Poštarske bizarnosti

poruka: 6
|
čitano: 3.306
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Poštarske bizarnosti

Nedavno sam naručio jedan HD sa eBay-a za oko 150$ od jednog trusted sellera iz Amerike sa 99.9% ratingom preko USPS Expressa.

Sad, USPS Express obično dođe za oko tjedan dana, i to ravno kući na potpis uživo. Ovaj put prošlo preko dva tjedna a nigdje paketa, i onda nekidan gledam na eBay-u tracking i piše 14.04. ujutro "customs passed, delivery attempted, adressee could not be located, next delivery scheduled today". Ja nisam bia doma ujutro taj dan ali sam to baš gleda naveče pa se čudim kako nema poštara ako piše da će opet danas. Pa onda zovnem poznanika koji radi u pošti da vidim jel oni uopće idu odi dvaput, i ne idu nego samo jutrom. I tako očekujem da će doć idući dan ujutro ali opet ništa, a nema ni papirića da je bio tu niti ničega. Onda kaže ovaj poznanik da je provjerio broj paketa koji sam mu ja dao (USPS tracking number, piše na eBay-u čim naručiš) i da paket nikad nije ni stiga u Split sigurno a možda ni u Hrvatsku uopće...

I tako ja čekam još koji dan pa pomislih prije nego što se potužim ili selleru ili USPS-u da pogledam na USPS siteu direktno tracking, i bogme sam imao šta viditi. Za moj tracking number da iste informacije ka i eBay u onom malom popupu, ali ih da više. Paket je stigao na carinu 14.04., ali carinu na hebenoj MALTI ! Prvo sam pomislio da je seller zafrknuo i zaminio neka dva paketa pa poslao moj u pogrešnu zemlju, ali on mi odma na upit lipo posla slike customs declarationa na kojem se jasno vidi moja ispravna adresa i podaci i sve uredno ispisano, tako da je očigledno USPS zafrknuo.

I sad je ovaj seller kontaktira USPS i lipo će to sredit da rerouteaju meni ili da vrate njemu pa će on ope posla meni ili nešto tako, u svakom slučaju dobiću paket bez dodatnih problema, samo treba još čekat...

Ono što me zaprepastilo u ciloj ovoj priči je da USPS Express paket bude poslan u pogrešnu zemlju, to je ipak najskuplja i najkvalitetnija usluga USPS-a (od tri klase međunarodnih pošiljki), a ne neka tamo besplatna Hong Kong pošta (oni su mi već dva paketa zagubili, al to su bili paketi od par dolara vrijednosti)...

A trenutačno čekam još dvi vrijednije pošiljke preko USPS Expressa... Sva srića da barem tracking funkcionira kako triba...

Pitam se da nema neki moj imenjak na Malti ? {#}

18 godina
neaktivan
UPOZORENJE svim NAIVČINAMA !

Preko poznanika koji radi u splitskoj pošti čuo sam za val prevara ovih dana pa sam mislio da bi trebalo upozoriti sve dovoljno naivne da padnu na takve gluposti.

Dakle radi se o tome da je niz ljudi u kratkom roku umjesto naručenih skupocjenih smartphoneova "nekim čudom" plaćenih izuzetno jeftino (skoro duplo manje od normalne cijene) u svom paketu dobili KUĆNE PAPUČE. {#} I onda su ti isti lumeni zvali muriju i onda je policija nekoliko puta dolazila ovima na poštu i radila uvid i njima pravila gnjavažu, iako oni jasno nemaju nikakve veze sa tim. Da se radi o prevari a ne poštarskoj zabuni je jasno iz toga što se nakon tih narudžbi prodavač nikad nije javljao na tobožnje "kontaktne telefone".

DAKLE zaključak je sljedeći - NIKAD NEMOJTE naručivati ni smartphoneove niti drugu skupocjenu opremu od sumnjivih i neprovjerenih izvora, kao što su razni nepoznati likovi na Njuškalu (o prodavačima na Njuškalu se može raspitati na netu ako su ozbiljni krupniji prodavači, inače se ne isplati riskirati), eBay selleri sa malim brojem feedbacka, ili razni opskurni webshopovi iz nekih trećih zemalja koji prodaju stvari po sumnjivo niskim cijenama (ako nema puno feedbacka na Google shoppingu nemojte ni gledati ako imate ikakvog izbora).

E i da, ona žena nepravedno svrgnutog afričkog diktatora koja je od vas tražila pomoć u prebacivanju njegove "ušteđevine" na neki inozemni račun, samo joj treba vaš broj bankovnog računa za što će vam dati bogatu proviziju, nije stvarno njegova žena, i zamisli čuda ne planira vas obogatiti.

Over and out, you have been warned !

P.S.

Odi sam nedavno bio preporučivao / spominjao neke ugledne i pouzdane webshopove pa kome triba bacite pogled :

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/preporucite-dobar-webshop/146022.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 20:22 (Enkidu).
16 godina
neaktivan
Re: UPOZORENJE svim NAIVČINAMA !
kolega, prored tu i tamo bi stvarno pomogao pri čitanju, a i samom interesu korisnika za isto
Pričam i serem bezveze
17 godina
Poštarske bizarnosti

Ja sam imao slicnu situaciju gdje mi je na trackingu pisalo da je item zavrsio u africi :)

Na srecu, item je kroz par dana uredno dosao na adresu, izgleda da im se sa trackingom nesto zblesilo.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
18 godina
neaktivan
Poštarske bizarnosti
The Unforgiven kaže...
kolega, prored tu i tamo bi stvarno pomogao pri čitanju, a i samom interesu korisnika za isto

Hvala na pristojnom i konstruktivnom prijedlogu, ali ja sam već ubacio odjeljaka i razmaka koliko mi pari da logično ide, a ni tekst nije uopće puno dug, a osim toga trudim se pisati pismenije od većine ljudi po Internetu (je da namjerno koristim dijalektičko iskrivljavanje ali bar primjenjujem interpunkcijske znakove, velika i mala slova i č i ć kako treba), a to što neki ljudi odi imaju raspon pozornosti malog djeteta pa im je sve duže od dvije rečenice predugo za pročitati ja tu ne mogu pomoći... {#}

tnakir kaže...

Ja sam imao slicnu situaciju gdje mi je na trackingu pisalo da je item zavrsio u africi :)

Na srecu, item je kroz par dana uredno dosao na adresu, izgleda da im se sa trackingom nesto zblesilo.

U ovom slučaju tracking se definitivno nije zblesio, item je stvarno na carini u Malti bio jučer (seller je zvao agenta USPS-a) i sad ga rerouteaju prema meni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.4.2012 20:29 (Enkidu).
18 godina
Re: Poštarske bizarnosti
Enkidu kaže...
Ono što me zaprepastilo u ciloj ovoj priči je da USPS Express paket bude poslan u pogrešnu zemlju, to je ipak najskuplja i najkvalitetnija usluga USPS-a (od tri klase međunarodnih pošiljki), a ne neka tamo besplatna Hong Kong pošta (oni su mi već dva paketa zagubili, al to su bili paketi od par dolara vrijednosti)...

Gle, meni je jedan paket poslan iz Beča svjetski jako poznatom kurirskom službom izgubljen u zračnoj luci u Tokiju.

Tako da se ne čudiš previše, zna se zalomiti. {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice