Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem? zaključana tema

poruka: 276
|
čitano: 105.931
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sis
Zuti karton = 24 sata iskljucen iz rasprave
Drugi zuti = 48 sati...

itd...

crveni (najmanje trajnosti 1 tjedan pa sve do 4 tjedna)...

Mozete uvesti još jedan zeleni recimo :) ako ne zelite davati karton a zelite nekome na 24 lijepo reci da prestane spammati...

Ja ne zagovaram nikakve promjene osim da se udvostruči ili utrostruči broj moderatora... i da se ipak normalnije ponašaju (nešto kao Ivo recimo)...

Eto gac...
16 godina
moderator
EnlightenedPhoenix kaže...
Mozete uvesti još jedan zeleni recimo :) ako ne zelite davati karton a zelite nekome na 24 lijepo reci da prestane spammati...

pa zar nije za to upozorenje bijeli?

a što se tiče modova tu se potpuno slažem s tobom...

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 16:54 (XXX-Man).
16 godina
protjeran
EnlightenedPhoenix kaže...
Zuti karton = 24 sata iskljucen iz rasprave
Drugi zuti = 48 sati...

itd...

crveni (najmanje trajnosti 1 tjedan pa sve do 4 tjedna)...

Ja ne zagovaram nikakve promjene osim da se udvostruči ili utrostruči broj moderatora... i da se ipak normalnije ponašaju (nešto kao Ivo recimo)...

Eto gac...

Da, normalnije ponasanje moderatora bi bilo u redu.

Kad kazes iskljucen iz rasprave, mislis li na neku odredjenu (zbog posta iz koje je i dobio zuti) ili opcenito?

Ukoliko mislis opcenito, onda bi crveni karton na 1 ili 2 dana izgubio smisao (ako takav postoji, a ne vidim razloga za njegovo ne postojanje).

Stvarno mislis da bi se netko poslije 4-sedmicnog ban-a vratio? Vratio promijenjen? Poboljsao?

Gubi se smisao tolikog ban-a.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
15 godina
protjeran
Gradonačelnik kaže...

Samo nedostaje malo neutralnosti, ne protežiranja jednih forumaša u korist drugih i to je to.

Inače sve funkcionira OK.

Netko dobije žuti za off topic, dok netko napiše na istoj temi 5 off topic postova i ne dobije opmenu.

Samo je u tome problem, koliko ja vidim.

Nije problem u "postroživanju" pravila nego treba poraditi na ujednačenosti kriterija pri kartoniranju.

Normalno je da normalan čovjek pukne kad dobije karton (kao ja) za jedan post koji nije bio off topic, niti spam, niti, trolanje, a drugi forumaš napiše pet off topica na istoj temi i ništa.

Moderatori, vi se isto nađite na skivenoj temi i usaglasite ujednačene kriterije za sve forumaše, a ne lupati kartone kako ti se netko dopada ili ne.

pogodio si u bit problema, najveći problem su moderatori tj. njihovi neujednačeni stavovi. sve ostalo je u redu. kad budu imali iste kriterije prema svima onda će i ovaj forum bit ok.

Let mi die in my old American uniform. The uniform in which I fought my battles. God forgive me forever putting on any other. Benedict Arnold, 1801.
16 godina
protjeran
so.creator.est kaže...

Normalno je da normalan čovjek pukne kad dobije karton (kao ja) za jedan post koji nije bio off topic, niti spam, niti, trolanje, a drugi forumaš napiše pet off topica na istoj temi i ništa.

Moderatori, vi se isto nađite na skivenoj temi i usaglasite ujednačene kriterije za sve forumaše, a ne lupati kartone kako ti se netko dopada ili ne.

pogodio si u bit problema, najveći problem su moderatori tj. njihovi neujednačeni stavovi. sve ostalo je u redu. kad budu imali iste kriterije prema svima onda će i ovaj forum bit ok.

Ma nije to toliki problem koliki se moze nekom uciniti dok cita tvoj post. Neki su malo agresivniji, ali nema veze.

Prema nekima je ovo postrozenje vec nastupilo, samo jos dok se ostali moderatori prebace...

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
17 godina
neaktivan
Trolanje i ponasanje na forumu. Postroziti sistem?

Sorry ali ovaj thread nije da se kritizira rad modova nego da se mozda donesu savjeti kak bi se uvelo bolje reda i kaznjavanje(sankcioniranje)

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
15 godina
protjeran

pa evo ti savjet (besplatno): kako sam već rekao gore, dokle god bude neujednačenih kriterija od strane moderatora neće biti mira i pravde na forumu.

sama tema je nekakav blaži oblik nesposobnosti jer nekakvim dužim banovima neće se ništa postić dokle god ne bude pravda jednaka za sve. prečesto se u isti koš trpaju oni koji su krivi i oni koji to nisu, ali čim si sudjelovao u diskusiji makar i nisi nikog uvrijedio ide ti ban.

Let mi die in my old American uniform. The uniform in which I fought my battles. God forgive me forever putting on any other. Benedict Arnold, 1801.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 17:39 (so.creator.est).
15 godina
neaktivan

Mislim da bi bilo najbolje uvesti penalizaciju po ovom primjeru:

1. žuti je upozorenje koje traje 15 dana

2.žuti je drugo upozorenje koje traje 30 dana

3. žuti je automatski crveni na 7 dana.

Pritom se ovaj drugi žuti računa kao prvi kad prvi isteče.

Zašto sam za ovakav način?

Zato jer se svakome može dogoditi jedna greška, 2 greške su već sumljive i treba na povećalo, a treća bi se trebala kažnjavati.

Isto tako ako netko u 3 mjeseca dobije 2 crvena kartona, BAN.

In vino veritas, in rakia pizdaria__(Ako svijetli zeleno, ne znači da sam tu)--- http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1380237
15 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Sorry ali ovaj thread nije da se kritizira rad modova nego da se mozda donesu savjeti kak bi se uvelo bolje reda i kaznjavanje(sankcioniranje)

Zanimljivo kako ja nemam nikakvu primjedbi na rad moderatora.

Nekima se čak čudim (da ne kažem divim) kako lijepo srede situaciju tamo gdje bih ja puk'o od količine ljudske gluposti.

I da zaključim, mislim da je poll na tvojem prvom postu rekao svoje.

Sve ostalo su subjektivna mišljenja i iskustva, a mišljenje je znamo kakvo... svi ga imaju.

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
16 godina
seneka kaže...
Gunner_V kaže...

Davno sam se registrirao i ne sjećam se, jel ima na forumu dobna granica?

Dakle, pri registraciji potvrditi da imaš više od 13 godina...(ja bi stavio barem na 15)

Znam da nije problem slagati svoje godine, ali činjenica je da je ovdje previše dječurlije kojoj nije mjesto na forumu, neka idu rađe crtati s flomasterima...

zašto?
pa ti mladi su interesantniji od nas taštih,(kvazi)formiranih starih opica
inače sam protiv bilo kakvog postroženja

pa ja imam 13 godina a to znači da ne bih smio bit, glupost

Obavezno posjeti : www.l2-semper-fidelis.com/catchem.php?id=38769
16 godina
neaktivan

Meni je sve OK.

Glasao sam da ne treba postroziti pravila cisto zato jer me bas briga hoce li biti strozija ili ne, shodno tome bas me briga da li cu ikada pobrati neki karton ili ne.

Spamam koliko i ostali korisnim ili manje korisnim informacijama.

Moderatori su, vidi cuda, ljudi, i imaju svoje preference. Pa i profesori u skolama ocjenjuju vise ili manje prema tome da li vole nekog ucenika ili ne, i nitko ne galami previse tamo nego svi to jednostavno prihvatimo - zasto bi moderatori imali strozija pravila?

I uostalom - jednostavno budi covjek i to je to, ne treba biti specijalno ljubazan ili ista, samo kulturan. Slazes se, ne slazes se, argumentiraj, pisi svoja uvjerenja, sta god... dokle god pises u stilu koji bi rekao nekom strancu na ulici, sve je pet, barem po mojem iskustvu.

Istini za volju, zadnjih mjeseci stvarno rijetko sudjelujem u 'korisnim' temama gdje bi mogao pomoci. Ne interesira me hardware skoro ni najmanje, interes za igre se rapidno smanjuje, a programiranje obicno vrvi od uvijek jednih te istih tema (domaca zadaca ili kako napraviti igru) tako da mi je i toga pomalo pun kufer.

Vise manje se provlacim kroz neke filozofske gdje pametujem sa svojih pola centa, i to vise manje zato jer uzivam u drustvu ljudi koji obicno pisu u tim temama, tako da da - valjda visim ovdje zbog drustva radije nego zbog korisnosti informacija.

No, sve se mijenja, pa stoga... u kojem god smjeru forum ode, meni je OK. Kad trenutne ljude zamijene neki novi klinci, odo i ja u nove radne pobjede i to je to...

Odlican forum, no forum cine ljudi, ne tech.

Kad smo vec kod novih pobjeda, jel moze netko ritnuti Olega da malo updatea onu svoju temu o svojim email ratnim pothvatima?

I am Jack's dubious choice of one-way roads
16 godina
odjavljen
skank666 kaže...

e, potpuna zabrana multi acc. sjecam se da je jednom domagoj napisao: "ako si dobio crni to znaci da vise tebe kao osobu ne zelimo na forumu a ne tvoj trenutni username, bla, bla.." tako nekako. e, pa mi nije jasno zasto se to tolerira?

Tehnički je neizvedivo bannati osobu potpuno bez provjere osobne. S druge strane ima slučajeva u kojima su se "crni" vratili kao funkcionalni članovi zajednice i dali svoj doprinos. One koji se vračaju spamati ne možeš eliminirati, a onima koji su se stvarno promijenili svaka čast (ili su možda imali hormonalni poremećaj koji je izlječen).

torrente kaže...

limit postova sa zero-day profilom je vise stetna ,nego korisna. bilo je desetine primjera,covjek se rega i hitno trazi pomoc sa pitanjem.

pocne rjesavanje problema i kad ide pisat treci post sa podpitanjem i usred je rjesavanja problema...dobije poruku kako je ispucao dnevnu dozu pisanja.  najmanje sam 30 takvih primjera vidio.  onda mu javis da proba editirat zadnji svoj post,pa da kroz njega javlja tijek zbivanja...kao da se javlja iz potopljene podmornice prema spasiteljima.

To se da rješiti jednostavno tako da se ne broje postovi u temi koju otvore (ili u onoj u kojoj postaju prvi post kako se ne bi novake demotivirali u pretraživanju sličnih tema). Ljudi koji su došli zbog specifičnog problema na taj način mogu i dalje pričati o problemu, a trollovi su ograđeni unutar jedne teme, pa je moderatorima lakše kontrolirati aktivnost, a i veća je šansa da će netko prijaviti trolla koji je unutar jedne teme, nego koji trolla razbacano po forumu.

Ipak, mislim da Bug forum još nije došao u situaciju da je to protrebno ili su moderatori toliko ažurni da ja to ne mogu primjetiti.

Općenito, mislim da bi se trebalo postrožiti pravila za teše prekršaje i ponavljanje prekršaja, a nastaviti tolerirati sitna podbadanja i blago sarkastične komentare do one razine koja ne vrijeđa direktno osobu i inaće se smatra normalnom i prilikom trijeznog razgovora uživo s ekipom koja se međusobno poznaje. Što se neujednačenosti kriterija tiće, možda bi bilo dobro uvesti žalbe na način da o žalbi odlučuje supermoderator i da se tolerira i malo "zaobilaženje" pravila za ljude koji nisu ponavljači, ali ukoliko korisnik zloupotrebljava žalbu (žali se kada je to stvarno neosnovano) snosi dodatne sankcije.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Svaki mod ionako ima svoje kriterije i svoje viđenje pojedine situacije, tako da je teško provesti jedinstveni sistem "kažnjavanja" (kako to glupo zvuči).
Trolove ionako brzo protjeramo, svađalice su često na hlađenju a ostalo je sve ok.

Nema potrebe za promjenom. Ni ja ne volim biti u okruženju gdje je previše pravila, previše ograničenja i sličnog...

Mudro rečeno..trolovi i spameri su neizostavan dio života na forumu.Postroženjem će se forum pretvoriti u neku sterilnu zonu,gdje će svatko morati jako paziti na svoje rječi,a time će nestati kreativnost.Naravo,ekstremne slučajeve,kao i dosad,sankcionirati,ali atmosfera pozitivne zezancije i plodne komunikacije mora ostati...dakle,ništa ne mijenjati.

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
Danny_HR kaže...

Svaki mod ionako ima svoje kriterije i svoje viđenje pojedine situacije, tako da je teško provesti jedinstveni sistem "kažnjavanja" (kako to glupo zvuči).
Trolove ionako brzo protjeramo, svađalice su često na hlađenju a ostalo je sve ok.

Nema potrebe za promjenom. Ni ja ne volim biti u okruženju gdje je previše pravila, previše ograničenja i sličnog...

Mudro rečeno..trolovi i spameri su neizostavan dio života na forumu.Postroženjem će se forum pretvoriti u neku sterilnu zonu,gdje će svatko morati jako paziti na svoje rječi,a time će nestati kreativnost.Naravo,ekstremne slučajeve,kao i dosad,sankcionirati,ali atmosfera pozitivne zezancije i plodne komunikacije mora ostati...dakle,ništa ne mijenjati.

pa ni nema niko protiv komunikacije.

Naprotiv.

Veselo je i zanimljivo poneku raspravu citat.

Smisao ovog threada je vise dal da se postrozi sistem sankcioniranja kod prekrsaja.

Dakle kad bi se ionako dao karton dal da kaznjeni dobije jaci/veci karton ili ne.

O raspravama ili novim pravilima nije niko ni rijeci izgubio

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
17 godina
neaktivan

Ja neznam čemu nova postroženja kad je iovako luxx 2-3 puta stroži mod od svih ostalih zajedno.

Mislim da je situacija pod kontrolom ,bože moj svaki forum ima svog matu i svoje trollove, a i dobro se nosimo s njima.

Sic semper tyrannis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 18:13 (SPAWNK4MPER ti mama).
15 godina
protjeran
LUXX kaže...
linuxjuzer kaže...
Danny_HR kaže...

pa ni nema niko protiv komunikacije.

Naprotiv.

Veselo je i zanimljivo poneku raspravu citat.

Smisao ovog threada je vise dal da se postrozi sistem sankcioniranja kod prekrsaja.

Dakle kad bi se ionako dao karton dal da kaznjeni dobije jaci/veci karton ili ne.

O raspravama ili novim pravilima nije niko ni rijeci izgubio

Sad,ako ću vući paralelu sa drugim forumima,mislim da je dosadašnji sistem bio učinkovit.Nije moguće potpuno osmislit nešto što će forum učiniti "još uzornijim".Dakle,ako se bude išlo postrožiti "kartoniranje",postoji mogućnost osipanja forumaša.Dosada mi je BUG forum djelovao u biti jako izbalansiran i pristojan.Možda bi se trebalo jasnije razgraničiti trolanje,spamanje i teške uvrede,i prema tome djelovati...Da pojasnim,za teške uvrede brže dobivanje Crvenog,na opetovanj+o trolanje i spamanje žuti...Crni nema smisla,bolje Crveni na malo duže.Sad opet puno ovisi i o modovima.Nije isto ako je Mod smiren ili nadrk*n...

16 godina
neaktivan

Storogoca je potrebna forumu. Ali potrebna je suradnja forumasa sa modovima. Pod suradnju mislim na gumb 'Prijavi'. Sami moderatori nemogu svaki spam uvidjeti bez pomoci forumasa, samim time ce forum postati bolji. I treba uvesti 13+. {#}

EDIT : Linuxsajzer potpuno se slazem, treba jasnije razgraničiti trolanje, spamanje i teške uvrede, i prema tome djelovati.

Go hard or go home ... Low life !
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 18:14 (Gman).
15 godina
Da, za postroženje sam, ma što god to značilo, ali samo onda kad bi isti kriteriji vladali za sve, i to je jedino što se treba donekle uskladiti.

Drugo, neko mi netko, molim vas, objasni kako mislite kontrolirati nečiju dob?
Once, I was atheist, but then I realised that I'm god.
16 godina
odjavljen

Starost će se određivati pomoću radioaktivnog izotopa ugljika{#}

Nego, čemu postrožavati pravila? Pa sve je (relativno) ok, trollova baš i nema (a ponekad nam i treba malo smijeha). Don't fix it if aint broken.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
odjavljen
Gunner_V kaže...

Davno sam se registrirao i ne sjećam se, jel ima na forumu dobna granica?

Dakle, pri registraciji potvrditi da imaš više od 13 godina...(ja bi stavio barem na 15)

Znam da nije problem slagati svoje godine, ali činjenica je da je ovdje previše dječurlije kojoj nije mjesto na forumu, neka idu rađe crtati s flomasterima...

Što po tebi mlađi od 15 godina ne mogu sudjelovati u konstruktivnoj raspravi i pokušati nešto naučiti putem foruma?

Velika glupost, klasično omalovažavanje nad (nama) mladima na kojima je, reklo bi se, budućnost.

Vidio sam primjer 15-godišnjaka i 16-godišnjaka koji pišu kvalitetne i gramatički ispravnije postove od nekih starijih tako da godine ne bi trebale biti nikakav uvjet, nego je problem osobnost pojedinog korisnika, što se ionako brzi uoči i ako je običan troll moderatori to ubrzo riješe.

...
16 godina
Mentalist kaže...

iHush, zagovaras neke cudne ideje, niti su lijepe niti funkcionalne. Zbog zutog kartona 5 postova po danu?

Ne da mi se sada razvijati ovu misao.

- isključivo u temi 'trol-spam', i ne govorim o žutim-crvenim kartonima, nego o novoj boji (kartona), trolovsko-sivoj.

- spamere treba ograničiti u kolićini smeća, ništa drugo. I to u slučaju kad ometaju kvalitetnu temu.

Nit ne vidim neku kaznu u tom, samo kao zaštitu ostalih i same teme...

i, da, forum radi do sad, radit će i sutra bez (nepotrebnih) izmjena.

Za trolanje je uvijek bilo njaefikasnije rješenje ignorirati ih, dodatno postoji 'prijavi'.. pa nakon pola dana raznih ideja, ispada da su kao i sve ideje, lijepe (na papiru), ali beskorisne ... {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Starost će se određivati pomoću radioaktivnog izotopa ugljika{#}

Nego, čemu postrožavati pravila? Pa sve je (relativno) ok, trollova baš i nema (a ponekad nam i treba malo smijeha). Don't fix it if aint broken.

Ma jok nikakve radikalne fizikalije nisu potrebne, treba osposobit Modove da se služe Viskom ili neki vec imaju takve sposobnosti pa nema frke.{#} Pa kad se neko novi registrira na forum, samo malo prošetaju viskom iznad njegovog imena i to je to ne moš sakrit godine nikak fuckaj ga.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
neaktivan

Ha pa ponekad se korisnik bana odma cim se vidi nick kod prijave.

Neki imaju ideje za nikove to nije ni za napisat ni za rec nekome.

Jako puno se moramo oslonit na vas sa prijavama posto nema sanse da procitamo svaki post u cijelom forumu.

I bilo bi puno bolje da se na trolove ne reagira nego marljivo prijavljuje.

Ako ista osoba ima vise prijava prije to vidimo i reagiramo nego kad je samo jedna prijava.

Dakle marljivo koristit gumb prijavi i vec je puno pomognuto

17 godina

moze i opcija "srecko" ko u kvizu...dobijes zuti i sam ga ponistis "sreckom".

dva srecka godisnje.

{#}

onda moze paypal, 10$ micanje crvenog.

100$ micanje crnog.

extra kupnja "srecka" 5$...i mozete prestat stavljat reklame u casopis,eto biznisa,a svima dobro.

{#}

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
17 godina

LUXX - postroziti sistem i to po uzoru na 

Zahebi malo zesce i pojede te mrak :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.2.2011 20:00 (tnakir).
16 godina
neaktivan

{#}

Najbolje da sve ostane kako je i svi sretni.Svejedno se većina trollova jako brzo sankcionira.Jedini moj prijedlog bi možda bio još jedan moderator(ako ništa, zbog atmosfere{#})

Najbolji broj je 73.73 je 21. prosti broj.Njegov zrcalni par, 37, je 12.,a njegov zrcalni par, 21,je nastao množenjem brojeva sedam i tri.U binarnom sustavu, 73 je palindrom: 1-0-0-1-0-0-1.
17 godina
neaktivan
Tomislav95 kaže...

{#}

Najbolje da sve ostane kako je i svi sretni.Svejedno se većina trollova jako brzo sankcionira.Jedini moj prijedlog bi možda bio još jedan moderator(ako ništa, zbog atmosfere{#})

Ja bi bio i za vise modova al onda bi moglo postat preskupo za redakciju pa bi BUG mogo poskupit {#}

16 godina
LUXX kaže...
Tomislav95 kaže...

{#}

Ja bi bio i za vise modova al onda bi moglo postat preskupo za redakciju pa bi BUG mogo poskupit {#}

nađite nekoga honorarca

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
17 godina
neaktivan

Mislim da nema tak blesavih {#}

16 godina
LUXX kaže...

Mislim da nema tak blesavih {#}

eto da ja mogu radio bih za 0 kuna i nešto sitno lipa, ali eto nemogu

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice