Football Manager 2019 službeno izlazi 2.11., ali za sve one koji su igru kupili tijekom pre-ordera 2 tjedna prije će dostupna biti beta verzija. Tih 2 tjedna znači sada u petak, iako po iskustvu već znam da će oni to i prije pustiti (četvrtak navečer sigurno, a možda i već sutra).
U odnosu na prošle verzije tu je novi logo, nova naslovnica (nema više onog čovjekta kojemu se ne vidi glava na naslovnici, već su tu igrači na izlasku iz svlačionice), a cijela in-game grafika proprima ljubičasti ton.
Na početku sam bio skeptičan oko te ljubičaste boje koja sada prevladava igrom, ali mi se nakon pogledanih nekoliko SS-ova i livestreamova koji su prikazani tijekom proteklih dana taj vizualni izgled svidio i zapravo izgleda osvježavajuće.
Livestream#1 (ima ih tri ukupno, svi na tom YT kanalu):
Postoji # velikih promjena koje se izdvajaju od niza manjih dopuna i poboljšanja
#1 novi vizalni izgled o čemu sam već gore pisao, novi logo, naslovnica i dominacija ljubičaste bolje
#2 potpuno redizajnirani koncept treninga koji sada idu jako u detalje i što je nešto što su fanovi dugo vremena tražili da se napravi
#3 VAR i goal-line technology - predstavljano kao velika novost iako ne vidim svrhu uvođena takvih tehnologija u igre koje su same tehnologija (to sami znači da moraš programirati sudačke greške koje će onda ovime biti ispravljene, tako možeš odmah isprogramirati što je faul, a što ne)
#4 sustav savjeta i tutoriala - ovaj će sustav za zadatak imati učiti korisnike igrati igru. Prvenstveno je namjenjen početnicima, ali SI kaže da će biti koristan i iskusnijim igračima
#5 promjene u sustavu taktike - neke od promjena su postavljanje igre u tri različite faze (napad, tranzicija, obrana), taktički stilovi, nove role i sl.
#6 licencirana Bundesliga - dresovi, grbovi i slike igrača za sve klubove u prvoj i drugoj Bundesligi, njemački jezik u igri
Ako nekoga zanima detaljnije, ovdje je tekst kojeg sam prevodio sa službenog foruma Football Managera
https://www.cro-manager.net/vijesti/novosti-u-football-manageru-2019/