Ma znam ja to da samo gledaju na firmu i njezin trošak.
Ali gle situaciju:
Žena mi je stranac (njemica) i nema pravo na ništa po meni (zdravstveno,......) dakle sve joj ja moram placat.
Na stanu sam dakle i to moram placat.
Imam dijete od godinu i 2 mjeseca.
Žena je trudna i oko prvog mjeseca ce rodit.
Sve totalno ovisi o mojoj placi (dosad se dalo ok živjet)
I sad mi vele da cu dobit otkaz?
Ma objesit bi mogo nekog.
Kad je agrokor upao u firmu prvo su skratili place u kancelarijama za oko 15-20 posto te smanjili upravu.
I sad nas izbacuju?
Trošak firme koji mora platit zaštitarskoj firmi za mjesec dana i 4 covjeka je oko 65000 kuna (u križevcima)
A kolko znam trošak firme ako ima svoje zaštitare/cuvare je oko 50000-55000 kuna.
Pa ko tu koga yebe?
Oni misle uštedit?
Tek je to bacanje novaca.
I da su rekli da moramo pristat na 500kn manju placu pristali bi.
Totalno se raspi**im kad cujem kakve se sve stvari rade ljudima ovdje... i potpuno te shvaćam zašto si i ti "pissed off" jer ti se sad vjerojatno samo mota po glavi kako ćeš skupit lovu za familiju, a nije ti toliko bitno do tebe... znam kako bi meni bilo... imam i ja zenu i dvoje djece pa si mogu zamislit kako bi bio u ku**u da ostanem bez posla...
Nemoj se opterećivat sa politicarima/tajkunima, to je nesto u sto ne mozes ni taknut i što prije shvatiš da njih samo treba zaboravit jer im ne možeš ništa bit će ti bolje u životu...
A ono što ti svi kažu, mogu ti i ja preporučit, vani ćeš puuuno bolje proć. Znam da smo mi rezali dosta radne snage (Inace radim na relaciji Italija-Njemacka, uglavnom auto-industrija), ali su šefovi bili malo više "obzirni". Ljudi koji su imali familije, i kojima bi bio problem izgubit posao su bili zadnji na listi... Što znači vani bi te više poštovali, i tvoj posao, ali tu je ona caka da se uvijek moraš dokazat kao dobar radnik... ne kažem da nisi ili tako nešto, ali vani je uvijek bitnije bit dobar u svom poslu nego imat "barba Luku".
Kad vidim kakva sr***a rade političari u ovoj zemlji (a pogotovo u zadnje vrijeme) me sve više i više privlači pojam da svoj porez prebacim u neku drugu zemlju...
Ne mogu ti reć ništa drugo nego da ti želim puno sreće sa svim tim, i nadam se da će ti se nekako situacija rješit.