Nez točno nisam imao dotične komponente ali oko 35° max bi bilo O.K. za idle:\\\
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.369
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nez točno nisam imao dotične komponente ali oko 35° max bi bilo O.K. za idle:\\\
uf meni je 50....
eo pogledaj ovu sliku: http://www.pohrani.com/f/3F/k/34iughPo/1233.jpg
Malo mi izgleda da je voltaza veca,pa jel moguce da je zbog njega temp veća nego sto bi trebala biti?
Stavio sam u biosu da mi je voltaza na auto regulaciji...
uf meni je 50....
lol Meni je na stock hladnjaku 44° u idle isto na 4GHz.Pa koliko tie onda pod Prime testomXD
Iz ovoga šta sam ja pročitao trebati češ jači hladnjak na CPU za tih 3.20GHz..
Trenutno je Thermaltake Slim X3, kazu po forumima da je ok za clockanje.. Probacu da se igram sa brzinama u speedfanu, mada mi je trenutna temperatura ok, vidjecemo kako ce se ponasati na 3.2
pogledaj ovaj post iznad svoga di sam dao sliku?Dali je voltaza prevelika?Da nije mozda zbog nje?
Ako si u BIOSu ostavio AUTO onda je sigurno barem mrvicu viša od dostatne. Meni je 2500K bio na 1.114V sad radi na 1.05V na stocku. Ofcorse sada je OC-an:PPP
Pozdrav. Htio bih OC i7 920 (D0) na nekih cca 4ghz ploča je gigabyte x58-ud5 rev.1. Može li mi netko pojasniti kako da to i napravim posto sam totalni laik po pitanju OC?
Imaš tu dosta temu u ovom podforumu pa malo čitaj i prati upute...
pozz,
sorry za offtopic, ali me zanima podržava li ova matična ddr3 1600mhz:
http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1156/P7H55M_PRO/
pitam zato jer imam ram ddr3 hyperx limited edition, a na njemu piše 1600mhz, a u biosu je namješten na 1333mhz,
hvala
Podržava, moraš samo u biosu namjestiti na XMP profil, onda će ti raditi na 1600.
možeš li mi molim te objasniti kako se to namjesti?
Uđeš u bios - Ai Tweaker - Ai Overclock Tuner - XMP odabereš (ili DOCP nisam siguran, probaj prvo jedno pa drugo). Malo sam gledao u priručniku od te tvoje matične, skini si sa one stranice koju si dao, pod točkom 3.5 Ai Tweaker menu ti je sve opisano sa slikama.
kada odaberem docp onda se računalo zamrzne i moram ga restartati, a kada odaberem xmp, opet mogu izabrati izmeđi: 800mhz, 1066mhz, 1333mhz
A onda stavi da radi na 1333, tako i tako se ne osjeti razlika radila memorija na 1333 ili 1600...
Mozhe malla loodacho.
hoće li moći ovaj kuler držati hladnim proc iz potpisa na nekih 3.4,eventualno 3.6ghz...sada ga hladi freezer 7 pro i na clocku od 3.2 ga drži ispod 65 celzijusa što je ok.
moj proc je e7400, default na 2.8, cloackan trenutno na 3.3, idile temperatura mu je 40 stupnjeva, load temperatura 45 stupnjeva, više sam se fokusirao na pravljenje vrlo dobrog strujanja zraka kroz cijelo računalo nego na sam hladnjak procesora, hladnjak neki zalmanov, 75-80 kuna novi, neznam sad preciznu cijenu niti model
evo vam ss x)
hoće li moći ovaj kuler držati hladnim proc iz potpisa na nekih 3.4,eventualno 3.6ghz...sada ga hladi freezer 7 pro i na clocku od 3.2 ga drži ispod 65 celzijusa što je ok.
http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+COOLERMASTER+Hyper+212+Plus%2C+socket+775%2F1155%2F1156%2F1366%2FAM3%2FAM2%2FAM2%2B&option=artikl&id_kategorija=05090305&id_artikl=050.903.212
Hoće, držati će ga do 3.6 Ghz bez problema.
e super,sve mi se čini onda da ću zamjeniti ovog freezera sa cooler masterom i podići malo clock proca :D
mozete li mi reci dali je ovo stabilan i dobar oc? :)
Testiraj ga s LinXom ili IntelBurnTestom pa ces sam znat..
Kako da znamo da li je dobar ako nisi probao ide li na više, koliko se grije?
Ako je stabilan, dobar je oc. Ako se ruši, logično, nije dobar oc. Malo se igraj sa postavkama, testiraj ga 20ak min sa recimo Lynx-om i onda malo u igrama pa ćeš vidjeti koliko ti je stabilan.
Temperature su ti tak tak, pazi da ti ne budu preko 60ak stupnjeva.
sad kupujem corsair h100 i hocu oc-at intel i5 2500k. imam uefi i jel mi moze neko objasnit kako da to napravim jer nikad to nisam radio? kolko bi mogo ic 24/7 a kolko za validaciju?
sad kupujem corsair h100 i hocu oc-at intel i5 2500k. imam uefi i jel mi moze neko objasnit kako da to napravim jer nikad to nisam radio? kolko bi mogo ic 24/7 a kolko za validaciju?
Tu ti sve piše:
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-intel-sandy-bridge-procesora/93188.aspx
Ne znam ZAŠTO OVA TEMA JOŠ NIJE STICKY jer to bez dvojbe zavrjeđuje. Odoh prijavit modu.
Na koliko bi trebao dici svoj e2200 od 2,2 ghz,da bi mi se na stock voltazi vidio dobitak fps-a u igrama,dal bi na 2,8 bilo dovoljno,ili 2,7?
trebao bi moći bar dobiti bar 20%, ali nije nikakav problem malo povisiti voltažu, kod mene je 1.5 pa turiram ko zmaj na 40 stupnjeva
trebao bi moći bar dobiti bar 20%, ali nije nikakav problem malo povisiti voltažu, kod mene je 1.5 pa turiram ko zmaj na 40 stupnjeva
Smanji to malo.Puno je to,za intel pogotovo.