Ja sam stavio na skidanje,pa ćemo vidjeti što će biti od toga..
Samo se nadam da mi neće štekati previše.
Ja sam stavio na skidanje,pa ćemo vidjeti što će biti od toga..
Samo se nadam da mi neće štekati previše.
za ovo treba imati instaliran half life ili je ovo stand alone?
Takodjer me interesira odgovor na gornje pitanje.
BTW: evo sto kazu na GameSpy-u
Black Mesa will not be available for download on Steam on launch day, 9/14. The mod still needs to clear Valve approval, and it's unclear when exactly that will be. We'll keep you posted. For now, grab the mod from one of the many mirrors listed on the official Black Mesa website.
Sa ovog gornjeg link treba skinut oba dva fajla ili...(slika)?
Evo skinulo se ! Sad samo još moram instalirat SDK 2007 pa javim jel igra radi :P
RADI RADI RADI samo sam došao javit radosnu vijest, nastavljam sa igranjem
Javi da li je vrijedilo cekati sve ove godine!
Javi da li je vrijedilo cekati sve ove godine!
Samo ću reći: Gordon is back !
nema trzanja ni bugova zasad...
Izgleda puno bolje nego na toj slici (ovaj bugov forum us*re kvalitetu slike totalno dok ju uploadaš)
Trzaja ima isto kao i originalnoj jedinici - pri loadanju levela.
Dosad sam našao na samo jedan bug - U vlaku nemožeš skočiti prema stražnjoj strani vagona dok prema prednjoj možeš skočiti naprijed - ali jbš taj bug
Još par slika:
U Steamu: Library - Tools i imat ćeš popis hrpe alata, među njima i taj SDK 2007.
Ne znam kako se mirrori treuntno drže, ali za sada deluje da je torrent dosta brz.
Steam ti treba ovako-ionako jer ti se BM instalira u steamov folder (i automatski se doda na popis igara u libraryu).
EDIT: krivo sam skužio, mislio si na skidanje same igre. Meni je preko torrenta brzo skinulo, sad sam ostavio da seeda drugima.
Steam ti treba ovako-ionako jer ti se BM instalira u steamov folder (i automatski se doda na popis igara u libraryu).
EDIT: krivo sam skužio, mislio si na skidanje same igre. Meni je preko torrenta brzo skinulo, sad sam ostavio da seeda drugima.
Nisam mislio na igru nego na SDK 2007
Znaci moram imat Steam.
Moze netko reci koliko je otprilike zauzece na HDD kad se igra instalira?
8gb igra + 2-2.5GB SDK.
Isprike na ovim mozda glupim i dosadnim pitanjima ali iskreno nisam nikad koristio Steam pa nisam bas upucen .
Ako bi mi netko mogao detaljno objasnit kako ide cijeli postupak.
Npr.
1-skini i instaliraj Stem
2-skini i instaliraj igru
3-skini i instaliraj SDK preko steam-a
...
Hvala
Isprike na ovim mozda glupim i dosadnim pitanjima ali iskreno nisam nikad koristio Steam pa nisam bas upucen .
Ako bi mi netko mogao detaljno objasnit kako ide cijeli postupak.
1. Intaliraš Steam
2. Pod Library imaš gore ljevo tražilicu i opcije All Games, Installed Games... Izaberi Tools. Nađi na listi Source SDK Base 2007 i instaliraj ga.
3. Skini od nekud mod i intaliraj ga.
4. Nakon toga potraži na Library listi igrara (All Games) Black Mesau. Ak je nema restartaj Steam.
5. Kad se Black Mesa pojavi u listi igara pokreni ju klikom na Play i to je to.
Evo i jedna galerija iz uvoda i početka igre:
Samo mod instaliraš. Pokreni instalaciju i on će se automatski instalirati u ...\Steam\steamapps\sourcemods folder. Black Mesa je napravljena kao zasebna igra. Pa ni ne treba ništa osim Source SD Kita.
Sviđa mi se što su implementirali i dosta novih gameplay mehanika iz HL2 i epizoda. Tako da BM ni nije 1:1 kopija HL1 već su ubacili i neke nove stvari. Uglavnom iz onoga što sam do sad vidio svaka čast ljudima koji su to napravili. Vidi se tu i tamo da to baš nije rad profesionalnog studija ali BM je svejedno odličan odrađen posao.
Čak sam mišljenja da su trebali završiti prvo mod do kraja i onda se dogovoriti s Valveom i prodavati HL1 i BM u nekom packu za 10€. Vrijedilo bi svake lipe.
Sjećam se kad sam bio klinac i non stop sam visio na moddbu čekajući nekakav update ovog tima da bi se odjednom, nakon više godina zatišja uzdigla gotova igra. :D
Jedva čekam isprobati.
jel se može ovo isntalirat nekom na offline comp bez steama? hvala
Instalirao Steam i stavio sam da mi skine SDK 2007, a on mi je automatski oznacio i SDK 2006 za skidanje (sve skupa oko mi je pokazalo da cu skinut oko 4,5Gb!?!).
Da li je to OK?
OK je. 2006 i 2007 imaju neke zajedničke fileove pa onda izgleda kao da ti skida i 2006.
Još nekoliko slika:
LOL....BSOD
EDIT
Ja sam mislio da je ovo "obrada" Half-Life 2, a ovo je ustvari obrada prvog Half-Life
Evo odlican video koji usporedjuje taj prvi dio sa ovim novim.
Black Mesa Vs. Half-Life - Comparison Video
da, no ova moja ima cca 1,6 GB - jel to to?