Doom 4

poruka: 255
|
čitano: 52.356
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Doom 4 u izradi
16 godina
odjavljen
Re: Doom 4
kowach kaže...

Trenutno je na popustu 40% na steamu (36€). Kupiti ili ne? 

Da!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
17 godina
skank666 kaže...
kowach kaže...

Trenutno je na popustu 40% na steamu (36€). Kupiti ili ne? 

Da!

kupiš ga za 30 eura allkeyshop je bolje

16 godina
Doom 4

svima koji sve dvoume kupit igre ili ne kažem DA svakako! IGN review je smeće i neka si ga nabiju u s hu pack. Tko želi Singlerplayer razvaljotku to je igra za njega !!...i moze se kupiti vec za cca 25 eura !!

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Doom 4

Apsolutno da. Čistokrvni, pravi, dobar, akcijski FPS. Pravi mali dragulj.

Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
Doom 4

Igra je super, nakon painkillera godinama čekao dostojnog nasljednika. I dobio sam ga. Još da novi quake ispadne dobro i to je to.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doom 4

Jučer sam ga kupio na G2A za 30-ak Eura.

SP mi je uz bok najboljim SP FPS iskustvima ikad.

MP sam jednom igrao i nije mi se baš svidio. Ne sviđa mi se što moram odabrati 3 oružja na početku, umjesto da se sa drugima moram boriti za njih na mapi i da mogu pokupit koje god hoću. Druga stvar, oni hack modules ili kako se već zovu. Imao sam neki koji ti nakon respawna pokazuje lokaciju igrača koji te ubio, ono vidiš ga kroz zidove. Retardirano do bola. Treća stvar koju sam primjetio je da su modeli igrača jako slični i nemaštoviti, ko nešto što su sklepali reda radi. I previše je opcija za razne kričave boje za farbanje oklopa i oružja zbog čega MP počinje ličiti na cirkus a ne na Doom. To su prvi dojmovi.

Na mojoj grafi (R9 280 3 GB, overclockana) igra radi glatko u 60-ak fps-a u Full HD-u sa grafičkim postavkama na medium uz još nekoliko dodatnih stvari uključeno i podebljan AF na 16x. Probao sam staviti na najviše postavke samo da vidim kako onda igra izgleda, i razlika je jako mala, tako da tko ima PC koji zadovoljava minimalne zahtjeve i monitor ne veći od 1920x1080, može slobodno kupiti igru bez straha da će biti zakinut za odličan izgled igre ili da će mu štekat.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.7.2016 9:26 (FLes).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oduševio me novi DOOM. Malo sam izgubljen u kampanji na jednom mjestu hehe ali MP pičim stalno. Jedino sam primjetio da sam stalno tim Delta (Plavi) zna netko zašto je to tako?

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Oduševio me novi DOOM. Malo sam izgubljen u kampanji na jednom mjestu hehe ali MP pičim stalno. Jedino sam primjetio da sam stalno tim Delta (Plavi) zna netko zašto je to tako?

Možda svi sebe uvijek vide kao plave, a neprijatelje kao crvene?

Igram kampanju na nightmare i lovim sve secrete i achievmente. Prvo sam upgrejdo sve kaj spada pod area scanning technology da mi bude lakše pronalazit stvari. Toliko su divni leveli i grafika da mi je baš gušt samo se kretat uokolo :D Sviđa mi se i glazba, AI, grafika, modovi za oružja...

Multiplayer mi je na početku malo bilo teško prožvakat zbog novotarija, ali što više igram mi se više sviđa. Za sada je multi stvarno bare-bones kako se kaže, ne možeš ni chatat sa ljudima, nema ffa, nema botova, nemožeš offline malo istraživat mape ni ništa. Samo find match, baci te u igru i to je to. Na žalost patcheve za multiplayer misle prodavati kao DLC.

17 godina
neaktivan
FLes kaže...
ParaNO1d kaže...

Možda svi sebe uvijek vide kao plave, a neprijatelje kao crvene?

Igram kampanju na nightmare i lovim sve secrete i achievmente. Prvo sam upgrejdo sve kaj spada pod area scanning technology da mi bude lakše pronalazit stvari. Toliko su divni leveli i grafika da mi je baš gušt samo se kretat uokolo :D Sviđa mi se i glazba, AI, grafika, modovi za oružja...

Multiplayer mi je na početku malo bilo teško prožvakat zbog novotarija, ali što više igram mi se više sviđa. Za sada je multi stvarno bare-bones kako se kaže, ne možeš ni chatat sa ljudima, nema ffa, nema botova, nemožeš offline malo istraživat mape ni ništa. Samo find match, baci te u igru i to je to. Na žalost patcheve za multiplayer misle prodavati kao DLC.

Kako igram MP otključavam tj. dobijem nakon svakog levela dio armora otključanog ali kad idem na customize samo left arm mi je zapravo otključan. Dal moram Single player prvo dovršit ili što?

15 godina
neaktivan
Doom 4

Ne kužim baš što misliš... kako igraš tako ti se nasumično otključavaju različiti dijelovi armora, npr. lijeva ruka, desna ruka, noge itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Doom 4

FLes kaže...

Ne sviđa mi se što moram odabrati 3 oružja na početku, umjesto da se sa drugima moram boriti za njih na mapi i da mogu pokupit koje god hoću.

boris se za oružja u MP - npr pila 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Frik Gik kaže...

FLes kaže...

Ne sviđa mi se što moram odabrati 3 oružja na početku, umjesto da se sa drugima moram boriti za njih na mapi i da mogu pokupit koje god hoću.

Problem kod ovoga da si biraš loadout je što svi koriste rocket launcher, idiotno su to izveli. Nadam se da kad izbace ffa, duel i sl. da neće i u tim modovima biti loadouta jer će to biti teško sranje.

17 godina
neaktivan
FLes kaže...
Frik Gik kaže...

FLes kaže...

Problem kod ovoga da si biraš loadout je što svi koriste rocket launcher, idiotno su to izveli. Nadam se da kad izbace ffa, duel i sl. da neće i u tim modovima biti loadouta jer će to biti teško sranje.

Pila je OP meni je ovo fora što složiš loadout i možeš ga promijeniti prije svakog respawna. Tako da možeš furat sva oružija. Preferiram mašinku ali mi isto malo ide na živce rocket launcher što ga svi koriste i ispale ga i maknu se, a ovako s drugim oružijem moraš stajat dok rokaš. Nikad nisam bio fan raketaša, mada morat ću se prebacit pošto je najveći dmg

16 godina
Doom 4

breaking news: izađao je novi Doom update koji podržava Vulkan API support.. u prijevodu više FPS-a , sada se skida pa ću nakon toga odmah objaviti koliko FPS-a dobijem više na GTX 1070

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Doom 4

FLes kaže...
Nadam se da kad izbace ffa, duel i sl. da neće i u tim modovima biti loadouta jer će to biti teško sranje.

nada umire zadnja..  

ParaNO1d kaže...
Pila je OP 

demoni djeluju ljubazno u usporedbi sa sumarima  nema mi goreg nego kada naidje kvalitetan sumar pa krene drvosjeca, jaoo..    

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Frik Gik kaže...

FLes kaže...
Nadam se da kad izbace ffa, duel i sl. da neće i u tim modovima biti loadouta jer će to biti teško sranje.

nada umire zadnja..  

ParaNO1d kaže...
Pila je OP 

demoni djeluju ljubazno u usporedbi sa sumarima  nema mi goreg nego kada naidje kvalitetan sumar pa krene drvosjeca, jaoo..    

Jedino mi glupo kod pile što ima "municiju". Kao 5 komada pa ne troši se lanac tako brzo da puca ili šta ja znam da je nakon 5 rezova više nema. Daj mi ju na 5 minuta pa da prerežem cijelu mapu sve i svakog :D

15 godina
neaktivan
Doom 4

Evo koliki mi je porast FPS-a sa novim patchem i driverima na AMD R9 280.

Mjereno je na početku levela kad se iz menija odabere pojedina misija. Oružje: pištolj.

Manji broj je sa OpenGL 4.3, veći sa Vulkan i u zagradi porast u postocima.

The UAC

77 - 91 (18%)

Resource Operations

76 - 89 (17%)

Foundry

81 - 97 (20%)

Argent Facility

86 -100 (16%)

Argent Energy Tower

86 - 98 (13%)

Znači u prosjeku porast od ~17%.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 21:17 (FLes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Doom 4

FLes daj mi reci koji ti je video setting in average FPS.

Ja imam istu grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Video:

1920x1080

Vsync: Off

Anti-Aliasing: SMAA

Motion Blur: Off

Chromatic Abberation: On

Field of View: 100

Advanced:

Graphics API: Vulkan

Resolution Scale: 100%

Lights: Medium

Shadows: Medium

Player Self-Shadow: On

Directional Occlusion: Medium

Decal Quality: Medium

Decal Filtering: Anisotropic 16x

Virtual Texturing Page Size: High

Reflections: Medium

Particles: Medium

Compute Shaders: On

Depth of Field: Off

Depth of Field Antialiasing: Off

HDR Bloom: On

Lens Flare: On

Lens Dirt: On

Rendering Mode: Default

Sharpening Amount: 2.0

Film Grain: 1.0

Budem navećer možda odigrao malo sa Frapsom da vidim kolki je average. (Update: ne radi mi Fraps sa Doomom)

E da, i imaj na umu da mi je grafa klokana tako da je brza kao ne-klokani R9 280X.

Dobar tekst o značenju različitih postavki:

Doom Graphic Options Explained

Usporedba različitih postavki i utjecaj na performanse:

Doom's "Nightmare" graphics: Image quality compared and benchmarked

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 22:39 (FLes).
14 godina
Doom 4

Trebo bi ja klokati te stvari. Proc i grafu...

Meni isto tako nekaok postavke. Samo koristim TXAA antialiasing. Mislim da je bolje izgleda.

Tnx za info.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prebacio sam na Vulkan i igra mi se kreša u kampanji. Vratio na OpenGL i sve radi kako treba. Vidio sam da su ljudi imali dosta problema (steam forum) baš s Valkanom, a nisam primjetio da se ljudi žale na forumu. Samo da imaju boost FPS-a.

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Prebacio sam na Vulkan i igra mi se kreša u kampanji. Vratio na OpenGL i sve radi kako treba. Vidio sam da su ljudi imali dosta problema (steam forum) baš s Valkanom, a nisam primjetio da se ljudi žale na forumu. Samo da imaju boost FPS-a.

Na zalost imam isti problem. Mogu startati novu kampanju sa Vulkan-om upaljenim ali nikako i nastaviti od save-a gdje sam stao... Steta jer je razlika u performansama osjetna.

I possess a skill to google.
15 godina
neaktivan
Doom 4

Koliko sam ja primjetio po forumima većinom probleme prijavljuju ljudi koji imaju Nvidiju.

Trebate provjeriti da li vam grafička podržava Vulkan i instalirati najnovije drivere.

Ovo su neke od stvari sa liste poznatih problema sa Vulkanom sa Stemovog foruma a odnose sa na Nvidia GPU-e:

DOOM crashes as soon as the game starts when running Vulkan on the NVIDIA GTX 690.
The NVIDIA GTX 690 is not currently supported to run Vulkan on DOOM. Users with this GPU will need to run the game on OpenGL .

DOOM crashes, is stuck on a black screen at launch or exhibits severe graphical corruption on supported NVIDIA GPUs that have 2GB VRAM when running Vulkan on Windows 7.
Vulkan is not currently supported on NVIDIA GPUs with 2 GB of RAM on Windows 7. Users with these GPUs need to run DOOM on the OpenGL graphics AP

While running the Vulkan API on an NVIDIA GTX 970, strange black checkering or primarily black screens appear after changing resolution or display mode settings.
Graphical corruption may occur after resizing the game window while in windowed mode, and then switching the display mode from windowed to full screen. If this occurs, restarting the game application should correct the issue.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
FLes kaže...

Koliko sam ja primjetio po forumima većinom probleme prijavljuju ljudi koji imaju Nvidiju.

..

DOOM crashes, is stuck on a black screen at launch or exhibits severe graphical corruption on supported NVIDIA GPUs that have 2GB VRAM when running Vulkan on Windows 7.
Vulkan is not currently supported on NVIDIA GPUs with 2 GB of RAM on Windows 7. Users with these GPUs need to run DOOM on the OpenGL graphics AP

...

E to je to onda, Nvidia, 2GB vram-a, Win 7. Jbga, mogu se eventualno nadat fixu u buducnosti. :D Makar nije drama, igra mi radi zadovoljavajuce na nekoj kombinaciji High/Mid postavki na sada vec prasnjavoj kartici i pri tome izgleda super. :)

edit

Cek, malo sam se zaje*o, imam doma Win 8.1, a ne Win 7. Mozda onda ipak nisam u toj kategoriji? Fora je u tome sto ja mogu pokrenuti novu kampanju sa Vulkan-om upaljenim ali ne i nastaviti staru, a doso sam vec pred kraj igre pa ono...

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 16:19 (Minoza).
15 godina
neaktivan
Doom 4

Koliko sam skužio, može se dodavati frendiće sa Steama u party unutar igre.

Ako netko želi neka me doda na Steamu, nick mi je isto FLes. Pa ak smo online u isto vrijeme da igramo skupa, ak ništa drugo bar ćemo se držat na okupu tijekom igre. Nisam totalni noob ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FLes kaže...

Koliko sam skužio, može se dodavati frendiće sa Steama u party unutar igre.

Ako netko želi neka me doda na Steamu, nick mi je isto FLes. Pa ak smo online u isto vrijeme da igramo skupa, ak ništa drugo bar ćemo se držat na okupu tijekom igre. Nisam totalni noob ;)

Dodam te ja, možeš i ti mene.  Steam isto kao forum nick, avatar punisher

17 godina
Doom 4

Dodajte i mene iako jos uopce nisam poceo igrati multiplayer vec skroz polako idem kroz sp. Overwatch sad igram :)

alokin987

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.7.2016 20:55 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Doom 4

Posalo sam vam friend req na steamu. Nick skank666/shodanHR. Znam bit neloš u multiplayeru. :D

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through th
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

shodanHR, FLes i tiger_Cro prihvaćeni 

12 godina
Doom 4

Uključio sam VULCAN u DOOMu i sad više uopće ne mogu ući u igru! Probao sam reinstal al nije pomoglo. Što da radim? Ne mogu vratit na staro jer mi je samo black screen čim pokrenem igru. :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Doom 4 u izradi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice