Football Manager 2013

poruka: 1.500
|
čitano: 304.411
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Football Manager 2013
Nani 555 kaže...

e ocu taman posla za to bacat pare, radje cu uzet 15 grama trave za te pare

E onda neces igrati fm :) good luck

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
15 godina
neaktivan
Shockwave kaže...
Nani 555 kaže...

e ocu taman posla za to bacat pare, radje cu uzet 15 grama trave za te pare

E onda neces igrati fm :) good luck

E ljudi ima di {#} vezija fm 2012 sa svim transferima u 2013

Pm me if Have :)

Zan klo van dam
15 godina
neaktivan
Evo meni jedina zamjerka FM 2013 jest sustav treninga koji mi je bio puno bolji u FM 2012( kao u svim prijašnjim)...ne kužim jel nekom mladom igraču od 17-18 god. bolje odma namjestit trening prema duty/role ili je to bolje za starije igrače...jer nemam više osjećaj do utječem na rzvoj igrača kao prije...
12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

jel zna neko kako da nekog igraca ponudim nekom klubu??

mpalic

0 0 hvala 0
17 godina
Pala kaže...

jel zna neko kako da nekog igraca ponudim nekom klubu??

desni klik-transfer-offer to clubs

It's not who u are, it's who u know.
12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

a jel moze kome ja zelim......????

mpalic

0 1 hvala 0
17 godina
Pala kaže...

a jel moze kome ja zelim......????

a bi li ti da i pjeva u g-duru?

12 godina
neaktivan
Football Manager 2013

jel moze netko rec kako da poboljsamo atribude i zvjezdice igraca koji je mlad,jer ima da na nekim igracima koji su mladi smanjuje im se......jel to treba namjestit nesto na treninge ili nesto drugo je u pitanju.....?

mpalic

0 0 hvala 0
17 godina
Pala kaže...

jel moze netko rec kako da poboljsamo atribude i zvjezdice igraca koji je mlad,jer ima da na nekim igracima koji su mladi smanjuje im se......jel to treba namjestit nesto na treninge ili nesto drugo je u pitanju.....?

to sve zavisi kakav je potencijal tog igraca. a to ovisi o nekoliko stvari. gleda se determination i work rate najvise. zatim posaljes scouta koji ima preko 15 judging player potential da bi vidio kakav je igrac po tome pitanju i ima li koji weakness. zatim koliko godina ima igrac. generalno igraci se razvijaju do neki 24 godine, kasnije je u manjoj mjeri. sto se tice treninga ja mladim igracima drzim high i obavezno ako imas kojeg starijeg igraca da ga on uci. tu je najveci skok, pogotovo u drugom stupcu, koji je ujedno i najbitniji. isto je bitan i mentality, tj. da li je ambicious, determined itd. te dva opisa su najbolja.

jako je bitno da mladi igraci igraju cesto. npr. do 18 godine igrat ce stalno u u19, a kasnije ili poslat na loan (ali samo pod uvijetom da ima ulogu ili 1st team ili key player u klubu kojem idu na loan) ili u svoju prvu momcad. sto je veci fond utakmica koje mladi igrac odigra to je bolje. 

dogodi se cesto da ce se mladi igraci, koji nema dobar natural fitness i staminu kukat kako im je workload pretezak. to ignoriraj tako sto popricas sa njima i kazes im da moraju bolje trenirati.

sve u svemu ima puno stvari na koje trebas pazit.

jos nesto, sto sam zaboravio. sto imas bolje coacheve, tj sto oni imaju vise zvjezdica, te facilities to je veca sansa da ce ti igraci iskoristiti svoj igracki potencijal

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 15:48 (Obi Wan).
15 godina
Obi Wan kaže...
Pala kaže...

Samo mi još dodao na ovo objašnjenje za zvjezdice kod igrača.

One se određivaju po trenutnom napretku kluba ili po kvaliteti igrača koje imaš. Kako klub/igrači napreduju tako se povećava kriterij za zvjezdice, pa tako igračima zna pasti broj zvjezdica jer on ''kao'' više nije toliki potencijal među ostalim igračima.

17 godina
To je tocno. Isti igrac u dinamu bi imao 5 dok u barceloni bi igrac imao 3 zvjezdice.
Uglavnom zvjezdice su najbitnije za mlade igrace do 24 godine, mada se mladi igrac u manageru smatra mladim u smislu wonderkida do 21 godine. Kasnije nakon 25 godina gledas samo atribute i prefered moves.
14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Jel netko zna da li se može kupiti FM2013 online game code preko amazona? Izbacuje mi tamo da su game downloads dostupni samo u SAD-u, ali mi daje mogućnost da nastavim kupnju. Meni i onako treba samo steam kod koji ću vjerojatno dobiti putem maila.
Ako ne preko amazona, gdje preporučate da kupim igru? Cijena preko amazona je 20$..
Probao sam kontaktirati preko facebooka tipove koji trže offline kod za 50-60 kn, ali nitko mi se ne javlja..

0 0 hvala 0
16 godina
Lepy kaže...

Jel netko zna da li se može kupiti FM2013 online game code preko amazona? Izbacuje mi tamo da su game downloads dostupni samo u SAD-u, ali mi daje mogućnost da nastavim kupnju. Meni i onako treba samo steam kod koji ću vjerojatno dobiti putem maila.
Ako ne preko amazona, gdje preporučate da kupim igru? Cijena preko amazona je 20$..
Probao sam kontaktirati preko facebooka tipove koji trže offline kod za 50-60 kn, ali nitko mi se ne javlja..

evo: https://www.facebook.com/pages/Kupi-Mi-Key/243813149079646?fref=ts

14 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Jučer sam kupio FM sa amazona za 20 baksa. Long live proxy servers! :-)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Football Manager 2013

Uopće vam ne treba proxy nego samo stavite neku fake US adresu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel? Kreirao sam acc sa us adresom i fake-ao ip adresu..nisam ni isprobavao bez proxy srv..

16 godina
Football Manager 2013

Ekipa imam problem sa brzinom igranja,

naime imam PC sa quad procesorm, 4gb rama i radeonkom hd7750 1gb ddr5. Mislim da je to više nego dovoljno da igra glatko klizi, igram managera 10 godina i sve donedavno sam igrao na 2 gb rama i slabijoj konfiguraciji općenito, uvijek mi je sve išlo u redu, a com performance mi je bio uvijek oko 4 zvjezdice.

Kad je izašao manager 2013, kupio sam ga i krenuo sa hajdukom, isto je sve bilo u redu. Nakon par mjeseci, tj. nedavno odlučim krenuti ispočetka, namjestim 5 liga za igranje (kao i uvijek) ili 1 ligu pokazuje mi computer performance pola zvjezdice a 3d graphic capability 1ipo zvjezdica. Igra je usporena, kao da igram na PC-u starom 5 godina.

Reinstalirao sam managera i opet isto. Šta mi još preostaje, da formatiram windowse?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Electroroll kaže...

Ekipa imam problem sa brzinom igranja,

naime imam PC sa quad procesorm, 4gb rama i radeonkom hd7750 1gb ddr5. Mislim da je to više nego dovoljno da igra glatko klizi, igram managera 10 godina i sve donedavno sam igrao na 2 gb rama i slabijoj konfiguraciji općenito, uvijek mi je sve išlo u redu, a com performance mi je bio uvijek oko 4 zvjezdice.

Kad je izašao manager 2013, kupio sam ga i krenuo sa hajdukom, isto je sve bilo u redu. Nakon par mjeseci, tj. nedavno odlučim krenuti ispočetka, namjestim 5 liga za igranje (kao i uvijek) ili 1 ligu pokazuje mi computer performance pola zvjezdice a 3d graphic capability 1ipo zvjezdica. Igra je usporena, kao da igram na PC-u starom 5 godina.

Reinstalirao sam managera i opet isto. Šta mi još preostaje, da formatiram windowse?

kako ti je igra spora? u kojem smislu?

16 godina

znači kad stisnem continue prije mi je trebalo 5-10 sekundi da mi završi dan, sad to ide 30 sekundi pa naviše. Kad je utakmica, dok mi krene ili procesuira promjene svaki put treba čekati isto preko 30 sekundi, to je sve prije klizilo, čak i sa lošijim PC-om.

Sa ovakvim komponentama, bar prvih nekoliko sezona bi mi trebalo glatko i brzo ići, ovo sve me podsjeća na igranje managera na staroj kanti, nakon 10 sezona {#}

17 godina
Electroroll kaže...

znači kad stisnem continue prije mi je trebalo 5-10 sekundi da mi završi dan, sad to ide 30 sekundi pa naviše. Kad je utakmica, dok mi krene ili procesuira promjene svaki put treba čekati isto preko 30 sekundi, to je sve prije klizilo, čak i sa lošijim PC-om.

Sa ovakvim komponentama, bar prvih nekoliko sezona bi mi trebalo glatko i brzo ići, ovo sve me podsjeća na igranje managera na staroj kanti, nakon 10 sezona {#}

meni tako vrti i ne predstavlja mi problem

sto se tebe tice... kad stavis jos liga, ako stavis view only onda smanjuje kolicinu igraca, tj loading time. generalno sto god imas vise igaraca u database to je gore. makni i i neke subscribtions jer to generira vise poruka. ako imas face pack i to moze utjecati na loading, stavi na opcijama tick na ''use cache to decrease page loading times'' i ''allow display of costum background pictures'' u skin dijelu opcija. stavi i interface rendering mode na software a ne na gpu u interface dijelu opcija. 

edit: kad napravis ove dvi promjene (software i ova dva ticka sa skin) abnormalno bi ti se tribalo popraviti loading stanje u igri bez obzira na kolicinu igraca i liga

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 13:24 (Obi Wan).
16 godina
Obi Wan kaže...
Electroroll kaže...

meni tako vrti i ne predstavlja mi problem

sto se tebe tice... kad stavis jos liga, ako stavis view only onda smanjuje kolicinu igraca, tj loading time. generalno sto god imas vise igaraca u database to je gore. makni i i neke subscribtions jer to generira vise poruka. ako imas face pack i to moze utjecati na loading, stavi na opcijama tick na ''use cache to decrease page loading times'' i ''allow display of costum background pictures'' u skin dijelu opcija. stavi i interface rendering mode na software a ne na gpu u interface dijelu opcija. 

edit: kad napravis ove dvi promjene (software i ova dva ticka sa skin) abnormalno bi ti se tribalo popraviti loading stanje u igri bez obzira na kolicinu igraca i liga

Ne predstavlja ni meni toliki problem, navikneš se...ali poanta nije u tome. Meni je sve odlično išlo i onda odjednom ništa više ne valja. Mogu ja smanjiti detalje i sve ostalo i dobiti malo na brzini, ali zašto to prije nisam morao i sve mi je vrtilo besprijekorno? Probao sam i ovo tvoje označiti, malo bolje jeste, ali nije to kao što je bilo.

nije mi jasno kako se iz ničega to moglo dogoditi? Pokazuje mi iste performanse i slično vrti ako stavim samo jednu ligu bez ičega i ako stavin 7 liga, tj. vrti mi sve na pola zvjezdice, sporo i sa malo detalja.

Mora biti nešto sa windowsima, samo mi nije jasno što...

17 godina

igras li windowed ili full screen?

16 godina

Windowed trenutno, ali probao i na full screen...

13 godina
neaktivan
Football Manager 2013
heh ja sam kupio igru jos u 11. mjesecu i nisam pozalio.

3 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Football Manager 2013
Ja ovaj trening sistem nimalo ne razumijem. Gdje namještam intenzitet recimo attackinga, defending i ono ostalo kao u prijašnjim FMovima? Gdje idem da napravim vlastiti režim treninga pa da ga sejvam pa prebacim igrače na taj svoj režim? Malo pomoći molim

0 0 hvala 0
17 godina
KonorKenvej kaže...
Ja ovaj trening sistem nimalo ne razumijem. Gdje namještam intenzitet recimo attackinga, defending i ono ostalo kao u prijašnjim FMovima? Gdje idem da napravim vlastiti režim treninga pa da ga sejvam pa prebacim igrače na taj svoj režim? Malo pomoći molim

toga vise nema... treninzi su automatski namjesteni po pozicijama. npr uzmes tipa full back i on ce onda ucit markign, tackling, crossing, team work, work rate itd.

12 godina
protjeran
Obi Wan kaže...
KonorKenvej kaže...

toga vise nema... treninzi su automatski namjesteni po pozicijama. npr uzmes tipa full back i on ce onda ucit markign, tackling, crossing, team work, work rate itd.

Ok al ja kad idem na training dobijem ispred sebe samo neki kalendar......zar nemogu nikakav customizable training napravit? Da li moram za svakog igrača posebno? nemogu  ono posebno obrana, posebno veza, napad itd?

17 godina

vidim da ne kuzis. 

dakle kad udes u trening ima sljedece: team, individual i coaches

u team dijelu stavljas generalni trening (na koji aspekt da se vise koncentriraju) i intenzitet. zatim scheduling po pitanju match traininga, tj koliko brzo igracu pada match fitness ako ne igra redovito i match training koji je vezan za taktiku + odluka kad ces odmarat igrace. to je taj kalendar, odnosno tu namistas kakav ce ti focus imat ekipa prije utakmice. meni uvik stoji att. movement (to mi je default pa zato stalno stoji) jer tako kako igram ostalo nema smisla. imas i teamwork i tactics only, to je vise za igrat ekipu kad prominis taktiku, ali to je vise kad tek pocinjes. jer mozes stavit ukupno 3 taktike i oni ce to s vremenim sve naucit ali na ovaj nacit ubrzavas proces na primarnoj taktici. 

individual trening je ono o cemu sam prije govorio. dakle imas vec unaprijed namjesteno u individual role koji ce se atributi dizat. nema slidera, sve je automatski. i imas special attribute da se igrac fokusira nesto specificno (tipa strength, stamina, long shot itd)

i zadnje coaches u treneri. to je samo po sebi razumljivo. bolji koachevi bolji utjecaj na trening.

kako ces najbolje vidit koje se ocjene dizu igracu ako ne znas sta koja pozicija zahtjeva: udes u igraca, trening i sve ti je fino prokazano preko grafikona, a atributi koji su zahvaceni tim treningom su oznaceni razlicitim bojama.

primjer. imas beka koji igra wb poziciju. odes u treninge i stavis wing back. on ti oznaci neke atribute. medutim taj isti bek moze bolje profitirat ako mu stavis full back trening. zasto? zato sta full back daje koncetraciju na anticipation  concentration, dok wb stavlja decision u prvi plan. tako dakle skoro pa identicni trenizni, ali ima bitne razlike.

i jos jednom. slidera nema. sve je automatski naprevljeno

tako da ti ne moras stavljat isti trening kao i role koju ti igrac igra. ovo se najvise isplati sa mladim igracima do nekih 25 godina. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 12:42 (Obi Wan).
12 godina
protjeran
Football Manager 2013
Prilično je zbunjujuće jer prvi put vidim takvo nešto. Kad namjestim trening za next week, in two weeks i in three weeks, što nakon 3 tjedna? Da li će oni konstatno poslije toga trenirati taj posljednji trening koji sam zadao ili je ponovno default trening ili ga moram ponovno namještati?

0 0 hvala 0
17 godina
KonorKenvej kaže...
Prilično je zbunjujuće jer prvi put vidim takvo nešto. Kad namjestim trening za next week, in two weeks i in three weeks, što nakon 3 tjedna? Da li će oni konstatno poslije toga trenirati taj posljednji trening koji sam zadao ili je ponovno default trening ili ga moram ponovno namještati?

to sto u kalendaru namistat ti je vezano za match training sta si stavija tamo

ako ti stoji default focus onda ce bit ono sta vec tamo stoji. to ti je priprema dan prije utakmice na sta ce ti se ekipa vise fokusirat, osim ako nisi stavija da imas rest prije utakmice.

tako ako igras pressing taktiku i napadacki nogomet onda je najbolje da stoji att. movement

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice