Jebote! Gdje vi vidite lebdeće čaše i fenjere????
Ako mislite na to da izvor svjetla ne stvara sjenu, onda je to problem, a ne da su "u zraku".
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma to su previse mizerni detalji da je stvarno glupo i napominjat ih.Ja ponajvise kritiziram teksture,ovo ostalo je sasvim uredu po meni.
Samo pratim njegove tvrdnje.
Kada se uključi HBAO+ preko inspektora objekti dobiju malu sjenu u Falloutu no opet ništa specijalno i slažem se da je to trebalo bolje!
Ali sada se preseravat kao da je to samo problem ove Bethesdine igre je bezveze jer eto i toliko hvaljni geralt ima identični problem...
Ma jok, prekrasne scene! Najvolim kako onaj fenjer u tunelu pod gradom lebdi iznad sanduka (ne može biti na bačvi, jer bi bacao sjenu od one lampe naprijed), ključevi su očito još više ispred... Majko mila, čak niti čelična konstrukcija ne baca nikakvu sjenu. O arhitekturi i statici grede od opeke neću sada, valjda je za njihovog level dizajnera luk od opeke viša matematika. Imerzija do jaja!
Jbte, kako vi igrate tu igru, meni je zlo od samog gledanja screenshota, koliko ne paše scena s onim što mi mozak kaže da bi se trebalo događati?
Are you mad?
Samo pratim njegove tvrdnje.
Kada se uključi HBAO+ preko inspektora objekti dobiju malu sjenu u Falloutu no opet ništa specijalno i slažem se da je to trebalo bolje!
Ali sada se preseravat kao da je to samo problem ove Bethesdine igre je bezveze jer eto i toliko hvaljni geralt ima identični problem...
Kada izađe GECK, već će netko napraviti mod u kojem će overhaul-ati interijere i omogućiti sjene na svim izvorima svjetala.
Ako mislite na to da izvor svjetla ne stvara sjenu, onda je to problem, a ne da su "u zraku".
Znam neke gejmere koji puse travu prije gejmanja. Mozda su i oni jedni od njih.
Znam neke gejmere koji puse travu prije gejmanja. Mozda su i oni jedni od njih.
Znaci prvo vi pohvalite grafiku,mi kudimo grafiku da je sranje onda vi pokusavate na neku foru nas ismijati jer eto mozda nas CD Project Red platio da bojkotiramo igru preko BUG foruma da bi svi ipak radije igrali Witcher 3.
Hoces li sad usutiti sa tim svojim bijednim pokusajima humora ?
Najvolim kako onaj fenjer u tunelu pod gradom lebdi iznad sanduka (ne može biti na bačvi, jer bi bacao sjenu od one lampe naprijed), ključevi su očito još više ispred...
Bolje da ljudi ne igraju Witchera 3 jer evo ima isto lebdeće čaše i objekte, mislim užas!!
Pa to i ja kažem, konačno netko tko me razumije!
Da su ljudi odbili igrati vičera jer nema sjene, danas bi igrali F4 u normalnom enđinu, sa sjenama, s normalnim habanjem oružja, s normalnim SPECIAL-om, s polugolim komadima u igri (ili u krilu) i s paketićem koke u fizičkoj kopiji igre. Ovako igrate igru koju ste sami morali downloadati i od koje vam je zlo, pa se pravite da ste se ušmrkali.
Necu.
Morat ces me i dalje trpit
Ajde da su kritike objektivne jednako na F4 u odnosu na W3, nebi nis rekao...
A hebemu, zar je toliko loše? Mene najviše brinu komentari veličine mape. Plan mi je bio pričekati dok kupim novu grafu pa onda uzeti igru, al sad više ne znam.
nije uopće loše, ako voliš fallout igre, dapače meni je vrlo dobro
grafika je ok, bolja puno nego f3 i nv, za mene dosta
na gtx570 me automatski namjestilo na medium, teksture na high i sasvim mi dobro izgleda - vjerojatno bi i ti mogao donekle normalno igrati, jer nije tvoja 560 puno slabija
bilo me frka zahtjeva za 2gb vrama na grafi, ali i ovih 1,28 radi dobro - bez padova fps-a, bez trzanja, na urednih 40-60 fps-a, 50+ ponajviše
igrao sam par sati, riješio onu minuteman misiju s raiderima i deathclaw đubretom i za danas je dosta
sutra ćemo probat malo poštelat grafiku da možda dobijem još koju šljokicu bez većeg utjecaja na fps, no i ovako sam sasvim zadovoljan
još nisam doduše skužio kako graditi, upali mi meni sa građevinama i slično, ali ništa ne mogu osim skrolati lijevo-desno i izaći iz menija - jel se to kasnije dobije izbor gradnje ili ja nešto ne kužim?
i btw., priznajem da sam fanboy fallouta i da me zasad baš ništa ne smeta i već dugo me vremena nije neka igra ovako nahajpala, a s 40+ već sam pomalo sve slabiji, izbirljiviji i nadrkaniji gejmer
Ove karikature na početku izgledaju gore od mutanata, 200 godina poslije...
http://www.videogamemes.net/here-are-the-ugliest-characters-created-in-fallout-4/
Zanimljivo nitko nije komentirao nista vezano uz gameplay, pricu, low voice sound i ostali sitni problemcici.. Samo prepucavanja u vezi grafike, samo se cekaju mods i linkovi za bezbroj "realistic" modofikacija.. Posjetit cu pc.expert od hrv. foruma, za pocetak..
Imaš moj komentar preko cijele strane, nitko se nije ni osvrnuo na njega... Dodao bih sada nakon 2 dana igranja, ali imam osjećaj da nitko ni ne čita tekst dulji od rečenice do dvije.
Sad sam sat i po tražio jednog bossa u nekom skladištu...mapa je stvarno užas.
EDIT: A kaj se grafike tice, pa i nije katastrofa...dosta fino izgleda, pogotovo ako se ukljuci HBAO+, te uGrids postavi na 13 ( ma da za uGrids na 13 sam morao OC-ati CPU na 4.4GHz i GPU na 1241/2053 da to sljaka na 40-50 FPSa ).
Evo mojg mišljenja nakon 3 odigrana sata.
Najviše me smeta trzanja unutar igre. Na prvom pokretanju namjesti sve na ultra. Aj dobro, idem probat. Sve je bilo OK dok nisam izašo prvi put van. Od tada padovi FPS-a i česta trzanja igre. Smanjim na High, idem ponovo ali nikakvog napretka. Igra često trza, nakon ulaska u college town (ili tako nešto, kod one policijske stanice) počine powerpoint prezentacija. Pomaknem se pa 3-5 sekundi sve smrznuto, pa opet tako sve dok nisam došao do te stanice. Uglavnom, jako loš dojam daje s tim. Neznam kako bi se to dalo srediti, ako neko ima neki savjet.... Btw, išao sam skinut onaj "patch" 1.1.30 ali nikakvih poboljšanja s njim.
Ostalo mi se dopada. Malo razvodnjen F3/NV u nekim stvarima, ali nije loše.
Crafting sistem nije loš po meni, čak ima smisla. Određene komponente se moraju imati da bi se to nešto napravilo. Tipa, nemože se sa nekim random junk stvarima raditi i generatori i filteri za vodu ili el. vodovi. Taj dio mi se jako sviđa.
Grafika.... Nije mi bitna stvar kod igre, tako da neču suditi o tome
Priča, mislim da sam pre malo odigrao da bi prosudio, ali na neku foru mi se čini da će biti nešto slično sa F3 u zamijenjenim ulogama (sin traži tatu -> tata traži sina).
Odigrao kratko, tako da ne mogu davati neki detaljniji osvrt. Međutim, ovo što sam odigrao mi se sviđa za sada. Animacije su mutave, ali na to smo se već navikli od Bethesdinih igara. Što se tiče grafike, nakon silnih čitanja ovdje očekivao sam da će to biti katastrofalno, ali taj nekakav art style koji je propraćen uz ovakvu igru mi se izuzetno sviđa. Nije savršeno, ali je i više nego dovoljno po mom mišljenju. Također, na mojoj konfiguraciji, sve naštimano na ultra i nema nikakvih trzanja ili frame dropova.
I još jedan moj stav po pitanju usporedbi Witcher 3-Fallout 4. Mislim da se u samom početku treba osvrnuti na sami art style i svijet koji je totalno različit u obe igre. Pa ne može se porediti svijet Witchera 3 koji je pun prekrasnih područja ispunjenih sjajnom prirodom i šarenim krajolicima. Sa druge strane, treba imati na umu da je u slučaju Fallouta pala atomska bomba i tu priča oko art styla završava. Nema ni jedne konkretne poveznice. U ovom slučaju Witcher 3 je imao nevjerovatno krasnu prezentaciju živog svijeta ispunjenog svime i svačim, sa druge strane, Fallout za sada ima prekrasnu prezentaciju post-apokaliptičnog svijeta. Istina je da se moglo poraditi na teksturama, ali sam siguran da će to biti popravljeno u narednim patchevima. Konzole i dalje čine svoje, ali treba biti pošten i priznati da one donose većinsku prodaju developerima.
Isto tako, vidim gore poređenje Call of Dutya sa Falloutom. Totalno nepotrebno imajući na umu kompleksnost i veličinu ove dvije igre, nebo i zemlja. Ups, tek sad vidim da je 2005 godina.
Toliko od mene za sada, možda kasnije napištem neki detaljniji osvrt.
@Grozni_Zabac ha ATi, ljudi kazu da jace ATi-jeve kartice imaju manji FPS nego nVidine slabije.
Ne znam je'l ATi izbacio drivere za FO4 tako da mozda vas eventualno to spasi, ali opet upitno.
Imaš moj komentar preko cijele strane, nitko se nije ni osvrnuo na njega... Dodao bih sada nakon 2 dana igranja, ali imam osjećaj da nitko ni ne čita tekst dulji od rečenice do dvije.
Ja sam ga pročito...
Ja sam tek upozno Piper i jako mi se sviđa dizajn lika i voice acting koji ima...
I ovaj robot kojeg sam sreo u jednom stakleniku ima fantastičan voice acting...
Ovo mi je trenutni lik...Evo razlika izmedju uGrids-a na 5 ( to je zadana postavka ), i promijena na 13:
01 - http://images.nvidia.com/geforce-com/international/comparisons/fallout-4/fallout-4-ugridstoload-tweak-interactive-comparison-001-ugrids-13-vs-ugrids-5.html
@Grozni_Zabac ha ATi, ljudi kazu da jace ATi-jeve kartice imaju manji FPS nego nVidine slabije.
Ne znam je'l ATi izbacio drivere za FO4 tako da mozda vas eventualno to spasi, ali opet upitno.
Da, to sam nažalost primjetio. Budem pratio kako će se situacija razvijati, nadam se da će nešto ubrzo promijeniti.
Trenutno imam zadnje beta drivere (15.11), izašli pred Black Ops III
Da, to sam nažalost primjetio. Budem pratio kako će se situacija razvijati, nadam se da će nešto ubrzo promijeniti.
Trenutno imam zadnje beta drivere (15.11), izašli pred Black Ops III
Ah, ATi i driveri su užas.
Bolje uzeti mrvicu slabiju nVidiu za istu cijeno...jer ta graficka ce davati u nekim igrama mnogo bolje rezultate od ATi-eve graficke kartice, a u onim igrama u kojima ta ATieva graficka daje bolje rezultate od nVidie ( tipa Battelfield ) nije ni potrebno, jer ionako iznad 60FPS-a je apsurd kad je refresh rate na monitorima 60 frejmova.
Kakav "Ati" te spopao ybte?! 5+godina je proslo od kad ne postoji...
Kakav "Ati" te spopao ybte?! 5+godina je proslo od kad ne postoji...
Vid ovog nadrkanog hahhhahahah
Ima dosta ljudi kojima igra nije sjela.
Ova igra ima jedan paradox, a to je da je igra puno vise immersive kada se koristi fast travel nego kada hodas od tocke A do tocke B. Ipak je mapa premala i previse su toga nagurali.
Kad smo vec kod immersiona dolazim na neku farmu di neki likovi uzgajaju neke biljke, sve im uredno poberem i oni me onako gledaju, fora.
Inventory i kontrole su katastrofa, pa zar nisu mogli napraviti bar kontrole za pc da mi daju opciju da mele i granade mogu bind odvojeno, a ne bih se ni bunio da su stavili aim toggle, holdbreth se iz nekog razloga isto nemoze rebind. Inventory sa ovim silnim skrolanjem niti netreba komentirati.
Skipanje dijaloga sa left mouse button je isto genijalna stvar, onako, slucajno nekom dvocjevkom otkines glavu.
Ima igra i dobrih ideja/koncepata, pomaka u odnosu na ono sto su prije radili, ali nivo traljavosti u nekim stvarima koje rade je nevjerovatan, isto kao da je moj susjed Ivo(kamijondzija, 150kg, gajba pive za jedno popodne) radio na igri...
Ja lajkam igru zasad (scrapam po prvom gradu :P )... a vidjet ćemo dalje. Što se izgleda i performansi tiče, izgleda skroz dobro i ide iznimno glatko.
Ja lajkam igru zasad (scrapam po prvom gradu :P )... a vidjet ćemo dalje. Što se izgleda i performansi tiče, izgleda skroz dobro i ide iznimno glatko.
Jesi uključio HBAO preko inspektora...
Nisam, nisam ni primijetio da ga nema ako ga nema, nekako izgleda dovoljno dobro da me nije briga...
Btw, igra ima gadan bug? Nestali mi quicksaveovi odjednom.