Gle sjećam se kad je FarCry izaša, frend mi nabavio igru, igra bila fenomenalna, ja je poslje nabavio prešao, grafika je bila nesto neviđeno, to je bila ogromna explozija, Crytek nije poznat po Crysisu nego po FarCry-u, kad je Crysis izasa nije bilo ni blizu kao kad je izasao FarCry.
Mozda je vama ovim koji su od nedavno u Gamingu Crysis bio veća explozija, FC i dan danas ima dobru grafiku, a koliko mu je godina, mislim da nema niti jedne takve...
Gle sjećam se kad je FarCry izaša, frend mi nabavio igru, igra bila fenomenalna, ja je poslje nabavio prešao, grafika je bila nesto neviđeno, to je bila ogromna explozija, Crytek nije poznat po Crysisu nego po FarCry-u, kad je Crysis izasa nije bilo ni blizu kao kad je izasao FarCry.
Mozda je vama ovim koji su od nedavno u Gamingu Crysis bio veća explozija, FC i dan danas ima dobru grafiku, a koliko mu je godina, mislim da nema niti jedne takve...
jbg danas mladi momci neznaju kako je bilo u proslosti...
Istina je da i danas neke igre izgledaju lošije od far cry-a a zahtjevnije su ja se sjećam da sam ga 2004 igrao na ati radeonu 9600 pro i igra je bila vrhunska u izvedbi i izgledu
Crysis jest revolucija u grafici unazad jako puno godina. Eventualno Doom 3 prije Crysisa je imao revolucionarna tehnička rješenja, a prije toga... hmm... morao bih dobro razmisliti.
Crysis jest revolucija u grafici unazad jako puno godina. Eventualno Doom 3 prije Crysisa je imao revolucionarna tehnička rješenja, a prije toga... hmm... morao bih dobro razmisliti.
pa ti kazes za sebe da si odigra sve fps igre sto su izasle, pa bi sigurno morao znat sto je fc napravio u svoje vrjeme
jedino mozda nisi imo vremena od ispita na faksu
čuj to radis nedljejom
haj jedva cekam odgovor
Najbolje mi je kada igram crysis neko vrijeme pa se prebacim na COD 4. Uvijek želim uključit neku mogućnost nano suita i onda shvatim da je to u crysisu, a ne u cod4.
Taj nanosuit je stvarno zakon, pucačine bez njega skoro nemogu ni zamislit.
To se i meni znalo dogoditi kad bi igrao multi i poželio ubrzati trčanje
Nije dobro prošlo....
xD
ali stvarno idej u crysisu za ono ojdelo je bila odlična i što je još važnije odlično realizirana
Da, radim i nedjeljom jer sam odlučujem kada radim, a ovaj tjedan nisam radio od srijede ništa, a danas imam vremena pa...
FarCry je bio dosta napredna igra za to vrijeme, ali nije donijela nikakav tehnološki proboj u industriji. Igra je bila odlična - iako meni osobno izrazito glupa od polovice nadalje, jer su umjesto onih mutanata, mogli ubaciti stvari više bazirane na hororu, leševima iz onog nosača i sl., dok su mutanti i super-bossovi malo zastarjeli koncept - kao i Crysisi uostalom.
Cry Engine 2 dobio je dosta promjena i puno više nego prva verzija. Cijelu listu potraži po Internetu, ali Cryengine 2 je iskoristio apsolutno maksimum dostupne tehnologije i to u izrazito igrivom obliku na dostupnom hardveru; ne na maksimumu, ali kroz 6 mjeseci i to.
Igrat crysis preko neta je nešto najžešče i nijedan cod neće tak neš ponudit.Tamo točno imaš ograničenja na mapi di ćeš se kretat/skirvat(campat) i takve fore.Ovdje se možeš popet na bilo koji krov proč ogromne otvorene ravnice a da ne pogineš(osim ak te neko ima na nišanu sa gausom)a također se možeš šuljat iza leđa i ubit tipa sa šakama ili ga izlemat sa puškom(isti efekt jedino šake mrvicu jače).A čak možeš se preko neta i gruvat u tenkovima/heličima i ostalim vozila i gruvat se naveliko
.Singleplayer je odličan ali u multiplayeru zbilja možeš(i moraš)iskoristit cijelo odijelo ako želiš preživjet ili nekoga stić upucat.Mogučnosti su ogromne:ima ljudi koji imaj odličan aim i ne izlaze iz speed moda i jure ko blesavi i skidaju druge.Neki vole koristit strenght pa skoči iznad tebe i dok ti gledaš di je on te skine u glavu.Naravno uvijek je gušt stacionirat se na neki krov i promatrat što se događa i pružiti support fire suborcima(naravno paziti na protivnike sa istom rolom mogli te brzo skužit i ubit.Mogučnosti ima puno a ako je tim istreniran da igraju zajedno to postane fenomenalno.
Svako ko nije probao crysis wars(multiplayer dio crysisa dobije se sa warheadom)svakako probat i vidjet što znači kad te ulovi kriza hehe
Da, radim i nedjeljom jer sam odlučujem kada radim, a ovaj tjedan nisam radio od srijede ništa, a danas imam vremena pa...
FarCry je bio dosta napredna igra za to vrijeme, ali nije donijela nikakav tehnološki proboj u industriji. Igra je bila odlična - iako meni osobno izrazito glupa od polovice nadalje, jer su umjesto onih mutanata, mogli ubaciti stvari više bazirane na hororu, leševima iz onog nosača i sl., dok su mutanti i super-bossovi malo zastarjeli koncept - kao i Crysisi uostalom.
Cry Engine 2 dobio je dosta promjena i puno više nego prva verzija. Cijelu listu potraži po Internetu, ali Cryengine 2 je iskoristio apsolutno maksimum dostupne tehnologije i to u izrazito igrivom obliku na dostupnom hardveru; ne na maksimumu, ali kroz 6 mjeseci i to.
naxeem dušo
jesi ti skuzio priču od Far Cry?
Mutanti su glavni dio priče, da nema njih priča bi morala bit kompletno drugacija, kao i gameplay.
Samo da napomenem, ako nisi zna da i ribe u moru kod FC imaju ugradeni vlastiti AI što je pokazatelj koliko se pazi na sitnice.
Vec sam gore ranije spomenuo da je FC prva bila igra koja je imala vodu izradenu od shadera.
Cryengine (engine koristen u FC) je nastao kao tehnlološki demo za nvidia GeForce 3 kartice. Kada je Ubisoft prepoznao ogromni potencijal u cryteku, odlučili su ih financirati, za daljni razvoj tog enginea i igre.
Po meni je FC počeo revoluciju u svjetu FPS igara (bas zato jer je donio otvorene prostore i dokazao da je vrjeme quakea proslo).
Dragi overdeath, priča je nebitna u našoj raspravi, spomenuta je usput.
Nego, vidim da odlično koristiš Google, ali da bi znao koristiti neke pojmove, moraš znati što znače. Nikakve ribe nemaju nikakav AI ništa više od riba bilo gdje drugdje i ništa ne pokazuju, a bilo bi dobro da proučiš što znači riječ "shader" i kakvu ulogu ima u rasterizacijskog grafici.
Far Cry nije donio otvorene prostore. Otvoreni prostori uspješno su postojali i ranije, još od Delta Force serijala, Serious Sama i sl., a prava revolucija u modeliranju i renderingu otvorenih prostora dogodila se još za vrijeme Operation Flashpointa i EGO enginea.
Ono što se FC-u tehnološki može priznati je da je među prvima koristio najšire shadere za to vrijeme (u patchu) i da je dobro izvedena vegetacija pametnim korištenjem occlusion cullinga i CLOD-a.
Vrlo dobar korak naprijed, ali nikako revolucija u ničemu, za razliku od Crysisa s engineom, AI-em, i gameplayeom koji je uz vrlo praktičan i jednostavan interface, omogućio visoku dinamiku.
Shader - programi koji obraduju pixele i vertece
vertex - najmanji, nedjelivi emelemt slike
pixel - tocka koja spaja dva ili vise rubova poligona
eto, ispravi me ako sam u krivu (nisam koristio google, oca mi).
99% onih koji su recenzirali igru (a to su igrali nema sta nisu) govore da je farcry jedna od najboljih, a crysis prosjecna igra kad joj se smanji grafika.
S druge strane, FC je u svoje doba imao jednako dobru grafiku kao danas crysis (mozda ne po pitanju fizike i nekih drugih stvari, al tice se grafickog djela enginea) a bio je puno bolje optimiziran, i nije trebao cekati dvije godine da dodu kartice koje ga mogu posteno vrtjet.
I da, pa ako crysis ima odlican AI onda stvarno... Puno je bolji u COD4, ili u nekom Medal of Honoru...
Sve je to lipo i dobro i obojica ste u pravu.
Ali kakve to veze ima sa ovome temom?
Mislim...Ne ide Cytek u penziju pa ga triba pamtit
I sami kažu da rade na dva nova projaketa
Pa nemorate se prepirat
Sve je stvar ukusa
dobro...dok ne izide crysis 2 nek mi se jave oni koji imaju wars,xfire=looka2112