Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 242.750
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
Kvod kaže...

Ne usudim se prtljati po voltažama i ostalim postavkama vezano uz clock procesora, ali bi ga htio dić na 4,0. Pa me zanima mogu li samo stisnut Load optimized CPU OC settings,bez da diram ikakve druge parametre?

Možeš, al ak ti je na AUTO daje više napona, niš strašno, u biti na 4.0 ide i na def.naponu.. Nemaš kaj puno, množitelj diraš, vcore, LLC.. i to je to. Al ja se zafrkavam s offset-om, dost je zeznuto i ima posla oko tog da se uštima napon.

Recimo, meni na 4.3, -offset 0.010v, Prime 95 zakuca na 1.264, a ak igram neku igru zna skočit do 1.280-90, mada tu su oscilacije pošto proc nije 100% opterećen. A to su ok naponi. Tak da nemaš straha oko napona..

15 godina
zvonac kaže...
Kvod kaže...

Ne usudim se prtljati po voltažama i ostalim postavkama vezano uz clock procesora, ali bi ga htio dić na 4,0. Pa me zanima mogu li samo stisnut Load optimized CPU OC settings,bez da diram ikakve druge parametre?

Možeš, al ak ti je na AUTO daje više napona, niš strašno, u biti na 4.0 ide i na def.naponu.. Nemaš kaj puno, množitelj diraš, vcore, LLC.. i to je to. Al ja se zafrkavam s offset-om, dost je zeznuto i ima posla oko tog da se uštima napon.

Recimo, meni na 4.3, -offset 0.010v, Prime 95 zakuca na 1.264, a ak igram neku igru zna skočit do 1.280-90, mada tu su oscilacije pošto proc nije 100% opterećen. A to su ok naponi. Tak da nemaš straha oko napona..

Nemaš kaj puno, množitelj diraš, vcore, LLC.. i to je to. Može li bez da to diram, samo na auto i da ne moram niš više prtljati?

17 godina
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

A možeš, ne znam kak ima to riješeno Asrock, stavi na Auto tuning, pa vidi..

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
zvonac kaže...

Budem probao, nadam se da će sve biti ok.

17 godina
Kvod kaže...
zvonac kaže...

Budem probao, nadam se da će sve biti ok.

Ma bit će sve ok, samo ga stisni:)

13 godina
neaktivan
Kvod kaže...

Baz brige mozes

16 godina

Ako maknem onaj Asus AI suite 2 što onda kontrolira brzinu vrtnje ventilatora na cooleru i kučištu?

Dali u Bios-u ima nešto za podesiti ili se to automatski podešava.

Naravno to me zanima ako kloknem proc dali će se ventilatori na cooleru početi brže vrtiti automatski?

Nemožeš stisnut i prdnut.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 10:55 (goodie).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skini si SpeedFan, tam si možeš podesit brzinu vrtnje. Čak mislim da imaš ovdje negde napisan tutorial za podešavanje ventova..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Vidim da imaš sličnu ploču tj. rame, pa mi molim te reci jel tebi normalno čita 1600 ili moraš dizati kroz bios na 1600? Meni čita da radi na 1333, pa ako ne porihtam u biosu(uefi) na 1600, onda radi na 1333. Ispričavam se ako je van teme, ali mi nije jasno zbog čega ne iščitava kako treba.

17 godina
Kvod kaže...

Vidim da imaš sličnu ploču tj. rame, pa mi molim te reci jel tebi normalno čita 1600 ili moraš dizati kroz bios na 1600? Meni čita da radi na 1333, pa ako ne porihtam u biosu(uefi) na 1600, onda radi na 1333. Ispričavam se ako je van teme, ali mi nije jasno zbog čega ne iščitava kako treba.

Normalno mi čita. Odi u BIOS, stavi na manual i stavi na 1600 ili onaj XMP profil..

15 godina

Jesam, ali ne kužim zakaj na auto ne pročita da je na 1600? Jel treba dizat voltažu na 1,65V, to sam probao napravit, ali mi dalje javlja da je na 1,5V?

Svima normalno čita rame, samo se ja moram za.....

17 godina

Probaj staviti najnoviju verziju BIOSa, iako ne vidim što ti smeta ako je na defaultu na 1333. Klik mišem i na 1600 ti je i svi sretni.

Ili zato što radi na XMP profilu moraš baš zato to posebno namjestiti... Inače radi na 1333.

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Probaj staviti najnoviju verziju BIOSa, iako ne vidim što ti smeta ako je na defaultu na 1333. Klik mišem i na 1600 ti je i svi sretni.

Ili zato što radi na XMP profilu moraš baš zato to posebno namjestiti... Inače radi na 1333.

Ma nema mi druge, ali why? Ako kupim tenisice broj 45, neću 43 koje moram razgazit na 45. Svima memu čita bez bada, samo se meni blesira. Živio horoskop.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 13:38 (Kvod).
17 godina

Ja imam isto koja radi na 1600 preko XMP profila, ali mi defaultno čita 1333....

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ja imam isto koja radi na 1600 preko XMP profila, ali mi defaultno čita 1333....

Jel moguće da nisam jedini? Jel potrebno dizat voltažu ili može ostati na auto, tj. 1,5V?

17 godina

Ništa nisam dirao, samo sam odabrao XMP profil i to je to. Nemoj dirati napon ako ti radi ovako. Iako nema neke razlike između 1333 i 1600, toliko je mala da nije bitno radi li na jednoj ili drugoj frekvenciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Ništa nisam dirao, samo sam odabrao XMP profil i to je to. Nemoj dirati napon ako ti radi ovako. Iako nema neke razlike između 1333 i 1600, toliko je mala da nije bitno radi li na jednoj ili drugoj frekvenciji.

Ok, onda ću ostaviti tako kako je, mislim nema prtljanja po voltažama...

15 godina

Meni je po default-u matične napon memorije 1.5V i 1333MHz te visoke CL9-9-9-28 1T latencije. Kad stavim XMP profil memorija radi na tvornički podešenih 1.6V i 1600MHz sa klasičnim CL8-8-8-24 2T latencijama. 

Ja tu istu memoriju držim stock na 1.5V i 1866MHz sa malo zategnutim CL9-9-9-24 1T latencijama. Na tebi je da odabereš što želiš jer memorija ili radi ili ne radi. OK?{#}

BTW Napon je preporučljivo držati između 1.5 i 1.65V za memoriju.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.10.2011 15:17 (strit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
strit kaže...

Meni je po default-u matične napon memorije 1.5V i 1333MHz te visoke CL9-9-9-28 1T latencije. Kad stavim XMP profil memorija radi na tvorniči podešenih 1.6V i 1600MHz sa klasičnim CL8-8-8-24 2T latencijama. 

Ja tu istu memoriju držim stock na 1.5V i 1866MHz sa malo zategnutim CL9-9-9-24 1T latencijama. Na tebi je da odabereš što želiš jer memorija ili radi ili ne radi. OK?{#}

BTW Napon je preporučljivo držati između 1.5 i 1.65V za memoriju.

Memorija radi na 1600 na 1,5V. Jel mogu tako ostavit ili moram dizat na 1,6V?

15 godina

Ako radi na 1.5V drži na 1.5V jer imaš istu funkcionalnost a manje zagrijavanje iste.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
strit kaže...

Ako radi na 1.5V drži na 1.5V jer imaš istu funkcionalnost a manje zagrijavanje iste.

Ok, budem onda tako ostavio.

15 godina
protjeran

Zanimljivo štivo:

http://www.tomshardware.com/reviews/automatic-overclock-motherboard-cpu,3048.html

Man VS Machine - dali bolje OC-a čovjek ili UEFI/BIOS od ploče?

Testirali su današnja 4 top branda, abecednim redom:

ASRock Z68 Extreme7 Gen3

ASUS P8Z68 Deluxe

Gigabyte Z68XP-UD5

MSI Z68A-GD80

Najbolji AutoOverclock ima ASRock sa 4.6GHz,

dok ASUS ima najbolji ManualOverclock.

MSI ima najlošiji AutoOverclock, a Gigabyte ni nema pametni overclock iz BIOS-a,

nego je potrebno instalirati OS i software koji onda tek AutoOC-a i namješta postavke u BIOS (potrebni restartovi).

Sve u svemu, ako je potreban najbolji AutoOC, onda ASRock, ako trebate 100mhz viši takt sa maxOC-om od ASRock,

onda ASUS.

MSI ima također visoku potrošnju jer dok koristi svoju OCGenie, ne zna koristi Intelovu tehnologiju za uštedu energije,

dok Gigabyte nije napravio ništa vrijedno medijske pažnje.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
13 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Zanimljivo štivo:

http://www.tomshardware.com/reviews/automatic-overclock-motherboard-cpu,3048.html

Man VS Machine - dali bolje OC-a čovjek ili UEFI/BIOS od ploče?

Testirali su današnja 4 top branda, abecednim redom:

ASRock Z68 Extreme7 Gen3

ASUS P8Z68 Deluxe

Gigabyte Z68XP-UD5

MSI Z68A-GD80

Najbolji AutoOverclock ima ASRock sa 4.6GHz,

dok ASUS ima najbolji ManualOverclock.

MSI ima najlošiji AutoOverclock, a Gigabyte ni nema pametni overclock iz BIOS-a,

nego je potrebno instalirati OS i software koji onda tek AutoOC-a i namješta postavke u BIOS (potrebni restartovi).

Sve u svemu, ako je potreban najbolji AutoOC, onda ASRock, ako trebate 100mhz viši takt sa maxOC-om od ASRock,

onda ASUS.

MSI ima također visoku potrošnju jer dok koristi svoju OCGenie, ne zna koristi Intelovu tehnologiju za uštedu energije,

dok Gigabyte nije napravio ništa vrijedno medijske pažnje.

ae super,meni sad stoji na 4.6 i ostalo auto,bas sa zadovoljan samo meni i 4.8 radi bez problema a vidim da njima nije htjelo,ae bar nije nesigurno

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 19:56 (Blade Runner31).
17 godina

Koristil sam taj AUTO OC, i ok stvar, jedino kaj malo više baca napona, al niš strašno, uglavnom kom se neda zafrkavat s manual postavkama, tu ulijeće AUTO:)

@Blade, koji ti je napon na AUTO postavkama na 4.6?

Pretpostavljam da ak se stavi na AUTO da je to onda stabilno ko grom, kaj ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 19:11 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Koristil sam taj AUTO OC, i ok stvar, jedino kaj malo više baca napona, al niš strašno, uglavnom kom se neda zafrkavat s manual postavkama, tu ulijeće AUTO:)

@Blade, koji ti je napon na AUTO postavkama na 4.6?

Pretpostavljam da ak se stavi na AUTO da je to onda stabilno ko grom, kaj ne?

procitaj malo ovo od dona,tu stranicu  pa ces vidjet,uglavnom sigurno je,mislim da najvise 1.36 u loadu

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 20:03 (Blade Runner31).
15 godina

nedavno sam uzeo novi pc,pa sam stavio auto tune na 4.4.

bsod isti u 10 dana,1 tokom igre,2 samo od sebe gledajući youtube,3 jučer bezveze sa desktopa.prime95 sam radio jedno 3 sata i sve bilo ok.

temperature cca 39 u idleu u load u nikad preko 50(mugen zahladi dobro).

morat ću manualno po jurkyu  http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-sandy-bridge-procesora/93188.aspx?page=3&jumpto=2324769&sort=asc&view=flat

zar je toliko jednostavno?i dali mi uopće treba OC radi bottlenecka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Što ti je usko grlo ne kužim? 6950 na 2500K definitivno nije.

I da, tako je jednostavno da ne može biti jednostavnije. Čak se Jurky potrudio pa je stavio i tablicu BSOD kodova pa odmah vidiš što bi trebao povećati/smanjiti kako se ne bi ponavljao BSOD.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Pozdrav svima,evo i mene na Intelu.Malo se igram sa svojim 2500K i držim ga trenutno na 4.8,pri 1.384v .Je li to sigurna 24/7 voltaža ? (nije da želim imati taj proc za vijeke vijekova jer planiram preći na Ivy Bridge više manje pri njegovom izlasku) Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da sigurno je.

Moj 2500k radi na 4.5Ghz i pri 1,224V pod noctuom na 53c full load {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 16:41 (BMK).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Evo da vidimo malo koliko vas je klokalo i na koliko ghz..

4 3.6 - 4.0GHz
12 4.0 - 4.4GHz
9 4.4 - 4.8GHz
3 4.8 - 5.0GHz
9 5.0GHz+
http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice