Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 656.878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Imam Q6600 sa stock coolerom,zanima me dokle bi išao sa stock coolerom ako može na 2.8 ghz?? Trenutno još nisam stavio ovu matičnu i rame u komp,pa nisam u mogućnosti testirati dokle ide? Evo temperature idle na 2.4 ghz! I malo mi je čudno s temperaturama ima dosta razlike ja više vjerujem da je to ova oko 52 °C neg ona ispod 50! Da li je vrijeme za mjenjanje termalne paste?
Temperature procesora! Temperature procesora!
15 godina
neaktivan
Robi959 kaže...
Imam Q6600 sa stock coolerom,zanima me dokle bi išao sa stock coolerom ako može na 2.8 ghz?? Trenutno još nisam stavio ovu matičnu i rame u komp,pa nisam u mogućnosti testirati dokle ide? Evo temperature idle na 2.4 ghz! I malo mi je čudno s temperaturama ima dosta razlike ja više vjerujem da je to ova oko 52 °C neg ona ispod 50! Da li je vrijeme za mjenjanje termalne paste?

neznam tocno koja je normalna temp za q6600 ali ja na svom C2D 2.9Ghz u full loadu imam tu temperaturu(50°C) s tim da je OC-an.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 16:47 (racingcam).
15 godina
neaktivan
Robi959 kaže...

Temperatura je ok...možeš bez problema dići proc na 2.8GHZ..bez dizanja napona, samo podigni FSB, i nemoj forsirat memoriju tj. smanji množitelj.

Ako budeš htjeo veći OC onda nabavi hladnjak, jer će se grijat. Moj kolega ga drži na 3.4 GHZ i napon 1.4V + Thermaltake Big typhoon 120VX i tem su mu dosta visoke u full load, budu oko 70C

Zena zmija sjedi za sankom takne mi brusnicu zviznem je sakom
16 godina
protjeran
Bana kaže...
Robi959 kaže...

Temperatura je ok...možeš bez problema dići proc na 2.8GHZ..bez dizanja napona, samo podigni FSB, i nemoj forsirat memoriju tj. smanji množitelj.

Ako budeš htjeo veći OC onda nabavi hladnjak, jer će se grijat. Moj kolega ga drži na 3.4 GHZ i napon 1.4V + Thermaltake Big typhoon 120VX i tem su mu dosta visoke u full load, budu oko 70C

I ovo me zabrinjava kako su u Speed Fan i Everestu temperature oko 40 °C, a u CPU ID HW monitor oko 55 °C isto tako i u real temp!??

A jel misliš možda da bi morao promjeniti termalnu pastu? Kako da očistim termalnu pastu s procesora,jel ima kakva slika koliko da stavim termalne paste na procesor?

17 godina
neaktivan
mtopol kaže...

Pa zato jer tvoj CPU ima više keša. Al njegov CPU ima daleko veci OC potencijal, bez problema bi trebo ici do 4GHz ( a onda postaje znatno brzi od tvog )

Ja sam za sada sa stock coolerom najviše natjerao 3GHz, a tu onda temperature dosežu 55°C i tu odustajem bez boljeg coolera i nekog venta na kućištu...

Znam da ima potencijala jer mu je multiplayer na 12 a moj 7, što je velika razlika, ali se moj negrije baš puno za razliku od njegovog, moj procesor kad sam mu novu pastu stavio i očistio cooler 1.8GHz (stock) je bio na 19°C a njegov je stock oko 30°, kada sam mu ga digo na 3GHz bio je na 45° kako i moj trenutno stoji a komp je potpuno nov.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 18:56 (BORN).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

imam ja jedno glupo pitanje (vecini onima koji su malo iskusni u overclocku ce biti glupo)

da li mi temperatura raste samo kada povecajem voltazu, ili raste automatski kada povecajem frekvenciju na stock voltazi..znam da moram dizati voltazu radi stabilnosti, i da sa vecom voltazom automatski raste temperatura, ali me zanima da li mogu clockat proc na default voltazi onoliko da je stabilan, i da se onda ne brinem za temperaturu, ili i u tom slucaju moram pazit da temp ne raste (stock cooler)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 19:16 (ismar89).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ismar89 kaže...

imam ja jedno glupo pitanje (vecini onima koji su malo iskusni u overclocku ce biti glupo)

da li mi temperatura raste samo kada povecajem voltazu, ili raste automatski kada povecajem frekvenciju na stock voltazi..znam da moram dizati voltazu radi stabilnosti, i da sa vecom voltazom automatski raste temperatura, ali me zanima da li mogu clockat proc na default voltazi onoliko da je stabilan, i da se onda ne brinem za temperaturu, ili i u tom slucaju moram pazit da temp ne raste (stock cooler)

Razlika u temperaturi se najviše osjeti kada se poveća voltaža, ali isto tako osjeti se i kada se sama frekvencija poveća (ali stvarno malo)

And even in the darkest nights, I'm a Thug for Life
15 godina
neaktivan
Robi959 kaže...
Bana kaže...
Robi959 kaže...

I ovo me zabrinjava kako su u Speed Fan i Everestu temperature oko 40 °C, a u CPU ID HW monitor oko 55 °C isto tako i u real temp!??

A jel misliš možda da bi morao promjeniti termalnu pastu? Kako da očistim termalnu pastu s procesora,jel ima kakva slika koliko da stavim termalne paste na procesor?

Ma nema potrebe za promjenom termalna paste...- ona nema rok trajanja, a dali je ta tem u full loadu? - ako nije napiši kolika je!..ti slobodno možeš clocat na 2.8..tem će biti iste jer nedižeš napon!..

16 godina
protjeran

To je idle temperatura! A u loadu nisam mjerio pa ni neznam! Može neka preporuka za hladnjak za ovaj procesor do 200 kn maximalno!

IDLE: core 0 - 51 C

core 1-50 C

core 2-50 C

core 3-51 C

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.1.2010 20:31 (Robi959).
15 godina
neaktivan
racingcam kaže...

imam i ja jedno pitanje. Znaci kad OC-am svoj C2D E4500 2.2Ghz na 2.9Ghz sve super radi i stabilno je sa stock voltazom. Ali ako probam preko 2.9Ghz(moram podic FSB preko 265) na bootu mi ne prepozna Hard disk i nemrem uc u Windows.

Jel ima neko  mozda kakvo rjesenje?

I da vjerojatno cete me ovo pitat pa cu odma rec- probo sam lockat pci-e frekvenciju al se onda fsb ne dize preko 220.

Maticna ploca je Gigabyte GA-945P-S3 rev3.3

Nadam se da ce netko znat odgovor(do sad ga jos nisam naso,a imam ovaj problem vec 1god.)

kaj nitko nezna kaj bi moglo bit???

15 godina
neaktivan
Robi959 kaže...

To je idle temperatura! A u loadu nisam mjerio pa ni neznam! Može neka preporuka za hladnjak za ovaj procesor do 200 kn maximalno!

core 1-50 C

core 2-50 C

core 3-51 C

Hmm..ja se sjećam da je kod moga kolege (isti proc i box hladnja) bila temperatura u idle oko 35C, daj ti provjeri dali proc dobro leži na CPU i popipaj prstom dali je je dosta topal, iako su to previsoke temperature za idle .kave su tek u load..Hmm...a cooler do 200kn FREEZER 7 PRO - bez razmišljanja, imaš još i coolermaster TX2...

16 godina
protjeran
Bana kaže...
Robi959 kaže...

core 1-50 C

core 2-50 C

core 3-51 C

Hmm..ja se sjećam da je kod moga kolege (isti proc i box hladnja) bila temperatura u idle oko 35C, daj ti provjeri dali proc dobro leži na CPU i popipaj prstom dali je je dosta topal, iako su to previsoke temperature za idle .kave su tek u load..Hmm...a cooler do 200kn FREEZER 7 PRO - bez razmišljanja, imaš još i coolermaster TX2...

I ja isto mislim da je to dosta visoko! Kad igram GTA 4 sve je uredu nekoliko minuta i onda se igra uspori ja onda minimiziram igru i gledam dok se temperatura vrati ispod 60 odem u igru sve fino ide! I onda opet!

LOAD: core 0 - 66 C

core 1-65 C

core 2-67 C

core 3-69 C

16 godina
neaktivan
Bana kaže...

...Scythe Katana 3 za 191 kn.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
neaktivan

imam komp pod moj pc i dogo sam ga na 9x356 tj 3.2,i voltaza je na 1.27 i sve radi ok,oko sat vremena je radio na prime95 i nema gresaka,s obzirom da prvi put to radim jer moram jos dic voltazu il je to ok???  inace je temp na cooleru nakon testa na prime95 bila je 45 max.

sniper only
16 godina
ljubo2mad kaže...

imam komp pod moj pc i dogo sam ga na 9x356 tj 3.2,i voltaza je na 1.27 i sve radi ok,oko sat vremena je radio na prime95 i nema gresaka,s obzirom da prvi put to radim jer moram jos dic voltazu il je to ok???  inace je temp na cooleru nakon testa na prime95 bila je 45 max.

To je ok, takve iste postavke ja imam i radi bez greške već jako dugo.

17 godina
neaktivan
ljubo2mad kaže...

Nemoj staviti Blend test (tamo gdje pise nesto kao "lots of RAM tested") nego onaj iznad - taj ti puno jace opterecuje procesor.

Za ovaj takt ti nije potrebno to raditi ali sto ces vise dizati takt to je pozeljnije da procesor opteretis sto vise moguce.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
17 godina
neaktivan

ok hvala.

sniper only
15 godina
neaktivan

ej,imam core 2 duo 1.86Ghz ,2 MB,  i pokušavam ga čim bolje overcloacati ali mi windowsi ne dopuštaju,imam windowse 7 pro 64 bitne, npr:kupio sam novi hard od 500 gb i idem inst windowse al sam se odlučio ući u bios i malo eksperimentirati... postigao sam takt od 2.61 ghz bez dizanja napona i radilo je.onda sam inst windowse i svaki put kad bi ih startao srušili bi se,išao sam u bios,spustio sve na normalu i sve je radilo normalno,onda sam opet pokušao kloakati i opet isto,..maksimum je 2.21 ghz,možete mi reću di je j..... problem i zašto nemogu s windowsima ono što je prije išlo?2.61ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

ej,imam core 2 duo 1.86Ghz ,2 MB,  i pokušavam ga čim bolje overcloacati ali mi windowsi ne dopuštaju,imam windowse 7 pro 64 bitne, npr:kupio sam novi hard od 500 gb i idem inst windowse al sam se odlučio ući u bios i malo eksperimentirati... postigao sam takt od 2.61 ghz bez dizanja napona i radilo je.onda sam inst windowse i svaki put kad bi ih startao srušili bi se,išao sam u bios,spustio sve na normalu i sve je radilo normalno,onda sam opet pokušao kloakati i opet isto,..maksimum je 2.21 ghz,možete mi reću di je j..... problem i zašto nemogu s windowsima ono što je prije išlo?2.61ghz

Očito ti proc nije bio stabilan na tom clocku. Ako se nevaram imaš isti procesor kao i ja, ni moj nije išao više bez dizanja voltaže...

15 godina
neaktivan

Zasto mi se smanji multiplier bio je 9 sad je 6 radi se o q6600 a maticna je asus p5q se.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=946352

Rijesio

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 14:34 (belgijanac).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

MA DIGNEM VOLTAŽU NA 1.45OOO I SVE JE STABILNO,RADI 2  SATA NA TOME ,ALI NE KAD INSTALIRAM WINDOWSE,PROBAL SAM I XP I 7 PRO I ULTIMATE

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

MA DIGNEM VOLTAŽU NA 1.45OOO I SVE JE STABILNO,RADI 2  SATA NA TOME ,ALI NE KAD INSTALIRAM WINDOWSE,PROBAL SAM I XP I 7 PRO I ULTIMATE

Prvo može li ti to memorija podnijeti, jer se ona lako pregrije kod velikog clocka zato treba imati neku dobru memoriju sa hlađenjem. Drugo da li radi 2 sata pod opterećenjem?

Osim toga ta voltaža ti je prevelika ako imaš stock hladnjak, ima da se proc peče

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 15:43 (BORN).
15 godina
neaktivan

hlađenje je dobro jer po svakoj komponenti puše 1 vent,proc,čipset,dimm,hdd i grafička,,sve sam sam nadogradil

i funkcionira,čak za te ventove imam i posebno napajanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

E ovo su temperature. Stranica kompa otvorena a prozor u sobi ostao otvoren, procesor radi na 1.38V stock hladnjak, evo pišem ovo i prsti mi otpadaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Plahi kaže...

hlađenje je dobro jer po svakoj komponenti puše 1 vent,proc,čipset,dimm,hdd i grafička,,sve sam sam nadogradil

i funkcionira,čak za te ventove imam i posebno napajanje

za početak napiši koje su ti ostale komponente, a posebno napajanje.

everybody lies
17 godina

Kad smo već kod napona, do kojega napona smijem ići u biosu za proc, a koji za memoriju? ..Tnx

Što se tiče memorije, najbolje ti je da odeš na stranice proizvođača i vidiš tamo. Za moj Kingston u dual chanelu piše da treba ići na 2.2V odmah. Uz to što je sada overclockana, drži jako nisku latenciju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo imam pitanje. Kolko bi mogao dić svoj proc. Na stock kuleru, po mogućnosti bez diranja po voltaži. I sta bi trebo s memorijom?

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Fortron 350w,ga945p-s3,nvidia zotac geforce 9500gt,WD caviar green 500gb,GMC h60 kućište i kingston ddr2 800mhz 1 gb

15 godina
neaktivan
racingcam kaže...
racingcam kaže...

imam i ja jedno pitanje. Znaci kad OC-am svoj C2D E4500 2.2Ghz na 2.9Ghz sve super radi i stabilno je sa stock voltazom. Ali ako probam preko 2.9Ghz(moram podic FSB preko 265) na bootu mi ne prepozna Hard disk i nemrem uc u Windows.

Jel ima neko  mozda kakvo rjesenje?

I da vjerojatno cete me ovo pitat pa cu odma rec- probo sam lockat pci-e frekvenciju al se onda fsb ne dize preko 220.

Maticna ploca je Gigabyte GA-945P-S3 rev3.3

Nadam se da ce netko znat odgovor(do sad ga jos nisam naso,a imam ovaj problem vec 1god.)

kaj nitko nezna kaj bi moglo bit???

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.  KAJ NITKO NECE POMOC??????????

15 godina
neaktivan

zanima me jos jedna stvar, ako nekome nije mrsko odgovoriti :P

je li za overclock bitna ddr memorija, tj. na kojem taktu radi..zasto je npr 1066 bolje od 800??

razmisljam vec duze vrijeme o nekom ozbiljnijem clocku od ovog (3.6-3.8) i zanima me sta mi treba za to, osim cooler..ako bih to mogao sa ovom MBO i ramima, onda bi to bilo super..u planu mi je bilo nabavit neku p45 plocu sa ddr3 memorijom po mogucnosti (radi visokog takta i manje cijene)

medjutim ne namjeravam clockat pc vise od tih nekih max 3.8, iako sam vidio da kod nekih ide 4+..to mi nije potrebno, i najradije bih ga i ostavio na 3.6..i jos jedno pitanje, koliko je ovo kuciste dobro za clockanje :

http://www.frozencpu.com/products/8472/cst-848/Silverstone_PS02B_Precision_Series_Mid-Tower_Chassis_-_Black_SST-PS02B.html

da li da otvorim zstitu sa strane, za bolji protok vazduha, da li ce pomoc da izvadim sa prednje strane sve sto ne treba (nije bitna toliko buka)

ako me iko moze malo posavjetovat, bio bih mu zahvalan :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice