Povrat novca za narucene slusalice?

poruka: 29
|
čitano: 1.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

trebao bi pomoc posto neznam kako stvari funkcioniraju u situaciji u kojoj sam

naime 18.06. sam narucio slusalice od jedne trgovine(ako treba i imenovat cu je), nakon toga sam dobio od njih mail o potvrdi narudzbe

obavio sam uplatu 194,37 kn slusalice + 29 kn dostava

19.06 dobivam obavijest o promjeni statusa narudzbe, znaci narucene slusalice nisu dostupne i ponudili su mi alternativnu ponudu sa najslicnijom robom narucenoj ili da posaljem broj racuna sa jos par informacija da se izvrsi povrat novca

radilo se o 100 kn skupljem modelu slusalica sto meni nije odgovaralo stoga sam im poslao broj racuna i ostale informacije potrebne da mi vrate novac

nakon 2 dana cekanja jos uvijek se uplata nije izvrsila pa sam ih odlucio nazvat i pitat u cemu je problem

21.06 rekli su mi kako nemaju taj artikl i dali bi ja htio sacekat dok oni naruce te slusalice od dobavljaca, na sto sam se ja bio slozio

dobivam mail sa novom ponudom u kojoj pise

''Prema telefonskom dogovoru šaljem Vam ponudu sa rokom isporuke za naručene i plaćene slušalice.... Rok isporuke 3 do 4 tjedna''

danas je 22.07. rok isporuke je istekao i reko ode ih nazvati i pitat kakvo je stanje sada sa narucenom robom, na sto mi je njihova zaposlenica rekla jest rok isporuke je istekao ali i kako rok nikad nije tocno onoliko koliko pise

mene je samo zanimalo kad mogu otprilike ocekivat dolazak slusalica jer prema dogovoru su one vec trebale biti u mojim rukama

nakon par pokusaja da doznam kad ih mogu otprilike ocekivat, dala mi je naslutit da nece stici jos uskoro

onda sam ja pitao da mi u tome slucaju vrate novac, na sto je ona poludila(ukratko: cekaj i suti dok ti slusalice dodu!)

sad mene zanima dali ja imam pravo u ovome slucaju trazit povrat novca?

15 godina
protjeran

Normalno da imaš pravo na povrat novca, imaš ga od onog trena kad su ti rekli da nemaju te slušalice. Zovi ih opet i reci da želiš novce odmah nazad i kupi u drugoj trgovini

15 godina
Re: Povrat novca za narucene slusalice?
Imas pravo na povrat novca te kamate zbog cekanja
robimarko@gmail.com
17 godina

Da, ali prošlo je 30 dana od kad si uplatio.

Mislim da su te namjerno zavlačili tako da izgubiš ovo pravo.

Probaj u svakom slučaju, sretno!

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
12 godina
neaktivan
Mitch kaže...

znaci nakon 30 dana gubim pravo na povrat uplacenog novca

problem je u tome sto je nemoguce ikako normalno pricat sa njihovom zaposlenicom, kao sto sam rekao vec sam jednom pokusao danas i ne vjerujem da bi drugi pokusaj bio ista uspjesniji

dali postoji neki drugi nacin?

13 godina
neaktivan

Navedi trgovinu ovdje da znamo ttko je toliki jadnik, i posalji im mail sa naglaskom na tuzbu udruzi za zastitu potrosaca.

Reci im da imaju do kraja radnog vremena da vrate novce ili mail saljes udruzi.

I ne na telefon zvati nego im mail posalji sa svim sto si i nama napisao, tako da imas pisani dokaz o kompletnoj situaciji.

Sretno {#}

Probaj doci do direktora ili vlasnika trgovine, i njemu posalji mail.

I posalji mail na svaku dostupnu adresu koju imaju.

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 13:02 (Praedator).
17 godina
irrelevant kaže...
Mitch kaže...

problem je u tome sto je nemoguce ikako normalno pricat sa njihovom zaposlenicom, kao sto sam rekao vec sam jednom pokusao danas i ne vjerujem da bi drugi pokusaj bio ista uspjesniji

Takvo je moje iskustvo ovdje i u Americi (iako su u USA liberalniji po tom pitanju povrata novca; kod nas je tesko dobiti povrat u danasnjoj situaciji)

Zovi svaki dan, i prijeti zastitom potrosaca kao sto je napisao kolega iznad

13 godina
neaktivan

Mail, pismeni dokaz je bitan, pusti telefon, tako nemas dokaze sta su ti odgovorili niti sta si ti njima rekao.

Mail je zakon vjeruj mi, ja sam sa tim čuda postizao {#}

EDIT: Kako mrzim takvo seljacko ponasanje, tj prevare i lopovluk na najjadnije nacine.

Ako neznas sta bi im napisao ja cu ti sastaviti mail sa linkovima na zakone koji cu ti prosljediti pa im ti posalji.

Gamad bezobrazna. Fuj {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 13:07 (Praedator).
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Navedi trgovinu ovdje da znamo ttko je toliki jadnik, i posalji im mail sa naglaskom na tuzbu udruzi za zastitu potrosaca.

Reci im da imaju do kraja radnog vremena da vrate novce ili mail saljes udruzi.

I ne na telefon zvati nego im mail posalji sa svim sto si i nama napisao, tako da imas pisani dokaz o kompletnoj situaciji.

Sretno {#}

Optimum računala d.o.o. 

Ime zaposlenice je Elvira 

15 godina
protjeran
irrelevant kaže...
Mitch kaže...

Ma kakvih 30 dana čoviče, ti si uplatija novce za nešto šta nisi dobija i šta oni uopće nemaju tako da ti novce moraju vratit ovog trena ako ti to želiš. Zovi ih opet i j... im mater i reci da oćeš novce nazad odma pa ćeš vidit kako će onda prominit priču

17 godina

LOL, ja sam u Hervisu (nevezano uz ovo) platio 3100 za bicikl kojeg su rekli da imaju, a nisu jer je radnik čuvao za sebe.

Nisam dobio povrat novca jer su odugovlačili više od 30 dana, nego sam morao kompenzirati biciklom iste vrijednosti. Sreća pa sam ga prodao i izgubio samo 200 kn.

Takav je zakon i mislim da nažalost vrijedi za svu robu.

13 godina
neaktivan

Volume je u pravu, nema tu "zastare" uplate i povrata za nesto sto uopce nisi ni dobio.

Sastavi mail i kulturno im uteraj {#}

Što hladnije to bolje...
15 godina
protjeran
Mitch kaže...

LOL, ja sam u Hervisu (nevezano uz ovo) platio 3100 za bicikl kojeg su rekli da imaju, a nisu jer je radnik čuvao za sebe.

Nisam dobio povrat novca jer su odugovlačili više od 30 dana, nego sam morao kompenzirati biciklom iste vrijednosti. Sreća pa sam ga prodao i izgubio samo 200 kn.

Takav je zakon i mislim da nažalost vrijedi za svu robu.

Ma kakav zakon, odakle tebi to? Znači ja bih moram platiti nešto šta niti ne želim kupiti?

13 godina
neaktivan

Ma pusti sad njega. {#}

Dolazim u napast da im napisem mail kako imaju super stvari u trgovini ali da necu nista kupiti jer znam da mi nece isporuciti kupljeno niti mi vratiti novce. 

E i ti im lijepo navedi i link na ovu temu da znaju da se prica o njihovim prevarama, to ce im sigurno povecati prodaju (malo sarkazma) 

Ja znam da im nikada necu vise ni stranicu otvoriti a kamoli nesto kupiti kod njih. {#}

Što hladnije to bolje...
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Volume je u pravu, nema tu "zastare" uplate i povrata za nesto sto uopce nisi ni dobio.

zaboravio sam napomenut kako sam ih bio par puta putem maila isto pitao za stanje narudzbe kroz to razdoblje

to sam i njoj spomenuo na sto je ona rekla citiram

''covjece dali vi uopce razumijete koliko mi imamo posla i kako nemogu svi mailovi biti procitani i odgovoreni ...''

a pokusat cu tvojom metodom, obratit cu im se putem maila

13 godina
neaktivan

Samo naslov maila napisi velikim slovima... TUZIT CU VAS AKO MI NEVRATITE NOVCE.

Pa da vidis sto ga nece procitati {#}

Što hladnije to bolje...
13 godina
neaktivan

Sad citam njihove uvjete koristenja, koji lopine, procitajte zadnje 3 stavke u uvjetima. Uzas {#}

http://www.optimum-online.hr/UvjetiKoristenja.aspx

Što hladnije to bolje...
15 godina
protjeran
irrelevant kaže...
Praedator kaže...

zaboravio sam napomenut kako sam ih bio par puta putem maila isto pitao za stanje narudzbe kroz to razdoblje

to sam i njoj spomenuo na sto je ona rekla citiram

''covjece dali vi uopce razumijete koliko mi imamo posla i kako nemogu svi mailovi biti procitani i odgovoreni ...''

a pokusat cu tvojom metodom, obratit cu im se putem maila

Ma koga uopće zaboli k.... koliko oni posla imaju, ti si za slučalice uplatio 18.6. a danas je 22.7. i još uvik ih nisi dobija niti ih oni imaju namjeru uskoro poslati šta znači da pravo na povrat svog novca imaš ovog trena ako to želiš. Prepostavljam da ti to želiš riješiti na kulturan način ali očito to tako s njima ne ide... Samo znam da bih ja to odavno rješija na svoj način

13 godina
neaktivan
Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 13:29 (Praedator).
17 godina
Praedator kaže...

Imaju i FB, naljepi im na zid i mail koji im posaljes {#} to ce onda sigurno procitati.

https://www.facebook.com/optimumr

Hehe, to ce svi procitati :)

15 godina
Jesi ti dobio fiskalni racun?
Samo prijeti inspektoratom i raznim sluzbam,pa da vidis sto ti nece vratiti
robimarko@gmail.com
12 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima!

evo poslao sam im mail pa cemo vidjet kakav ce biti njihov odgovor na njega, nadam se i volio bi da se ovo rijesi na civiliziran nacin jer sam uz pomoc vas kolega forumasa potvrdio da ono sto trazim je opravdano

dosadasnja iskustva sa kupovinom putem web trgovina su mi bila pozitivna, ovo mi je prvi ovakav slucaj pa sam iskreno malo iznenaden sa nerazumijevanjem i ponasanjem gore spomenute trgovkinje

17 godina

I mene je ovo iznenadilo za Optimum, inače redovno naručujem foto opremu od tamo

12 godina
neaktivan

Odgovor je stigao jucer oko 15h

''Vaše slušalice su upravo stigle, dakle u datom roku, ali prema ovom zahtjevu,  odustajemo od isporuke te Vam je izvršen povrat sredstava prema poslatim podacima''

ajme, tek kad sam im zaprijetio tuzbom pismenim putem su odlucili da mi vrate novac

Jos jednom svima koji su sudjelovali u ovoj temi HVALA na pomoci! :)

17 godina

Hahah taman su došle {#}

How yes no {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
protjeran

Eto vidiš, kad ne ide na kulturan način, ide na onaj drugi...

13 godina
neaktivan

Neka se rjesilo, rekao sam ti, mail uvijek pali {#}

Sad ih odi u trgovinu kupiti, ja uvijek izbjegavam online narudzbe.

Sretno {#}

P.S. "prema POSLATIM podacima" {#}

Što hladnije to bolje...
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 14:11 (Praedator).
17 godina

Samo se nadam da neće trebati mjesec dana da ti vraćeni novci "sjednu" na račun.

12 godina
neaktivan

Drago mi je što si to riješio. Ja nisam ništa narucivao, nego sam poslao vemilu upit za 2x2GB modula rama za 134kn i pošalje mi se ovakav odgovor:

"Poštovani

Navedenu memoriju nije moguce nabaviti, niti po toj cijeni, mogu vam ponuditi DDR3 2GB PC12800 (1600MHz), Kingston, HyperX po 189kn.

hvala"

Znaci ja sam htjeo uzet 4GB RAM-a za 134kn, a on mi nudi 2GB za 189kn. Srecom nisam ostavljao podatke jel bi mi ih još nekako pokušao i podvalit. Ugl uvijek ti lopovi pokušavaju nešto podvalit. Mene je hg spot uspio prevariti za 40kn preko web kupovine, al sam se natezao s njima mjesec dana i onda kad su toliki cigani rekao sam si neda mi se sad više natezat zbog nekih 40kn, eto vam ih al mene više necete vidjet. I nisu. Drago mi je da je sve ispalo kako treba s tvojim slucajem {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice