Uzeo si neki pošteniji cooler?
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.412
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uzeo si neki pošteniji cooler?
Kako? Stock Intelov je još uvjek gore...:D
Nekako su mi to male temp za 4GHz i stock cooler.
Zato mi je MBO u idle 44 u loadu 57°C, a diskovi oko 44-48°:(
Ovaj moj Antec nema mogućnost ugradnje usisnog ventilatora samo 2 ispuha koji rade na max
Poz, imam pitanje.. Ne kontam zasto mi proc nikad nije stabilan.. Ni sa stock postavkama u biosu nije stabilan.. U Intel Burn Testu je, al u LinXu nije.. Uspio sam ga drzat stabilnog na 4.2GHz (napon - 1.375V) i kad sam pokusao stavit malo veci takt (4.6GHz, 1.400V) nije bio stabilan.. Nije stabilan bio ni na 4.2GHz sa 1.400V.. Ne kuzim u cemu je problem.. Moze pomoc?
Flashni BIOS na zadnju verziju i uslikaj postavke.
ATiGamer drži 2500K na 4.2 na ispod 1.2V što je teoretski nemoguće prema svim mojim dosadašnjim saznanjima.
Evo i SS da nebi bilo pričam ti priču:
http://img534.imageshack.us/img534/851/29025652.png
Ni prvi ni zadnji s tim taktom i naponom. Jurky je imao ful stabilan primjerak na 5ghz sa 1.32 čini mi se. Ja to mogu samo sanjati, ništa bez 1.44 za x50.
CPU temp ne valja, uvjek stoji na 60c tako da gledaj samo jezgre.
Koliki ti je VCore u BIOS-u
1.2, isto kao i CPU-Z.
1.2, isto kao i CPU-Z.
Jos najbolje da ce ploca voltdropat ili overvoltat.1200 kuna kosta.Inace nije tvoj primjerak los.
Jos najbolje da ce ploca voltdropat ili overvoltat.1200 kuna kosta.Inace nije tvoj primjerak los.
Ofc, dojmovi su odlični, posebno kaj se tiče stabilnosti napona. UEFI 1.2, u idlu se zna prošetati do 1.216 no to je sasvim normalno. Zato je load mrtvih 1.2V, savršeno stabilnih bez oscilacija.
Primjerak je amo reći dobar, makar sam želio više od x50, ali dobro. Možda se dadne izvući x51 zimi tokom balkoniranja.
Ofc, dojmovi su odlični, posebno kaj se tiče stabilnosti napona. UEFI 1.2, u idlu se zna prošetati do 1.216 no to je sasvim normalno. Zato je load mrtvih 1.2V, savršeno stabilnih bez oscilacija.
Primjerak je amo reći dobar, makar sam želio više od x50, ali dobro. Možda se dadne izvući x51 zimi tokom balkoniranja.
Vjerojatno da ali se ne isplati radi 4.4 ghz.Ionako zdere i na tom taktu.Ako BD razocara imam u planu bas tu plocu koju ti imas i intel za promjenu.Ko zna,vidit cemo jos.
Sad opet problem
Skinem zadnji F8 bios i restartam komp, uđem u bios, odem na q-flash, update bios from drive, no drive found. probo sam sa cdom (sad nez dal sam napravio bootabilni il ne), usbom nisam jer ne znam kako.
tek sad vidim kakav sam newbie..
EDIT: bios flashan
Vjerojatno da ali se ne isplati radi 4.4 ghz.Ionako zdere i na tom taktu.Ako BD razocara imam u planu bas tu plocu koju ti imas i intel za promjenu.Ko zna,vidit cemo jos.
4.4 mogu dobit i sad za 24/7, vjerojatno i 4.7-4.8 ispod 1.4V, ali zasad ga ne želim forsirati na tom taktu.
CPU temp ne valja, uvjek stoji na 60c tako da gledaj samo jezgre.
Do koliko mogu ići jezgre?
72°:\
Sad opet problem
Skinem zadnji F8 bios i restartam komp, uđem u bios, odem na q-flash, update bios from drive, no drive found. probo sam sa cdom (sad nez dal sam napravio bootabilni il ne), usbom nisam jer ne znam kako.
Jel sad bolje?
Do koliko mogu ići jezgre?
72°:\
OK si do 75, max 80c.
Sad opet problem
Jel sad bolje?
Nisam jos isao OCat, sad cu probat pa javim..
EDIT: OC napravljen, ne rusi se, al freeza.. pod 1.35V linx freeza nakon 1:25min, na 1.375V freeza nakon 1:31min.. Mislim da sam dobio jako los primjerak.
EDIT2: Bio je problem u ramima, nisu radili na 1600MHz nego na 1610MHz i zbog toga je freezalo.. Sad su rami na 1333MHz@1.55V i sve stabilno. Proc stabilan na 4.2GHz pod 1.26V.. Napokon naso 24/7 postavke
Nekako su mi to male temp za 4GHz i stock cooler.
CPU 63°
Core 0/1/2/3 76-78°
Pod Prime95 testom 45 minuta
Dakle to mi je max overclock za stock cooler sve preko trebam izdvojiti 170 kuna za Katana 3 ili jačeXD
Evo maloprije sam instalirao coolere i odradio "standardni clock" za E4600.
Sljedece sto cu probati je dici ga na 3.2 s varijantom 12 x 266 samo moram uci jos malo u fazon oko vCorea i podesavanja ok voltaze..
Sto se tice trenutnog stanja temperature i toga, u idleu su core 1 i 2 oko 42-43, na testiranju sa orthosom je isla do 64.
Evo ss-ova:
Evo maloprije sam instalirao coolere i odradio "standardni clock" za E4600.
Sljedece sto cu probati je dici ga na 3.2 s varijantom 12 x 266 samo moram uci jos malo u fazon oko vCorea i podesavanja ok voltaze..
Sto se tice trenutnog stanja temperature i toga, u idleu su core 1 i 2 oko 42-43, na testiranju sa orthosom je isla do 64.
Evo ss-ova:
Iz ovoga šta sam ja pročitao trebati češ jači hladnjak na CPU za tih 3.20GHz..
O kojim se ramima točno radi? Koje su im frekvencije?
Možda su ti nekompatibilni rami pa se zato međusobno kolju pa neće zajedno raditi...
To je HyperX tehnologija koja ako se ne podesi točno radi na defaultu 800MHz. Gdje ti točno piše pod ctrl-alt-del tih 1GB u kojoj stavki? Ako CPU_z kaže 4 onda imaš 4 i rade ti u dual channelu kako si ih postavio u naizmjenične utore iste boje.
Taj Elpida je nekompatibilan sa Kingstonom i pravi probleme. btw šta če ti 5GB...XD
Taj Elpida ti radi problema, makni ga iz kutije. Da li ti u CPU_z piše Dual channel? Neće mu ništa biti ako ga iskopčaš iz struje na 20-tak sec i ponovo upališ!
size:4096
channel:dual
DCmode:symmetric.
prijedlog kakaw? šta da naprawim ? jer radi isto ko prije sa elpida 1 giga,,,, elpidu sam izwadio sad su samo 2ploče kingstona od 2 giga.... da ugasim komp sa utičnice izwadim rame ponowno stawim ?
ili ? i kako stawiti da rade na 1066mhz ?
NaraWno da moraš ugasiti komp i ikopčati ga iz struje ako nešto radiš po njemu.
Možda bi mogao overclockati te Epida ili kako Weć rame pa da ti rade na istoj frekvenciji, ali nisam siguran. Najbolje se riješi te gige, tak i tak nećeš dobiti nikakav pomak u performansama koristio 4 ili 5 giga.
I da, je*ote fejs i te gej fore sa W, ch
Ovisi kolike su ti latencije tog RAM-a na nižoj ili 1066MHz frekvenciji? Nekada se isplati ipak 800:\\
-------------------------------------------------------------------------
Northbridge Intel P35/G33/G31 rev. A2
Southbridge Intel 82801IR (ICH9R) rev. 02
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 4096 MBytes
Channels Dual, (Symmetric)
Memory Frequency 399.5 MHz (1:2)
CAS# latency (CL) 5.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 5
RAS# Precharge (tRP) 5
Cycle Time (tRAS) 18
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 52
Command Rate (CR) 2T
MCHBAR I/O Base address 0x0FED14000
MCHBAR I/O Size 4096
imam i5 650 drzim ga na 4ghz.Hladi ga Coolermaster hyper 212+.
Koje bi za njega bile normalne temp u idleu?