Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.021.843
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: GTA 5
lotar1919 kaže...

Dajte molim vas prekinite stim nebulozama kako gta 5 neče izać za PC, naravno da će kasnit od PS3 i X360 ali će izać.. to je bitno..

Zasto bi bile nebuloze? R* se polako ali sigurno okrece konzolama, tako da uvijek postoje sanse da i ne izade za PC, a sve i da izade vrlo je izgledno da ce kasniti..... Agent ce biti PS3 ekskluziva, GTA EFLC je gotovo bio samo xbox360 ekskluziva, RDR je PS3/xbox360 ekskluziva, L.A. Noire-u je takoder malo falilo da bude PC ekskluziva jer se bas u to vrijeme raspravljalo po officialnom R* site-u i govorili su da im PC nije u planu etc.

antimadridista kaže...

Ja neznam otkud vama uopće da će kasniti za PC? Zašto bi bilo tako?

Otkud? GTA SA je kasnio pola godine, GTA IV je kasnio pola godine, GTA EFLC je kasnio pola godine (doduse, kasnio je i PS3 jer je prvo bilo zamisljeno kao xbox360 ekskluziva), L.A. Noire je kasnio (prvo ga nisu planirali za PC uopce, cudo je sto su se ipak odlucili za PC).....

lotar1919 kaže...

I nevidim uopće razloga da ga neizbace za PC jer im je to bar pola zarade sa konzola... 

Daj molim te, ti ga prvi nebi kupio.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan
GTA 5

Ja sebe smatram Grand Theft Auto serial fanom, igrao sam prvi dio pa sve do danas.. i kupio bih ga prvi dan tako da.......

http://www.hercegbosna.org/
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I nevidim uopće razloga da ga neizbace za PC jer im je to bar pola zarade sa konzola... 

Dalko od pola, dosta daleko. Barem ako je suditi po četvorci.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
14 godina
neaktivan
GTA 5

Ma ne vjerujem da če kasniti na PC ali za svaki slučaj imam ps3 pa je meni svejedno ali bi rađe igro na pc-u. Gta 4 na Plejki sam igrao mada grafika je lijepa ali ako uspoređujem sa PC-om pc ima duplo ljepše texture sjenjčanje je 100 puta bolje...Sve bi bilo super samo da nebude bilo previše zahtjevno...Mada čisto sumnjam da če biti zahtjevan to je pokazao MP3 zahtjevi su bili ono brutalni...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

Četvorka je zapravo puno bolje izgledala i bila izvođena na konzolama, zrnate sjene, mutne teksture i tona ostalih problema su upropastile PC verziju, da su ga patchevi izoštrili jesu, ali malo prekasno.

Moj PC  
2 1 hvala 0
18 godina
thuglife kaže...

Četvorka je zapravo puno bolje izgledala i bila izvođena na konzolama, zrnate sjene, mutne teksture i tona ostalih problema su upropastile PC verziju, da su ga patchevi izoštrili jesu, ali malo prekasno.

Ne, nije istina. Igra je bila loše optimizirana za PC, ali kad bi na PC-u postavio postavke jednake onima predefiniranima na konzolama - igra bi na PC-u u isto vrijeme izgledala ljepše i radila bolje, sjene jesu bile ružne, ali teksture su bile bolje, a samo micanje onog šugavog "mutnog" filtera koji je non-stop aktivan na konzolama je dovoljno da razbije bilo kakvu dilemu.

Inače, imam jednu teoriju (sanjarenje). {#}

Budući da je ovo prva GTA igra u kojoj je vrijeme radnje - sadašnjost, a ekipa iz Rockstara priča kako rade na nečem stvarno daleko najvećem do sada, MOŽDA je moguće da se sam sadržaj u igri mijenja dinamički s događajima u ovom našem pravom svijetu. {#}

Npr. Radio - vijesti, top lista pjesama, možda neke lokalne promjene vezane za LA, možda neke in-game društvene mreže sinkronizirane sa svim i svačim itd...  bilo bi prekrasno.  (ali znam i nemoguće, no ne zbog tehničke nemogućnosti nego zbog financijske neisplativosti za izdavača)

Welcome my son...
17 godina
Blazen22 kaže...

Ma ne vjerujem da če kasniti na PC ali za svaki slučaj imam ps3 pa je meni svejedno ali bi rađe igro na pc-u. Gta 4 na Plejki sam igrao mada grafika je lijepa ali ako uspoređujem sa PC-om pc ima duplo ljepše texture sjenjčanje je 100 puta bolje...Sve bi bilo super samo da nebude bilo previše zahtjevno...Mada čisto sumnjam da če biti zahtjevan to je pokazao MP3 zahtjevi su bili ono brutalni...

Sta imas tu vjerovati ili ne vjerovati, povijest govori drukcije.... GTA VC, GTA SA, GTA IV, GTA EFLC, onda L.A. Noire su kasnili za PC.. u prosjeku, PC verzija kasni nekih pola godine. GTA V ako ce uopce izaci za PC, kasnit ce 99.99*%.

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
neaktivan
Blazen22 kaže...

Nedajte se prevarit ljudi, sve to zvuči super i lijepo... jedna stvar...

Svi smo vidili da je MP3 dobro organiziran ALI shvatite da postoje 2 vrste igara, Open World i Closed World... razlika?
LOAD screen između chaptera, levela, checkpointa itd.. kao što je u MP3, znači igra učitava samo taj level i odma je manja zahtjevnost nego ko što je u GTA 4/5 kad je OPEN WORLD, i jednostavno cijeli grad učitava, nema veze bili vi u zgradi ili ne, i odma je zahtjevnost automatski veća... ali čisto sumnjam da će Rockstar ponovit pogrešku onako zbuganog GTA 4-ovke ko kad je izašla i bez patcheva bila, i Toliko lošu optimiziranost... vidjet ćemo ;) 

Samo Vinkulja!
18 godina
neaktivan
lotar1919 kaže...
...

Mislim da nije uopće u pitanju dal će igra biti zahtjevna ili ne. Svi znamo da ju ne će bez problema moći pokrenuti baš svi koji su mogli igrati i MP3.

Ali bitno je da bude optimizirana kao MP3. A ne da ju ni najjači PC ne može pokrenuti kako treba.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
14 godina
protjeran
GTA 5

Evo par slika Gta V karte ali mislim da je fake.

Prodajem WD Caviar Blue 500 GB - 300 KN i Samsung SyncMaster 2243SN 22'' - 700 kn

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

Odavno potvrdjeno da je fake

http://vgm.tv/
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

Naravno da će GTA V kasniti za PC. Kao i uvijek, to je tradicija. GTA igre su jako skupe(među najskupljima uopće) i treba prvo pokriti troškove developmenta, što nije moguće na PC zbog piratstva. Da nije bilo popularnosti GTA na Playstationu ništa od olvoliko nastavaka. 

Uostalom, GTA se oduvijek igrao na konzolama(gdje je najveća publika) i s konzolaškim kontrolerima, jer je neusporedivo bolje nego sa kb/m. 

Kako će izgledati je upitno. Ako odgode izlazak do next-gen konzola(kraj 2013) to bi bio pravi potez, jer tko želi igrati novi GTA(čak sa updejtanim Euphoria engineom) u 720p(ili manje)@30fps, te nešto malo bolji(čitaj upscaleani) PC port. Radije nek pričekaju.

Moj PC  
1 4 hvala 0
16 godina
sharxtreme kaže...

Naravno da će GTA V kasniti za PC. Kao i uvijek, to je tradicija. GTA igre su jako skupe(među najskupljima uopće) i treba prvo pokriti troškove developmenta, što nije moguće na PC zbog piratstva. Da nije bilo popularnosti GTA na Playstationu ništa od olvoliko nastavaka. 

Uostalom, GTA se oduvijek igrao na konzolama(gdje je najveća publika) i s konzolaškim kontrolerima, jer je neusporedivo bolje nego sa kb/m. 

Kako će izgledati je upitno. Ako odgode izlazak do next-gen konzola(kraj 2013) to bi bio pravi potez, jer tko želi igrati novi GTA(čak sa updejtanim Euphoria engineom) u 720p(ili manje)@30fps, te nešto malo bolji(čitaj upscaleani) PC port. Radije nek pričekaju.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
sharxtreme kaže...

Euphoria nije engine, nego tehnologija fizike unutar Rage enginea.

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
14 godina
odjavljen
sharxtreme kaže...

GTA JE NEUPOREDIVO BOLJE IGRATI NA KONTROLERU NEGO NA MISU I TASTATURI!!!! JAOOOO{#} A koliko ja znam GTA je svoj zivot poceo na PC-u, da li sam u pravu?

14 godina
protjeran
Comi123 kaže...
sharxtreme kaže...

GTA JE NEUPOREDIVO BOLJE IGRATI NA KONTROLERU NEGO NA MISU I TASTATURI!!!! JAOOOO{#} A koliko ja znam GTA je svoj zivot poceo na PC-u, da li sam u pravu?

S podebljanim se slažem. Igrao sam GTA IV na PC-u i PS3-u i razlika je neopisiva, ne u grafiki nego u gameplayu. Puno je zabavnije na konzoli nego na PC-u. Kad bi me na PC-u lovila policija (oni debeli) samo bi gubio živce dok ih se ne riješim, a kad me love na konzoli onda mi je svejedno kako dugo me love i poginuo ja ili ne. {#}

Prodajem WD Caviar Blue 500 GB - 300 KN i Samsung SyncMaster 2243SN 22'' - 700 kn
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 15:28 (AMD Phenom II X4).
17 godina
neaktivan
GTA 5

a na PC se kao ne može uštekat gamepad i povezat ga s TVom?

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

Ne šalim se uopće. Voziti auto strelicama je smiješno. Igrao sam Vice City i San Andreas na PC i sa kb/m i sa Dualshockom i NEUSPOREDIVO je gore igračko iskustvo igrati na kb/m. 

BTW @Comi nisi u pravu, GTA od jedinice do danas je uvijek prvi izlazio na Playstationu i što je najbitnije za izlazak toliko kvalitetnih nastavaka, najviše se prodao i postao popularan upravo na Playstationu, kao i mnoge druge multiplatform franšize, tako da ne prodajete priče o veličini GTA na PC, jer nemaju veze sa istinom, ni po broju igrača, ni po iskustvu igranja(ako igraš na kb/m).

Kb/m "just doesn't cut it" za neke žanrove igara poput bilo koje vožnje, arkadne tuče, hack&slash, platformera  itd. Ne znam otkuda je ovo nekima šok, pa to su općepoznate činjenice. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 16:14 (sharxtreme).
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vapor kaže...
sharxtreme kaže...

Pardonček, dobro si me ispravio.

16 godina
GTA 5

Gdje se god radi o ikakvom nišanjenju, tu nema boljeg alata od miša.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast

24 0 hvala 0
16 godina
GTA 5
Ja sam igrao San Andreas na PS2 i to je bilo mučenje, i nije bio problem u meni jer sam u to vrijeme stvarno bio dobar u većini igara sa gamepadom, ali GTA nisam mogao nikako, tek poslije kad sam instalirao na PC i ponovno prešao igru, tada sam tek dobio onaj pravi doživljaj San Andreasa. Na gamepadu mi je najgore bilo kod one misije u San Fierru kad moraš ciljati i pucati u one aviončiće, to sam se dobro namučio dok sam prošao. Gamepad je kao stvoren za sportske igre, aute i možda još neke igre tipa Batman, ali kad vidim da netko igra primjerice ratnu igru sa gamepadom, dođe mi slabo.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 17:29 (antimadridista).
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
sharxtreme kaže...

Ne šalim se uopće. Voziti auto strelicama je smiješno. Igrao sam Vice City i San Andreas na PC i sa kb/m i sa Dualshockom i NEUSPOREDIVO je gore igračko iskustvo igrati na kb/m. 

BTW @Comi nisi u pravu, GTA od jedinice do danas je uvijek prvi izlazio na Playstationu i što je najbitnije za izlazak toliko kvalitetnih nastavaka, najviše se prodao i postao popularan upravo na Playstationu, kao i mnoge druge multiplatform franšize, tako da ne prodajete priče o veličini GTA na PC, jer nemaju veze sa istinom, ni po broju igrača, ni po iskustvu igranja(ako igraš na kb/m).

Kb/m "just doesn't cut it" za neke žanrove igara poput bilo koje vožnje, arkadne tuče, hack&slash, platformera  itd. Ne znam otkuda je ovo nekima šok, pa to su općepoznate činjenice. 

Ne moraš trollat temu. Gamepad, kao i ostale perfireje možeš uštekat i na PCiju. I kb/m i gampad imaju svoje prednosti i mane. Nitko ti ne brani da spojiš pc na tv i igraš na kauču. Jedina fora je u tome što konzola dolazi sa svim produžecima koji su potrebni za plug & play na tv, dok sa kompjuterom nakon što kupiš potrebnu opremu trebaš nekih do 10 minuta da bi sve to namjestio ( ako moraš micati namještaj... itd :P ). Da igre se bolje prodaju na konzolama, ali to ne znači da se ne može napraviti kvalitetan port. Iskustvo igranja nema veze sa platformom.

16 godina
GTA 5

nemos provalit da je bolje na gamepadu pucati i ciljati i ostat ziv!

ajde voznja je ok na gamepadu, ali jbt led, za pucati i ciljati treba ti 10 minuta dok naciljas...do tad te ubiju svi moguci...

Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

ajde voznja je ok na gamepadu, ali jbt led, za pucati i ciljati treba ti 10 minuta dok naciljas...do tad te ubiju svi moguci...

na ps3 i xbox imas auto aim 

cort g200
17 godina
neaktivan
GTA 5

Što daje puno bolji i personalniji pristup igri nego manualno nišanjenje mišem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 21:00 (thuglife).
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

Nigdje to nisam ni rekao. Rekao sam da je vožnja u GTA(dakle srž i većina gameplaya) daleko bolja sa kontrolerom što nitko (normalan) ne može osporiti. GTA nije standardna pucačina, niti pucanja ima toliko koliko vožnje da bi uopće pomislio igrati GTA mišem.

Za razliku od većine vas "kb/m defence force" GTA sam igrao na 4 različite konzole i na PC s gamepadom i s kb/m i  znam o čemu pričam. 

16 godina
GTA 5
Vožnja uopće nije srž i gameplaya u GTA, i da jest, to ne mijenja činjenicu da je ukupno gledajući igru lakše igrati na mišu i tipkovnici zbog pucanja koje je neusporedivo bolje na mišu nego gamepadu. i da, znam i ja o čemu pričam jer sam igrao San Andreas na gamepadu pa sam se živcirao kao nikada, i tek kad sam zaigrao na PC-u sam doživio San Andreas u punom sjaju, kao što sam napisao u prošlom postu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 21:39 (antimadridista).
Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA 5

A mi smo zatucani kreteni koji u životu nisu takli ništa osim PCa, jer da smo imali ikakav kontakt s tim božanskim komadom plastike promjenili bi svoja mišljenja, right?

Inače, da, vožnja je bolja na konzolama, ali kad se sve uzme u obzir smatram da je pc kvalitetniji za igranje neke igre iz GTA serijala.

Moj PC  
14 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Citam pricaju neki da se nadaju kako ce GTA5 biti optimiziran kao MP3...pa odkud vama takve ideje? jel znate uopce koliko je MP3 bio u izradi i da mu je "izravna" platforma za koju je prvenstveno rađen bila PC??

Da se GT5 napravi da vrti kao MP3 ili priblizno tome, trebalo bi minimalno godinu dvije...

Velika vecina vas koji ovdje komentirate o optimiziranosti igara, pokusava same te igre igrat na nekim konfama koje ne prelaze ni "minimal". I onda naravno kad igra ne vrti kako zelite, ili uopce ne v rti, ajmo blatit onog tko je napravio igru.

Bio sam par dana "gost" u jednom razvojnom studiu(necu ga imenovat jer nije bitno), i kad sam vidio sta se doslovno tamo radi i kako, bilo mi je dosta za cijeli zivot...

Ti ljudi tamo koji rade igre moraju doslovno imat celicne zivce, i abnormalnu volju...

Gledao sam kako se radi jedan model zivotinje i njene pokrete, nemozete si zamislit koliko je potrebno posla, truda i vremena za napravit da obicna zivotinja recimo trci ili hoda po plohi.

Ali onda, dodju naši laici sa svojim pričama "ma to je lako,za te novce trebali bi to i bolje napravit"

Isto tako ocito velika vecina nekuzi zasto je ustvari MP3 tako velik(28gb+)...ali to necu objašnjavat ovdje, jer nije mijesto, to sami shvatite...

Sta se tice neke rasprave za kako i na cemu igrat GTA. Od prvog GTA pa do zadnjeg ( naravno bez VCS I LCS i ostalih stvari za điđe baje, da se nebi koj biser ubacio s time)  sam igrao na PC-u, i jednostavno bar meni je najbolje i najlakše. Istina, voznja strelicama nije ista kao gljivama...ali i na to se naviknete bez vecih problema.

I da vjetica boljka vecine (zasto GTA nece izac usporedno sa konzolama)...odgovor vam je jednostavan...piratizacija...

Rockstar se od GTA4 odlucio ic na sigurno, znaci prvo za konzole izbacit, izmust koliko god mogu para, i nakon toga dodat PC verziju...

Isto to ocekujem i sa GTA5...osim ako se i oni ne sjete (nedaj boze) ubacit zastitu kao Diablo 3 pa puste GTA5 PC verziju usporedno sa konzolama.

Sad kad se još malo splasne vezano za MP3, nadam se da bi trebale pocet pristizat nove informacije vezane za GTA5.

17 godina
sharxtreme kaže...

Prvi dio:

Tradicija jest u zadnje vrijeme, prvi GTA nastavci su izasli mrvicu prije na PC-u (1. i 2.)..... dakle, zivot je poceo na PC-u  aliiiiiii.... kada je dosao GTA 3, PC verzija je kasnila pa sve do danas (GTA IV i GTA EFLC), u projeku je to nekih pola godine. Vjerojatni je jedan od razloga za to piratstvo na PC-u tako da bih se mogao sloziti s tobom.

Drugi dio:

Publika: Najveca publika hmm, ako brojis legalno kupljene igre onda si u pravu, no, ako gledas ilegalne kopije i moding zajednicu onda je definitivno pobjednik PC.

Treci dio:

Kontroler: Nije nikakva prednost igrati GTA igre na kontroleru, reci cu ti zasto...... prvi razlog: npr. GTA SA, auto aim nemas na PC-u, na konzoli imas... samim time je lakse igrati ali nemas neki challange... samo je lakse=ne znaci bolje, s druge strane, na PC-u pod postavke mozes staviti gamepad i biti ce totalno isti auto aim kao na PS2-ici (igrao tipkovnicom ili gamepadom). Drugi razlog, igra ne podrzava kretanje/voznju u 360° tako da ti nikakve 2gljivice" nece pomoci. Igrao sam taj GTA SA prvo na PS2 konzoli, ono super je bilo.... poslije sam nabavio za PC i ne pada mi napamet to ponovno igrati preko gamepada, a mogu simulirati bez ikakvih poteskoca PS2 na PC-u.... tako da, jedina razlika izmedu GTA SA PS2 i PC verzije je to sto u PS2 ima 2player mod, sve ostalo je totalno identicno s tim da PS2 ne moze simulirati PC kao sto PC moze PS2 + modovi. Da si rekao da je igranje FIFE koja podrzava kretanje u 360° bolje na kontroleru odmah bih se slozio, bez ikakve daljnje diskusije, doduse, stare FIFE je dobro igrati i na tipkovnici.... ok, nije toliko komforno i "lezerno" kao na gamepadu ali ne mozes mi reci da se neda igrati na tipkovnici, pa opet pobjedujem na tipkovnici "profice" s gamepadima (a mogu i obrnuto). Komfornije igranje i bolje igranje nije ista stvar.... npr. racing igre je bolje igrati na kontroleru s gljivama i volanom (pogotovo novije, unapredenije) i zbog komfora, to isto se moze normalno i na tipkovnici (neke novije je nezamislivo, starije si mogao normalno). Ukratko, gamepad/volan = racing igre, sportske igre tipa FIFA i sl = kontroler i ostale...... RTS (opcenito one s pticje perspektive), TPS, FPS igre je daleko bolje igrati preko tipkovnice/misa, za sve ostalo tu je kontroler/volan ali to nije ograniceno na konzole.

Dalje, GTA IV se na PS3/xbox360 izdvodi na nekih 30 FPS, sto je vise puta testirano, a jos jedan dokaz je i ona zadnja misija u GTA IV kada si na PC-u morao limitirati FPS na 30 kako bi mogao proci misiju (ono ulazenje u helic tapkajuci default SPACE tipku), bez toga je nemoguce proci misiju = dokaz da se radi o portu, a da ne govorimo o tome da nije ni 720p, a kamoli 1080p s boljim teksturama (bolja grafika, ali losija optimizacija).... druge sandbox igre se takoder vrte na oko 30 FPS-a na konzoli.

Vapor kaže...
sharxtreme kaže...

Prvo: Engine jest, nije rekao kakav engine.... tako da tvoje ispravljanje nema smisla.

Drugo: Bullet physics je physics engine koji koristi GTA IV, ne Euphoria, ovo je za animaciju sto takoder koristi GTA IV..... RAGE je njihov vlastiti game engine.

BTW @TheDarkSide

Vec su izjavili zasto Max Payne 3 tezi toliko GB, vec sam ih citirao vise puta tako da mi se neda ponavljati, osim toga, tak je....ako ne mogu shvatiti sami onda{#}.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.6.2012 9:23 (lovac82).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice