kako bi meni trebao ići DiRT 2..koliko FPS...na rez 1366x768 (moj PC)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
upravo sam napravio bench..imam 34-42fps, na ultra high (1280x1024).
buduci da su nam kompovi tu negdje rekao bih, ne brini se, uzivat ces u voznji, ja jesam fantastica igra.
krenuo sam igrati s volanom i nije to za mene. džojstik majka.
Negdje sam pročitao da će bit tip natjecanja kao wrc. Bolje mi je to nego malo malo sjedat u drugi auto a svaki drugačiji. volim kad uzmem jedan ,naučim kakav je i udri sve staze s jednim.
dirt original nisam niti prešao baš zbog načina natjecanja.
edit: Gledao sam video i nema dosta klasičnog rally natjecanja (od točke do točke). Nevolim kojekakve bagije i gluposti,nadao sam se čistom reliu s nešto malo utrka s ostalim autima na cesti :(
Kontrole, tj. doživljaj u igranju s volanom je nebo i zemlja kad se usporedi s GRID-om!
Demo uredno prepoznaje svu igraću periferiju i daje ju na odabir kod štelanja kontrola.
Tak ja ubacim svoj G25, poštelam malo komande i na isprobavanje s velikom dozom sumnje (zbog GRID-a), kad ono - savršeno radi.
Bez iakakvih dodatnih štelanja u LP-u, već sad osjećaj kontrole je fantastičan.
Reagiranje volana je instantno i nema nikakvog laga, a to je presudno kod reli vožnje.
Također, kod FF-a enviroment effects stavil sam prvo na 100% ali ipak ih treba smanjiti, barem kod G25 jer efekti su "stolo-drapajući" ;)
Grafika, vrh vrhova, na mojem kompu, s mojim postavkama, a one su: sve high, bez AA i 1280/960 - daje mi 30-40fps, to je fantastično.
Codemasters je napravil jedno pravo remek djelo, jer najbolje stvari počinju s vrlo dobrom optimizacijom, a DiRT 2 će je dakako imati, baš kak sam i najavljival.
Eto, to su prve impresije, bolje reći "impresije impresija"!
Jedno je sasvim sigurno, imat ćemo novi trkaći mega hit.
Evo upravo sam odvozio par utrka s volanom i ostao ugodno iznenađen!
Također nisam imao nikakvih problema s prepoznavanjem volana (logitech formula force ex), sve radi kako treba.
FF efekti su stvarno odlično napravljeni, ff strenght držim na 100 posto a enviromental effects na 50. Oni skokovi
na baja utrci stvarno dobro drmaju, fenomenalan osjećaj. Jedino sam povećao deadzone za gas i kočnicu na nekih
5-10 posto jer su papučice inače malo preosjetljive...
Sve u svemu odlična igra (iako je samo demo), skidam kapu za optimizaciju... nek se ekipa iz cryteka ugleda na njih!
Može netko direktna usporedba osjećaja vožnje Dirta2 naspram NFS Shift-u?
Nemrem vjerovat. Ovo je prvi naslov na DIRT enginu koji mi uopće ne laga (dirt 1 i grid uopće nisam igrao zbog toga). Pohvale za FFB.
Grafika mi je stvarno super iako su mi postavke med-low, multisampling 2x i rez 1680x1050. U igri FPS ide od 21-30, uglavnom na 24. Meni dosta.
Jedina zamjerka je pogled iz kokpita. Vidi se previše unutrašnjosti auta, a premalo vanjštine. Eh da je barem ko na C McRae3 ili da postoji mogučnost namještanja sjedala ko u GTRu recimo. Ovako sam primoran smjestit se na haubu. Srečom ta kamera je čist OK
Bit će zabave za Božić i mali odmor od rFactora i GTRa
Može netko direktna usporedba osjećaja vožnje Dirta2 naspram NFS Shift-u?
Velika. Ma ustvari nikakva jer na Shiftu kližeš kroz zavoje ko da si na reliju.
Šalu na stranu, Shift je smeče u usporedbi s ovim. Stvarno me iznenadio FFB jer sam mislio do to mogu ponudit samo simulacije
hahaha jeste vidjeli znak pazi mine uz cestu LOL :DDDDD
edit:
upravo odigro JBT u meniu mi steka odvratno 3-4 fps :D LOL
Naime cim izadem iz prikolice dode na 100 fps-a i tak ostane nesteka vise nista..
Postavke sam sve stavio na Ultra sto je islo takoder rezolucija 1680x1050 NEVJEROJATNO letiiiiiiii bez trzaja u igri ::DD
predobro odraden posao ;)
laku noć :D
već sam 55 puta prešo demo
već sam 55 puta prešo demo
Samo
Nisam imal vremena puno igrati.
Ono kaj sam jučer prije tekme probal bilo je sve, zasad.
Budem malo kasnije, nisam još Baju probal :)
Uh, dok se to fina sve naštela, dok se ruke prilagode stalnom kontrirarnju i dok se priučim da mi je sad kumplung papučica zapravo ručna :)
Možda si ručnu prebacim na neku tipku na samom volanu.
Iden i ja skinit demo.
Bas me zanima kako ce moja kanta reagirat na Diret2.
Izvrsno! Obično mi se Codemastersove trke nisu sviđale (izuzev Toce Race Driver), ali DiRT 2 je stvarno izvrsna igrica.
Prvo moram pohvaliti optimizaciju. Oči su mi zasuzile kada sam vidio da igricu mogu pokretati na 800*600 na MEDIUM s prosjekom od cca. 30 fps-a. Za većinu to nije big deal, ali pogledom na moju konfu postat će vam jasno čemu tolika sreća...
Grafika koju dobivam na 600p, medium s 2xAA je izvrsna. GRID, koji je stariji oko godinu i pol od DiRT-a 2 mi se pokretao na 600p i medium bez AA ako me sjećanje ne vara.
Nadalje, mogu igrati samo s tipkovnicom pošto mi volan ne radi, ali i kontrola auta s tipkovnicom je izvrsno napravljena. Nema onog zanošenja kakvo je bilo u GRID-u, no s druge strane, nema ni one preciznosti koja se može naći u recimo GTR-u ili F1 99-02. No to uopće nije bitno pošto DiRT ni ne teži da bude simulacija.
I to je ono što me možda očarava i više od optimizacije. Nakon nebrojeno mnogo godina, dobili smo igricu u kojoj odaberemo auto, stazu i ošini po prašini. DiRT 2 nije wannabe-simulacija, nema kerefeka koje bi dale ozbiljan pogled na igricu, a da zapravo ne služe ničemu. DiRT 2 je igrica koja je ovdje da zabavi narod i kao takva će se održati dugo vremena.
Jedva čekam da izađe full igrica da zaigram s Imprezom N14, Evo X i Touaregom! Ako bude sreće, možda će već večeras izaći igrica...
čekao sam preporod Colin Mcrae dvice...nadam se da je to to
evo vidim da svi hvalite optimizaciju pa mi je stvarno drago da EGO engine radi još uvijek kako treba
GRID i Flashpoint Dragon Rising ga koriste te su i te igre optimizirane do bola uz odlicnu grafiku no cini se kako taj engine upravo do maximuma iskorištava Dirt2
a sad jedno pitanje se može auto tunirati barem kao u gridu ak vec ne kao u nfs-u?
a sad jedno pitanje se može auto tunirati barem kao u gridu ak vec ne kao u nfs-u?
Ma kakvo tjuniranje,pa nisu to ulicne utrke ili prave utrke nego rally.
Sad kada ste probali igru,mozete mi reci kako bi radila na mojoj konfi 1280x1024(detalji off)?
pa znam da je reli al dal se moze mjenjati farba auta te naljepnice na njemu?
Sad kada ste probali igru,mozete mi reci kako bi radila na mojoj konfi 1280x1024(detalji off)?
Išla bi ti na oko 40-ak frameova...
pa znam da je reli al dal se moze mjenjati farba auta te naljepnice na njemu?
Mislin da naljepnice da,a ostalo ne.
Nažalost dirt2 nije rally,tj nije pravi rally,point to point rally.
Nadao sam se tomu i jbg razočarao.Igrivost,osjećaj,grafika sve za 10 ali mi je žao što više nema sistema iz colina 1 i dvojke.
Baš sam sada još gledao videose starog colina i kako se skuži da mislimo da je ono što je bilo prije da je bolje od ovoga sada. Onda mi je colin 1 bio ultra realan i zakon pa čak i kada sam igrao dirt(1) stari colin mi se činio boljim. Ali kada sad pogledam te videose razlika je golema(nemislim na grafiku). Ista stvar sa puno drugih igara. Npr quake ili kako ljudi starcraft drži za najbolju strategiju i dan danas. Hehe. Ipak stvari od prije nisu najbolje.
Vrlo je VAŽNO da k igri ne pristupite sa tezom kako DiRT 2 ne bude pravi, čistokrvni rally naslov zato jer on kao takav NIJE ni zamišljen niti najavljen.
DiRT 2 je prvenstveno Off-Road naslov, u kojem bude svega po malo vezanog uz takva takmičenja.
Nije točno da ne bude Rally eventa, oni budu prisutni u igri, no ne očekujte WRC!
Treba pričekati full verziju, onda bude jasno čega ima, a čega nema.
A rally dionicu bude (barem mislim) moguće isforsirati preko Time Triala.
Evo za one koji još nisu nabavili demo ( malo je takvih ali ipak ) kak to otprilike izgleda...
Ja sam igrao na konfi iz potpisa, 1280*1024 ( zbog monitora ) i sve maksimalno do kraja...
S čime "čupaš"SS-ove?
S frapsom 3.0
Tu negdje, a vjerojatno i više (i to na high-ultra postavkama).
Tvoj je proc malo slabiji od mog ali je grafička poprilično jača (9800GTX je bila zvjer u svoje vrijeme...:)
A ja imam na 1280/960 i high postavkama 30-40.
evo odigrao i ja demo..i moram reči da je igrica stvarno izvrsna...grafika je napravita fantastično...svaki detalj se vidi, može se čak birat vrsta sirene na autu (jaka, slaba, beep)...i naravno sve je to jako dobro optimizirano..imam 45-55FPS na Intel E5300 3.2GHZ, 2GB RAM, 8800GT, rezolucija 1360x768, dx9 i sve high-ultra
Baš sam sada još gledao videose starog colina i kako se skuži da mislimo da je ono što je bilo prije da je bolje od ovoga sada. Onda mi je colin 1 bio ultra realan i zakon pa čak i kada sam igrao dirt(1) stari colin mi se činio boljim. Ali kada sad pogledam te videose razlika je golema(nemislim na grafiku). Ista stvar sa puno drugih igara. Npr quake ili kako ljudi starcraft drži za najbolju strategiju i dan danas. Hehe. Ipak stvari od prije nisu najbolje.
Stare i nove igrice se ne mogu uspoređivati na način na koji ih ti uspoređuješ. Naravno da će iz tog pogleda svaka nova igrica biti bolja od stare pošto se igrice stalno poboljšavaju i pune s dodatnim stvarima (zato su dev timovi i plaćeni), ali ja sam u Colin Mcrae dvojci više i, što je važnije, dulje uživao nego u recimo DiRT jedinici, nema veze što je fizika autiju i grafika bila lošija u CMR 2.
Takve stvari neće razumjeti onaj koji 2009. krene igrati igricu iz 2001. a da ju prije nije igrao...
Tu negdje, a vjerojatno i više (i to na high-ultra postavkama).
Tvoj je proc malo slabiji od mog ali je grafička poprilično jača (9800GTX je bila zvjer u svoje vrijeme...:)
A ja imam na 1280/960 i high postavkama 30-40.
U nekim igrama 30-40 FPS-a je puno za ugodno igranje u nekima malo.
Jer ti fludno to radi i imas li kakvih frame dropova?
ovak stavio sam sve na full kolko god ide i reza 1900x1080 i sad me zanima jel ja moram nekak posebno namjestit da igram u dx11 il je to automatski naješteno pošto imam dx11 grafu. btw sa ovim postavkama imaprosječno 53 fpsa,min 30 i uz sve to (10 frames)-može li mi neto pojasnit što to znači