Far Cry 2 ruši xp

poruka: 36
|
čitano: 7.791
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

pozdrav :)
dakle, kao što piše u naslovu, instalirao sam Far Cry 2 na xp... i uđem u glavni menu, pokrenem single player, i kod loadinga mi resetira komp! Neznam dal bi pomogli novi driveri za grafičku jer mi je komp prilično star:

IP4 @ 3.0 ghz

1.0 GB RAM
NVidia GeForce 7600GS  !!AGP!!

.... jesam možda nešta izostavio?...

anyway.... drivere za grafičku sam zadnje instalirao 169.xx (neki broj, kaj ja znam)... ove iznad 170 ne mogu jer mi u setupu kaže da nemam kompatibilnu karticu za instalaciju drivera...

daljnji misterij je taj - da sam na Visti uspio pokrenut Far Cry 2... ali ga je gotovo nemoguće igrat, jer trza i šteka na sve strane...

ja mislim da bi ga na xp-u mogao potegnut na medium (više-manje) postavkama... jer tamo ide prilično glatko...

imate možda neki prijedlog?

hvala...

I WAZ HERE!
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 22:48 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

1.Pod hitno stavi si 2GB RAM-a. DDR 1Gb (1024Mb) PC3200 , 400MHz, Kingmax U ADM-u košta 200kn, ti stavi dva modula, dot ćete 400kn.Nije skupo, ali ćeš osjetit veliko ubrzanje.

2.Probaj instalirat Patch 1.01 za FC2.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

Minimum requirements for Far Cry 2

• CPU:
    Pentium 4 3.2 Ghz, Pentium D 2.66 Ghz
    AMD Athlon 64 3500+ or better
  • Video card:
    NVIDIA 6800 or ATIX1650 or better
    Shader Model 3 required
    256 Mb of graphic memory
  • Memory:
    1 GB
  • Media reader:
    DVD-ROM
  • Hard drive space:
    ~12 Gig or HD space. (tbd)

Po ovome CPU ti je nešto ispod nivoa potrebnog minimuma, RAM je na minimumu, a i pitanje je koliko ti RAM-a ima grafička?

Vjerovatno 256MB? Malo si previše "na minimumu"!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

Promijeni matičnu, ram, grafičku i procesor.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Far Cry 2 ruši xp
drago7 kaže...

Ili kupi novo računalo,,procesor te koči, i to jako, najisplativije za nekih 3000 kuna, ak možeš više još bolje, složit neku konfu
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

Šta vi pričate. Konfa možda jest na minimumu al to sigurno nije razlog što mu se čak i windowsi sruše. A autor temme bi također trebao instalirati 178.24 drivere koji moraju raditi http://www.nvidia.com/object/winxp_178.24_whql.html

Ako ni to ne upali, onda je nešto do windowsa problem ili je do RAM-a.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

ovak... idem redom odgovarat :D

dakle, novi kompjuter mislim kupit kad se zaposlim (to je opet dugačka priča, nećemo sad o tome)... dakle, kad se nakupi plaća, uzet ću si okvirno od 3000 do 4000 neku granicu.... neću niš posebno, jer me ne privlače noviji naslovi kojima je grafika u prvom planu... recimo, očekujem nastavak F.E.A.R.-a i ajde, eto, sad me ulovila Far Cry-manija... Crysis me uopće ne zanima, jer me nit ne privlači.... i ako iskoči možda neki nastavak nečeg, il neš originalno da mogu odigrat.. jer prošlo je vrijeme jednojezgrenih procesora, agp grafičke i slično... nadam se da me kužite - valjda nisam previše zakomplicirao Osmijeh

dalje... kaj se tiče FC2, mom frendu se isto restarta pc, ali tek nakon kojih pol sata igre.. on ima dual core IP (neznam koji model), mislim da je na 1.83 ghz... grafička ista ko i moja, samo kaj je njegova PCI... i isto tak 1.0 GB RAM-a... i naravno koristi XP, i vrti igru sa postavkama na medium (neznam koja rezolucija) i sa 4xAA

ali ne ruši sistem samo njemu, nego i još jednom frendu, kojem pak neznam konfiguraciju

i da, memorija moje grafičke je 256 MB

a kaj se tiče novih drivera v. 178.24, budem probao, pa ću javit rezultate..

patch neznam kolko je velik, jer pretpostavljam da ga je nemoguće skinut preko dial-up-a... kad budem išo kod ujaka, budem skinuo - on ima maxadsl...

I WAZ HERE!
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 22:37 (HBomb).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Radeon kaže...

1.Pod hitno stavi si 2GB RAM-a. DDR 1Gb (1024Mb) PC3200 , 400MHz, Kingmax U ADM-u košta 200kn, ti stavi dva modula, dot ćete 400kn.Nije skupo, ali ćeš osjetit veliko ubrzanje.

2.Probaj instalirat Patch 1.01 za FC2.

ima i bolje rješenje, a jeftinije, u vemilu. Kingmax 800MHz DDR2 1 GB. samo 89 kn. uzmi 2 komada

HBomb kaže...

...

dalje... kaj se tiče FC2, mom frendu se isto restarta pc, ali tek nakon kojih pol sata igre.. on ima dual core IP (neznam koji model), mislim da je na 1.83 ghz... grafička ista ko i moja, samo kaj je njegova PCI... i isto tak 1.0 GB RAM-a... i naravno koristi XP, i vrti igru sa postavkama na medium (neznam koja rezolucija) i sa 4xAA

ali ne ruši sistem samo njemu, nego i još jednom frendu, kojem pak neznam konfiguraciju

...

malo je vjerojatno da igra na tim postavkama, na medium i sa 4xAA s tom grafičkom, slabim procesorom i 1 GB ram. onda možda na rezi 640x480Belji se

ja imam istu grafičku, ali PCI-e i imam 178.24 drivere. imam 2 GB ram @ 800 MHz, proc athlon 64 X2 @ 2.2 GHz i vrtio mi se FC2 bez zastoja na rezi 1024x760, low detalji. neznam na koliko fps-a, ali uopće mi nije ni jednom zapinjalo. komp mi se nije ni jednom zamrznuo in restartao.

Hello World!
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

e ljudi situacija je sljedeća:

novih drivera (tj 178.24) trenutno NEMAM. imam samo 177.xx (nešto).... pa pošto sam na modemu, ne mogu skinut drivere od cca 80MB... pa ću rađe pričekat novi enter i nadat se da su driveri tamo

ako nisu, idem do ujaka i skinut ću od tamo..

dalje - kako mogu bit problemi u RAM-u ako:

1. xp mi se diže bez IKAKVIH programa u backgroundu (u tray-u imam samo sound ikonu)... što znači da imam dosta potrebne memorije (barem dovoljno za ugodan rad)

2. vista, koji je zahtjevniji OS, troši mi barem pola ukupne memorije + antivirus, everest, desktop notes, online brojač i xear 3d audio config.... a pokreće mi igru bez problema. ali kao negativni bodovi, igru je nemoguće igrati, jer (kao što rekoh), trza na sve strane....

I reče Bog - neka bude svjetlo... I woila - žarulja zasvijetli i vidje Bog da je dobro, pogladi se po trbušćiću, zavali se u fotelju i nagradi se friškom pivom...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
HBomb kaže...

pozdrav :)
dakle, kao što piše u naslovu, instalirao sam Far Cry 2 na xp... i uđem u glavni menu, pokrenem single player, i kod loadinga mi resetira komp! Neznam dal bi pomogli novi driveri za grafičku jer mi je komp prilično star:

IP4 @ 3.0 ghz

1.0 GB RAM
NVidia GeForce 7600GS  !!AGP!!

.... jesam možda nešta izostavio?...

anyway.... drivere za grafičku sam zadnje instalirao 169.xx (neki broj, kaj ja znam)... ove iznad 170 ne mogu jer mi u setupu kaže da nemam kompatibilnu karticu za instalaciju drivera...

daljnji misterij je taj - da sam na Visti uspio pokrenut Far Cry 2... ali ga je gotovo nemoguće igrat, jer trza i šteka na sve strane...

ja mislim da bi ga na xp-u mogao potegnut na medium (više-manje) postavkama... jer tamo ide prilično glatko...

imate možda neki prijedlog?

hvala...

to se meni dešavalo na starom kompu....kolika ti je napojna ..ako je ipod 400w...uzimaj novu

core 2 duo e8500 3.16 ghz- gf9800gt 1gb ddr3- 3gb ram ddr2- hdd 320gb- 500w antec
16 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

Nekako mi se cini da bi se oko restarta trebao pokazati bsod, ali ti ode prebrzo. Probaj otici u Control Panel, System, tab Advanced, pod Startup and Recovery na Settings pa makni kvacicu sa Automatically Restart. Ako ti se pokaze Plavi ekran, napiši nam tu poruku i STOP code. Inače, meni se slično događalo, i činilo se da je RAM pokvaren, ali je matična bila pokvarena pa je valjda gubila kontakt sa RAM-ovima, također je i napajanje nešto k*k*lo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HBomb kaže...

ovak... idem redom odgovarat :D

dakle, novi kompjuter mislim kupit kad se zaposlim (to je opet dugačka priča, nećemo sad o tome)... dakle, kad se nakupi plaća, uzet ću si okvirno od 3000 do 4000 neku granicu.... neću niš posebno, jer me ne privlače noviji naslovi kojima je grafika u prvom planu... recimo, očekujem nastavak F.E.A.R.-a i ajde, eto, sad me ulovila Far Cry-manija... Crysis me uopće ne zanima, jer me nit ne privlači.... i ako iskoči možda neki nastavak nečeg, il neš originalno da mogu odigrat.. jer prošlo je vrijeme jednojezgrenih procesora, agp grafičke i slično... nadam se da me kužite - valjda nisam previše zakomplicirao Osmijeh

patch neznam kolko je velik, jer pretpostavljam da ga je nemoguće skinut preko dial-up-a... kad budem išo kod ujaka, budem skinuo - on ima maxadsl...

i meni je Far Cry 2 to radio. imam konfu: AMD 4600+ x2 2,41 GHz, 9800 GT, 4 GB RAM-a, 570-SLI, XP 32 bita.   nakon pola sata ili tijekom loadanja mi je zaštekalo i morao sam restartat komp, tako par puta dok više nisam mogao ući u windowse i pomogla je samo reinstalacija. sa drugim igrama nisam imao nikakva problema. druveri su bili updateani.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
protjeran
Far Cry 2 ruši xp

Ja sam imao velikih problema s loadanjem.Jednostavno bi sve zaštopalo i morao sam restartati.Obrisao sam drivere od grafičke (178.24) i vratio se na stare (175.19) i nikad nisam imao problema.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

Far Cry 2 ruši xp??? Čudno mi je to.Imao sam klasične probleme sa intalaciom i loadingom ALI DA RUŠI WINDOWSE?!IznenađenMislim da ti nešto nije uredu s igricom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Ja sam imao velikih problema s loadanjem.Jednostavno bi sve zaštopalo i morao sam restartati.Obrisao sam drivere od grafičke (178.24) i vratio se na stare (175.19) i nikad nisam imao problema.

nakon što si vratio stare drivere jesi li onda probao instalirati ponovno igru?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
neaktivan
gago kaže...

Far Cry 2 ruši xp??? Čudno mi je to.Imao sam klasične probleme sa intalaciom i loadingom ALI DA RUŠI WINDOWSE?!IznenađenMislim da ti nešto nije uredu s igricom.

Ja cak nemam s nicim problema (nadam se da niti necu), konfa u potpisu.
Ruku na srce, igra je odlična i sve to skupa, ali igra je prepuna bugova, strašno (verzija 1.01).

Jesi uspio rješiti problem na kraju? Reinstalacija igrice?
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, DDR2 4Gb (2x2Gb) Corsair 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
neaktivan
Čovjek je pitao što mu ne valja, a nije došao po prijedlog za novi komp.Kao drugo, pokušaj sa više RAM-a, vidi specifikacije, mislim da bi ti RAM- mogao pomoći ili takođe kao što je netko rekao noviji patch.
Been there done that
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

haloo??

kaj nitko ne uzima u obzir da ga na visti mogu pokrenut? i zato sumnjam da je problem u RAM-u...

još jedna stvar... pokrenuo sam FC2 benchmark, i opet mi se resetirao pc....

budem probao ponovo xp instalirat, pa ću vidjet.

za patch ću potražit i vidjet jel ga moguće skinut prek modema....

I reče Bog - neka bude svjetlo... I woila - žarulja zasvijetli i vidje Bog da je dobro, pogladi se po trbušćiću, zavali se u fotelju i nagradi se friškom pivom...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
sauron_15 kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

nakon što si vratio stare drivere jesi li onda probao instalirati ponovno igru?
  Ne, nisam igru ponovno reinstalira, vratio stare drivere, i prešao cijelu igru do kraja bez greške!
Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L
17 godina
neaktivan
HBomb kaže...

i zato sumnjam da je problem u RAM-u...

Svakako stavi još radne memorije,pogotovo radi viste.
16 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

JA..nerazumjem...šta se to vama dešava meni fry cry 2 bez problema radi.....nikad nije zezzo...poz svima..Cool

core 2 duo e8500 3.16 ghz- gf9800gt 1gb ddr3- 3gb ram ddr2- aa to se na hdd 320gb- 500w antec ii asus p5q pro lga775
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

ljudi, mislim da sam našo riješenje :)

riješenje je u mojem slabom kompjuteru XD

kak sam skužio?

instalirao sam drivere koje ste mi rekli. instalirao sam ih i na visti i na xp-u... nakon instalacije sam pokrenuo far cry na xp-u u nadi da ću ga moć zaigrat... ali prvi put se kod loadinga jednostavno - smrznuo i nije reagirao na tipkovnicu, pa sam restartao komp na kučištu... pa sam nakon toga opet pokrenuo, pa mi se srušio.. tj restartao se sam od sebe..

odmah poslje, pokrenuo sam far cry benchmark na visti... sa svim mogućim postavkama na low... i vrtio ga je možda minutu (jedva, jedvice), nakon čega se samo ekran zacrnio i izbacilo me na desktop, gdje me čekala poruka: Far Cry 2 Benchmark has stopped responding...pa sam ga prisilno zatvorio...

i zaključio da mi je kompjuter preslab XD

nema veze...preskočit ću ovo i pričekat dok si ne kupim novi komp :D ima puno zanimljivijih igara...iako se ja i ne igram baš tak pretjerano...

sve u svemu, zahvaljujem vam svima :)

cheers ^^

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

bokk.....

moze pomoc ovako instalirao sam farcry 2 i nema slikee kada udjem u igricu kako to napraviti?????

molim vas javi ti se koji znate!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andrejj

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj sknut nove drivere za grafičku...

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
16 godina
neaktivan
drago7 kaže...

Kraljevski odgovor!!!! A napajanje?

ontopic: mislim da ti je komp malo preslab pa se grije ili tako nešto .... jbg još su i je*ne vrućine

16 godina
neaktivan
Far Cry 2 ruši xp

moj frend ima isti problem samo on ima intel duo 1.81, 1GB DDR2, i 7600GS 256MB i rusi mu se igra nakon 10min igre na min detaljima i nezna sta da napravi...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

eh eh dečki, davno sam ja zaključio u čemu je problem Smijeh

nego je ovaj sad novi član opet dignuo temu zbog nekog svojeg problema...

@damian: jel se frendu ruše još neke igre ili samo FC2?

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.8.2009 0:40 (HBomb).
16 godina
neaktivan
Nvidia maniak kaže...

JA..nerazumjem...šta se to vama dešava meni fry cry 2 bez problema radi.....nikad nije zezzo...poz svima..Cool

pa ak ti je konfa ona koja pise pod MOJ PC onda normalno da neces imat nikakvih problema isto ko i ja... ja je vrtim na max i nikakvih problema

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
HBomb kaže...

eh eh dečki, davno sam ja zaključio u čemu je problem Smijeh

nego je ovaj sad novi član opet dignuo temu zbog nekog svojeg problema...

@damian: jel se frendu ruše još neke igre ili samo FC2?

za sad samo far cry 2 a neke ne moze ni pokrenut  zbog kompa...

17 godina
neaktivan

aha... ma mislio sam da ako mu se više igara ruši, da bi probao očistit kompjuter od prašine... prepuhat ga iznutra..

mojem frendu su se rušile sve novije igre... igrao nekih sat vremena i ugasi mu se kompjuter...

na kraju je očistio komp od prašine i sad mu sve radi bez problema...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice