Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.089
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
bik kaže...
toxic kaže...
bik kaže...

Nadogradio si bios? jel isti slučaj sa starijim biosom? Zar ne može Easy Tune6 očitat sve parametre?

Ako je tako kako si napisao ja bih tu ploču vratio na reklamaciju

imam ovaj novi f8.. easy tune6 nisam niti probavao instalirati..... nebi ja nista na reklamaciju kad je ispravno :)

sa starim nisam probavao :(

Probaj to što sam ti napisao i F8 ti nije zadnji bios

http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3850#bios

uefia mi ne zeli instalirati na isti nacin kako sam stavio i f8..  usb fat32 prepozna ali veli ne moze ga instalirati neki invalid code bla bla bla..

uglavnom ta je ploca u ono vrijeme kada je izlazila bila jedna od top ploca... regulacija navodno vrhunska gledam reviewe razne i niko nikakvih problema.. a na ovom forumu znam najmanje dvoje koje je imalo isto ili slicno sranje sa tim z68 plocama

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Pogledaj ima li kakvo poboljsanje sa novim UEFI biosom iako cisto sumnjam, vec sam ti rekao sto mislim o toj ploci.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 15:07 (bik).
17 godina

probat cu to.. nisam bas za to da se flasha bios preko windows utilytia volim to radit na old school nacin.. al jbga.. budem probo nekako doci do tog uefia ako tada nece biti u redu vratit cu na f7.. i onda cu je bacit u zid i kupit asusovku neku top klasu i bok...

još jednu stvar ne razumijem zasto pobogu kada vec i5 2500k sandy i ivy imaju integrušu rade plocu koja nema izlaz za istu.. cija je to retardirana ideja bila???

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2012 15:10 (toxic).
14 godina

Nece joj nista biti ako flashas iz winsa, odradi tako.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina

ovaj uefi je katastrofa jbte led i sa plocom i sa svime ako nisu usavrsili uefi za te z68 ploce nisu ga trebali niti stavljat.... na asusu je tolko bolji uefi da boli glava.. maknuli mi llc u uefiu gj gigabyte majku vam vašu.. pomaka nemam apsolutno u nicem napon ne ocitava nitko i nista cak u biosu sada ploca downvolta 0.3v hebeno... do sada je bilo 0.2v  stavim 1.29 tek tada mi ploca pokazuje da je 1.26 prije to bilo 1.28v na 1.26v

fala ti điđabajt na šrot ploci i srot podrsci nikad višeeeee nikad pa makar izdali high end plocu za 100kn hebite se

Moj PC  
3 2 hvala 0
14 godina

Kupi si plocu kakvu Penryn ima ili slicnu GB Z77, biti ces sretniji od malog djeteta po pitanju svega.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Kupi si plocu kakvu Penryn ima ili slicnu GB Z77, biti ces sretniji od malog djeteta po pitanju svega.

nebudem nista kupovao više ove godine dosta mi je hw-a i svega najradije bih prodo sve i kupio si sega mega drive ps mtr.. a i ako cu kupovat nece to biti gigabyte sigurno

17 godina
neaktivan

Jep, Z68XP-UD3P koju sam prije imao i Z77X-UD3H koju sad imam, razlika nebo i zemlja. Jedina je šteta što ova i nije baš dostupna kod nas, u Linksa je već ponestalo zaliha, ostao jedino ADM. UEFI i dalje nije fancy kao kod ASUS ploča, ali nema bugova, smrzavanja i sve radi kao podmazano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Z68XP-UD3P je u k urcu zato jer je to vrijeme kad je gigabyte uveo driver mos i sve ploče prve gen su pogođene tim dok kasnije je sve riješeno

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
koji majmunski prijedlog skuri plocu i trazi novu jer mozda nece skuzit, momcino tebi treba trajni ban sa ovakvih foruma i tvoje ime na crnu listu svih servisa, s takvim stavom neces daleko u zivotu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

ovo je bolesno koje su to komplikacije.. sada npr kada zelim vratit na stari old school bios neda..

ne prepozna sistem easy tune i ostale điđabajtove softwere :) za poludit.. ma da toga nema bilo bi mi dosadno ocito..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

naso sam na nekom sajtu kako vratit na award bios pfff... i takoder sam nasao neki f9a bios zadnji od old school biosa i njega sam stavio so far so good.. javim rezultate bitno mi je da se vratio llc

ako nekog zanimaju svi biosi i kako se vraca iz uefia na old school bios

http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-beta-bios.html

aida64 extreme mi sa f9a biosom ocitava isto sto i bios sto je super stvar za mene :)

sada se poigram jos malo sa llc i sredio sam glupu plocu..

inace 1.26v je za koju frkvenciju procesora u vecini slucajeva? 4.5ghz ili manje?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 0:36 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovisi o primjerku procesora, matične i još dosta faktora. Igraj se sa opcijama pa povećavaj/snižavaj napon i ostale điđe-miđe dok ti ne bude stabilan. Ali mislim da je to tu negdje. Ugl, mislim da bi svaki trebao raditi na 4,5GHz na do 1,3V.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina

Evo upravo sam se vratio od frenda, slozio sam mu konfiguraciju sa i7 3770k procom na z77 extreme 4 i u bios-u je cpu napon postavljen na AUTO (sto znaci da ce napon divljat u opterecenju). NA KOLIKO cca da stavim napon za stock takt? i do kud bi trebao ic taj cpu? (znam da ovisi o primjerku ali odprilike).

Werdum Combat Team
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 18:24 (KrpaZG).
17 godina

Ako ploca overvolta ili downvolta cpu napon da li je moguce da to radi i sa ostalim naponima?'

npr cpu pll voltage ram voltage itd...?

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
KrpaZG kaže...

Evo upravo sam se vratio od frenda, slozio sam mu konfiguraciju sa i7 3770k procom na z77 extreme 4 i u bios-u je cpu napon postavljen na AUTO (sto znaci da ce napon divljat u opterecenju). NA KOLIKO cca da stavim napon za stock takt? i do kud bi trebao ic taj cpu? (znam da ovisi o primjerku ali odprilike).

Stock takt 1V, pa i manje ako bude stabilan.Trebao bi ici barem 4.0GHZ sa stock naponom, cak 4.2GHZ.

Toxic

Ako ploca overvolta ili downvolta cpu napon da li je moguce da to radi i sa ostalim naponima?'

npr cpu pll voltage ram voltage itd...?

Ne, oscilira samo CPU napon jer je VRM ocito los.

iclock2much
13 godina
Znaci da ga bubnem na 1.1v i bit ce vjerojatno stabilan...
Werdum Combat Team
16 godina

Da možeš 1.05V i preporuka da uključiš Power Saving mode u biosu, onda ploča još smanjuje napone kad je to moguce = hladniji procesor

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:19 (bik).
17 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...

Mom i7-3770k treba oko 0.95v za tvorničkih 3.7GHz, tako da se vodi po tome. Inače je default oko 1.1v, nekada malo i više kada turbo radi. (znači kada se koriste 2-3 jezgre, odnosno kada takt diže na 3.9GHz)

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2012 19:49 (Penryn).
14 godina
neaktivan

IB je all over the place, ne mozes se voditi ni po cijem primjerku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

overkloking i7 3930k-totalne nebuloze {#}

ovaj proc i matična ecs x79-extreme,.na 3.8ghz nemrem ga dobiti a kamoli kaj više,turbo je postavljen default na 3.8ghz al ni turbo neradi,..žali bože mjenjati množitelj kad ga ploča automatski baca na default...mislim da problem u ecsu..pa ak ima ko takav proc nek napiše mali tutorial ak nije frka..zadnji bios je gore,..

turbo mi uključen C1E isto tak,..pratil razne tutoriale al da ga h...m nikak nefercera..

Što ga više lome-to ga više volim!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.10.2012 22:57 (bahrija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
KrpaZG kaže...

Hint: Ubaci USB stick u PC, i u UEFI stisni F12 za skidanje shotova.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
bahrija kaže...

ovaj proc i matična ecs x79-extreme,.na 3.8ghz nemrem ga dobiti a kamoli kaj više,turbo je postavljen default na 3.8ghz al ni turbo neradi,..žali bože mjenjati množitelj kad ga ploča automatski baca na default...mislim da problem u ecsu..pa ak ima ko takav proc nek napiše mali tutorial ak nije frka..zadnji bios je gore,..

turbo mi uključen C1E isto tak,..pratil razne tutoriale al da ga h...m nikak nefercera..

malo off topica

meni uopce nije jasno zasto si isao sa 2500k na taj procesor ?? da li se bavis odredenim poslom gdje bi ti taj i7 donosio nesto nasprem 2500k? vidim igre te ne zanimaju posto imas 8xxx seriju koja je zastarjela ohoho.. Nije valjda da ti je nakana biti na top listi za oc?

vidim koristis spire thermax cooler... znaci majstor je dobro odradio posao? kakve su ti temperature..sta nije ta ecs ploca defektna ?? ako si je kupio od mislava napisao je da je ploca defektna ako se ne varam

Lp,

btw evo ti jedan thread tocno tvoja ploca i tvoj proc..

mogu biti 3 stvari iako mene vuce na los primjerak procesora ili ti nesto lose radis, a 3 je ploca je u banani totalnoj los primjerak jednostavno

http://forums.hardwarezone.com.sg/hardware-clinic-2/%5Blongsiew%5D-ecs-x79r-ax-sb-e-3930k-3603450.html

vidi

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 0:49 (toxic).
15 godina
neaktivan
toxic kaže...
bahrija kaže...

malo off topica

meni uopce nije jasno zasto si isao sa 2500k na taj procesor ?? da li se bavis odredenim poslom gdje bi ti taj i7 donosio nesto nasprem 2500k? vidim igre te ne zanimaju posto imas 8xxx seriju koja je zastarjela ohoho.. Nije valjda da ti je nakana biti na top listi za oc?

vidim koristis spire thermax cooler... znaci majstor je dobro odradio posao? kakve su ti temperature..sta nije ta ecs ploca defektna ?? ako si je kupio od mislava napisao je da je ploca defektna ako se ne varam

Lp,

majstor sam bil ja sam,ak misliš za nosač,.da neigram se,,al dosta se bavim obradom videa,.tu je i virtualizacija jbga..od viška glava neboli :)

nadogradnja s i5 2500k (matična i proc) na i7 3930k me došla nekih 400kn jbga-mislim da to bagatela ispalo,,,ploča radi ok na default postavkama i s uključenim turbom,problem je zvučna-mislav mi dal usb-zvučnu,jedna mrežna se blesira-dok je druga ok,2-4 pci expres neradi-ja koristim samo prvi..usb3.0 portovi rade..

komp je stabilan,testovi prolaze bez pardona,nema blue skrena,,nikaj se ne pregrijava na ploči....problem je kod overklokiranja-al i po netu sam čital da ljudi imaju problema s ecsovim biosom,..evo to je ukratko to..

Što ga više lome-to ga više volim!
16 godina

Glupo je o biločemu raspravljat pogotovo OC ako je ploča na više točaka defektna :D Sad nabaviš novu ploču pa da vidiš kako ti se isplatio prelazak :P

Preporuka Asrock X79 Exstreme 4 za 1.5k kn.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ta je ploca za smeca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Leopard_st kaže...

Ta je ploca za smeca.

pa za smece bas i nije.. recimo normalnim ljudima sa normalnim zahtjevima ta ploca bi posluzila ali za oc i nas koji volimo iznad normalnog je za smece :)

13 godina
protjeran

Istina za te pare dobije Gigabyteovu UD3 koja je bolja a i zašto uzet ašrot kad varaju ?? ko zna na čem još se vara ?

http://www.overclock.net/t/1313910/asrock-cheating-the-system

I onda oni treći na svijetu .. oni zaslužuju zadnje mjesto .. MSI je za treće mjesto !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2012 12:29 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
toxic kaže...
Leopard_st kaže...

Ta je ploca za smeca.

pa za smece bas i nije.. recimo normalnim ljudima sa normalnim zahtjevima ta ploca bi posluzila ali za oc i nas koji volimo iznad normalnog je za smece :)

Govorim za plocu od bahrije, ECS.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice