Evo ako neko zeli pomoc, htio bih nauciti svirati gitaru.
kako nisam isao u muzicku, sa notama nemam blage veze, ali sam vidio da su tabovima za GP 5 ispod nota neke brojke.
Npr. 3 2 1 0 3 2 itd
Jel zna neko kaj to znaci?
Evo ako neko zeli pomoc, htio bih nauciti svirati gitaru.
kako nisam isao u muzicku, sa notama nemam blage veze, ali sam vidio da su tabovima za GP 5 ispod nota neke brojke.
Npr. 3 2 1 0 3 2 itd
Jel zna neko kaj to znaci?
To znači na kojem polju trebaš pritisnit žicu...
Znači ako ti na najdonjoj crti piše broj 3 znači da trebaš pritisnit E žicu (bas) na trećem polju...
Na tabovima ti brojevi označavaju polje na kojem trebaš pritisnuti određenu žicu, ti brojevi su napisani na linijama koje označavaju žice koje trebaš trznut, eto ukratko...
bitno je da vježbaš pa češ neš i naučit
Uči akorde i mijenjanje istih.
Jel mi mozete jos malo pojasnit jer sam totalni pocetnik
Neznam ni koji su akordi!
Znaci uglavnom malo opseznije i skroz ispocetka.
Odi na youtube pa tamo potraži neke video zapise u vezi škole gitare...
Mislim da će ti tako biti najjednostavnije...
Evo, ovo je e-book o sviranju gitare. Apsolutno sve što ti treba je unutra. Prouči to dobro i puuuuno vježbaj. Guitar Pro će ti isto dosta pomoći.
Ako ćeš koristiti ovaj e-book, preporučujem ti da kreneš od Časova (satova) gitare II. dio, I. dio je teorija i manje važne stvari.
Preporučam ti da uzmeš nekoliko privatnih lekcija za početak, jer ovako ne možeš ništa naučiti.
Preporučam ti da uzmeš nekoliko privatnih lekcija za početak, jer ovako ne možeš ništa naučiti.
Možete li mi dat neke linkove gdje mogu naučiti osnove sviranja gitare, barem toliko da mogu odsvirat refrene Smoke on the Water recimo..
Možete li mi dat neke linkove gdje mogu naučiti osnove sviranja gitare, barem toliko da mogu odsvirat refrene Smoke on the Water recimo..
Skini guitar pro i upiši na google-u npr. Smoke on the Water guitar pro tab.
Zaista, kada pohvataš osnove, baci se na vježbu. Vježbaj svaki dan. Sjećam se kako sam mislio da nikada neću moći brzo prebacivati neke akorde (trebalo mi je nekoliko sekundi da namjestim prste ).
Sada problema nema - jednostavno se prsti naviknu na akord i namjeste se u djeliću sekunde.
Jedno pitanje za naprednije gitariste - Kada sviram klasične, zabavne pjesme na akustičnoj, volim hvatati akorde na početnim poljima zbog čistog zvuka, no na električnoj mi se jednostavno bolje čini svirati sve sa barreom, makar je D dur na desetom polju. Nekakve primjedbe na to? Trebam li se mjenjati?
pa ako sviras na distorziji onda nemoj svirat bare neg power akorde jel se to svira,a ako sviras na cleanu je je opet bolje svirat one hvatove koje si prve naucio(na vrhu vrata)bar meni jel nikada nisam volio bare,a tako i onako je sve od pjesme do pjesme kak cujes tak odsviras
Evo sad ce negde godina otkako ja sviram gitaru,sve sam se sam ucio(Guitar Pro,Gitare info i Youtube),i sad znam nesto solidno odsvirat samo treba puuno vjezbat i sve ce doc u svoje vrijeme,sad preko praznika cu najvjerojatnije uzet instrukcije da me se jos malo poduci.Samo nastavi vjezbati svaki dan!
Ja se neki dan naučio svirat prvu pjesmu - Knocking on Heavens door.Pjesma je vrlo jednostavna za sviranje,a opet vrlo lijepa.
Kakvih još jednostavnih pjesama ima za naučiti?Btw idem na instrukcije
Ja mislim da Stanko Prek ima dobrih knjiga, ja sam radio samo Otuzni valcek za 2. razred.
Potrudi se da nadjes knjige Julia S. Sagreras-a, ima ih 3, ja mislim.
One su cista vjezba, i prelaze se bez puno vjezbanja.
Ja se neki dan naučio svirat prvu pjesmu - Knocking on Heavens door.Pjesma je vrlo jednostavna za sviranje,a opet vrlo lijepa.
pomoglo bi nam da kazes kakvu gitaru imas i kaj slusas...
pomoglo bi nam da kazes kakvu gitaru imas i kaj slusas...
Gitara je klasična,Hohnerica.A slušam dosta Green Day,Gunsi,Radiohead,Sum 41 i takve stvari
Bilo bi se dobro izvježbat na Guitar Herou. Da steknes neki osjecaj.. To je meni puno pomoglo u ucenju sviranja gitare.
haha daj ne laprdaj stari igral sam i ja gh pa kazem da je to nabijanje po tipkama i nis drugo
:P malo zeznuto zato kaj se vecina tog svira na elektricnoj ili auustici alo mozes probat npr boulevard of broken dreams,Nirvana - About A Girl,The House Of The Rising Sun(The Animals),with me(sum41),i sweet child of mine btw nadam se da gunse sviras u Eb
haha daj ne laprdaj stari igral sam i ja gh pa kazem da je to nabijanje po tipkama i nis drugo
:P malo zeznuto zato kaj se vecina tog svira na elektricnoj ili auustici alo mozes probat npr boulevard of broken dreams,Nirvana - About A Girl,The House Of The Rising Sun(The Animals),with me(sum41),i sweet child of mine btw nadam se da gunse sviras u Eb
E buraz hvala ti ali ovo na kraju nisam razumio.Da se razumijemo gitaru sviram 4 mjeseca (nije redovito jer jedno vrijeme nisam mogao svirat zato što sam se porezao pa sam skoro cijeli mišić presjekel.Slučajno naravno letio u staklo).
Eb-E barre ili tako nešto?Par postova prije što ste spominjali?Ajde mi molim vas objasnite što je to powerchord onda isto.
-Hvala .
E buraz hvala ti ali ovo na kraju nisam razumio.Da se razumijemo gitaru sviram 4 mjeseca (nije redovito jer jedno vrijeme nisam mogao svirat zato što sam se porezao pa sam skoro cijeli mišić presjekel.Slučajno naravno letio u staklo).
Eb-E barre ili tako nešto?Par postova prije što ste spominjali?Ajde mi molim vas objasnite što je to powerchord onda isto.
-Hvala .
Sniženi E (D#/Eb):
http://www.guitar-chords.org.uk/chord-images/d-sharp-major7.gif
Power akordi:
http://www.guitarit.com/site/wp-content/uploads/2009/07/power-chords.jpg
-Hvala .
to ti je snizilica ti inace predpostavljam sviras u EADGBE stimu a gunsi su ti za pola dole tak da bi gitaru trebal stimat za pola dolje znaci Eb,Ab,Db,Gb,Bb(mislim da je kod nas to H al ja sam amercki nacin ucil),Eb ako imas neki posteni stimer onda bi trebal imat tu opciju ako nemas reci pa cu probat objasnit kak da sa standarnim nastimas(makar mi bas nejde glazbena teorija),a power akordima se nemoj opterecivat zato kaj se to svira na elektricnoj i to je ajmo rec skraceni bare akord jel kad bi na distorziji sviral bare ove dolje zice bi sam cvilile
znali ko gdje se mogu naci akordi za ucenje sviranja gitare
znas li dje mogu nac akorde da ucim svirat