Tko je kriv? Saobracajka

poruka: 20
|
čitano: 3.921
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Tko je kriv? Saobracajka

Dakle, zenska dok je isla u rikverc je pogodila u moj prednji branik, dakle ona je mene pogodila. 

Zenska je definitivno malo smotana, prvo prizna da je kriva, sad preokrece krivnju.

U subotu idemo u Croatia osiguranje na procijenu i utvrditi tko je kriv tko nije.

Imate sliku u privitku da si bolje predocite situaciju.

Dakle, ja sam bio sparkiran u rikverc tak da sam sad samo trebo naprijed krenut, ona je cekala na onom mjestu, ne znam zasto, ni lijevo od mene, ni desno od mene nije bilo slobodnih mjesta da ide u rikverc i da parkira. 

Ja upalim auto, svijetla, i cekam 15 - 20 sekundi da vidim njezinu reakciju, ona i dalje stoji, ja polako krenem, gledam lijevo desno i skuzim da ide u mene, mislio sam da ce stat tj. da ce me vidjet, al klinac, dok sam ja sve pohvato probo sam pobjec natrag u rikverc al nisam uspio i bum, steta je oko 200 - 300 €. 

Zenska tvrdi da sam bio u mrtvom kutu, ali jok, da sam bio u mrtvom kutu ne bi imo dosta mjesta za izac, bez problema me mogla vidjeti u desni retrovizor, ili u srednji retrovizor.

Koja su vasa misljenja?

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 13:56 (Edge).
15 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Pa ona je kriva bez obzira dali te mogla vidit ili nije.. 

18 godina
Tko je kriv? Saobracajka

Ja mislim da ti lazes i da si sve izmislio i da si ti kriv, a ova slika je isto vrlo vjerodostojna. Takoder mislim da ne lazes i da si u potpunosti u pravu i da je slika skoro pa fotorealisticna! 

Jedino sto je bitno je da ces sve doznati u subotu, a do tada tko sto misli, pa cak i osobna iskustva sa slicnim situacijama su ne bitna jer nece imati utjecaj na odluku Croatia osiguranja. Reci ce ti oni sto misle i o tebi i o njoj.

13 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Ovo je prometna cesta ili baš parkiralište?

Inače, baš smo pred 2 tjedna imali praktično predavanje na općinskom u Ri, bio je sličan slučaj, auto u tvom slučaju, ovaj od ženske je bio na lijevu stranu i ona je ulazila na nos u parkirno mjesto, sve ostalo isto.

Kriv je bio vozač na parkirnom mjestu, jer se parkirano vozilo kvalificira kao isključeno iz prometa i mora dati prednost svima ostalim u prometu.

Kad je išla u rikverc, je li imala upaljena sva 4 žmigavca? Ako nije, krivica je njezina jer nije signalizirala nikome da ima namjeru ići unatrag. Stvar oko mrtvog kuta rješava vještak na sudu, to ide kroz C. Osigranje na zahtjev stranaka, onaj koji izgubi slučaj plaća i sudske troškove + vještaka i naravno izgubi bonus u osiguranju, a ako auto nije osiguran plaća se i popravak.

Ke?!
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 14:15 (chewbacca).
17 godina
odjavljen
Re: Tko je kriv? Saobracajka
Sint1 kaže...

Ja mislim da ti lazes i da si sve izmislio i da si ti kriv, a ova slika je isto vrlo vjerodostojna. Takoder mislim da ne lazes i da si u potpunosti u pravu i da je slika skoro pa fotorealisticna! 

Jedino sto je bitno je da ces sve doznati u subotu, a do tada tko sto misli, pa cak i osobna iskustva sa slicnim situacijama su ne bitna jer nece imati utjecaj na odluku Croatia osiguranja. Reci ce ti oni sto misle i o tebi i o njoj.

Posto mi se ovo prvi put desilo, ne vidim u cem je lose pitat malo na forumu, siguran sam da ovdje ima ljudi koju su prosli sve i svasta u prometu. Osim toga zasto bi ja lago i stavljo krive slike, em ne znam clanove osobno, niti oni mene. 

Normalno da znace iskustva, siguran sam da zaposlenici iz CO-a ne odlucuju kak im se sprdne.

16 godina
Sint1 kaže...

Previše misliš pajdo!

Njezina krivica po mojoj skromnoj procjeni. 

16 godina
moderator
Edge kaže...

Normalno da znace iskustva, siguran sam da zaposlenici iz CO-a ne odlucuju kak im se sprdne.

U to baš nemoj biti siguran.

Oni odlučuju uvijek u svoju korist ako ikako mogu...

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
15 godina
chewbacca kaže...

Kad je išla u rikverc, je li imala upaljena sva 4 žmigavca? Ako nije, krivica je njezina jer nije signalizirala nikome da ima namjeru ići unatrag. 

Točno, a i postavio bih joj pitanje zašto ne gleda u retrovizore jer bi te očito vidjela da JE gledala.

17 godina
odjavljen
chewbacca kaže...

Ovo je prometna cesta ili baš parkiralište?

Inače, baš smo pred 2 tjedna imali praktično predavanje na općinskom u Ri, bio je sličan slučaj, auto u tvom slučaju, ovaj od ženske je bio na lijevu stranu i ona je ulazila na nos u parkirno mjesto, sve ostalo isto.

Kriv je bio vozač na parkirnom mjestu, jer se parkirano vozilo kvalificira kao isključeno iz prometa i mora dati prednost svima ostalim u prometu.

Kad je išla u rikverc, je li imala upaljena sva 4 žmigavca? Ako nije, krivica je njezina jer nije signalizirala nikome da ima namjeru ići unatrag. Stvar oko mrtvog kuta rješava vještak na sudu, to ide kroz C. Osigranje na zahtjev stranaka, onaj koji izgubi slučaj plaća i sudske troškove + vještaka i naravno izgubi bonus u osiguranju, a ako auto nije osiguran plaća se i popravak.

Bas parking, kolko se ja sjecam nisu bila sva 4 upaljena.

Moje misljenje je da ne ona kriva (ne govorim sad zbog toga da branim sebe) ,ja sam jos priceko da vidim di ce ona, ona je mogla stajat jos tak 5 minuta, a to sigurno necu cekat.

I zar nije malo opasno ici u rikverc na mjestu gdje je parkirano 50 auto na jednoj strani, druga stvar je da parkira u rikverc, al ona se voza po parkingu u rikverc.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.6.2013 14:24 (Edge).
17 godina
odjavljen
vrinho kaže...
chewbacca kaže...

Kad je išla u rikverc, je li imala upaljena sva 4 žmigavca? Ako nije, krivica je njezina jer nije signalizirala nikome da ima namjeru ići unatrag. 

Točno, a i postavio bih joj pitanje zašto ne gleda u retrovizore jer bi te očito vidjela da JE gledala.

Siguran sam da bi me vidjela bez problema, posto je onak krov nad parkingom malo je tamnije (ne puno), takodjer sam imao upaljena svjetla.

13 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Na prvu, mislim da nije stvar u mrtvom kutu, ako si ti napola izašao, onda te je moguće vidjeti u desnom bočnom i središnjem retrovizoru.

Jeste li razmislili rješiti sve dogovorno? Prvo, vještak je užasno skup, sud također, a i vjerojatno ćete morati ćekati da vaš slučaj dođe na red. Na kraju će biti računica skoro 3 puta skuplja od samog popravka, izgubit ćete živce, vrijeme i novac.

Ako ikako možete, sporazumno rješenje i gotovo.

Ke?!
17 godina
odjavljen
chewbacca kaže...

Na prvu, mislim da nije stvar u mrtvom kutu, ako si ti napola izašao, onda te je moguće vidjeti u desnom bočnom i središnjem retrovizoru.

Jeste li razmislili rješiti sve dogovorno? Prvo, vještak je užasno skup, sud također, a i vjerojatno ćete morati ćekati da vaš slučaj dođe na red. Na kraju će biti računica skoro 3 puta skuplja od samog popravka, izgubit ćete živce, vrijeme i novac.

Ako ikako možete, sporazumno rješenje i gotovo.

Jesmo, al tvrdoglava je za poludit, auto je jos bio u peugeot servisu na procijeni i likovi su tam rekli da je jos puko i nosac fara i da popravak svega dodje oko 2 soma. Ona kaze da ima prijatelja mehanicara i prijatelja u autoskoli koji su rekli da to ne moze tolko kostat (nisu vidjeli stetu opce). Kao prvo, niti zaposlenit autoskole niti automehanicar nemaju veze s limarijom, a drugo sestra je zagrebala malo auto i steta je bila cirka 1500, pa mi ovo nije ni cudno da tolko dodje.

Nejdemo na sud, nego u Croatia osiguranje, tak da ne znam kak to funkcionira, tko sta placa, kome se odbija, budem to proucio do sub.

13 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Ne idete vi osobno na sud, nego će osiguranike zastupati CO i oni će angažirati vještaka ili nekoga unutar osiguranja tko se brine za procjene štete, ako bude potrebe, i za to dobiti sudsko ili upravno rješenje, ovisi o šteti - sve se to plaća. Neće nitko od vas ići osobno na sud.

A vezano za servis, to je živa ludnica oko cijena. Popravak rješite kod privatnog majstora, ruke i materijal će doći jeftinije.

Ke?!
8 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Pozdrav svima!

E ovako danas sam bio sa drugom na kupnju,i sjeo sam u njegovo auto da ga preparkiram,ali ja nisam jos ni polozio a tek za 10 dana punim 18.god.
I tako ja udjemu auto i krenem u rikverc malo vise dodam gasa,i udarim lika u zadnji branik,to cak nije ni bilo udaranje vec sam ga samo malo krznu,ali taj lik sebi nije dao objasniti i odma se uhvatio za mob i pozvao policiju,plus mi je prijetio kako ce me polomiti..i tako dodje policija i izvrsi uvidjaj i meni  kazu da ce mi doci poziv na sud,zato jer sam vozio tudje auto i zato sto nisam punoljetan,a njemu ce to sve osiguranje srediti...e sad mene zanima vase misljenje kako ce se taj slucaj zavrsiti,nikada nisam imao saobracajki niti sam imao dodir sa sudom. Lijep pozdrav

ISMIR
11 godina
neaktivan
isko16 kaže...

Pozdrav svima!

E ovako danas sam bio sa drugom na kupnju,i sjeo sam u njegovo auto da ga preparkiram,ali ja nisam jos ni polozio a tek za 10 dana punim 18.god.
I tako ja udjemu auto i krenem u rikverc malo vise dodam gasa,i udarim lika u zadnji branik,to cak nije ni bilo udaranje vec sam ga samo malo krznu,ali taj lik sebi nije dao objasniti i odma se uhvatio za mob i pozvao policiju,plus mi je prijetio kako ce me polomiti..i tako dodje policija i izvrsi uvidjaj i meni  kazu da ce mi doci poziv na sud,zato jer sam vozio tudje auto i zato sto nisam punoljetan,a njemu ce to sve osiguranje srediti...e sad mene zanima vase misljenje kako ce se taj slucaj zavrsiti,nikada nisam imao saobracajki niti sam imao dodir sa sudom. Lijep pozdrav

Oduzet ti vozacku na 2 godine. 

8 godina
neaktivan

Ahaa znaci zabrana poljaganja 2god,jer nisam jos polozio tek htiio poceti sa polaganjem.

ISMIR
17 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Aj na Aliexpress, uzmi neki dashcam za 60 dolara i miran si (donekle) ubuduće.

Ja sam imao jednu zgodu sa totalnom KUČKOM koja je lagala muriji što se desilo i mene okrivljavala za sve... al na kraju je toliko srala da nije znala kaj priča pa su joj murijaci zalijepili kaznu... od onda, dashcam i ak se neko sranje desi di je teško nešto dokazati, imam video

Maybe you should stay with yo mama She could do your laundry and cook for you
17 godina
neaktivan
Tko je kriv? Saobracajka

Ja sam uzeo ovu kameru za sebe i brata i radi super... pali se kad upališ auto (napaja se preko upaljača), gasi kada ugasiš auto. Snima u fajlove od po tri minute, te kada napuni karticu piše preko prvih fajlova, tako da uvijek imaš nekoliko zadnjih sati snimljenih. 
Ukoliko ti se nešto desi ili nešto vidiš što želiš sačuvati, stisneš jednu tipku i ona u zasebni folder spremi 20 sekundi prije i 20 sekundi nakon pritiska na tipku (savršeno za dokumentiranje idiota u prometu).

Kvaliteta snimke je stvarno odlična i ne smeta joj jak sunce, a i po mraku daje odličnu sliku.. ovo preporučam samo zato jer koristim, pa znam da valja.

17 godina
Zekoslavko kaže...

Ja sam uzeo ovu kameru za sebe i brata i radi super... pali se kad upališ auto (napaja se preko upaljača), gasi kada ugasiš auto. Snima u fajlove od po tri minute, te kada napuni karticu piše preko prvih fajlova, tako da uvijek imaš nekoliko zadnjih sati snimljenih. 
Ukoliko ti se nešto desi ili nešto vidiš što želiš sačuvati, stisneš jednu tipku i ona u zasebni folder spremi 20 sekundi prije i 20 sekundi nakon pritiska na tipku (savršeno za dokumentiranje idiota u prometu).

Kvaliteta snimke je stvarno odlična i ne smeta joj jak sunce, a i po mraku daje odličnu sliku.. ovo preporučam samo zato jer koristim, pa znam da valja.

Kako prebacujes fajlove? Snima na karticu ili ima svoj hdd neki?

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemojte zaboraviti da oni to jesu! People who drink light beer do not really like beer. They just like to piss a lot.
17 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Zekoslavko kaže...

Kako prebacujes fajlove? Snima na karticu ili ima svoj hdd neki?

Snima na karticu, al ju možeš spojit USB-om na komp jer za napajanje koristi USB kabel (na ovom linku možeš vidjet što je sve u pakiranju i kako izgleda iz svih kuteva).

Još jedna stvar koja mi je dobra kod ovog modela je dugačak kabel, tako da ga možeš provući kroz armaturu da se ne vidi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice