Tenkovi

poruka: 85
|
čitano: 28.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Tenkovi

uglavnom King Tiger je često imao veliki mehanički problema,pa ispada je je on išao na popravak više zbog motora nego zbog shermana :D, i Tiger je mogao srediti shermana sa +2km dok su oni mogli sanjati da ga otamo pogode i pritom oštete,, i btw jeli sherman mogao uništiti Tigera pogotkom odstraga,ili ga samo oštetiti lakše/teže??

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 12:46 (shady1024).
16 godina
neaktivan
shady1024 kaže...

uglavnom King Tiger je često imao veliki mehanički problema,pa ispada je je on išao na popravak više zbog motora nego zbog shermana :D, i Tiger je mogao srediti shermana sa +2km dok su oni mogli sanjati da ga otamo pogode i pritom oštete,, i btw jeli sherman mogao uništiti Tigera pogotkom odstraga,ili ga samo oštetiti lakše/teže??

Evo jedan zanimljv citat sa wikipedie: "Američka verzija susreta s ovim tenkom glasi: Prišuljao sam se s Shermanom Kraljevskom tigru iza leđa, naciljao sam i opalio. Granata se odbila od njegovog oklopa bez ikakve reakcije. Naciljali smo ponovno i ponovno smo pogodili. Granata se opet odbila bez da je on reagirao. Naciljali smo po treći put, opalili i opet pogodili. Tada se cijev Kraljevskog tigra počela okretat prema nama. Uvidjevši to mi smo iskočili iz Shermana i počeli pješke bježati."  {#}

Btw, čudno mi je kako nitko nije još spomenuo Jagdtiger, e to je prava zvijer {#}

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 12:54 (mata_87).
16 godina
protjeran
shady1024 kaže...

King Tiger nije bio fail,koliko je samo shermana uništio opravdao je svoju cijenu :),ali istina je da je bio iznimno spor, na cesti je mogao najviše ići oko 40 km/h.

a što se tiče shermana nije da je on loš tenk,nego se samo borio u krivom ratu :D,

je bio je fail umjesto da su te resurse utrosili na Panzer 4 i druge ispaltivije tenkove moguce da bi i dobili rat 

Obican tiger je bio vise nego dovoljan jer ga ionako niti jedan sherman nije mogo probit ,a i kada je king tiger bio proizveden njemci su bili jako slabi sa benzinom 

tak da su se krpali sa svime sta su nasli usput 

http://protocol4.animehr.com/
15 godina
neaktivan
Tenkovi

Ovo će biti off-topic, možda bi i dobili rat da Hitler nije bio  sebičan pa je htio odma na Staljingrad dok je mogao prvo zauzeti ruska polja bogata resursima,,i nisu ih Rusi pobjedili na kvalitetu vec na brojeve ali to je vec debeli Off-topic koji nema veze sa vezom {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 13:12 (shady1024).
16 godina
protjeran
shady1024 kaže...

Ovo će biti off-topic, možda bi i dobili rat da Hitler nije bio  sebičan pa je htio odma na Staljingrad dok je mogao prvo zauzeti ruska polja bogata resursima,,i nisu ih Rusi pobjedili na kvalitetu vec na brojeve ali to je vec debeli Off-topic koji nema veze sa vezom {#}

da dobro bilo je tu previse gresaka u planu :D

uglavnom dok su ovi radili skupe tenkove(tigera je bilo samo oko 1000) ,saveznici su radili jeftine i to na stotine tisuca 

Rusi su se sa T-34 zabijali u Tigere i tak ih imobilizirali :D ,a Amerikanci su isli sa 3-4 shermana na jednog Tigera 

16 godina
neaktivan
Laz_Brk kaže...

Jel postoji modernija serija ruskih tenkova od T-XX serije? (T-80, 90, 72, 55, itd.)? Nešto novo revolucjonarno od rusa? Ili gube korak?

A za koji će ti klinac, ako ikad bude 3. Svjetskog rata (ne daj Bože), ti tenkovi su toliko dobri da će se opet koristiti, samo će ih morati opet početi praviti {#}

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
16 godina
neaktivan
shady1024 kaže...

Mogao mu je uništiti motor, ako je pogodak bio "critical", tj. ako je pogodio slabu tačku, ukoliko je željezo negdje slabije i sl.

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
16 godina
protjeran
BannedOnThisForum kaže...
shady1024 kaže...

Mogao mu je uništiti motor, ako je pogodak bio "critical", tj. ako je pogodio slabu tačku, ukoliko je željezo negdje slabije i sl.

nije ti to company of heroes D: sherman mu bas nista nije mogao napraviti 

to je u igri radi balansa

15 godina
neaktivan
Tenkovi

hahah CoH je zakon igra,da je nisu izbalansirali nitko nebi igrao kao allies :D

16 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Ne uključem coh uopšte :) Radi se o tome da ako je tenk totalno neuništiv nema šanse da ima dovoljno velik i snažan motor da pokrene sav taj metal. Nema šanse, definitivno, bio je ranjiv i sherman mu je mogao svašta uraditi, ne iz jednog pogotka, naravno.

16 godina
protjeran

Ne uključem coh uopšte :) Radi se o tome da ako je tenk totalno neuništiv nema šanse da ima dovoljno velik i snažan motor da pokrene sav taj metal. Nema šanse, definitivno, bio je ranjiv i sherman mu je mogao svašta uraditi, ne iz jednog pogotka, naravno.

jedan Tiger je bio preko 200 puta izgađan od strane Shermana i prosao je bez nekih tezih ostecenja 

Kada je dosao Tiger ameri nisu imali bas nista sta bi moglo probit njegov oklop,a i nije to samo tako doc tenku iza leđa

15 godina
neaktivan
V-12 Maybach :DD,,,i netriba Tigar hvatati shermana da ga unišiti ima on rotirajuću kupolu(ako se tako zove),,nije to StuG
16 godina
protjeran
shady1024 kaže...
V-12 Maybach :DD,,,i netriba Tigar hvatati shermana da ga unišiti ima on rotirajuću kupolu(ako se tako zove),,nije to StuG

da ima 

btw netko je spomenuo JagdTiger-a :D

16 godina
neaktivan
shady1024 kaže...

da ima 

Zar nije JagdPanther? Uf kako me to čudo provocira.

16 godina
protjeran
shady1024 kaže...

da ima 

/jagdpanther /jagdpanther
16 godina
neaktivan
shady1024 kaže...

da ima

Postoje i JagdTiger i JagdPanther i JagdPanzer 4, kao i Hetzer (JagdPanzer 38)

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
Joco55 kaže...

Tigar je bio jako napredan tenk za svoje vrijeme ali je imao par nedostataka, naime trošio je 900 l, težio preko 70t, i bio je jako kompliciran za izraditi jer je bio sastavljen od dostamalih i složenih djelova, ali onaj njegov top, slavna .88-ica, e tomu nije bilo konkurencije u to vrijeme.

Još jedna mana mu je bila što je imao pravokutan oklop, a ne pod kutem od 45° kao ruski T-34, koji nije bio čudo tehnike, čak govore da je su se brzine mjenjale mjenjačem, ali je imao tu važnu tehničku inovaciju koja mu je omogućavala da oklop bude deblji.

Ja sam vozio T-34 {#}

Mjenjač je asinhroni, znači da imaš mogućnosti da kod mijenjanja brzine (recimo iz 2. u 3.) druga se ne isključi,

a ti ubaciš u 3., pustiš kvačilo i čuješ lomljavinju zubaca u mjenjačkoj kutiji.{#} Zato sam morao šaltati sa duplim kvačilom, stisneš kvačilo izbaciš iz brzine, pustiš kvačilo (da provjeriš da si izbacio iz 2. brzine, stisneš kvačilo ubaciš u 3., pustiš kvačilo i vozi Miško dalje...{#} i tako kod svakog mijenjanja brzina u višu ili nižu brzinu.

15 godina
neaktivan
Tenkovi

Neznam jel netko spomenuo:

Panzerkampfwagen 8 V2 - Maus Tank
Superteški njemački tenk iz 1944, napravljeno ih je samo 2 i nisu bili za masovnu uporabu. Ostali su na protutipovima jer se nije pokazao baš fleksibilan za raznorazne situacije, pogotovo to što nije mogao preči većinu mostova zbog njegove kilaže od preko 200 tona{#} , i zbog prevelike cijene, jer je trebalo napraviti motor koji će gurat tu ogromnu masu ( Maibach je uspio napraviti motor koji mu je omogućio brzinu od 12 kmh).

Sve u svemu, zanimljiv projekt daleko ispred godine svoga razvoja.

Battlefield Fan!
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 21:16 (Gamer71).
15 godina
neaktivan

da su bar napravili  landkreuzer p. 1000 Monster,,, bar jednog i rat bi bio dobiven{#}koliko bi samo resursa trošio :D

fu*k yea :D fu*k yea :D
16 godina
shady1024 kaže...

da su bar napravili  landkreuzer p. 1000 Monster,,, bar jednog i rat bi bio dobiven{#}koliko bi samo resursa trošio :D

ne slažem se, rat nebi bio dobiven

Landkreuzer P. 1500 Monster

The 800 mm Krupp cannon is the largest artillery weapon ever built. Each projectile weighted 7 tons and it could be fired up to 37 km (23 miles). I haven’t seen any pictures of the Landkreuzer P. 1500 Monster, so you must make do with a picture of the Krupp cannon (check out the soldier in front of the cannon).

Germany, 1942 – 42 meters long, weight 1500 ton, crew 100 Germany, 1942 – 42 meters long, weight 1500 ton, crew 100
da bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
16 godina
protjeran
shady1024 kaže...

neznam bas siguran sam da bi to bio ogroman fail 

15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
shady1024 kaže...

The 800 mm Krupp cannon is the largest artillery weapon ever built. Each projectile weighted 7 tons and it could be fired up to 37 km (23 miles). I haven’t seen any pictures of the Landkreuzer P. 1500 Monster, so you must make do with a picture of the Krupp cannon (check out the soldier in front of the cannon).

Haha, koliko znam 2 takva topa su bili u uporabi za Njemce u drugom svj. ratu, kodnim imenima Gustav i Dora. Za jednog znam da je bio na području Lenjingrada i sudjelovao u njegovoj opsadi, a za drugog neznam.

Što se tiće Landkreuzera, to je samo dio njemačke propagande u drugom svjetskom ratu (koja je, moram priznati, bila zadivljujuća) koja bi služila samo za moral njemačkih i strah neprijateljskih. Sumnjam da bi taj Monster bio efektivan npr. u bitki kod Kurska ( osim ako nebi gazio ostale tenkove) {#}.

Battlefield Fan!
15 godina
neaktivan
Gamer71 kaže...

Neznam jel netko spomenuo:

Panzerkampfwagen 8 V2 - Maus Tank
Superteški njemački tenk iz 1944, napravljeno ih je samo 2 i nisu bili za masovnu uporabu. Ostali su na protutipovima jer se nije pokazao baš fleksibilan za raznorazne situacije, pogotovo to što nije mogao preči većinu mostova zbog njegove kilaže od preko 200 tona{#} , i zbog prevelike cijene, jer je trebalo napraviti motor koji će gurat tu ogromnu masu ( Maibach je uspio napraviti motor koji mu je omogućio brzinu od 12 kmh).

Sve u svemu, zanimljiv projekt daleko ispred godine svoga razvoja.

Meni osobno najzanimljiviji tenkovi wwII:

T28(a.k.a T-95,a ja i moj brat smo mu dali nadimak podmornica):

http://en.wikipedia.org/wiki/T28_Super_Heavy_Tank

-fakat debeli oklop.Tko hoće može ga voziti u battlefieldu 1942 sa dodatkom secret weapons of wwII.

Landkreuzer p.1000 ratte:

http://en.wikipedia.org/wiki/Landkreuzer_P._1000_Ratte

-Čudovište od tenka ,pogledajte samo usporednu sliku...

Landkreuzer p.1500 monster:

http://en.wikipedia.org/wiki/Landkreuzer_P._1500_Monster

-još veće čudovište... koristilo bi 800mm top

Moj omiljeni Sturmtiger:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sturmtiger

-''Mali'' ima top od 380mm.Koristio se za bušenje velikih zgrada i većih bunkera.Može se također zaigrati u Batlefieldu 1942 sa dodatkom secret weapons of wwII unutar njega.

IS 3:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iosif_Stalin_tank#IS-3

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
neaktivan
Gamer71 kaže...
mind_challenge kaže...
shady1024 kaže...

Haha, koliko znam 2 takva topa su bili u uporabi za Njemce u drugom svj. ratu, kodnim imenima Gustav i Dora. Za jednog znam da je bio na području Lenjingrada i sudjelovao u njegovoj opsadi, a za drugog neznam.

Što se tiće Landkreuzera, to je samo dio njemačke propagande u drugom svjetskom ratu (koja je, moram priznati, bila zadivljujuća) koja bi služila samo za moral njemačkih i strah neprijateljskih. Sumnjam da bi taj Monster bio efektivan npr. u bitki kod Kurska ( osim ako nebi gazio ostale tenkove) {#}.

Sorry na double postu,ali oni doist jesu radili na prototipovima od p.1000 i p.1500,samo što nikad nisu završeni,na kraju je jedna kupola ugrađena kao statičan top na nekoj fronti kada su već debelo gubili 1944/5...

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...
Gamer71 kaže...

...  

Moj omiljeni Sturmtiger:

http://en.wikipedia.org/wiki/Sturmtiger

-''Mali'' ima top od 380mm.Koristio se za bušenje velikih zgrada i većih bunkera.Može se također zaigrati u Batlefieldu 1942 sa dodatkom secret weapons of wwII unutar njega.

Slažem se; dobar je Sturmtiger, pogotovo za opsade ( npr. kao što su ga njemci koristili za opsadu Varšave nakon Varšavskog ustanka) jer je imao jaki High Explosive shell, jako velikog kalibra a time i ogromnog razaračkog djelovanja; bomba mu je bila ista kao i kod ovog topa, a večini je poznata explozija nastala od tog topa. Dosta govori i to da je taj top proglašen najjačim topom klasificiranim kao "infrantry gun"

Battlefield Fan!
15 godina
neaktivan

A o količini t-34 koje su bile dostupne govori dovoljno to da se priča da ih sj.koreja još uvijek ima u skladištima...

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
protjeran
Tenkovi

:D..Nebih se s tim igral :D

WP
15 godina
neaktivan
Tenkovi

ajde možda sam pretjerao sa monsterom da bi rat bio dobiven,ali koja bi to bila prednost u ratu posijedovat toliko oružje,njemci bi mogli "hraniti" to čudovište da saveznici nisu non stop bombadirali rumunjske tvornice koje su gonile velik dio njemačke mašinerije

16 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
shady1024 kaže...

Kad cemo na railgunove(ne one fensi na brodovima) eto jednog, najveceg u povijesti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Schwerer_Gustav

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 23:39 (dedaa).
15 godina
neaktivan
dedaa kaže...
mind_challenge kaže...
shady1024 kaže...

Kad cemo na railgunove(ne one fensi na brodovima) eto jednog, najveceg u povijesti:

http://en.wikipedia.org/wiki/Schwerer_Gustav

To nije railgun nego railway gun.

http://en.wikipedia.org/wiki/Railgun

http://en.wikipedia.org/wiki/Railway_gun

Ja sam Plavi zmaj.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice