snapshot 12w23b koji donosi pretežito tweakove i ispravke bugova.
Znači ako kupim VPS ne trebam kupovat Minecraft panel nego upravljam kompletnim računalom i time kompletnim serverom?
Tako nekako....ali su skuplji.
Nego "price-wise" najbolje bi bilo uzet 1+ GB server i miran si.
CroCraft private je već 2 mjeseca kod ovog hostinga http://www.vanquishvps.com/minecraft.html
Uzeo sam 1.5 GB special i super je. Imaš TC admin panel, javiš owneru na mail šta hoćeš da ti instaliraju i sve je spremno u roku od cca. sat - sat i po' vremena
Da ali ako ti je samo do igre onda ti je puno bolje uzeti panel jer je u njemu lakše raditi i kontrolirati što se zbiva.
Nego ako ti treba pomoć oko nekih plugina ili općenito instalacije mogu ti ja pomoć.
ALO lzgr da WT neke ljude koji igraju od pocetka servera?
tipa mene,Chewbacca i 321Zdravko.
Znam da se ubijas od posla ajde probaj ovo napravit -.-""""""
ALO lzgr da WT neke ljude koji igraju od pocetka servera?
tipa mene,Chewbacca i 321Zdravko.
Znam da se ubijas od posla ajde probaj ovo napravit -.-""""""
OK je, svi koji su ikad bili na serveru su na WL.
Prijave neka idu u BugCraft temu.
Zanima me koliko FPSA dobivate u igri...... i usput koristite li OptiFine?
Sa svojom konfiguracijom ja dobivam prosječno 35-40 fps-a bez OptiFine-a.
130-150 bez optija, 150-190 sa.
al sve ovisi.
kad smo već kod FPSA.....najviše fps-a poždere render distance kojeg je najbolje stavit na tiny or normal... OptiFine je jako dobra stvar tko igra na slabijim konfama(u ovo spada i moje računalo)....dosta daje novih mogućnosti što se tiče video settingsa...igra je ovisna o procesoru i ram memoriji.... i sa 40-do 60 fpsa igra jako dobro ide.....kad sam u prilici stavit kvalitetu slike na far i render distance na tiny znači sve na minimum izvučem 350-fpsa mada me fraps ne zahebava... sve u svemu tko hebe i sa 40 je igrivo.... tko nezna za ovaj Optifine osobna preporuka razlike su velike
kad smo već kod FPSA.....najviše fps-a poždere render distance kojeg je najbolje stavit na tiny or normal... OptiFine je jako dobra stvar tko igra na slabijim konfama(u ovo spada i moje računalo)....dosta daje novih mogućnosti što se tiče video settingsa...igra je ovisna o procesoru i ram memoriji.... i sa 40-do 60 fpsa igra jako dobro ide.....kad sam u prilici stavit kvalitetu slike na far i render distance na tiny znači sve na minimum izvučem 350-fpsa mada me fraps ne zahebava... sve u svemu tko hebe i sa 40 je igrivo.... tko nezna za ovaj Optifine osobna preporuka razlike su velike
optifine je zakon, na staroj krntiji sam imao solidan fps, a imao sam visoko kvalitetne teksture(x128)
sad ga držim je mi daje kontrolu nad grafikom.
da još kad vidim svoje računalo u usporedbi s tvojim facepalm treba bi ti to sa i5 gonit i bez optifinea... uglavnom jako dobra stvar tko se pati sa fpsom
Pf. Današnji mobovi si jači od mog kompa, tako da ne ulazim u tu raspravu :D
Samo želim pitati unixa, djdomia i powerusera što je sa BUBom. 3 dana škole ima još :D
Pf. Današnji mobovi si jači od mog kompa, tako da ne ulazim u tu raspravu :D
Samo želim pitati unixa, djdomia i powerusera što je sa BUBom. 3 dana škole ima još :D
bugcraft?
radi, al jedini od starih admina je ostao lzgr.
srušili nas :D
Hell3 mora da svrsava sad kad nisi admin xD

Minecraft je žalostan što se tiče optimizacije.
Moja 5750 na very high,ako to možemo definirati kao takvo,i sa
x128 TP(Soartex Fanver V11) vozi na 50FPS u rudniku,s uključenim OptiFineom.
Dynamic Shaders mod sam probao staviti,sve na low i opet ne ide,
max što sam izvukao iz grafe je 17Fpsa...
Uhm, minecraft je žedan CPU SNAGE, for fucks sake...što jači CPU to bolji FPS u MC-u. Grafička kartica nema apsolutno ikakve veze s time jer java nemože iskoristit grafičku karticu kao izvor snage u MC-u.
Jeli itko ikad pročitao wiki ili se raspitao negdje ili išta u vezi ovoga jer ovo sa FPS-om je meni žešći fail kad netko spomene grafiču karticu (beštije tipa 6870 ili 6970) a minecraft je na javi a to nema ni udaljene veze sa fps-om u minecraftu -.-
Narode tko god pati za fps-om u MC-u, nabavite jači CPU a ne jaču GPU....
I RAM. Puno, puno RAMa. Treba pospremiti negdje točne lokacije svih blokova...
BTW, ja vrtim server u virtualboxu (za 4 igrača) sa 1GB RAMa i još vrtim clienta. Na laptopu iz Moj PC. Verzija clienta i servera je 1.9 (i guess) i imam oko 30FPSa. Server moramo rebootati nakon 4-5 sati igre jer počne jako laggati.
mačketine me stalno slijede, odjednom ih spawna 10 oko mene i stalno retardirano slijede, idu pod noge i ne moreš se riješit iritantno ..... proba sam koristit dinamit i raznit nema pomoći, sad neznam dali je to bug što već...ista stvar i sa psima vukovima -.- . ima tko isti slučaj?
smanjiti render distance na tiny or normal, kvalitetu slike na fast i trebalo bi biti ok, još ako koristite optifine trebalo bi biti još bolje ako se poigraš sa video postavkama npr fog off, meni na mojoj kanti sa najmanjim postavkama znači sve na low( distance tiny) FPS vrtoglavo skoči čak do 350FPS-a a s mix postavkama ostaje na 60 fpsa.... i usput koristite game booster razlika ogromna... jednako tako i sa 30 do 40 fpsa igrivo je.... prilikom kad uđete u igru pozvat task manager, pronać proces od jave (javaw.exe) set prioritet HIGH.... isto bi trebalo pomoć malo
Uhm, minecraft je žedan CPU SNAGE, for fucks sake...što jači CPU to bolji FPS u MC-u. Grafička kartica nema apsolutno ikakve veze s time jer java nemože iskoristit grafičku karticu kao izvor snage u MC-u.
Jeli itko ikad pročitao wiki ili se raspitao negdje ili išta u vezi ovoga jer ovo sa FPS-om je meni žešći fail kad netko spomene grafiču karticu (beštije tipa 6870 ili 6970) a minecraft je na javi a to nema ni udaljene veze sa fps-om u minecraftu -.-
Narode tko god pati za fps-om u MC-u, nabavite jači CPU a ne jaču GPU....
Zapravo nije potpuno točno. Minecraft koristi LWJGL koji mu daje pristup OpenGL-u koji koristi grafičku karticu. A i sama Java ima mogućnost korištenja grafičke kartice samo što je OpenGL superioran defaultnim Javinim implementacijama.
U mene je Phenom II x4 B35 clockan na 3.2,s 4Gb DDR3 rama...
Što,za normalan FPS mi treba i5/i7?
Čuj meni je sve na stock i koristim optifine multicore edition. Ako ima 35 i iznad ja sam zadovoljan. Uopće ne patim za FPS-om jer ovo nije COD da se krećeš brže ako ti je FPS milijun i iznad....
Uopće nema logičnog razloga imati više od 40-50 fps-a i kur*it se s time, pogotovo u MC-u....ajd dobro jedino za snimanje videja ali opet ima bolje rješenje od fraps-a koji sruši rekorde u snižavanju FPS-a. Ima par modova koji dozvoljavaju ingame snimanje sa puno boljom optimizacijom nego fraps.
Čuj meni je sve na stock i koristim optifine multicore edition. Ako ima 35 i iznad ja sam zadovoljan. Uopće ne patim za FPS-om jer ovo nije COD da se krećeš brže ako ti je FPS milijun i iznad....
Uopće nema logičnog razloga imati više od 40-50 fps-a i kur*it se s time, pogotovo u MC-u....ajd dobro jedino za snimanje videja ali opet ima bolje rješenje od fraps-a koji sruši rekorde u snižavanju FPS-a. Ima par modova koji dozvoljavaju ingame snimanje sa puno boljom optimizacijom nego fraps.
na 50 fpsa igra izgleda da ide glatko što i zapravo ide. ali što više fpsa, to izgleda glađe.
ljudsko oko prepoznaje sve iznad 24fpsa kao punu kretnju, ali što je fps viši, to ide glađe.
testiraj.
na 50 fpsa igra izgleda da ide glatko što i zapravo ide. ali što više fpsa, to izgleda glađe.
ljudsko oko prepoznaje sve iznad 24fpsa kao punu kretnju, ali što je fps viši, to ide glađe.
testiraj.
Errrrm znam lol, pa imam oko 50-ak fps-a bez optija....
Čudno mi je što source code ima komentare, mislio sam da ih je Notch uklonio...
Evo par stvari koje sam napravio nakon što sam se zezao sa source codeom
Prvo, zamijenio sam pokrovni materijal desert biomea Myceliumom umjesto sanda (samo pokrov, ispod je sand), i dodao Mooshrome u desert biome
Sad pokušavam dodati zemlju kako bi raslo drveće u desertu.
Mission complete, al nema SS-a :P
I usput nešto što bi trebalo bit u original Minecraftu, cobblestone ceste u NPC villageima.Evo par stvari koje sam napravio nakon što sam se zezao sa source codeom
Prvo, zamijenio sam pokrovni materijal desert biomea Myceliumom umjesto sanda (samo pokrov, ispod je sand), i dodao Mooshrome u desert biome
Sad pokušavam dodati zemlju kako bi raslo drveće u desertu.
Mission complete, al nema SS-a :P
I usput nešto što bi trebalo bit u original Minecraftu, cobblestone ceste u NPC villageima.
I see you are playing with Notchian code. Use it fuckin' awesomely young craftawan :P