Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 664.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
zoharbizo kaže...
munjovoz kaže...

trebao bi moći bar dobiti bar 20%, ali nije nikakav problem malo povisiti voltažu, kod mene je 1.5 pa turiram ko zmaj na 40 stupnjeva

Smanji to malo.Puno je to,za intel pogotovo.

matična mi nevalja, neki šrotex, nemogu držati clock od 3.31ghz (stock 2.8) na voltaži ispod 1.5v, al mi se zato fino hladi proc, rekoh 40 stupnjeva, što se rijetko tko tu može pohvaliti x)

24.6.2011 || One Who Rides Lightning Bolts
14 godina
munjovoz kaže...
zoharbizo kaže...
munjovoz kaže...

trebao bi moći bar dobiti bar 20%, ali nije nikakav problem malo povisiti voltažu, kod mene je 1.5 pa turiram ko zmaj na 40 stupnjeva

Smanji to malo.Puno je to,za intel pogotovo.

matična mi nevalja, neki šrotex, nemogu držati clock od 3.31ghz (stock 2.8) na voltaži ispod 1.5v, al mi se zato fino hladi proc, rekoh 40 stupnjeva, što se rijetko tko tu može pohvaliti x)

Nemoj ga ni ocat onda,on bi ti inace isa na 4 ghz na puno manjem naponu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Imam pitanje vezano za moj e2180, clockao sam ga na 3GHz, 333x9, memorija 12:10, nju nisam, jel to ok, nemam bas iskustva? Napon nisam dirao, bio je 1.2875, tako sam i ostavio...

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Smucek kaže...

Imam pitanje vezano za moj e2180, clockao sam ga na 3GHz, 333x9, memorija 12:10, nju nisam, jel to ok, nemam bas iskustva? Napon nisam dirao, bio je 1.2875, tako sam i ostavio...

Provjeri stabilnost s LinXom, ako se rusi sistem il dođe BSOD, dizi napon, ako ne, dobro je. Spusti mnozitelj memorije da ti rami rade na 333MHz (667MHz efektivno) i bit ce ti omjer 1:1 i stabilniji sistem. {#}

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
15 godina
FiCo_Ri kaže...
Smucek kaže...

Provjeri stabilnost s LinXom, ako se rusi sistem il dođe BSOD, dizi napon, ako ne, dobro je. Spusti mnozitelj memorije da ti rami rade na 333MHz (667MHz efektivno) i bit ce ti omjer 1:1 i stabilniji sistem. {#}

Jel ok da spustim memoriju na 667, posto su 800 MHz moduli, 2x1GB? Ovako je stabilno sad cak je i temperatura ok...

16 godina
neaktivan
Smucek kaže...
FiCo_Ri kaže...

Jel ok da spustim memoriju na 667, posto su 800 MHz moduli, 2x1GB? Ovako je stabilno sad cak je i temperatura ok...

Nece bit nikakvih problema.. Ako su ti na 800MHz stabilni jos bolje.. Jesi testiro sa LinXom 30min (20times)? Tad ces znat dal je stabilan il ne {#}

RIP EnlightenedPhoenix //// Rakim - The Legend, 2Pac - The King, Notorious B.I.G - The Flow and FreeStyle, Nas - The Last Man Standing, Big L - The Punchline and FreeStyle.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2011 15:58 (FiCo_Ri).
15 godina
FiCo_Ri kaže...
Smucek kaže...
FiCo_Ri kaže...

Nece bit nikakvih problema.. Ako su ti na 800MHz stabilni jos bolje.. Jesi testiro sa LinXom 30min (20times)? Tad ces znat dal je stabilan il ne {#}

Jesam, evo pogledaj i sliku, i idle temperaturu, dok je linx radio max temp je bila 60C, dok npr dok igram GTAIV bude oko 55-60 takodje... Mislim da je ovo solidan overclock, i znam da s dizanjem napona mogu daleko vise ici, ali ne znam imam li potrebe?

16 godina
neaktivan
Smucek kaže...

Jesam, evo pogledaj i sliku, i idle temperaturu, dok je linx radio max temp je bila 60C, dok npr dok igram GTAIV bude oko 55-60 takodje... Mislim da je ovo solidan overclock, i znam da s dizanjem napona mogu daleko vise ici, ali ne znam imam li potrebe?

Onda oke, klokaj dalje ako imas aftermarket cooler (da vidis do kud ide), ali nema potrebe.. Nemas tako jaku grafu da ju proc koci.. ovo je sasvim u redu..

15 godina

Bas tako, zadovoljan sam i ovako, hvala ti puno na pomoci :)

13 godina
neaktivan
zanima me na koliko ja mogu da dignem svoj proc, imam intel core 2 duo 8200, 2,66 ghz, ja bi ako se može na 3,0 a ako može više dapače, i koji da si onda uzmem hladnjak...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može na 3.0 Ghz bez ikakvih problema i bez diranja napona ! Skini haldnjak i dobrio ga očisti ( ali skini ga skroz, ne samo vent sa coolera ) i onda možeš i do 3.4 - 3.5 Ghz  sa stock coolerm da neizgori ;)

17 godina

...može lagano bez problema i više,samo malo na forumu prostudiraj tutorijale,od procesora i svoje matične (šta i koliko čega ko voli,mislim na napone i ostalo,da ne bih pretjerao i samo polako)...evo ti moj primjerak....

E8200 E8200
13 godina
neaktivan
lion002 kaže...

...može lagano bez problema i više,samo malo na forumu prostudiraj tutorijale,od procesora i svoje matične (šta i koliko čega ko voli,mislim na napone i ostalo,da ne bih pretjerao i samo polako)...evo ti moj primjerak....

pa kolko vidim tvoj je još na 2,66

13 godina
neaktivan
e da jel mi možete objasnit ukratko koko se kloka proc, s kojim programom i tak to, ako se to radi s programom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
deus-ex resolution kaže...
lion002 kaže...

.....pogledaj malo bolje pod Core Speed... {#}

13 godina
neaktivan
lion002 kaže...
lion002 kaže...

.....pogledaj malo bolje pod Core Speed... {#}

aha ok....a kako da to napravim

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 0:33 (deus-ex resolution).
14 godina
neaktivan

aha ok....a kako da to napravim, a jel se može promjenit ovo 2,66

Ne kuzim ove ljude.. ja kad sam isao prvi put clockat najprije sam procitao sve moguce tutoriale koje sam nasao, a ne ovako neinformirano.

Ofc.
16 godina
neaktivan
e da jel mi možete objasnit ukratko koko se kloka proc, s kojim programom i tak to, ako se to radi s programom

Po ne znam koji put, imas STICKY temu pod nazivom Overclocking guide za pocetnike! Jer nije bas veliki problem malo procitat teme u ovom podforumu.

13 godina
neaktivan

POzdrav, na kolko mogu OC-at c2d e4400 sa stock coolerom? jel bi iso do 2.5, 2.6?? ali da temp ostaju normalne

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Moze to i vise..

14 godina
CM weitE! kaže...

POzdrav, na kolko mogu OC-at c2d e4400 sa stock coolerom? jel bi iso do 2.5, 2.6?? ali da temp ostaju normalne

Moze i do 3.2 i bit ce normalne.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan

Ako OCam na 2.8 kolko voltazu da stavim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CM weitE! kaže...

Ako OCam na 2.8 kolko voltazu da stavim?

Ne trebaš dirat voltažu, kod mene E4600 radi na 1.35v i 3.0GHz.

Znači samo diži FSB i prati da ti takt RAM-a ne ode previsoko. (drži ga unutar 860MHz, ako imaš 800MHz memoriju)

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 15:47 (Penryn).
13 godina
neaktivan

ok fala idem OC

EDIT: Neide, kad dignem malo samo komp se nece upalit

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 16:04 (CM weitE!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CM weitE! kaže...

ok fala idem OC

Mozda si pokupio neki los primjerak..

Kako s memorijom stojis? Koji je njezin napon i takt?

Ofc.
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
CM weitE! kaže...

ok fala idem OC

Dobar je proc.

A memorija, sam dobro kopiro iz everesta ? DIMM1: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC    2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

13 godina
neaktivan
CM weitE! kaže...
mate960 kaže...
CM weitE! kaže...

ok fala idem OC

Dobar je proc.

A memorija, sam dobro kopiro iz everesta ? DIMM1: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC    2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM  (5-5-5-18 @ 400 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

nesto ne stima

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 20:56 (dombak1608).
14 godina
neaktivan
dombak1608 kaže...

nesto ne stima

O cemu ti?

Ofc.
13 godina
neaktivan
imam ovu matičnu
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2892#ov, di moram otić u biosu da mogu klokati, možete li mi objasniti.........kako, šta, gdje....

ovaj proc
http://ark.intel.com/products/33909/Intel-Core2-Duo-Processor-E8200-%286M-Cache-2_66-GHz-1333-MHz-FSB%29,

i 2 gb rama od 800 mhz ali si mislim sad uskoro kupit 4 gb od 1066 mhz, jel bi to šta smetalo kad bi se promjenili, eee da te usput samo pitam kad mjenjam rame jel moram da na novo rušit win ili?
i kad bi se rušio win jednog dana jel se sve wrati na staro mislim na klokanje proca...?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
imam ovu matičnu
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2892#ov, di moram otić u biosu da mogu klokati, možete li mi objasniti.........kako, šta, gdje....

ovaj proc
http://ark.intel.com/products/33909/Intel-Core2-Duo-Processor-E8200-%286M-Cache-2_66-GHz-1333-MHz-FSB%29,

i 2 gb rama od 800 mhz ali si mislim sad uskoro kupit 4 gb od 1066 mhz, jel bi to šta smetalo kad bi se promjenili, eee da te usput samo pitam kad mjenjam rame jel moram da na novo rušit win ili?
i kad bi se rušio win jednog dana jel se sve wrati na staro mislim na klokanje proca...?

kada promiješniš ram nemoraš rušit windowse, to ti je slično kao plug and play, namontiraš i dereš;) samo pazi da imaš 64 bitne windowse, jer 32 bitni nekad učitavaju manje od 4gb rama, ja imam 32bitne windowse i čitaju 3.87gb od 4gb, tako da malo pripazi.

ovo za overclock neznam točno, ali malo pročitaj ovo možda pomogne : klik

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 22:33 (MARKOZD15).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice