Civ IV:Colonization

poruka: 21
|
čitano: 2.870
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran

kad ta igra izlazi???? il je izasla pa sam ja corav il kaj

nema je nigdje za preorder...nigdje za skinut...wtf...

i jel bu standalone ekspanzija il moram imat i warlords i beyond the sword sa originalom

kazu da izlazi sredinom ovog mjeseca al sumnjam

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2008 13:05 (doxy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Civ IV:Colonization

Da dobro, buraz, jesi ti čuo za Wikipediju? Smijeh

http://en.wikipedia.org/wiki/Civilization_IV:_Colonization

23. rujna, standalone

17 godina

Ili za google. Smijeh

Pozdrav Svi smo mi ovce

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

zaje******* ali igra je dosla...kako u ducane tako i na ilegalne torrent stranice....danas cu je igrat pa podijelit dojmove

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo ja je probao.Za sad su dojmovi dosta miješani iako sam do sad odigrao sam jedan scenarij.

Grafika : Većinom ista kao i u prijašnjim ekspanzijama i orginalu, možda malo neki dio poboljšan (izbornik za odabir scenarija je dosta poboljšan)

Igrivost : Maknuli su van razvoj tehnologija i stavili su unutra bodove (Ima ih militarnih, trgovačkih, ekspanzivnih i religioznih (ako se ne varam, nisam siguran za ovo zadnje)) s kojima onda dolaze neke poznate ličnosti koje poboljšavaju neki aspekt vaše civilizacije. Isto tako način na koji gradovi skupljaju resurse je dosta promijenjen i mogu reći da mi se više sviđa nego stari. Ima još cijela mala masa promjena i mogu reći da mi se aspekt igranja sviđa (iako je dosta drugačiji od staroga).

Mogu reći da nisam baš previše oduševljen igrom, ali nisam baš ni razočaran. Jedna dobra igra za ubiti sate ako se mene pita, ali još moram malo više odigrati da mogu dati konačnu ocijenu.

AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 9:26 (dado2202).
17 godina
protjeran

sve bi iblo ljepse i bolje da je koncept ostao isti u smislu razvoja..tehnologije i to...da se razvijamo od pecinskih ljudi pa do kraja..a ne od 1496

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
doxy kaže...

sve bi iblo ljepse i bolje da je koncept ostao isti u smislu razvoja..tehnologije i to...da se razvijamo od pecinskih ljudi pa do kraja..a ne od 1496

Pa da ja sam se nadao istom konceptu i nekim novim jedinicama, ali sad vidim da je sve to dosta promijenjeno. Čak sam i zaboravio ono najbitnije, a to je da možeš sve ljude unutar grada pretvoriti u vojnike (ako imaš dosta oružja) i natrag ih vratiti u "seljake" ako ti to paše. Daj dio mi je dosta zbunjujućio bio u početku jer do tada se nije tako igralo.
17 godina
neaktivan

očito niste igrali stari colonization

Cool

16 godina
neaktivan

Igra je izašla.Imaš je za skinut na netu. Grupa Reloaded ju je izbacila.Igra je Standalone i meni je bomba.Igrao sam i staru verziju.Ovo je igra koja se definitivno isplati kupit za kolekciju.Pozdrav!

L.V.N. In L.V.X.
17 godina
majkell kaže...

Cool

NOUP. Igrao sam jedinicu, dvojiku (dvojku colonization nisam), pa trojiku sa svim ekspanzijama i sad četvorku, pa valjda i zato jesam začuđen sa svim tim promjenama
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...
majkell kaže...

Cool

NOUP. Igrao sam jedinicu, dvojiku (dvojku colonization nisam), pa trojiku sa svim ekspanzijama i sad četvorku, pa valjda i zato jesam začuđen sa svim tim promjenama

Do sada je bio jedan Colonization. Izasao je izmedju Civ1 i Civ2 i osim poveznice da je nacin igre preuzet (turn based) i da su ga isti ljudi radili, nema veze s Civilizationom. Isto tako, ako se ne varam ovaj Colonization je standalone i manje vise jedini razlog sto ima Civilization u imenu je to sto koristi engine od Civ4, i vjerojatno da bi ljudi znali da je to igra od istih autora.

Inace, u igri apsolutno ne bi bilo smisla da ima razvoj tehnologije od praljuda pa do cega vec ne. Da su to napravili koja bi bila razlika u odnosu na Civilization?
17 godina
Solo761 kaže...
dado2202 kaže...
majkell kaže...

Cool

Do sada je bio jedan Colonization. Izasao je izmedju Civ1 i Civ2 i osim poveznice da je nacin igre preuzet (turn based) i da su ga isti ljudi radili, nema veze s Civilizationom. Isto tako, ako se ne varam ovaj Colonization je standalone i manje vise jedini razlog sto ima Civilization u imenu je to sto koristi engine od Civ4, i vjerojatno da bi ljudi znali da je to igra od istih autora.

Inace, u igri apsolutno ne bi bilo smisla da ima razvoj tehnologije od praljuda pa do cega vec ne. Da su to napravili koja bi bila razlika u odnosu na Civilization?
 Slažem se da nema smisla, ali mogli su razvoj tehnologije napraviti od vremena kad je krenula kolonizacija pa do kraja igre.
17 godina

I koje bi to silne tehnologije mogli izmislit posto igra traje od kolonizacije Amerike do osamostaljenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Kant kaže...

I koje bi to silne tehnologije mogli izmislit posto igra traje od kolonizacije Amerike do osamostaljenja?

Recimo znači od 1492  do 1776

Evo samo nekih :

1. Termometar - 1593
  2. Mikroskop - 1590
  3. Teleskop - 1608
  4. podmornica - 1620
  5. transplantacija krvi  - 1625
  6. motor na paru - 1629
  7. prvi digitron - paskalina - 1642
  8. barometar - 1643
  9. zračna pumpa - 1650
  10. đepni sat - 1675
  11. piano - 1709
  12. aparat za gašenje vatre - 1722
  13. gromobran - 1752
  14. telegraf - 1774
Evo tu sam nabrojio samo one "važnije" izume,  iako ih ima mali milijun koji su se mogli integrirati u igru. No dobro nema veze i ovako mi je igra dosta dobra. Kažem samo
17 godina
neaktivan

roflmao gromobran!! to je imalo heben utjecaj na razvoj drustva.

zamisli koliko je ljudi samo spaseno tim izumom.

daj ne baljezgaj

0 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...
 Slažem se da nema smisla, ali mogli su razvoj tehnologije napraviti od vremena kad je krenula kolonizacija pa do kraja igre.

U pravu si, no u tom razdoblju i nije bilo previse izuma koji bi utjecali na dogadjaje u igri. Tehnologija brodova je napredovala (u vrijeme kada pocinje igra jedrenjaci, a u vrijeme na kraju su bili parobrodi), istina, no brodovi nisu nesto strasno bitni, ostalo je manje vise sve bilo bitno (u smislu onoga s cim upravljas u igri). Mislim da je najveca razlika bila sto se u vrijeme kada igra pocinje barut koristio nesto manje nego u vrijeme kada zavrsava. Ali to je uglavnom to. Nije bilo bash revolucionarnih napredaka koje bi mogli strpati u igru pa da ovi imaju utjecaj na dogadjaje.
17 godina
DhulKarnain kaže...

roflmao gromobran!! to je imalo heben utjecaj na razvoj drustva.

zamisli koliko je ljudi samo spaseno tim izumom.

daj ne baljezgaj

Da za tvoju informaciju to što danas tipkaš na svome kompjuteru možeš zahvaliti gromobranu i Benjaminu Franklinu, dobro ne u potpunosti, ali velikim dijelom.

Btw. Thomas Edison u imenu, a nula bodova o elektricitetu.
17 godina

A da zaboravio i Thomas Edison je radio teorijom pogreške i pogodtka, a ne na temelju znanstvenih dokaza. Da nije bilo Tesle, nebi bio tako poznat

Sad sam skrenuo s teme. Govorili smo o igri. Dobro možda ste u pravu što se tiće tehnologija, samo velim. TO je jedan od aspekata igre koji mi se dosta sviđao, pa mi je malo žao što je izbačen.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2008 14:54 (dado2202).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

shvati, nista nije izbaceno jer tehnologija nikada u kolonizaciji ni nije bila element gameplaya.

to su 2 razlicite igre, kako je vec par ljudi reklo.

stavio sam ti link gore. skini jedincu i odigraj pa onda donosi sudove i recenzije o tome sto je zadrzano a sto izbaceno.

btw. moj kompjuter ide na biogorivo, pa se nemam sta zahvaljivat edisonu, franklinu ni gromobranu lol

0 0 hvala 0
17 godina
DhulKarnain kaže...

shvati, nista nije izbaceno jer tehnologija nikada u kolonizaciji ni nije bila element gameplaya.

to su 2 razlicite igre, kako je vec par ljudi reklo.

stavio sam ti link gore. skini jedincu i odigraj pa onda donosi sudove i recenzije o tome sto je zadrzano a sto izbaceno.

btw. moj kompjuter ide na biogorivo, pa se nemam sta zahvaljivat edisonu, franklinu ni gromobranu lol

Sorry, nekad počnem seruckati a da niti ne shvatim Šutim, tek dok pročitam šta sam napisao. Hvala, pa budem pogledo.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice