Pozdrav ljudi!!!
Radi se o AMD Athlonu64 3800+ (2400mhz) AM2, cool&quiet (45W mislim da trosi). Htjeo bih ga "malo" overklokirati putem BIOSA pa bih vas zamolio da mi kazete koliko bih smjeo ici a koliko mi preporucavate za siguran i stabilan rad? Strastveno koristim procesor, nikada nije ispod 100%, ako nije nesto od strane mene onda je BOINC tako da bih i minijaturne pomake primjetio.
Primjetio sam da mi je temperatura prilicno stabilna, nakon 24 sata na 100% opterecenja procesora temperature je striktno na 50 stupnjeva uz okretaje hladnjaka (koji sam dobio uz procesor) 1700 okretaja max, a ja sam cuo da taj hladnjak moze ici i do 3000 okretaja. Zato mi je palo na pamet da bi se to moglo malo i iskoristiti.
Na jednom forumu sam citao da podizanje frekvencije moze rezultirati određenim greskama u kalkulacijama BOINC-a pa me zanima je li to opravdana sumnja ili je netko "bubnuo"?
...Od ostalih komponenata imam:
2X1gb DDR2 800 Kingmax -RAM
MSI K9NNeo -Maticna
Gainward GeForce 7600GT GDDR3 -Graficka
500W Smartbox -Napajanje
250 gb Samsung SATA2 -Hard
...Znam da komponente nisu bajne u usporedbi sa vasima ali uzmite u obzir da je konfiguracije (osim memorije) stara preko godinu i pol dana a tada sam procijenio da je best-buy.
Hvala svima na savjetima i jos jednom pozdrav od mene! ;)