Recesija,glad tajkuna za novcom i posljedice

poruka: 136
|
čitano: 33.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Recesija,glad tajkuna za novcom i posljedice
LUXX kaže...

Ma znam ja to da samo gledaju na firmu i njezin trošak.

Ali gle situaciju:

Žena mi je stranac (njemica) i nema pravo na ništa po meni (zdravstveno,......) dakle sve joj ja moram placat.

Na stanu sam dakle i to moram placat.

Imam dijete od godinu i 2 mjeseca.

Žena je trudna i oko prvog mjeseca ce rodit.

Sve totalno ovisi o mojoj placi (dosad se dalo ok živjet)

I sad mi vele da cu dobit otkaz?

Ma objesit bi mogo nekog.

Kad je agrokor upao u firmu prvo su skratili place u kancelarijama za oko 15-20 posto te smanjili upravu.

I sad nas izbacuju?

Trošak firme koji mora platit zaštitarskoj firmi za mjesec dana i 4 covjeka je oko 65000 kuna (u križevcima)

A kolko znam trošak firme ako ima svoje zaštitare/cuvare je oko 50000-55000 kuna.

Pa ko tu koga yebe?

Oni misle uštedit?

Tek je to bacanje novaca.

I da su rekli da moramo pristat na 500kn manju placu pristali bi.

Totalno se raspi**im kad cujem kakve se sve stvari rade ljudima ovdje... i potpuno te shvaćam zašto si i ti "pissed off" jer ti se sad vjerojatno samo mota po glavi kako ćeš skupit lovu za familiju, a nije ti toliko bitno do tebe... znam kako bi meni bilo... imam i ja zenu i dvoje djece pa si mogu zamislit kako bi bio u ku**u da ostanem bez posla...

Nemoj se opterećivat sa politicarima/tajkunima, to je nesto u sto ne mozes ni taknut i što prije shvatiš da njih samo treba zaboravit jer im ne možeš ništa bit će ti bolje u životu...

A ono što ti svi kažu, mogu ti i ja preporučit, vani ćeš puuuno bolje proć. Znam da smo mi rezali dosta radne snage (Inace radim na relaciji Italija-Njemacka, uglavnom auto-industrija), ali su šefovi bili malo više "obzirni". Ljudi koji su imali familije, i kojima bi bio problem izgubit posao su bili zadnji na listi... Što znači vani bi te više poštovali, i tvoj posao, ali tu je ona caka da se uvijek moraš dokazat kao dobar radnik... ne kažem da nisi ili tako nešto, ali vani je uvijek bitnije bit dobar u svom poslu nego imat "barba Luku".

Kad vidim kakva sr***a rade političari u ovoj zemlji (a pogotovo u zadnje vrijeme) me sve više i više privlači pojam da svoj porez prebacim u neku drugu zemlju...

Ne mogu ti reć ništa drugo nego da ti želim puno sreće sa svim tim, i nadam se da će ti se nekako situacija rješit.

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

Smijeh..ej prvo si citirao šošića,sad tuđmana..
..postoji i druga hrvatska,ona vlade gotovca i vice vukova.. uljuđena ,ne manje patriotska..ali na žalost ona je u manjini..

Moramo čuvati domovinu kao zjenicu oka svog, od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja..

Evo sad ja i tileta, pa smo kompletni..

Za Gotovca se slažem, ali gdje si naš'o Vicu?

Žao mi je Luxx, ali to nam je više manje svima karma, to ti je demokracija na hr način..

Jedino si siguran u državnim jaslama; aktiviraš se politički (samo probaj pogoditi stranu) i tko zna, možda i Ivu budeš čuvao kad se vrati k'o spasitelj 'rvackog' naroda..

Šalu na stranu, držim ti palce da nađeš novi job, ali bojim se da situacija nije bajna..

doxy kaže...

problem je kaj tražiš strogo u struci posao

da ti treba uzeo bi prvi koji bi se ponudio

onda radeći tja posao bi tražio bolji

sjedeći doma nikaj od toga

Jesi probao tražiti posao?

Ako ga već tražiš, prvenstveno tražiš svoju struku i cilj ti je naći što bolje plaćen posao. Pa se prijaviš i vidiš da si 2036. kandidat, a uzimaju 2. Pa križić-kružić, nastavi niz, kvadratić, dvije točkice. Pa drugi test s brojevima. Pa šta bi napravio da vidiš ranjenu životinju, pa psiho testovi. Hebu te 2 dana i voda..

A za kopat' kanale ima mjesta, odmah dobiš posao.. Jedino je malo teže onako blatnjav obilaziti razgovore za posao, jer moraš raditi 3x više za istu lovu..

17 godina
seneka kaže...
segregator kaže...

Vi ste svi smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i – jednostavno – prodane duše.

..postoji i druga hrvatska,ona vlade gotovca i vice vukova.. uljuđena ,ne manje patriotska..ali na žalost ona je u manjini..

Al većina je ipak za onu prvu dvojicu, a ko vlada u demokraciji zna se...većina

17 godina
doxy kaže...

problem je kaj tražiš strogo u struci posao

da ti treba uzeo bi prvi koji bi se ponudio

onda radeći tja posao bi tražio bolji

sjedeći doma nikaj od toga

Pa valjda sam studirao da radim u struci, tj. nesto sa elektrotehnikom. A i sto bih mogao drugo raditi. Biti trgovac? Kopati kanale? Sto? Zapravo mi ni taj posao u Siemensu nije bio u struci, no bio je recimo blizu jer se za taj posao ionako nigdje ne uci jer je prespecifican. A otkako sam ostao bez posla ucim za microsoft ispite, do sada sam polozio 70-270, sljedeci je na redu 20-290 i tako redom dok ne skupim za par certifikata. Onda ce se valjda lakse naci nesto jer ce mi i administrator biti struka.

16 godina
neaktivan
bed kaže...
seneka kaže...

Moramo čuvati domovinu kao zjenicu oka svog, od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja..

Evo sad ja i tileta, pa smo kompletni..

Za Gotovca se slažem, ali gdje si naš'o Vicu?

sva četvorica su ili robovala ili prošla križni put u jugi..malo sam pratio govore od vukova u saboru..to je bilo čudo,jedan od najvećih hrvata svih vremena(za mene)..gotovac je bio malo pretašt,ali beskrajno hrabar(govor pred zapovj. 5 armijske oblasti) i moralan..

"hrvatska DA,ali kakva?"...e pa ona o kojo su oni sanjali..a ne ova koju su ovi pokrali...

16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

luxx , tebi preporucam burzu i socijalu, to ti i onak jedino valja u drzavi, samo se malo prgavis i pravis lud, sve buju ti dali, i stan, i novce, samo da opet glasas za njih...valjda imamo najvecu socijalu u europi...Izlanuo se

pas mater i socijali kad dobivaju bolju lovu nek moji starci koji posteno rade, ili od tebe koji radis....

O čemu ti pričaš, o kakvoj socijali??!? Kakvim primanjima??

Moram te razuvjeriti; ako ostaneš bez posla imaš pravo na naknadu na burzi koja iznosi max 950kn za (mislim) 15 god radnog staža, a svaka godina manje, dobivaš nešto manje od tih 950. I to možeš max 1 g ako imaš tih 15 g, ili npr 6 mj. ako imaš 1 g radnog staža(ne drži me za brojke, tu su negdje). I u to vrijeme imaš socijalno. Nakon toga možeš biti na burzi vječno, dobiti ćeš 0 bodova.

Da bi bio socijalni slučaj moraš zadovoljavati neke norme, a neke od tih su da ne smiješ imati nekretninu, zemlju ili auto, jer u tom slučaju ne možeš ostvariti ta prava. Ev. dječji doplatak, koji ostvaruješ ako nisi zaposlen ili ti primanja ne prelaze neku cifru, a od toga se živi na kavijaru i šampanjcu..

Koja to socijala ima bolju lovu nego oni koji rade, možda u Švedskoj?

17 godina
neaktivan
bed kaže...
angel of fire kaže...

luxx , tebi preporucam burzu i socijalu, to ti i onak jedino valja u drzavi, samo se malo prgavis i pravis lud, sve buju ti dali, i stan, i novce, samo da opet glasas za njih...valjda imamo najvecu socijalu u europi...Izlanuo se

pas mater i socijali kad dobivaju bolju lovu nek moji starci koji posteno rade, ili od tebe koji radis....

O čemu ti pričaš, o kakvoj socijali??!? Kakvim primanjima??

Moram te razuvjeriti; ako ostaneš bez posla imaš pravo na naknadu na burzi koja iznosi max 950kn za (mislim) 15 god radnog staža, a svaka godina manje, dobivaš nešto manje od tih 950. I to možeš max 1 g ako imaš tih 15 g, ili npr 6 mj. ako imaš 1 g radnog staža(ne drži me za brojke, tu su negdje). I u to vrijeme imaš socijalno. Nakon toga možeš biti na burzi vječno, dobiti ćeš 0 bodova.

Da bi bio socijalni slučaj moraš zadovoljavati neke norme, a neke od tih su da ne smiješ imati nekretninu, zemlju ili auto, jer u tom slučaju ne možeš ostvariti ta prava. Ev. dječji doplatak, koji ostvaruješ ako nisi zaposlen ili ti primanja ne prelaze neku cifru, a od toga se živi na kavijaru i šampanjcu..

Koja to socijala ima bolju lovu nego oni koji rade, možda u Švedskoj?

to bi tak bilo da to valja, ali kao sto sam reko, ni to ne valja u ovoj drzavi...

tu kod men eima zgrada koja je napravljena ilegalno, a onda da je vlasniku ne bi srusili, unutra j egrad naselio socijalu,,,uredno idu u caritas, a voze redom bmw, novi ford focus, opel vectra najnovija, peugeot 307...pa si ti misli, pa me onda uvjeravaj u nekih 950 kn, besplatni udzbenici, doplatci, caritas, razne povlastice, aa ti vjeruj u zakon kad ga svako izigrava...Izlanuo se

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina

Ja se isto čudio kako susjed dobro živi a nigdje ne radi ni on ni žena.

Kasnije saznam slučajno da ima vojnu invalidsku mirovinu 6500kn

1991-2002 je bio možda sve skupa 3 dana u hr, ostalo je bio u Njemačkoj

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

"hrvatska DA,ali kakva?"...e pa ona o kojo su oni sanjali..a ne ova koju su ovi pokrali...

Ma, nema smisla navoditi pojedine primjere, ali nije mi baš jasno kad smo mi to birali kapitalizam i to ovog tipa? Sjećam se izbora za demokraciju, što je oblik vladanja, demos=narod, drugim rječima zamjenili smo partijske saveze i jednostranačje za izbor parlamentarne većine i višestranačje. I kakve to ima veze s društvenim uređenjem, mogli smo imati i neki drugi, tko nas je pitao?? Prodali nam muda pod bubrege.. A mi pušimo ko vel'ki, jedino smo se cigareta ostavili..

angel of fire kaže...

to bi tak bilo da to valja, ali kao sto sam reko, ni to ne valja u ovoj drzavi...

tu kod men eima zgrada koja je napravljena ilegalno, a onda da je vlasniku ne bi srusili, unutra j egrad naselio socijalu,,,uredno idu u caritas, a voze redom bmw, novi ford focus, opel vectra najnovija, peugeot 307...pa si ti misli, pa me onda uvjeravaj u nekih 950 kn, besplatni udzbenici, doplatci, caritas, razne povlastice, aa ti vjeruj u zakon kad ga svako izigrava...Izlanuo se

Ha, ha. Da ima svega, znao sam, ali ovaj biser nadilazi maštu. Je'l se mogu i ja useliti, i novi auto bi mi dobro došao.. Čuo sam svašta, vidio još više, ali ovakvu socijalu nisam.. Imam jednu poznanicu koja je sticajem okolnosti završila u starom stojadinu s dvoje djece, a soc. pomoć nije dobila jer ima auto.. Trebam je uputiti tamo, možda dobije bmw..

Oh Lord, won't You buy me a Mercedes benz..

17 godina
neaktivan

jedno je drustveno uređenje, a drugo je političko uređenje...

zasto je ljudima bilo bolje u socijalizmu, jer su se gledala radnička parava, bili su bolje zasticeni, odnos direktorske plaće i radnicke je bio 1:6...a dns je negdje i 1:90 pa i vise...Izlanuo se

zasto politicari seru protiv komunizma ...jer tam nisu mogli tolko krast i manipulirat, postojal je goli otok...

dakle, komunizam za političare, socijalizam i donekle jednakost za narod...Namigiva

kapitalizam je sranje, mada i on ima dosta značajki komunizma, sindikate, zdravstvena zastita itd...al to nece priznat, iako su prije svi bili s titovkama na glavi, a sad okorjeli plavi...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
protjeran

Ovako dragi moji…Matija Gubec je bio klasični zanesenjak koji je zbog ogorčenosti životnim stanjem se digao na  pobunu svoje kolege po profesiji(-kmetove) i krenuo sa njima uspostavljati Prvu slobodnu narodnu državu. Prošlo je kako je prošlo, priče i legende su učinile od tog čovjeka, neuništivu legendu koja je preživjela kroz par stoljeća dok je partizani od svojih političkih komesara nisu uzdigli na pijedestal komunističkih ikona, koje su imale za cilj opet kao i u vrijeme F.Tahija rušiti nepravdu i zlo(„Padaj silo i nepravdo“), to što su oni surađivali u nastojanju da osvoje vlast u postratnoj Europi sa svim mogućim narodnim okupatorima, službena Saveznička povijest, ne bilježi jer se odmah ruši njihova kula od karata.
I što je M. G. „napravil“? Ništa, dobroga, osim što je njegovo iskustvo bilo poruka svim budućim generacijama „kmetova“ da ne ustaju protiv vlasti ma kakva ona bila. Položaj tadašnjih kmetova se samo pogoršao, nakon što su okrunili „seljačkog kralja“ užarenom krunom. Možda je taj Gubec bio ubačen provokator u redove kmetova samo da prokaže revolucionare i da kraljevski teror ima povoda jače pritisnuti svoje podanike…Navodno da su se ti kmetovi i sastajali ispod nekog drveta koje i danas postoji u turističke svrhe, ali i sa tim valja biti oprezan, jer znamo kako je bilo sa pričam i mitovima Dušana Silnog i što učiniše od toga.

Kako funkcionira kapitalizam možete naći u postu od Assassin pod trećom točkom. Svi znamo da smo u njemu roba i da tu nema mjesta za imalo ljudskosti kada se od nas traži rezultat, jer ako nismo sposobni da podastremo isti, gubimo tržišnu utakmicu i osuđeni smo na životarenje na marginama života, gdje još samo svijet medijske manipulacije daje smisao za isti, tako da i imamo vojaerizam nazočan sa strane dezorijentirane jedinke koja se dala u ralje i kolo koje vode manipulatori zvani lešinari.

Konkretno naše društvo(koje to i nije) ima problema sa mnogim stvarima unutar sebe. Na primjer ne nalazimo u njemu zajedničke prioritete koji bi imali da budu iznad osobnih, zemljačko-krvnih i svakih drugih interesa kojima po njihovoj definiciji nije zajedničko da im opće narodni interes bude na provo mjestu. Kod nas je feudalizam ukinut službeno tako negdje u vrijeme bana J.Jelačića(za kojeg je Napoleon Bonaparte rekao da će biti veliki vojskovođa, između ostalog bitno je to za spomenuti), ali on je stvarno ukinut dolaskom demokracije u naše krajeve poslije pada Berlinskog zida i krvavog Domovinskog rata. Naravno mislimo na zakonske osnove, kada je bilo moguće imati potpuno slobodnu tržišnu utakmicu, ne računajući one zamisli grupe građana i tamo nekog samoupravljanja. Međutim unutar kapitalizma narod nije vidio kako pronaći način da on kao pojedinac i jedinka unutar sustava dođe do izražaja..malo je to ljudi shvatilo, tako da danas tu leži jedan od bitnih problema kada govorimo o krizi. Prosječni građanin kod nas(opet kažem imamo državu, ali ne i građanstvo u njoj) još živi u vremenu „snađi se druže“ čekajući da se netko drugi pobrine za njegovu egzistenciju. Naravno, vodi on brigu za opće dobro, jer mi imamo puno „intelektualaca opće prakse“ koji znaju ocijeniti razliku između automehaničarske žene koja u visokim petama ide na plažu brojati koliko račića se nalazi u kućici od morskog puža i one bolje polovice slavnog para koja se u neprimjernom kupaćem kostimu kupa u moru (mislim na onaj „slavni par“ čijeg su tjelohranitelja neki novinar gađali sa stativom od kamere, mislim da se zove Dragan-rasist). Znaju naši „građani“ i protestirati preko društveno-asocijalnih mreža i njihovih grupa, te kada se napokon sastanu po broju razočaraju i najgore prognoze onih koji su kritični prema njima(naravno uzeli smo u obzir da ne pada kiša i ne puše jaki vjetar), tako da će ti Internet-prosvjednici čak i usuditi reći „stegnite vi svoj remen bando lopovska“ aludirajući na dobronamjeran savjet Premijer države, tako kada vidimo onog bucmastog vođu te „građanske incijative“ moramo bit svjesni da je onima sa povećim želucima teško stisnuti remen, ako nose hlače i shvaćamo otkud njihova potreba za reagiranje, osim za one da budu viđeni, jer nisu uspjeli ni na jednoj audiciji bilo da je ona bila za pjevanje ili za one emisije kada te zatvore na tri mjeseca u neki ograđeni prostor kao na primjer životinje, naravno kamere sve snimaju.

Mediji osim što ponekad kao kokoš pogode zrno i dotaknu ono bitno, nude nam samo pogled na svijet u vidu ateističko-šovinističke zadrtosti gdje sve ono plemenito, lijepo i dobro teško dolazi do izražaja, osim kada to valja izvrći ruglu.Nama treba narodna zajednica koja će se moći sa punim pravom nazvati društvom, gdje će građani, a ne kmetovi i njihov mentalitet koji ne gleda dalje od  svojeg dvorišta truditi razvijati solidarnost, demokraciju, blagostanje i ostale civilizacijske vrednote. Da ne bi bilo zabune tu ne mislim na urbano i ruralno stanovništvo koje obitava u manje ili više značajnijim središtima, nego  na mentalitet ljudi bez obzira je li žive na selu ili u gradu.( jer na primjer imamo urbane rasiste koji su jučer sjeli iz sedla za upravljač nekog automobila kupljenog na kredit, pa u svojoj ograničenosti izlijevaju otrov iz svojih usta prema slabijim u prometu, naravno iz stakla i uvijek dajući gasa kada im netko stane na otvorenoj cesti, da vide što im ti rasisti imaju za prigovoriti…)

Ovo mi vrijeme izgleda kao ono prije deset godina kada se rušilo Prvog Predsjednika koji je napravio put od Matije Gubeca do Franje Tahijj u samo jednoj dekadi svoga vladanja….ali, ovo nije isto vrijeme, sada su ona ponešto drugačija, jer su ljudi još više podijeljeni nekog tada među sobom(sindikalci ne znaju kome odgovaraju, studenti fejsbuk generacije ne vide dalje od svog urlika „hoćemo besplatno školstvo“, umirovljenici su se prodali za šaku dukata, ratni veterani su također podijeljeni među sobom i nemaju pravog zastupnika svojih interesa pri vlasti…), svako gleda da svoj interes i nema tu nažalost prostora previše za solidarnost. Mislim da se rješenje upravo krije u tom grmu, jer samo preko ljudske dobrote i solidarnosti možemo ići dalje i prema građanskom društvu u kojem opći interes ima voditi glavnu riječ. Tako da bi ljudima preporučio da stegnu remenje na svojim hlačama, odbace manipulaciju nada sobom od strane medija, neka se daju na radne akcije, studenti neka okupiraju studen-servise tražeći posao na primjer u Primorju, radeći u turizmu ili neka odu u Ravnicu brinuti oko životinja koje bi trebale hraniti turiste, đaci neka kose uređuju okoliš oko škole, kao i njezini interijer, pa neka zasluže svoje knjige. Svaka takva akcija biti će od velike koristi i pokazatelj da idemo u pravom smjeru, svaka drugačija akcija koja teži samo destrukciji završiti će, brže nego je počela, osim ako ne bude opet neka Revolucija.

Možda je M. Gubec trebao pričekati ovo naše vrijeme da povede svoje kmetove, jer bi poput Ramba (po Otonovoj slici on po svojoj fizuri i sliči Rambu koji je išao osloboditi potlačene Afganistance od sovjetsko-komunističke čizme, u jednoj od svojih avantura), imao  na raspolaganju puno moćnije oružje kao i Rambo koji sam zaustavlja cijele horde neprijatelja.

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 0:24 (Garfield-LŠ).
17 godina
Garfield-LŠ kaže...

Kod nas je feudalizam ukinut službeno tako negdje u vrijeme bana J.Jelačića(za kojeg je Napoleon Bonaparte rekao da će biti veliki vojskovođa, između ostalog bitno je to za spomenuti),

Napoleon je na Svetoj heleni završio kad je Jelačić imao 14 godina...nije valjda da ga je posjetio u njegovom rodnom petrovaradinu i odma ga skužio kako je pametan još dok je imao koliko, 5-6 godina?

16 godina
protjeran
segregator kaže...

.....

Napoleon je na Svetoj heleni završio kad je Jelačić imao 14 godina...nije valjda da ga je posjetio u njegovom rodnom petrovaradinu i odma ga skužio kako je pametan još dok je imao koliko, 5-6 godina?

Ne znam točno kada se odigrao susret između malog bana i Malog Napoleona, ali znam da je jednom prilikom kada je ovaj bio u posjeti sa svojim ocem kod tog Napoleona, rekao njegovom ocu da će biti veliki vojskovođa. Ne sjećam se više gdje sam to pokupio. Sad  koliko je Napoleon skužio ne znam, ali možemo reći da to spada po ono kada se djeca hvale na račun interesa odraslih.

...A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi. S.Glavašević
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 1:20 (Garfield-LŠ).
16 godina
neaktivan
Garfield-LŠ kaže...
segregator kaže...

.....

Ne znam točno kada se odigrao susret između malog bana i Malog Napoleona, ali znam da je jednom prilikom kada je ovaj bio u posjeti sa svojim ocem kod tog Napoleona, rekao njegovom ocu da će biti veliki vojskovođa. Ne sjećam se više gdje sam to pokupio. Sad  koliko je Napoleon skužio ne znam, ali možemo reći da to spada po ono kada se djeca hvale na račun interesa odraslih.

1809 u beču ,jelačić je imao 8 god..školovao se tamo..tako nešto..
di ste vi zabrijali...Osmijeh..al ajd..sve je to u nekoj vezi..

17 godina
seneka kaže...

1809 u beču ,jelačić je imao 8 god..školovao se tamo..tako nešto..
di ste vi zabrijali...Osmijeh..al ajd..sve je to u nekoj vezi..

Ma to je samo jedna od bezveznih legendi bez ikakvog uporišta u stvarnosti...nešto slično kao ono da je Napoleon rekao "Eh da mi je bilo još jedna brigada Hrvata, svijet bi osvojio"...skužio sam da to nema veze nakon malo igranja MMO-a i puno priče sa drugim ljudima, naime Poljaci imaju verziju ""Eh da mi je bilo još jedna brigada Poljaka, svijet bi osvojio"", Česi isto tako, Talijani, Bugari, ovaj onaj...sve neki nacionalni mitovi

16 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ma to je samo jedna od bezveznih legendi bez ikakvog uporišta u stvarnosti...nešto slično kao ono da je Napoleon rekao "Eh da mi je bilo još jedna brigada Hrvata, svijet bi osvojio"...skužio sam da to nema veze nakon malo igranja MMO-a i puno priče sa drugim ljudima, naime Poljaci imaju verziju ""Eh da mi je bilo još jedna brigada Poljaka, svijet bi osvojio"", Česi isto tako, Talijani, Bugari, ovaj onaj...sve neki nacionalni mitovi

..i to je moguće,pitanje je.. je li i gubec postojao kao povijesna ličnost, ali ja ga doživljavam više kao simbol,neku metaforu borbe protiv nepravde,izrabljivanja,karizmatičnog vođe , svojevrsni hrvatski che guevara(gle.. i on ima epitet "međunarodnog terorista" kod nekih)
u tom smislu me  malo zasmetala ta kvalifikacija..

.. tada su seljaci dizali ustanak ,ne samo kod nas ..nego i diljem današnje evrope jer je situacija postala nepodnošljiva.. između ostalog silni nameti na seljake s jedne ,a raskalašenost plemstva s druge strane..malo podsjeća na nešto zar ne?

17 godina

Pa kuda ste vi skrenuli, covjek je zapoceo temu o bezkrupuloznosti nase drzave (ljudi koju je vode), a vi sad raspravljate o hrvatskoj povijesti...

17 godina
Batista kaže...

Pa kuda ste vi skrenuli, covjek je zapoceo temu o bezkrupuloznosti nase drzave (ljudi koju je vode), a vi sad raspravljate o hrvatskoj povijesti...

Pa kad se povijest, očito, ponavlja.

Što uraditi sa ovih 200 feudalaca?

15 godina
neaktivan

Pa vidi se da ova država propada sve dublje i dublje. Da dođe i neko pametan na vlast nemože je izvuč jer je u totalnim g*vnima.

17 godina
Cerina15 kaže...

Pa vidi se da ova država propada sve dublje i dublje. Da dođe i neko pametan na vlast nemože je izvuč jer je u totalnim g*vnima.

Pa 200 bogatih obitelji će nas izvuć.

A čeka se i onih 800 milijardi dolara koje je Đodanu obećala dijaspora uložit u Hrvatsku.

Ne znam samo što više čekaju, pa prošlo je skoro 20 godina od obećanja  Nevinašce

16 godina
segregator kaže...

Češka vojska lol!

Inače, ovaj hvalospjev je istinit - što se tiče Hrvata to nije legenda već slovo na papiru u Marmontovim memoarim ("Da mi je 100 000 Hrvata, pokorio bih čitav svijet"), a Napoleonova zahvalnost krajišnicima (Hrvatima) je ovjekovječena na spomen ploči koja se čuva u francuskom vojnom muzeju Les Invalides.

Mi smo inače ratnički narod koji je raz*uzio pola Europe i malčice šire, samo, koliko god to godilo uhu, to ima i drugu stranu medalje. A tu drugu stranu mi upravo gledamo - jad, bjeda i nerazvijenost.

Every hole is a goal!
15 godina
neaktivan

Mogla bi se hrvatska oporavit od krize. Imamo jako gospodarstvo u svim granama. Ali u industriji smo najbolji vidite kako se svaki dan se sve više ljudi zapošljava u novoizgrađenim tvornicama i obrtima. I kad pogledate još bolje školstvo. Može se i najsiromašniji građanin obrazovat na fakultetu. E pa naša država je "DOBRA" za malog čovjeka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 14:21 (Cerina15).
16 godina

Dobro školstvo? 

Naše školstvo je u vrhunskoj banani koja je u prvoklasnom (da oprostite na izrazu) gov**.

A ni gospodarstvo, ni industrija nisu ništa bolje.

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 14:15 (Bukva).
17 godina
Bukva kaže...

Dobro školstvo? 

Naše školstvo je u vrhunskoj banani koja je u prvoklasnom (da oprostite na izrazu) gov**.

A ni gospodarstvo, ni industrija nisu ništa bolje.

Pa što ne kužiš da se čovjek sprda, hehe

17 godina
neaktivan

Eto danas je bio sastanak i vele da sa 1.9. prelazimo u Sokol Maric.

Vidjet cemo kak ce bit.

Uglavnom imam ja još par opcija otvorenih.

Nije to jedino gdje mogu radit.

Vidjet cu kak ce se to još razvijat.

Dakle zasad necu na biro.

ZLOČESTI MOD NR.1
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Vidjet cemo kak ce bit.

ajd makar nesto...a inace SUTI I TRPI :P

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...

Vidjet cemo kak ce bit.

Eh, glavno da ima posla. Puno ljudi nema niti to, kako tek oni preživljavaju. Evo, jedna familija u mom susjedstvu je prilično siromašna. Ukupna mjesečna primanja iznose cca 5000 kuna. Ima troje djece i sad idu u školu. Jedan ide u prvi srednje, jedan sedmi, a najmlađi peti razred. Računaj da komplet knjiga košta od 1000 do 3000 kn. Kako će to platiti? Uostalom, svi se nalaze na rubu otkaza.

Normal's overrated!
17 godina

Pristajanje na život bilo kakav...možda je tajna ropstva u tome?

16 godina
neaktivan
Nemoj u Sokol. Placa je jos mozda i podnosljiva, ali uvijeti rada su ocajni. Najbolja kombinacija je biti pouzdan, ne traziti nikakve povlastice i slobodne dane pa ces mozda jednog dana poput mene biti svaki vikend doma i uvijek slobodan po dva do tri dana u komadu i to ne zato sto ti tako zelis nego zato sto te sef cijeni i postuje pa ti se tako zeli oduziti za profesionalan pristup poslu. To podrazumijeva da ti je sef normalan i da ima povjerenja u tebe. Iz iskustva ti mogu reci da ekipa s djecom lose prolazi, jer traze slobodne dane, mjenjanje smjena i ostalo pa tim ostale kolege dovode u neravnopravan polozaj, a sefu je uvijek bitnije da je vecina djelatnika zadovoljna i tu sakaju kak oni s posebnim potrebama.
16 godina
Horagio kaže...
LUXX kaže...

Vidjet cemo kak ce bit.

Eh, glavno da ima posla. Puno ljudi nema niti to, kako tek oni preživljavaju. Evo, jedna familija u mom susjedstvu je prilično siromašna. Ukupna mjesečna primanja iznose cca 5000 kuna. Ima troje djece i sad idu u školu. Jedan ide u prvi srednje, jedan sedmi, a najmlađi peti razred. Računaj da komplet knjiga košta od 1000 do 3000 kn. Kako će to platiti? Uostalom, svi se nalaze na rubu otkaza.

a šta da ti kažem otac mi sam radi... ima nas 6 u kući... brat studira, ja studiram, brat i sestra idu u osnovnu...

sad zamisli kako je to.... krpiš kraj s krajem i idemo dalje...

Najbolji osjećaj je upala mišića........
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice