Football Manager 2014

poruka: 459
|
čitano: 93.646
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Football Manager 2014

Prilično sam razočaran ovim nastavkom.

Imam osječaj da sam bacio 126kn (steam).

Onog trenutka, kad su se eidos i sports interactive razišli, imao sam osječaj da će igra kad tad krenut nizbrdo.

Možda sam previše kritičan, ali meni ovaj nastavak nije to to.

Zaista se nadam, da će se u budučnosti vratit na stare staze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Najgluplji FM ikada,FM15 ocekujem da bude jos gori

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Football Manager 2014

Imam dva popusta od 75% za FM 2014 preko Steama za pokloniti!

Pa mi se javite zainteresirani!
http://eu.battle.net/d3/en/profile/Yovitssa-2302/hero/17304910
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Pozdrav,

sad kad je FM 14 na popustu 75%, vrijedi li tih para?

Vidim da se neki žale na 2014 ali nevidim što to može biti toliko loše (lijen sam da skinem demo ili heksiranu verziju); pretpostavljam nedostatak novih stvari u odnosu na prošlu verziju.

Zna li se što o FM 15? Hoće li biti nekih drastičnih promjena?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Football Manager 2014

fm 14 vrijedi para na popustu, o 15 se nista ne zna.

11 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Pozdrav,

odigrao sam jednu sezonu sa švicarskim (tj. lihtenštajnskim) klubom Vaduzom i uspio sam se dočepati 1. lige.

Sad kad sam pohvatao konce zanimaju me neki detalji:

- dosta stvari sam prepustio pomoćniku, sve osim transfera i ugovora. Znači on vodi trening i mladu momčad. Moram li pripaziti na nešto dok on vodi trening? Igrao sam FM 12 i tad mi je trening bio malo drugačiji. Sad nevidim neki schedule, već za svakog igrača ima focus. Jel pametno prepustiti asistentu da on sve to odabire ili da si dam truda i to malo proučim?

- koliko liga ste uključili? Ja sam uključio njih 20 i igra mi i dalje "leti". Dal je to zbog jačeg računala ili su oni to dobro optimizirali, ali u FM 12 sam ih imao 5-6 i išlo je puno sporije od ovih 20.

Pitam zato što bi uključio manje više sve europske lige. Razlog je što mi smeta kad igram protiv nekog bugarskog kluba koji ima sve greye igrače a i dalje se jako namučim sa njim. Pa ako su dobri da ih bar onda mogu vidjeti :).

- kako sam ušao u veći rang malo sam se zanio pa sam doveo jako puno novih igrača. Većini starih igrača nisam ponudio novi ugovor jer nisu dovoljno dobri, a uz to sam imao par igrača sa posudbe koji su se vratili nazad. Tako da sam doveo 10-tak igrača koje polako uvodim u momčad da mi ne padne previše uigranost. Vezano za ovo, igrače koje sam zatekao u klubu nitko ne želi kupiti (osim Bosanca kojeg su arapi kupili za 6 mil €, čovjek je bio najbolji strijelac). Tako mi je bilo i u FM 12 dok sam imao "početne" igrače, ali sad imam par solidnih za koje nitko ne pokazuje interes. Jesu li to otežali transfere? Čak ni igrače koji su mi standardni ne mogu prodati. Imam osjećaj da puno više klubovi moje razine uzimaju igrače koji su slobodni, ono što i ja sam radim :D.

- da li je pamtno zaposliti članove kao što su director of football i takve, ili da se baziram samo na trenerima i skautima?

- a chief scaut? On u biti upravlja ostalim skautima i šalje ih na zadatke? On bi trebao biti najbolji među njima?

- vidio sam da ima i under 19 manager (i 21, ali ta mi momčad ionako ne igra utakmice). Kakva je razlika između njega i mog asistenta dok vodi utakmice? Ne vidim zašto bi dodatno zaposlio nekoga da radi posao što može i moj asistent.

0 0 hvala 0
16 godina
Kuschnyer kaže...

Pozdrav,

odigrao sam jednu sezonu sa švicarskim (tj. lihtenštajnskim) klubom Vaduzom i uspio sam se dočepati 1. lige.

Sad kad sam pohvatao konce zanimaju me neki detalji:

- dosta stvari sam prepustio pomoćniku, sve osim transfera i ugovora. Znači on vodi trening i mladu momčad. Moram li pripaziti na nešto dok on vodi trening? Igrao sam FM 12 i tad mi je trening bio malo drugačiji. Sad nevidim neki schedule, već za svakog igrača ima focus. Jel pametno prepustiti asistentu da on sve to odabire ili da si dam truda i to malo proučim?

- koliko liga ste uključili? Ja sam uključio njih 20 i igra mi i dalje "leti". Dal je to zbog jačeg računala ili su oni to dobro optimizirali, ali u FM 12 sam ih imao 5-6 i išlo je puno sporije od ovih 20.

Pitam zato što bi uključio manje više sve europske lige. Razlog je što mi smeta kad igram protiv nekog bugarskog kluba koji ima sve greye igrače a i dalje se jako namučim sa njim. Pa ako su dobri da ih bar onda mogu vidjeti :).

- kako sam ušao u veći rang malo sam se zanio pa sam doveo jako puno novih igrača. Većini starih igrača nisam ponudio novi ugovor jer nisu dovoljno dobri, a uz to sam imao par igrača sa posudbe koji su se vratili nazad. Tako da sam doveo 10-tak igrača koje polako uvodim u momčad da mi ne padne previše uigranost. Vezano za ovo, igrače koje sam zatekao u klubu nitko ne želi kupiti (osim Bosanca kojeg su arapi kupili za 6 mil €, čovjek je bio najbolji strijelac). Tako mi je bilo i u FM 12 dok sam imao "početne" igrače, ali sad imam par solidnih za koje nitko ne pokazuje interes. Jesu li to otežali transfere? Čak ni igrače koji su mi standardni ne mogu prodati. Imam osjećaj da puno više klubovi moje razine uzimaju igrače koji su slobodni, ono što i ja sam radim :D.

- da li je pamtno zaposliti članove kao što su director of football i takve, ili da se baziram samo na trenerima i skautima?

- a chief scaut? On u biti upravlja ostalim skautima i šalje ih na zadatke? On bi trebao biti najbolji među njima?

- vidio sam da ima i under 19 manager (i 21, ali ta mi momčad ionako ne igra utakmice). Kakva je razlika između njega i mog asistenta dok vodi utakmice? Ne vidim zašto bi dodatno zaposlio nekoga da radi posao što može i moj asistent.

meni asistent sluzi za team talk (i to da samo zbog njegovog prijedloga), onaj takticki dio (mislim da je opposition settings) i da organizira prijateljske utakmice. sve ostalo radim ja, tako sam vec i navika od ranijih igara

chief scout radi to sto si rekao i da, dobro je da ima dobre ocjene.

director of football ti nije potreban ako ga ne zelis. imas onaj staff section koji pokazuje sta tko radi (od asista pa nadalje)

u19 treneri i ti likovi, za njih ne marim, jer svi perspektivni igraci idu automatski u prvu tako da treniraju sa A ekipom ali stavim da mogu igrat za u19

sto se tice prodaje igraca... nerealno je za poludit. ides kupit nekog igraca i oni ti nude tipa 200 mil za njega, a ti da svojeg zelis prodat jedva da uhvatis 50 (i to ako je neki klub bas zagriza za njega i ako ima visoku release klauzulu. ali u principu da, zbilja je nerealno.

obicno uzmem lige peticu i hrvatsku ligu, kasnije di kojeg igraca posaljem na loan i tu ligu loadam da vidim kako igraju. sto se tice brzine igre radi ok.

It's not who u are, it's who u know.
14 godina
neaktivan
Football Manager 2014

jedno noob pitanje.

kak igrati sa stvarnim igračima?

tek sam je jučer nabavio i krenem ida ću igrat i vidim nei lijevi igrači i odma sam ugasio {#}

steam: CRO_ZeNGe battlelog CRO_ZeNGe i marko0702
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

jedno noob pitanje.

tek sam je jučer nabavio i krenem ida ću igrat i vidim nei lijevi igrači i odma sam ugasio {#}

Kad kreiraš igru imaš neki checkbox za kliknut "Use Real Players".

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
15 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...

jedno noob pitanje.

Jesu bili Olembe i Pilkotesa u repki? {#}

Šalu nastranu, da imam vremena baš bi probao ovako odigrati, al tu bi više scouti radili nego ja, lako mi je igrati normalno kad se odmah sjetim min 2 igrača za bilo koju poziciju, klub u bilo kojem rangu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 10:51 (matekws).
16 godina
neaktivan

Ovaj 14 je zestoko sr. Stvarno je odvratno loša igra. Veze ovo nema s nogometom, stvarnim zivotom ni s mozgom općenito. Igrao sam Fm stvarno redovito tamo sve do Fm2011 i kad su uveli ovaj način taktika određivanjem pozicija igrača i A,S,D svje je otišlo niz liticu. Fm2012 nisam baš skužio iz prve taj način pa ga nisam igrao, 13 još manje i sad sam uzeo 14 i proveo sam tjedan dana dosta sati uz njega i ovo je iritantno besmisleno. Pročitao sam što god sam mogao naći o taktikama i ajde uzmem Dinamo ne mogu tu fulat baš petjerano. Dinamo u našoj ligi i prvih par pretkola da ih naguram sve u svojih 16 i naredim da pjevaju božićne pjesme moraju dobit bar s 2 razlike. 

Prvih par prijateljskih katastrofa. Vratio se na čitanje, očito ne razumijem, razbijem Hajduk u superkupu, izgubim ukupno 8:2 od nekih poluamatera u ligi prvaka. Ajmo opet na čitanje o taktikama. Ponovno krenem ajde sad malo umjereniji rezultati, no opet tu meni nešto smrdi. Krenuo jedno 10 puta prvih 5-6 utakmica nove taktikre, pa direkt, pa short, pa ovakva obrana, pa ova fomracija, pa s jednim napadaćem, pa s 2, pa neke izmišljotine moje, pa prekopirane taktike drugih ljudi, pa prčkampo onim shoutovima. I onda mi dopizd pa da probam jednu utakmicu. Osijek-Dinamo. Prva utakmica vodim 3:0 u prvih 20 minuta jedva 3:3 na kraju. Ponovno ista utakmica, ista taktika, ništa nije mjenjano 3:0 za Osijek. Imam milijardu i 6 šuteva od toga 2 na gol, oni 3 i od 3 šuta sva 3 u okvir i normalno 3 gola. Ajmo ponovno ista taktika, isto sve. 1:1. Ajmo opet Sad ja dobio 3:1. Opet. 2:0 za Osijek, nisam šutnuo na gol. 

Očito igra veze nema s onim što se namješta tamo u taktikama i izbacuje random rezultate kako njoj paše. Ne može od 10 utakmica potpuno identičnih taktika 10 puta dati otpuno dijametralno suprotne rezultate i tokove igre. Ma iritantno do bola i veze nema sa starim managerima. Razumio bi da je moja taktika pogrešna pa od 10 utakmica ja izgubim 6, 1:0 max 2:0, a ostatak nerješeno. No ovako di ja jedan put gazim i oni ne pređu centar, a za 3 min nakon novog loadanja oni gaze mene, a ništa promijenjeno nije. Očito nešto smrdi.

12 godina
Football Manager 2014

Trening, Takticka spremnost i znanje taktike koju si slozio... nije shranje, samo je malo vise kompliciranije nego sta je prije bilo. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni ova igra nije nimalo jasna, sa Milanom igram 4-2-3-1 okomit i brz nogomet, opucam svaku utakmicu 25 puta u prosjeku, od toga 15 puta u baru i tu i tamo zabijen neki gol, dok protivnik iz 2-3 šanse na cijeloj utakmici mi da 2 gola...osjećam se ko da prvi put igram manager

11 godina
neaktivan

igra je daleko od savrsene, ali to sta ti svaku utakmicu mijenjas taktiku i ocekujes da pobjedjujes...uostalom, da je tako kako ti pricas onda niko s dinamom nikad nista ne bi osvojio. a nije bas tako, cak je kruno uspio :)

salu na stranu, namjesti si taktiku, odigraj 10 prijateljskih prije pocetka sezone da je ti mamlazi nauce, pa onda igraj bez pretjeranog mijenjanja dok ne skuzis sta ne valja i mijenjaj s razlogom.

ako imas problema postaj taktiku pa cemo je popravit ako treba.

16 godina
neaktivan
jovial kaže...

igra je daleko od savrsene, ali to sta ti svaku utakmicu mijenjas taktiku i ocekujes da pobjedjujes...uostalom, da je tako kako ti pricas onda niko s dinamom nikad nista ne bi osvojio. a nije bas tako, cak je kruno uspio :)

salu na stranu, namjesti si taktiku, odigraj 10 prijateljskih prije pocetka sezone da je ti mamlazi nauce, pa onda igraj bez pretjeranog mijenjanja dok ne skuzis sta ne valja i mijenjaj s razlogom.

ako imas problema postaj taktiku pa cemo je popravit ako treba.

Ocito nisi procitao do kraja. Ista taktika, ista utakmica, nista nije mjenjano. Znaci odigram, quit, load, odigram i tako 10 puta. Rezultat utakmice varira od 3:0 za mene do 3:0 za osijek s varijacijama između (1:0, 0:1, 3:3, 3:1, 1:3). Što je glupo i nerealno i očito previše svega drugoga ima utjecaj na rezultat utakmice nego sama postavke što ja napravim. Ne može sa apsolutno identičnim postavkama jednom završit 3:0, a drugi put 0:3. Kakvog to smisla ima?

Razumio bi da jednom završi 3:0, drugi put 3:1, treći 2:1, pa ćak i nategnutio bi povjerovao da završi 2:2. Ali jednom 3:0, nakon restarta ista utakmica 0:3. Pa koju ulogu je onda moja taktika imala u svemu tome?

Sjećam se starih menađera, ponavljanje utakmice je imalo smisla utoliko da si bio bolji, pa jbg zbog neke random stvari u mehanizmu igre odigraš X, pa ponoviš pa pobjediš 1:0. Ali nikad, nikad se nije dogodilo da izgubim 3:0, ništa ne promjenim i pobjedim istu utakmicu 3:0. A pogotovo se nikad nije događalo da rezultati u 10 kola variraju od toga da gazim hajduk, a onda izgubim 8:2 od prvaka sjeverne irske ili lihtenštajna. Može se dogoditi da igram dobro, pa jedan kiks zbog ne znam čega, pa onda opet igram dobro. No Moje utakmice su išle ovako:

1:1 St. Galen, ajd tek počinjem još ne znam točno gdje šta.

0:6 izgubim od Dortmunda prijateljska (moja greška, ne znam taktike još, preotvoreno igrao).

5:0 Zagreb prijateljska. Super ajde na tragu sam nećemu valjda će biti ok.

Super kup Hajduk 3:1. Opa očito sam nakon 6h čitanja svega što sam mogo naći na internetu skuzio nesto.

Prvenstvo, opet hajduk 1:1. Ajd ok derbi je derbi.  

Ide liga prvaka Neki ne znam kako se zove klub, prvak nigdjezemske 1:4. WTF? Koji k se upravo dogodio?

Prvenstvo Rijeka, vodim 4:1 20min prije kraja, jedva izvučem 5:4. 

Uzvrat s onim nigdjezemcima, 1:4. WTFFFFFFFFFFFFFFFFF? Ko je taj Sligo Rovers, sta idu na osvajanje lige prvaka ove sezone?

I onda sam pukao i namjestio taktiku za Osijek i 10-tak puta ponovio istu utakmicu s apsolutno istim postavkama i vidio da rezultati veze s mozgom nemaju. Jedanput ja dobijem 3:0 drugi put oni dobiju 3:0

Svaka utakmica, ja 165 suteva, 3 u okvir. WTF. Cop moze pogdit samo aut ili golmana. Nista drugo covjek ne moze pogodit. Golmana ili aut. Neki izmišljeni iz sligio roversa mi zabio 6 komada u 2 utakmice. Čovjek šta god da je puko, odakle god, je ušlo. 3d prikaz je samo još doljevanje ulja na vatru, i ono debilno što je u igri u 3d izgleda još debilnije. Igrači stoje, protivnici prolaze, ovaj bere tratinčice po terenu. Pa do bez mozga kad dvoje stoje jedan nasuprot drugog i gledaju se 4-5 sekundi i onda se moj okrene i doda njihovom napadaču. Šimunić (pazi, možda nema brzinu i mladost, ali bi trebo iskustvo) čuva drugi red tribina. Igrači prolaze kraj njih ko da nikog nema u obrani. Ja ne mogu zabit s 5 metara 4 puta u utakmici i onda dobijem 3 gola jedan nevjerojatniji od drugog. 

Šimuniću, Fernandezu, Soudaniu da trener ne kaže (barem u našoj ligi) apsolutno ništa nego ih samo stavi na teren protiv Hrv. Dragovoljca, Osijeka itd. U 8/10 slučajeva će odigrati dobro. No ne i FM14, ako šimuniću i fernandezu ne nacrtaš na travi di je naš, a di njihov gol imaš 50:50 šanse da će se zaj i šutat/branit na krivi gol. Trener je onaj koji će od ekipe na 80% uspjet ih nagurat na 100% ili sribat na 60%. U FM igrači su roboti bez mozga i ako ronaldu zaboraviš s onom pjenom na terenu nacrtat što treba raditi on će jest travu u korneru 90min, a Vaduz će glatko pojest barcelonu 3 razlike. Da Barcelona igra s 9 igrača s Rakitićem na golu i samnom u špici ne može izgubit protiv Vaduza, osim u Fm14.

12 godina
Football Manager 2014

Prestani pisat jer koristis Save/Load, tako da sve sta si napisao za tebe ne vrijedi. Ciao, bok.

EDIT: A ti bi trebao znati da moras napraviti i male varijacije na taktiku, da moras posloziti drugacije od team talka do TI. A to sta si izgubio od nekih znj prvaka si samo ti kriv, ne igra.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 13:38 (SimeKZ).
Moj PC  
0 5 hvala 0
10 godina
neaktivan
Football Manager 2014

fm 2006 mi je nekako najrealniji sto se tice igraca i gameplaya... jel neko ima isto misljenje ili ?

0 0 hvala 0
16 godina
SimeKZ kaže...

Prestani pisat jer koristis Save/Load, tako da sve sta si napisao za tebe ne vrijedi. Ciao, bok.

EDIT: A ti bi trebao znati da moras napraviti i male varijacije na taktiku, da moras posloziti drugacije od team talka do TI. A to sta si izgubio od nekih znj prvaka si samo ti kriv, ne igra.

vidim da netko brise postove pa cu opet citirati

dakle... fm 2014 je doslovno toliko poglupljen da dite od 5 godina moze sastavit taktiku. od pocetka fm serijala igram sa barcom i u ovoj zadnjoj igri mi je doslovno trebalo 2 minute da taktiku namistim i posli toga vise nisam ulazio i taj segment igre. i doslovno sam se prosetao. za razliku od prijasnjih igrara di su bili slideri. e, to su bili dani. ovo sada nije vrijedno spomena. a da ne govorimo u failovima u match engine-u.

dakle, simekz, nemoj pricat gluposti.

It's not who u are, it's who u know.
16 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

slusaj dijete, prvi fm kojeg sam igrao sam igrao dok se jos zvao cm i to onaj 96/97 i igrao sam ih sve na dalje do zaključno s 2011. To je znači skoro 15 godina igranja u principu iste igre i radio sam sve, a nako 9mj igranja istog sam pogotovo radio svašta, a to je uključivalo i save/load, ili ćega se ti vjerojatno ne sjećaš resetiranje kompa pa load jer nije postojala mogućnost saveanja. Pa slaganja dream teamova, zezanja po editorima, namještanja transfera i sl. Tako da bolje šuti.

Ono što ja znam da je FM/CM prije igrao svatko iz mog društva, od 2012 nitko, a ja sam sad htio poceti ponovno. I sad mi je jasno zašto ga sve manje ljudi igra. ne kupuje nego igra, jer kupio sam ja i 2013, ali nisam odigrao ni 3 utakmice. 

a sto se tiće tebe i taktike, i ćorava koka nabode zrno. A kad smo već kod toga nabost ću ga i ja ako budem dovoljno dugo pokušavao i mjenjao. Problem je samo što to ne bi trebalo funkcionirat na principu pokušaja i pogreški.

I opet ću ponoviti, fm u kojem Dinamo izgubi od nekih amatera za koje ne znam više kako se zovu u 2 utakmice 8:2 nije realan. Može taktika biti ne znam koliko loša to je nemoguće. Isto ko što je nemoguće da netko s Dinamom pobjedi u 2 utakmice real ili barcelonu 8:2. Možeš imat najbolju taktiku na svijetu to je nemoguće. i FM u kojem se to dogodi NE RADI KAKO TREBA.

14 godina
neaktivan
Football Manager 2014

ja nakon pola godine pauze krećem polako s AFC Wimbledon. bit' će zanimljivo.

0 0 hvala 0
12 godina
BlackDog22 kaže...
SimeKZ kaže...

slusaj dijete, prvi fm kojeg sam igrao sam igrao dok se jos zvao cm i to onaj 96/97 i igrao sam ih sve na dalje do zaključno s 2011. To je znači skoro 15 godina igranja u principu iste igre i radio sam sve, a nako 9mj igranja istog sam pogotovo radio svašta, a to je uključivalo i save/load, ili ćega se ti vjerojatno ne sjećaš resetiranje kompa pa load jer nije postojala mogućnost saveanja. Pa slaganja dream teamova, zezanja po editorima, namještanja transfera i sl. Tako da bolje šuti.

Ono što ja znam da je FM/CM prije igrao svatko iz mog društva, od 2012 nitko, a ja sam sad htio poceti ponovno. I sad mi je jasno zašto ga sve manje ljudi igra. ne kupuje nego igra, jer kupio sam ja i 2013, ali nisam odigrao ni 3 utakmice. 

a sto se tiće tebe i taktike, i ćorava koka nabode zrno. A kad smo već kod toga nabost ću ga i ja ako budem dovoljno dugo pokušavao i mjenjao. Problem je samo što to ne bi trebalo funkcionirat na principu pokušaja i pogreški.

I opet ću ponoviti, fm u kojem Dinamo izgubi od nekih amatera za koje ne znam više kako se zovu u 2 utakmice 8:2 nije realan. Može taktika biti ne znam koliko loša to je nemoguće. Isto ko što je nemoguće da netko s Dinamom pobjedi u 2 utakmice real ili barcelonu 8:2. Možeš imat najbolju taktiku na svijetu to je nemoguće. i FM u kojem se to dogodi NE RADI KAKO TREBA.

Dijete ? iz kojeg razlog a si to shvatio ? I meni je prvi bio CM i sta sad ? 

Nikakva corava koka ne nabode. Onaj tko zna ce sastavit u detalj i igrat, onaj tko misli da zato jer igra od CM je najjaci grdo se provodi i to je to.

11 godina
neaktivan

blackdog22  procitaj ovo da ne pisem, posebno obrati paznju na komentare svenca

http://community.sigames.com/showthread.php/393971-10-years-of-FM-experience-and-still-suck-at-it

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2014 15:52 (jovial).
11 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
SimeKZ kaže...

vidim da netko brise postove pa cu opet citirati

dakle... fm 2014 je doslovno toliko poglupljen da dite od 5 godina moze sastavit taktiku. od pocetka fm serijala igram sa barcom i u ovoj zadnjoj igri mi je doslovno trebalo 2 minute da taktiku namistim i posli toga vise nisam ulazio i taj segment igre. i doslovno sam se prosetao. za razliku od prijasnjih igrara di su bili slideri. e, to su bili dani. ovo sada nije vrijedno spomena. a da ne govorimo u failovima u match engine-u.

dakle, simekz, nemoj pricat gluposti.

ti si pak posebni specijalac po kojem je potrebno deset dana slagati taktiku da bi igra bila dobra. uostalom, sta si ne isnstaliras ove fm11 pa se slajdaj do mile volje.

10 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Ok evo u čem je problem. Ja ću poludjeti s ovom igrom, tim je potpuno upoznati s taktikom, i imam jako dobre igrači naprijed, ali sam do sada postigao samo 12  golova u ligi u 11 kola. I što još čudnije sam postavio moj assisst menađera  da  igra prijateljske utakmice sa mojim taktikama i igračima i oni su savršeno odigrali u sklopu priprema za sezonu! Ne shvaćam što sprječava ovakve igračine da zabijaju i živci su mi ultratanki! Izgubim od retardiranih momčadi poput Sassuolo, Cesena i sličnih. Molim pomoć što trebam promijeniti kod trenutne taktike u Player Instructions, Team Instructions ili bilošto jer je nevjerojatno da ovaki igrači naprijed ne zabijaju kao mutavi. POMOĆ

Evo slike za download, nebi sve stale da sam stavljao ovdje

http://www.speedyshare.com/Brbf5/fffffffffffff.rar

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Veronika-Kika kaže...

Ok evo u čem je problem. Ja ću poludjeti s ovom igrom, tim je potpuno upoznati s taktikom, i imam jako dobre igrači naprijed, ali sam do sada postigao samo 12  golova u ligi u 11 kola. I što još čudnije sam postavio moj assisst menađera  da  igra prijateljske utakmice sa mojim taktikama i igračima i oni su savršeno odigrali u sklopu priprema za sezonu! Ne shvaćam što sprječava ovakve igračine da zabijaju i živci su mi ultratanki! Izgubim od retardiranih momčadi poput Sassuolo, Cesena i sličnih. Molim pomoć što trebam promijeniti kod trenutne taktike u Player Instructions, Team Instructions ili bilošto jer je nevjerojatno da ovaki igrači naprijed ne zabijaju kao mutavi. POMOĆ

Evo slike za download, nebi sve stale da sam stavljao ovdje

http://www.speedyshare.com/Brbf5/fffffffffffff.rar

prvo i najvažnije - puno brate kompliciras

drugo - igras jako ofenzivno, i jos k tome dajes team instruction - higher tempo. obzirom da igras sa interom, kontam da svaku utakmicu, posebno kuci imas protivnika koji sjedi u obrani i ceka priliku iz kontre. obzirom da igras prema napred ko mutav svi su ti napadi brzopleti i na silu. na postavljenu defenzivnu igru tako mozes zabit samo iz kontre. obzirom da je protivnik taj koji ceka kontru, prije ce bit da ces ga primit iz kontre

trece - ti ne znas sta hoces, ili znas, ali ne znas kako da to kazes igri. na primjer;

pass into space - odlicna instrukcija, ali za sta ? za kontre! kada je protivnik otovren i ide na tebe. ili kad igras protiv neke ekipe iz serie d

kovacic ap attack - sta ti zelis da on radi na utakmici? obzirom da je playmaker pretpostavljam da hoces da mu dodaju pa da on krene naprijed i doda nekome od tri napadaca, jel tako? ok, a zasto onda ima pass short, less risky passses dok ti sva trojica napadača imaju instrukciju get further forward?

obzirom da u veznom redu samo kovacic ide naprijed  (drugi je defenzivan cm, a treci dm support) pretpostalvljam da vcecina kovacicevih lopti zavrsi kao udarac na gol ili ide kratko dodavanje prema natrag. 

makni sve te individual instructions dok ne shvatis sta zapravo oces i kako funkcioniraju. 

igraj umjerenije ako ne lovis rezultat i ne mijenjaj stvari bez dobrog razloga

12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

Je li se i vama desava da nakon odigrane sezone i osvojenih trofeja ako promjenite malo tim, dovedete neka pojacanja da jednostavno rezultati nisu dobri, kao amateri izgledaju na terenu? Forsirao sam jedno mjesec dana team cohesion ali izgleda nije bilo dovoljno, umjesto da igram bolje ekipa je losija, kad ubacim one igrace iz prosle sezone osjeti se mali napredak. Kako to rijesiti?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bonjasky93 kaže...

Je li se i vama desava da nakon odigrane sezone i osvojenih trofeja ako promjenite malo tim, dovedete neka pojacanja da jednostavno rezultati nisu dobri, kao amateri izgledaju na terenu? Forsirao sam jedno mjesec dana team cohesion ali izgleda nije bilo dovoljno, umjesto da igram bolje ekipa je losija, kad ubacim one igrace iz prosle sezone osjeti se mali napredak. Kako to rijesiti?

moze se dogoditi ako odigras malo prijateljskih utakmica i kupis puno novih igraca jer treba vremena da se svi uklope. sto su im osobnosti razlicitije to im vise vremena treba. 

u principu bi trebao odigrati 10-ak prijateljskih da ti taktika bude fluidna. 

12 godina
neaktivan
jovial kaže...
Bonjasky93 kaže...

moze se dogoditi ako odigras malo prijateljskih utakmica i kupis puno novih igraca jer treba vremena da se svi uklope. sto su im osobnosti razlicitije to im vise vremena treba. 

Iskreno ne odigram toliko prijateljskih, 5-6 maksimalno, ali mi nije jasno zasto se tokom sezone ne uigraju malo. Kupio sam Pogbu za 45miliona i Reusa za 45 i kad ih stavim u igru to je katastrofa, onda izvrsim izmjenu Podolski i Ramsey npr i vec ja preuzimam inicijativu ali tad je vec kasno jer na ovom menadzeru ne mogu da zabiju gol sa 3 metra, svaka utakmica ja preko 30 suteva a oni dva suta i cesto tako izvuku remi ili pobjedu. Sturidge mi sad ima 17 finishing a mislim da je 500 sansi propustio.

11 godina
neaktivan
Bonjasky93 kaže...
jovial kaže...
Bonjasky93 kaže...

Iskreno ne odigram toliko prijateljskih, 5-6 maksimalno, ali mi nije jasno zasto se tokom sezone ne uigraju malo. Kupio sam Pogbu za 45miliona i Reusa za 45 i kad ih stavim u igru to je katastrofa, onda izvrsim izmjenu Podolski i Ramsey npr i vec ja preuzimam inicijativu ali tad je vec kasno jer na ovom menadzeru ne mogu da zabiju gol sa 3 metra, svaka utakmica ja preko 30 suteva a oni dva suta i cesto tako izvuku remi ili pobjedu. Sturidge mi sad ima 17 finishing a mislim da je 500 sansi propustio.

ako si ih tek kupio stavi ih na reserve squad available 60 mins i pusti da odigraju tamo 2-tri utakmice dok se ne nazabijaju golova. onda ih uvodi po zadnjih pola sata dok im ne krene i u prvenstvu i onda je ok.

ovisno o personalityju treba im odredjeno vrijeme da se uklope. 

to sta imas 30 udaraca, a ne mozes dati gol znaci samo da igras previse agresivno-napadacki i da ostavljas gomilu prostora iza sebe koji onda protivnici iskoriste. ne znam zast, ljudi cesto stave mentality attacking pa onda dodaju jos i push higher up i press more... sve to utjece na brzinu kojom igraci igraju i onda to izgleda ko da cijelu utakmicu jure rezultat. protiv protivnika koji igraju defenzivno, koncentrirani su i motivirani to je samoubojstvo. tako se igra zadnjih deset minuta ako ne ide drugacije ili ako igras protiv nekoga ko igra jednako napadacki, a znas da imas bolju ekipu...

do tada fino na counter, standard, control bez ikakvih pretjeranih team instructiona.

malo logike, nista na silu i polako.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 16:42 (jovial).
12 godina
neaktivan
Football Manager 2014

evo sad sam poceo novu sezonu, nazabijali su se golova u prijateljskim i prvo kolo gubim od Notingema, drugo kolo pobijedjujem Liverpul. I tako ocekujem do kraja sezone jer je tako i prosle sezone bilo. Ne igram attacking, kod kuce igram sa jednom formacijom koja je na Controlu, a u gostima igram sa malo defanzivnijom postavkom i Counter nacin igre. Vidjecu sad kako ce se odvijati sezona.

A de mi reci sto se tice treninga kako ih ti postavljas, kod mene je osnova balanced na avarage, a sto se tice trening utakmice to mijenjam, nekad napadacke akcije uigravam nekad taktiku itd, zavisi od protivnika.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice