Overclock grafičkih kartica
- poruka: 577
- |
- čitano: 167.176
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
nemogu mijenjat napon , nema opcije otvorene u msi afterburneru , voltmodat necu , jos mi samo fali da je sprzim , dakle ovako , 1. stvar gpu se super clocka , sa 625 na 755 i radi super bez ikakvih artefekata , ali u vezi gpu imam pitanje, msi afterburner mi je super , napravio sam u njemu profile i sve tako da bi volio i clockat preko njega , medutim gpu max clock je ogranicen na 700 mhz a ja hocu 755, jel se moze ikako to otkljucat ili bas moram koristit onaj usra ni rivatuner, naime u vezi memorije , ona cim se digne i za 20 mhz pocne bacat artefakte, jel zna netko u cemu je problem ? cuo sam prije da su te atijevke znale imat problema s memorijom jer se nije mogla clockat, driveri su 10.9 i takoder ne dozvoljavaju vise od 700 mhz ?
edit: uspio preko afterburnera stavit 755 , moze pomoc oko drugog problema?
Koja je verzija grafe?
Ako je 1Gb onda neocekuj puno, a niti od 512mb verzije neocekuj vise od 50mhz na memoriji, stavi GPU kolko ide i uzivaj u boljim framerate-ovima.
eugen slusaj...
koji k clokas grafu koaj jede sve igre vise manje.. a i za clokanje predlazem evegu mozes vise dignuti :D
sa clokanjem cora neces dobiti neki veliki dobitak vise dobivas an memoriji a kako ti nejde.,.. jedino voltmod i tjt... kao sta ja planiram napraviti na svojoj cim dobijem zamjensku
eugen slusaj...
koji k clokas grafu koaj jede sve igre vise manje.. a i za clokanje predlazem evegu mozes vise dignuti :D
sa clokanjem cora neces dobiti neki veliki dobitak vise dobivas an memoriji a kako ti nejde.,.. jedino voltmod i tjt... kao sta ja planiram napraviti na svojoj cim dobijem zamjensku
Ako se ovo odnosilo na mene,
1.klokam grafu zato sto mogu :)
2. Evga nepostoji za Ati, ali vecina njihovih grafa je apsulutno stock (dakle neces dobiti bolje clockove)
dapace Evga nema svojega uvoznika HR, a ionako u trenutno zadnjoj generaciji graficke iz oba tabora (HD5xxx i Gtx4xx)
podrzavaju softverski volt-mod ukoliko koriste referentni PCB.
3. Ja mislim da se OC-anjem Gpu-a dobivaju slicna poboljsavanja rezultata kao i OC-om memorije.
ma lacko ,ima 10 fps vise kad je gpu na 700 mhz , ali odlicna je graffa i ovako , jede za dorucak sve sto pozelim , sto se tice memorije 512mb je model , 50 mhz i mogu dobit , oces rec da vise ne ocekujem ? a dobro onda, ostavit cu je na 1030, dobra je grafa i ovako.
EDIT: ja sam eugen na mene se post odnosio
Ja sam ju upravo prodao dobio koliko sam tražio.
Sada samo da čim prije izađe HD6700 serija kod nas da ne čekam grafu previše.
Čestitam,
Kupuješ ti NVidiu, znam ja to, izdajniče ;)
Evo ja pokusavam nekako kloknit svoju HD 4850 i nesto sam uspia
Core Clock : 625 >>>> 650
Memory Clock : 993 >>> 1050
Jel to imalo dobro? recite mi jel moguće još klokat? do koliko?
Evo ja pokusavam nekako kloknit svoju HD 4850 i nesto sam uspia
Core Clock : 625 >>>> 650
Memory Clock : 993 >>> 1050
Jel to imalo dobro? recite mi jel moguće još klokat? do koliko?
Neznam malo mi je to mogao bi još malo izvuć koji program koristiš za OC koji ram imaš GDDR3 ili GDDR5 ili pak 4 (nisam siguran dali uopće postoji DDR4 verzija)
MSI Afterburner, Grafička je GDDR3. A imam 2 Gige rama ddr3.
Ovo mi se čini najbolje, nediže mi temperaturu puno
GPU Clock : 625 >>> 670
Memory Clock : 993 >>> 1070
Ako imaš GDDR3 onda diži ram od toga ćeš najviše dobit ... ako si spreman ić u ekstremne staze napravi voltmod (ne preporućam).
ja kada clokam uvijek prvo clockam memorju jer s memorijom dobivate najveci dobitak... jer povecate propusnost... kada prestanete dobivat na povecanju memorije onda ide gpu... jer onda on koci memoriju...
http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/oc-nvida-7600gs-volt-mod-d/72136.aspx evo malo i moje teme s voltmodom... stavio bio u krivi podforum -.-
Jer se isplati što clockat GT240 512MB i sa kojim programom? Mislim ova kartica mi je zamjenska pa samo da pitam da li uopće ima smisla i koliko bi se dala clockati?
tnx
Imam pitanje , kartica o kojoj govorimo je radeon hd 4850 single slot od shappirea , naime , otkad sam stavio 120mm vent na bok kucista pala joj je temp za jedno 3 stupnja, sad radi na oko 65 u igrama , vent sam namjestio na 60% , dakle prije kad je vatala i 69c max taktovi su bili 625/993 na 690 / 1050 , i sad kad sam je malo ohladio probao sam mrvicu više , i uspio 700/ 1060 , bilo je stabilno , prvi put mi je catayalist odobrio 700mhz na gpu , prije bi uvijek bilo test failed i nebi mi dalo da stavim 700mhz, i sad malo idem zaigrat mafiu2 i jucer je igram 2 sata i sve bude u redu , danas je opet igram i javi mi se problem koji mi se i prije javljao kad bi preclockao gpu , dakle nakon 90-ak minuta igre ( sve uredno bez artefekata ) igra zablokira i nakon jedno 10 sec ekran pocrni i onda se opet pojavi igra , pa za 5 sec opet zablokira , ekran pocrni i onda se opet vrati , i nakon 4-5 puta tog blokiranja igra je nastavila radit ali puna artefekata , kad sam izasao u windows taskbar mi je promijenio boju , tj tema se promijenila , ?? zvuci mi nesto ko driverski problem , jel vam pada ista na pamet, catyalisti su 10.9 i otkad imam karticu nisam pokusavao ni jedne druge , sta kazete ? btw ne mislim da jeproblem u pregrijavanuju nakon 90 minuta jer se zagrijala sto se imala volje zagrijat , radi na oko 65 stalno, a to je okej za 4850-ku.
Jer se isplati što clockat GT240 512MB i sa kojim programom? Mislim ova kartica mi je zamjenska pa samo da pitam da li uopće ima smisla i koliko bi se dala clockati?
tnx
Rivatuner ali najbolje ti je preko AfterBurnera ;)
To nema smisla clockat nebi da ćeš izvući nešš puno ;)
Ma znam i sam da je kartica zadnji shrot uzo sam ju zamjensku kada kupujem nove.
Samo pitam. Ovo je dakle low-end samo me zanimalo da li se da štogod DOBRO naclockati pa da makar neš izvučem više iz nje?
Ma znam i sam da je kartica zadnji shrot uzo sam ju zamjensku kada kupujem nove.
Samo pitam. Ovo je dakle low-end samo me zanimalo da li se da štogod DOBRO naclockati pa da makar neš izvučem više iz nje?
probaj pa vidi, s obzirom da je nvidia savjetujem msi afterburner , doduse i ja ga za svoju aticu koristim , a lijepo skupljaj pare za neku drugu grafu, ta bi ti bila super za fiziku samo.
EDIT: moze sad odgovor na moje pitanje ?
Kartica ti je ispravna jer ti se vraća u igru. To ti je to. Vjerovatno problem leži u clocku memorije? Na koliko si je OC memory? Meni su izlazile boje na ekranu radi overclocka memorije na GPU. I ti artefakti najvjerovatnije nisu drajveri, 10.9 su OK ja sam ih imao do pred tjedan dna. BTw1060MHz za memoriju na HD4850 bih ja najprije rekao mrvicu previše za 2 sata aktivnog gaminga. Nije čudo. btw možeš ju držati i na manje vent okretaja mis da ipak na 60 buči. Ako su ti temp previsoke pojačaj ponovo inače ispod 80°C u igrama i po dva sata nije previše za GPU. Zašto da buči?
anyway thank y za pomoć kod mojeg overclocka GT240 inače ona mi je sekundarni GPU za Physx vidi pod Moj PC šta imam...:P
Kartica ti je ispravna jer ti se vraća u igru. To ti je to. Vjerovatno problem leži u clocku memorije? Na koliko si je OC memory? Meni su izlazile boje na ekranu radi overclocka memorije na GPU. I ti artefakti najvjerovatnije nisu drajveri, 10.9 su OK ja sam ih imao do pred tjedan dna. BTw1060MHz za memoriju na HD4850 bih ja najprije rekao mrvicu previše za 2 sata aktivnog gaminga. Nije čudo. btw možeš ju držati i na manje vent okretaja mis da ipak na 60 buči. Ako su ti temp previsoke pojačaj ponovo inače ispod 80°C u igrama i po dva sata nije previše za GPU. Zašto da buči?
anyway thank y za pomoć kod mojeg overclocka GT240 inače ona mi je sekundarni GPU za Physx vidi pod Moj PC šta imam...:P
a da , vjerojatno sam je preclockao, a nista spustit cu je malo, samo je zanimljivo kako sve savresno klizi bez ijednog artefakta i onda jedan put bloka i pocne davat pun ekran artica .
hehe ja kada pretjeram s clockom... ljepo idem igrat blokira irgica dode crni ekran i dalje nastavim igrat ko da se nis nije desilo....
ali dode i kaze driver stop worked i kao ponovo smo ih uspili pokrenut te spike...
to mi dolazi kada GPU pre clockam....
a spika je ta clokam i igram kada se desi to blokiranje dode mi FPS ko da je nisam cloko... a otides u gpu-z i dalje prikazuje taktove cloka... i onda mozete okrenut slidere na 900 / 900 hahaha i gpu kaze da su dobri sve ko sam sam cloko ali imam perofrmanse default cloka hahahha..
Pozdrav,pokusavan overclockati ATI radeon x1650 pro AGP s ati toolom ali svaku put kad iden stavit find max core ili nesto slicno pojavi mi se crni ekran i morna restartat kompjuter
idi ti rucno.. najblje je tako...
5mhz po 5mhz gore ili 10mhz i kada ti se bloka spustis 5mhz i tjt
Na pratim temu, a zanima me, pa molim odgovor na pitanje koji program da koristim za stres grafe? Nešto tipa Furmark(ali njega ne mogo zbog WINZA).
Hvala.
Na pratim temu, a zanima me, pa molim odgovor na pitanje koji program da koristim za stres grafe? Nešto tipa Furmark(ali njega ne mogo zbog WINZA).
Hvala.
Što ne možeš zbog Winza? :S
Imaš u MSI Afterburneru Kombustor, ali on je ista stvar što i Furmark, tako da ti vjerojatno neće ni on raditi.
OCCT mi još pada na pamet.
A Unigine Heaven?
A Unigine Heaven?
On nije napravljen za to. Mislim, opteretit će ti i on grafu, ali vrlo vjerojatno ne koliko OCCT ili Furmark koji su ciljano napravljeni za testiranje stabilnosti.