Prolimatech Megahalems review

poruka: 5
|
čitano: 5.472
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naziv:Prolimatech Megahalems.

Kompatibilnost:lga 775,lga 1366(ali mogu se posebno nabaviti nastavci za am2/am3 i 1156 socket).

Link do nabave kod nas.

Dimenzije hladnjaka:(L) 130x(W)74x(H)158.7mm

Težina:790g

Građa hladnjaka:6 toplovodnih cijevi povezane na niklovanu bazu.Hladnjak dolazi bez ventilatora(pasivno),ali uz njega se isporučuju kopče za pridržavanje ventilatora kao i termalna pasta.

Montaža:Montaža  hladnjaka je jako dobro osmišljena,i iako se treba vaditi ploča ništa se na šarafi s donje strane.Ovdje je to detaljnije objašnjeno.

Hladnjak je dosta visok tako da bi bilo poželjno imati kućište koje je široko kojih 20 cm.

Testiranje: Obavio sam 3 testa; 1.q6600 2.4ghz(c1e,eist on-znači 1.6ghz)idle, 2.q6600 2.4ghz full load , i 3.prototype load.Test je uspoređivan sa thermaltake gunmet orbom.

1. Gunmet orb: 30C min , Megahalems 26C min

2. Gunmet orb: 59C max ,Megahalems  42C max

3. Gunmet orb: 48C max, Megahalems-kojih 15-ak stupnjeva niže.

Sve je testirano s jednim ventilatorom;Sharkoonom s 1700rpm-a.

Megahalems 1 test

Pozitivno:Izgled,težina(za tako veliki hladnjak 790g i nije baš puno),izrada,performanse

Negativno:Cijena.

Dojam: Megahalems definitivno spada u sam vrh zračnih hladnjaka,kao što je i pokazano u reviewu pobjeđuje slabije hladnjake sa jednim ventilatorom za 15-20C.

Evo par slika testa i samog hladnjaka:

Gunmet load Gunmet load
Prolimatec load Prolimatec load
Megahalems Megahalems
Megahalems vs gunmet orb Megahalems vs gunmet orb
Kasda je zakon!
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.12.2009 18:44 (iwan).
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Daj nam ti koju sliku ;)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Prolimatech Megahalems review
franky kaže...

Daj nam ti koju sliku ;)

Evo za one koje zanimaju slike Prolimatech Megahalems hladnjaka,

par slika od nedavnog builda, na ploču ASUS P6T Deluxe V2 i kućište Antec P183.

Moje mišljenje? Vrijedan svake kune, ali veliki oprez s odabirom kućišta zbog visine! Izaberite dobar 120mm ventilator, budući ne dolazi s istim.

Na prijenavednoj ASUS-ovoj ploči, se komotno može bez smetnje namotirati 3 pločice RAM-a, ali bi kod popunjavanja sa 6 pločica mogao zasmetati ni manje ni više nego "zub" kopči koje drže ventilator na hladnjaku (malo smiješno, jer bi čovjek pomislio da bi prije smetao ventilator, a ne kopča, ali eto što je tu je.)

Prolimatech preporučuje ventilator s protokom od barem 57 CFM.. Na slici je Scythe Slip Stream 120mm -1200rpm i radi svoj posao, ali nije PWM.

Eto, nadam se da slike govore više od riječi.. Smanjene slike u prilogu (nisu stale sve), zato je par slika više i 15MB zipa na Rapidshare-u

Uživajte.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
RE: Prolimatech Megahalems review
franky kaže...

Daj nam ti koju sliku ;)

Slike ću staviti,jučer mi nije htjelo prebaciti pa danas ću pokušati.

Kasda je zakon!
17 godina
neaktivan

Evo oc-ao sam procesor na 3.2ghz uz dosta visoku voltažu(1.425v u biosu).I max temp. je bila 49C(naravno to su temp. jezgri kao i one temp. gore u testovima).

Kasda je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice