Šta su me izmučila Immaculates katedrala i Mines!! Dok sam provario šta i di izgubio sam dva dana...
Ispod katedrale dok sam našao četvrti prekidač!!
200 sati gameplaya ne gine...
Šta su me izmučila Immaculates katedrala i Mines!! Dok sam provario šta i di izgubio sam dva dana...
igra je vrlo dobra, al ja sam takav da uvijek moram nac dlaku u jajetu.
primjera radi, volio bih da se na mapi pojavi tooltip kad udem u neku kucu kome kuca pripada, odnosno da li je to nekakav merchant ili weaponsmith.
inace, ima li kakav merchant koji kupuje sve ili se sav promet vrsi preko barteringa?
primjera radi, volio bih da se na mapi pojavi tooltip kad udem u neku kucu kome kuca pripada, odnosno da li je to nekakav merchant ili weaponsmith.
inace, ima li kakav merchant koji kupuje sve ili se sav promet vrsi preko barteringa?
Ne razumijem pitanje. Pa svi merchanti kupuju sve, samo je pitanje da li imaju novaca da otkupe to što ti nudiš. Što viši batering to povoljnije cijene dobiješ kako za kupovinu tako i za prodaju
ma mislio sam da bas ima samo exclusive npc za kupovinu, ono tipa general store ili tako nesto.
Svaki NPC moze kupovat i prodavat stvari,ako ima golda za to.
Cim stisnes barter vidis koliko golda ima,i mozes prodat što god hoces.
Gold im se i refresha nakon nekog vremena,tako da nije da kad jednom sve prodas jednom da ce zauvijek broke bit. Treba mu vremena da opet dobi gold itd...
Pa piše iznad kuća šta je šta...
I ako merchant ima para kupit će sve ša imaš na raspolaganju...Pogotovo u Silverglenu gdje imaju više para nego u Cycealu...
Map merchant u centru je zakon. ima golda uvijek masu.
Ja sam tu bio nekih sat vremena tražio samo te ''stvari''
Štakor mi dao natuknicu i pronađem 2 prekidača odmah i 3. nakon jedno 10 min pretrage. I reko nema ih više i onda sam ih palio različitim redosljedom i tu izgubio vremena. Zatim sam obilazio i tražio 4. prekidač pod različitim kutevima kamere i tu je ošlo vremena. Zatim sam vidio da ima jedan s lijeve, desne i gornje strane pa reko idem i dolje tražit dolje i nakon što sam svaki zid pretražio nađem ga na totalno neočekivanom mjestu.
A kad se sjetim onog Imaculus Traila u onoj njihovoj špilji sa onim presure plate. Bože dragi. Nađem jedan hint onu bačvu na kojoj piše Imaculus i s time sam prvi prekidač sredio, a s ostalima sam se j*backi napatio. Isprobao sam svaku vazu koja se nalazila u tamnici kako bi došao do zaključka i riješio test. A onaj drugi test sam random iz 2. pokušaja riješio xD
Što se tiče merchanta ja uvijek trgujem s onom što ribe prodaje. Ima svaki put para ko blata
Što se tiče merchanta ja uvijek trgujem s onom što ribe prodaje. Ima svaki put para ko blata
ima li nekakav storage chest?
Naravno da ima. Prakticki svaki container ingame je storage chest,sve ostaje tamo gdje ostavis (na podu isto),mozes gdje god u gradu oces nakrkat barrela i containera i pobacat sveu njih (ja nekad drzim kod one peći i anvila di je craftanje),mada nisam niakd imao potrebu za storage chestom kad imam 4 followera,dovoljno se moze nosit.
Imas takodjer svoj living area gdje saljes companione,odes kroz portal u end of time i tamo imas neki portal,uglavnom treba čitat. sve piše
Naravno da ima. Prakticki svaki container ingame je storage chest,sve ostaje tamo gdje ostavis (na podu isto),mozes gdje god u gradu oces nakrkat barrela i containera i pobacat sveu njih (ja nekad drzim kod one peći i anvila di je craftanje),mada nisam niakd imao potrebu za storage chestom kad imam 4 followera,dovoljno se moze nosit.
Imas takodjer svoj living area gdje saljes companione,odes kroz portal u end of time i tamo imas neki portal,uglavnom treba čitat. sve piše
ma slabo sam citao, doslovno sam preletio preko price samo da vidim kako igra funkcionira... ono... 1st impression. inace to sve citam od a do ž
edit: hvala na brzim odgovorima, podijelio sam ''hvala'' svima koji ste pomogli
Kao šta je rečeno svi mrtvi mobovi, pobacani nepokupljeni itemi ostaju cijelu igru na istom mjestu... Ako nešto i zaboraviš možeš se vratit...
Ali vjeruj mi nakon 80+ sati teško se snaći ako nešto ne pročitaš/pokupiš na vrijeme!
Nema ama baš nikakvog držanja za ruku, sve je potrebno zaključit pažljivim čitanjem i promatranjem okoliša! Jako teška igra, ali zato je i fantastična...
Percepcija i Loremaster su jako bitni u igri!
Kao i magija!
da, bas vidim da je komplicirana, narocito crafting. ne znam kad sam zadnji put vidio ovako kompleksni crafting system. u pocetku dosta zbunjujuc, cak u neku ruku i prekompliciran.
mislim da su trebali upute sazeti u natuknice unutar recipes. primjera radi kad pravis iron bar trebalo bi to bit u rubrici blacksmithing pa unutar toga pise Iron Bar = Iron Ore + Furnace. naravno da trebas citat knjige da pokupis tu informaciju, ali ako ti je ovo drugi walkthrough onda bi te stvari automatski ulazile u recipes jer si sam otkrio.
svaka cast na ovolikoj raznolikosti ali mislim da su malo pretjerali.
Our small council just approved the patch that introduces extra AI personalities and more. Should be up in a couple of hrs
EDIT:
During character creation, you can now select a specific personality for your characters. When a personality is active the AI will automatically make dialogue choices (based on its personality) for the avatar that isn't selected.
In addition to this, we've made a lot of improvements as well as bug fixes and balancing changes.
You'll also notice that you can now publish to Steam Workshop using the Divinity Engine Toolkit.
Here's the full list of changes:
- Save games are packed and compressed now
- Fixed issues when saving to a network drive
- Fixed unique drops over multiple sessions
- Fixed several tooltips
- Optimized syncing of action states
- Fixed leadership critical chance (didn't work)
- Changed leadership icon
- Better savegame error handling + a lot of sanity checks
- Levelswap error handling for levelcache
- 5% instead of 10%/warriorlore for Weather The Storm talent
- Raged lowers your chance to hit by 25%, but you don't lose dexterity anymore.
- Fixed issue where characters could sometimes stay in a closed dialog
- Dialog banter filter in the combat log
- Fixed trade autobalancer
- Unlearning a skill will cancel it if you were casting it at the same time
- Fixed issue with inventory tabs, sometimes resulting in missing icons in the UI
- Fixed issue where certain henchman were free
- Cannot hire same henchman twice
- Henchman will start with the Staff of Magus skill now
- Added more AI personalities
- Fixed a lot of issues where players were crashing after a level swap or after loading of a savegame
- Added 5.1 Audio on cutscenes
- Added video volume slider
- Reduced cloud artefacts
- Play movies before loading
- Small fix for getting quality preset from settings
- Sort display modes correctly
- Use dropdown for V-sync options + vsync tripple buffered is on in default settings
- Fixed memory leak in character creation.
- Fixed combat and chat log settings not being saved when quiting the game through Alt+F4 or closing the game window
- Added close buttons to the combat and chat log windows
- You can now rotate your characters during character creation using the left and right arrow keys
- Fixed stuttering in the texture streamer
- Seriously limitted amount of traffic sent during player movement and when executing certain actions.
- Fixed crash when texture detail is set too low (only possible through editing config file)
- No skill casting while a skillstate is busy (causing double skill casting)
- Fixed wrong trait names in combat log
- Changed default value of stored dialog amount from 10 to 50
- Fixed loading of formations
- Check talent requirements in character creation
- No combine in trade UI
- Fixed issues with crafting
- Fixed double Quick-Save issue when spamming Quick-Save button
- Less jitter in following
- Fixed telekinesis beam showing when moving items from inventory to inventory
- Use, repair, identify and equip items in context menu in picked-up containers and backpacks
- Repair and identify in context menu in containers
- Fixed crash when level swapping when overhead text is showing
- Sort on item type in inventory
- Reenabled hints for German and French
- Fixed crash when sitting on an invalid item
Dali će biti lvl 1 dok sam ja lvl 15?
a tek da na mapi prelaskom miša preko ikone waypointa možeš vidjeti o kojem se točno waypointu radi ili još bolje da se možeš klikom na toj ikoni i teleportirati, sreći ne bi bilo kraja
ja više nemam pojma gdje je koji waypoint i svaki put dumam i odgonetam gdje sam se ono htio prebaciti, osim kod onih superočitih poput cyseal harbor i sličnih
Doadani su i ostali AI personality! Nije više samo loyal i random!
Lista:
No AI
Random
Loyal
Knight
Rascal
Maniac
Judge
Priest
Free
Spirit
Evo iz intervjua:
PCG: Can you go into a little more detail on the kind of personalities that you're shipping in the update?
Vincke: We'll have a knight. That's what you can imagine. Then we'll have a rascal, a maniac, a judge somebody who's very judgmentalé priest, and a free-spirit, They basically all have different traits that they prefer.
If you put in, let's say, a judgmental character, who would for instance refuse to hire a companion, that's a very big impact on your game right there. If you role-play through that, that really changes your game. It's something that can happen in multiplayer also, right? It's basically what we're trying to do. This gives single-players the feeling of what you get in co-op multiplayer, when you deal with the actions of somebody else.
ovo je očito trebalo pričekati s igranjem dok se pošteno ne izredaju patchevi, bar za mene koji ne volim replay u kratkom vremenu, no i ovako je igra izvrsna pa ne žalim toliko
lurkam po malo ali sad jednostavno nemam vremena za ovakvu igru... probao sam pirat verziju, oduševio se i pobrisao. kupujem i igram nakon ljeta.
Patchevi su im super. Al moze se i ovako igrati kako bog zapovijeda,ništa ne fali. Ovo je sve samo bonus tj. flavour.
Za oldskul ljubitelje RPG-a,koji vole roleplayat,vole čitat i imat intrigantne questove i koji vole obavljat questove na više načina ovo je prava igra za njih.
Super je i interakcija s okolišem,stvarno su postigli nešto što AAA naslovi zapostavljaju,a to je imersija i setting. Djabe ti odlican voice acting,nabrijana grafija i sve što ide s tim kad je igra lagana i neinteresantna i nepruza igraču nikakvo uzivanje u okolini. (za mene odlican primjer je skyrim),Iako sve to izgleda dobro sklepano i kao da svijet diše zapravo jako jako brzo skuzis da je to sve kako bi narod rekao pi*ckin dim.
Patchevi su im super. Al moze se i ovako igrati kako bog zapovijeda,ništa ne fali. Ovo je sve samo bonus tj. flavour.
Za oldskul ljubitelje RPG-a,koji vole roleplayat,vole čitat i imat intrigantne questove i koji vole obavljat questove na više načina ovo je prava igra za njih.
Super je i interakcija s okolišem,stvarno su postigli nešto što AAA naslovi zapostavljaju,a to je imersija i setting. Djabe ti odlican voice acting,nabrijana grafija i sve što ide s tim kad je igra lagana i neinteresantna i nepruza igraču nikakvo uzivanje u okolini. (za mene odlican primjer je skyrim),Iako sve to izgleda dobro sklepano i kao da svijet diše zapravo jako jako brzo skuzis da je to sve kako bi narod rekao pi*ckin dim.
da, večeras sam došao do kralja boreasa i jajca sam otegnuo dok sam ga skršio, sa svim likovima na izdisaju, tako da sam poslije njega jedva preživio i onu gomilu što je spawna cijelo vrijeme
a duž čitavih par sati igre prije toga osjećao sam se premoćno i nenadhebivo
E to nisam očekivao...
Jedna recenzija je maknuta od glavnog urednika tog portala nakon šta se ustanovilo da je recenzent recenziju bazirao na alfi i beti igre, (75 - GamingTrend)
Gamespot je napravio review roundup jer se VanOrd još bori sa Conduitom i ekipom, (kada su ga pitali kada će biti recenzija rekao je kao Blizzard - bit će gotovo kada bude gotovo - 75 sati u igri)
A Swen Vicke je u intervjuu rekao kada pokrpaju igru idu na dugi zasluženi godišnji odomor..., (vjerovatno nakon ovog ogromnog patcha; kojeg će GOG izbaciti danas)
Još jednom moram izrazit svoje oduševljenje s ovom igrom! Rijetko viđena sloboda odluka i utjecaja na okolinu. Za sve ljubitelje RPGova a i ostale obavezna preporuka. Kupite i reklamirajte jer ova igra to definitivno zaslužuje.
Jedna recenzija je maknuta od glavnog urednika tog portala nakon šta se ustanovilo da je recenzent recenziju bazirao na alfi i beti igre, (75 - GamingTrend)
Neka maknu onda tu ocjenu i na metacritic jer i tamo ruši sveukupnu ocjenu igre. Već od prvog dana kad su stavili tu recenziju vidjelo se da su je radili na osnovu alfa/beta verzije i to je moglo uzrokovat da igre nedobije određene nagrade jer je svaki bod bitan.
Igraj Simse ili COD onda.. nemoj trollat ovdje.
Definitivno ti je mjesto u ovoj temi!!
Jer naravno,sve je zabavnije kad imas quest marker i sve te za ručicu vodi. Nisi nikad spilju vidio ni istrazio a quest marker ti govori kud moras ic. ZAKON!
Majke mi zbog novih generacija igrača igre pate danas. Ne sve igre,al velika većina,RTS igre više ni ne dobivamo (osim par hidden gemova),RPGi izumiru,idu na konzole i pretvaraju se u third person arcade festove. Dobre arkadne voznje su umrle s NFS underground II,sportske igre su vak i onak nebitne,iste su zadnjih godina ,sam se roster mijenja...Point and click avanture ajde,imamo telltale studios al osim toga veliko ništa.