Ja cu na EU, na temelju tech bete od koje sam u 3 sata igrao mozda 15 minuta uz masovne lagove od preko 9000 sam napravio preorder. Prije par dana su mi javili da su me iz tech bete upgrade-ali na closed betu pa sam juce poceo skidati klijent, danas ce biti cak i skinut.
mislim da posto su ti serveri u US da jednostavno sa lagom nemozemo imati srece... :(
Ne vidim zašto...sasvim je moguće imati više HOP-ova do nekog EU nego do nekog USA servera, kao i veći lag
naravno da je moguce, ali nije to vishe kao nekad kada smo imali brzi link 5 puta prema ameriki nego evropi...:D
ah da.. glede "starog klijenta"
And yes, I have seen the same rumors that it’s old, but it’s not entirely true. We tried to include the best we had on a stable approach, but in our eagerness to please we wanted to get a few additional fixes out (hence we pushed the launch back a couple of hours). In order to reach the May 1st date some of those fixes led to unwanted side-effects which weren’t discovered in time. For some, it got a bit rockier than we wanted. We are running an extensive survey now, and from the first few hundred replies (which should be statistically correct), it seems that most people are actually having tons of fun AND good performance. We are humble about it though, and admit that things could have gone smoother, but the experience some people have had now has helped us to improve for launch, which is what really matters.
It’s also clear that those who are in our Closed Beta have had a more stable and better experience because of the reasons mentioned in this interview, but rest assured we are aware what caused this and have some really nice updates for you come launch

And yes, I have seen the same rumors that it’s old, but it’s not entirely true. We tried to include the best we had on a stable approach, but in our eagerness to please we wanted to get a few additional fixes out (hence we pushed the launch back a couple of hours). In order to reach the May 1st date some of those fixes led to unwanted side-effects which weren’t discovered in time.
E aj vi dvojica pametnjakovica otvorite novi topic "Genije vs Wower: Sezona 1 - Conan" pa se tamo prepucavajte, nas tu to ne zanima bas u toj mjeri, pomalo je dosadilo... iako ima veze sa samom igrom!;)
Nakon zadnjeg patcha mogu rec da je igra dosta stabilnija i loading time je puno manji.
Ono prije mi nije bila igriva uopce sad je tak tak, al PvP beta je isla savrseno.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Jedva čekam... još nekoliko dana...
Nešto se promijenilo na algoritam.hr sa predbilježbama, izgleda da su poslane.
BTW dali netko zna dali će Algoritam omogućiti 3 dana headstart? Slao sam im mail ali nisu odgovorili.
Head start je promjenjen sada na 6 dana ... znaci ako kupite Early-Access za 5€ dobivate mogucnost
za pocete skidati client vec 14.5. a serveri se otvaraju 17.5. tako da je Early Access 6 dana, do
official starta 23.5.
Algoritam ce u sljedecih par dana kupcima koji su Pre-Orderali igru, poslati na email Pre-Order key s uputama kako
iskoristiti Pre-Order bonus i Early Access.
(to mi je receno kada sam ih zva jucer)
Bok svima, vidim da se prepirete oko AoC-a. Igra me zanima, pa bi bilo lijepo da malo zastanete i odgovorite mi na par konkretnih pitanja, moze?
Igram WoW uskoro ce biti pune 3 godine. Radim, imam obveze, pa sam vise casual i uspio sam napraviti samo jednog lvl 70 lika, ali hej, taj je full S3. Priznajem da Blizz spava na lovorikama. Do bola su otegnuli sa S4, WotLK se ne nazire ni izdaleka, ali puno sam im vremena posvetio i ulozio i stvarno bi AoC trebao biti nesto daleko bolje, da ostavim WoW. Zasto bih sada bacao svog S3 ubera radi neceg drugog? Uvjerite me.
WoW igram na 1600 x 1050 wide, sve postavke do kraja. Je li AoC zahtjevniji, a ako jest, koliko? Naravno, najvise me zanima PvP aspekt igre. Neke AoC ideje mi se cine odlicnima. Znaci, ovdje mozete ubiti (ostetiti) i "svog" suigraca, nema "strana"? (Da mi je bar to u WoW-u, hahah, potukao bih sve retarde na BG-ima.) Ali cekajte, kako to onda funkcionira u masovnoj tucnjavi? :-) Kako se to odrazava na skupljanje PvP bodova, ako ubijes "svoga"? Pretpostavljam da nekakvi PvP bodovi moraju postojati, ne? Cuo sam negdje da ako vas ubiju u AoC PvP-u, dobijate i neke kazene bodove, je li to tocno?
U WoW-u imam keybindano hrpu stvari QERTZFGHYCV, Caps Lock, 2, 3 + misa sa 7 tipki, sve iskombinirano. Koliko treba za kretanje i borbene poteze u AoC-u? Vise? Mozete li to malo bolje opisati? Kaze tu netko, u AoC borbi sudjeluju i healeri, a "ne samo da stoje otraga i dosadjuju se". Pa kad onda stignu lijeciti? (BTW healing/supporting u WoW PvP-u je sve prije nego dosada, to je umjetnost. IMO svatko moze biti dumb a$$ dpser, ali pravi healer...) No dobro, ipak mi se svidja pomisao da (mozda) nema toliko lijecenja u AoC PvP-u. WoW arene traju po pola sata, pa i duze, uzas :-)
Dalje, sto je s profesijama? Koje su, koliko ih ima? Kako se "uce", kako se skupljaju materijali za njih? Kako funkcionira trziste u igri? Molim malo vise konkretnih informacija, a manje programerskih svadjanja oko nacina razvijanja programa. Hvala :-)
Bok svima, vidim da se prepirete oko AoC-a. Igra me zanima, pa bi bilo lijepo da malo zastanete i odgovorite mi na par konkretnih pitanja, moze?
Igram WoW uskoro ce biti pune 3 godine. Radim, imam obveze, pa sam vise casual i uspio sam napraviti samo jednog lvl 70 lika, ali hej, taj je full S3. Priznajem da Blizz spava na lovorikama. Do bola su otegnuli sa S4, WotLK se ne nazire ni izdaleka, ali puno sam im vremena posvetio i ulozio i stvarno bi AoC trebao biti nesto daleko bolje, da ostavim WoW. Zasto bih sada bacao svog S3 ubera radi neceg drugog? Uvjerite me.
WoW igram na 1600 x 1050 wide, sve postavke do kraja. Je li AoC zahtjevniji, a ako jest, koliko? Naravno, najvise me zanima PvP aspekt igre. Neke AoC ideje mi se cine odlicnima. Znaci, ovdje mozete ubiti (ostetiti) i "svog" suigraca, nema "strana"? (Da mi je bar to u WoW-u, hahah, potukao bih sve retarde na BG-ima.) Ali cekajte, kako to onda funkcionira u masovnoj tucnjavi? :-) Kako se to odrazava na skupljanje PvP bodova, ako ubijes "svoga"? Pretpostavljam da nekakvi PvP bodovi moraju postojati, ne? Cuo sam negdje da ako vas ubiju u AoC PvP-u, dobijate i neke kazene bodove, je li to tocno?
U WoW-u imam keybindano hrpu stvari QERTZFGHYCV, Caps Lock, 2, 3 + misa sa 7 tipki, sve iskombinirano. Koliko treba za kretanje i borbene poteze u AoC-u? Vise? Mozete li to malo bolje opisati? Kaze tu netko, u AoC borbi sudjeluju i healeri, a "ne samo da stoje otraga i dosadjuju se". Pa kad onda stignu lijeciti? (BTW healing/supporting u WoW PvP-u je sve prije nego dosada, to je umjetnost. IMO svatko moze biti dumb a$$ dpser, ali pravi healer...) No dobro, ipak mi se svidja pomisao da (mozda) nema toliko lijecenja u AoC PvP-u. WoW arene traju po pola sata, pa i duze, uzas :-)
Dalje, sto je s profesijama? Koje su, koliko ih ima? Kako se "uce", kako se skupljaju materijali za njih? Kako funkcionira trziste u igri? Molim malo vise konkretnih informacija, a manje programerskih svadjanja oko nacina razvijanja programa. Hvala :-)
LOL ne morate vi nista. Hvala za linkove, ali osobna iskustva su mi daleko vaznija i vise ih volim procitati.
Djabe ti je da ti netko objasnjava ovako, sacekas dok igra izadje i uzicas nekog buddy key i probas igru sam.

Ja se ne žurim. znam da što se tiće MMO igara da će one postojati jedno dulje vrijeme tako da mi nije bed. al vjerojatno ću ga jednom kupiti; možda za godinu, dvije, ali vjerojatno budem. zasad ostajem u Middle-Earthu :)
Ja sam imo S3 Warriora i prodo ga, i mislim AoC igrat. Uopce ne zalim za WoW om jer jednom kad probas AoC sve ostalo je šit. (WoW je šit iovako i onako nasprem 90% p2p MMOa na trzistu)
Za AoC ce ti trebat bolji PC nego za wow, pogotovo ak oces na high igrat i na tak velikoj rezoluciji. Treba ce ti nekih 2 GB RAM, 2.5GHz dual core i najvaznije graficku trebas imat neku od 8800 ili 3870 generacije il vise. To je za high da igras na toj rezoluciji.
AoC na pvp serverima ce imati Free for All PvP sto znaci da ces moc ubit bilo koga bilo gdje (osim u glavnom gradu). Sto se tice raidova i to nemos ubit svoga jer kad si s nekim u grupi nemozes ga ubiti.
Za PvE, gilde ce moci graditi PvE gradove gdje cete se moci okupljati, imat svoju trznicu za prodavat iteme i stvari poput smithy kuce di cete moc izradjivat iteme.
Za PvP ce gilde se moc boriti za 9 Battlekeepova koje su nesto ko PvP verzije gradova, iliti ga kule. To ce bit masivni raidovi sa po 100 ljudi di cete napadati druge kule sa katapultima, ramovima i takvim stvarima.
U PvP u ce biti aktiviran collision detection tako da ces moci svojim tijelom sprijecit neprijatelja da prodje kroz tebe.
Ubijanjem u PvPu dobiva se PvP experience pomocu kojeg se levela do 20 PvP levela. Ako umres izgubis nesto PvP experienca.
Naravno postoje i 80 PvE levela, ne samo pvp i to se dobiva questovima i ubijanjem mobova.
Questovi za raszliku od WoWa nisu grindanje. Nema ono skupi 2 rotkvice od mobova koji imaju drop chance 0.1 %. Tu ti je naprimjer ak je bas gathering quest skupi 3 cigle da popravimo branu, ti dodjes tam di su cigle i sve su na hrpi ljepo i sam ih uzmes (naravno ubis par ljudi usput.)
Svaki NPC ima svoj glas i kad pricas s NPCovima mozes birat kojim ces smjerom ic u razgovoru i imas vise opcija za razgovor. Svaki quest ima pricu iza sebe i to je odlicno.
Imena gradova i mjesta nisu retardirana ko u wowu, npr. Fel+wood=Felwood, Ghost+lands=Ghostlands itd. neg su prava imena za koje je neko cak upotrijebio mastu, npr. Tortage, Conarch's valley, Tarantia, Cimmeria itd.
Neznam kaj da vise kazem ak te nes zanima konkretno sam pitaj.
HD3850 512 Mb OC
2Gb DDR2 Dual Channel 800 Mhz
Jesi spomenija da wow suxa ?
Dobro, stoji sve kaj kazeš Psiho al stvar je u tome da WoW imao fiksnu ideju kako da igra izgleda i ustvari WoW i AOC su dvije potpuno neusporedive igre, tako da se o tom odnosu nema puno razglabat, WoW je izrastao iz Warcraft serijala koji je prvenstveno RTS s nekim sitnim RPG dijelovima (hero klase su praktički WoW u malom ) dok je AOC "punokrvni" RPG koji ima vise sličnosti s serijalom Elder scrolls, uglavnom Morrowind i Oblivion, nego kaj ima s WoWom. Realnost i surova stvarnost umjesto cartoonish grafike i veselog okružja.
Lijepo kad imaš dijete daš mu da do 18 igra WoW i onda ga uvedeš u svijet AOC, tako to treba bit.
Ow yeah, došao preorder key, gj Algoritam .
I War Mammoth!
Svi živi dobili taj preorder key ili još netko ko nije dobio?
Napravil sam preorder ali od ključa ni traga.
Vezano uz pre-order ključ.
Nakon posta na forumu otišel sam poslat mail Algoritmu i nakon nekih deset minuta ili manje dobio sam ključ.
Svaka čast skidam kapu.
Dobija kljuc i ja
A sada spektakl!!11
Jel bolje igrati na Euro serverima za 13€ (95kn) mjesečno ili na USA serverima za 15$ (71kn) mjesečno?
ameri su papci, nebi s njima igra ni da oni meni placaju 70kn misecno
Jel bolje igrati na Euro serverima za 13€ (95kn) mjesečno ili na USA serverima za 15$ (71kn) mjesečno?