Opsesivno-kompulzivni poremećaj

poruka: 79
|
čitano: 36.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Opsesivno-kompulzivni poremećaj
chutac kaže...

Meni se uhvatila hrđa na vratima od garaže i smetalo me. Mislio sam da je OCD, ali izmolio sam koju i eno čelik u ganjc stanju.

Svatko ima neki način na koji si pomaže oko nečega što ga muči, neki piju, neki u glavi bojaju slona a neki se mole. Dok god pomaže nema smisla ismijavati.

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
neaktivan

Kako se nositi s time kad vam na par dana dođe obitelj u kojoj nitko ne pere ruke? 

Pokušavam govoriti djeci da peru, ali djeca odbijaju i ja ispadam idiot što im to govorim. 

Tražim anime shoegaze djevojku. Slonovi, žbljohe i grobovi neka se ne javljaju.
9 godina
odjavljen
Neznalica121212 kaže...

OCD je strašna stvar, patia san od toga neko vrime oko 20te godine. Prisilne misli kojih se nemoš riješit koliko god se trudio, fobije koje te muče iz dana u dan. Uf teško stanje. Dok nisan krenia u Katoličku crkvu i te molitve su mi strašno pomogle. Kad se sjetim imam samo tjeskobu u drobu, to je bilo strašno mučenje. Kao da te nešto u tebi prisilno izjeda.

Pazi da ne bi s vremenom razvio veći problem od OKP-a. ;)

Rich bitch!
17 godina
Onjegin kaže...

Pokušavam govoriti djeci da peru, ali djeca odbijaju i ja ispadam idiot što im to govorim. 

Navika koju djeca stječu još u vrtiću tj jaslicama. Veselo i sretno sapunaju rukice nad onim simpatičnim dječijim umivaonicima.

Nije dobro da taj higijensko elementarni ritual zanemaruju kod kuće (ili u posjeti).

Nema ništa opsesivno u normalnom pranju ruku...ja sam na prvoj stranici naveo nenormalno pranje ruku u kojem se pjeni cijeli wc....da bi se pojeli štapići.

Evo zgodne i jeftine stvarčice koju ja svakodnevno koristim kući...Plivasept.  Btw ova plava tekućina vam se nalazi u svakoj sobi na odjelima pedijatrije i morate je koristiti, te je koristi svo osoblje u bolnici.  Kada kirurg ispere ruke...još natrlja plivasepta.

Ja sa njim očistim rasadnike bakterija...smartphone, miš i sl.

Na ruke ne stavljam poslje pranja, već ponekad onako solo, bez pranja u vodi.  Sredstvo koje ubija sve u obliku bakterije,a potpuno je bezopasno.

No primjetio sam da za njim polude ljudi koji su poprilično zagrizli u OKP...on im dođe kao Ferarri u sapunima.

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
9 godina
odjavljen

Mislim da stvarno nema potrebe za korištenjem takvog nečeg u kući, pogotovo uz pretpostavku da je čovjek uredan i da redovno pere ruke kvalitetnim antibakterijskim sapunom.

Rich bitch!
17 godina

Ovo je perfektna stvar za smartphone, miš i tipkovnicu.  Za ruke po potrebi...procijeniš. Ako si već prpao po nekom "shitu"..pa bilo to i čišćenje šupe ili kante od smeća, ovo je preporuka.  Ne sadrži ništa "agresivno" ili opasno u sebi.  Drugi puta kada budete po odjelima bolnica i ambulantama,obratite  pažnju koliko osoblja u bijelim mantilima drži ovu bočicu na stolu.

9 godina
odjavljen

Znam ja dobro što je i kakvo je to sredstvo. Od njega rane od zanoktica peku ko lude, tako da sumnjam da je baš potpuno bezopasan. Ne bih ga ni za neki sitniji novac stavila na ruke kojima onda možebitno dodirujem lice, oči i slično. Vjerojatno sadrži unutra nekakav alkohol s još nekim sredstvima - klasični overkill za kućnu uporabu. Bolji (u ovom slučaju malo skuplji) antibakterijski sapun je dovoljan za sve što normalno urednim ljudima treba, a miš, tipkovnicu i ekran pametnog mobitela možeš obrisati i čistim alkoholom.

Rich bitch!
17 godina
Arendelle kaže...

Znam ja dobro što je i kakvo je to sredstvo. Od njega rane od zanoktica peku ko lude, tako da sumnjam da je baš potpuno bezopasan. Ne bih ga ni za neki sitniji novac stavila na ruke kojima onda možebitno dodirujem lice, oči i slično. Vjerojatno sadrži unutra nekakav alkohol s još nekim sredstvima - klasični overkill za kućnu uporabu. Bolji (u ovom slučaju malo skuplji) antibakterijski sapun je dovoljan za sve što normalno urednim ljudima treba, a miš, tipkovnicu i ekran pametnog mobitela možeš obrisati i čistim alkoholom.

Zanoktice peku i od rajčice dok pravim salatu. No imaš pravo na sumnju. Meni je dovoljan pokazatelj činjenica (tu nema sumnji)..da prilikom posjete pedijatriji-rodilištu..a tu su znamo, mala novorođena bića stara nekoliko sati, te podložna svim infekcijama..imamo u svakoj sobi gdje je majka s djetetom litrenu bocu Plivasepta na zidnom stalku čim uđemo.  Diskretno vas usmjere rukom i pogledom da se poslužite umivaonikom i Plivaseptom. Majke također imaju naputak da tokom dana koriste sredstvo.  Meni dovoljan razlog da ne budem "sumnjičsv" i da mi eventualno peckanje zanoktica utiče na činjenično stanje.

16 godina

Misli o kojima se stalno razmislja mogu se tumaciti kao OKP ali me zanima da li se misli koje se nekad nametnu osobi same od sebe i koje izazivaju bijes u njoj zbog proživljene nepravde i maltretiranja mogu tumačiti kao PTSP ili biti povezane s PTSP-om?

Softwer
9 godina
odjavljen
torrente kaže...

Zanoktice peku i od rajčice dok pravim salatu. No imaš pravo na sumnju. Meni je dovoljan pokazatelj činjenica (tu nema sumnji)..da prilikom posjete pedijatriji-rodilištu..a tu su znamo, mala novorođena bića stara nekoliko sati, te podložna svim infekcijama..imamo u svakoj sobi gdje je majka s djetetom litrenu bocu Plivasepta na zidnom stalku čim uđemo.  Diskretno vas usmjere rukom i pogledom da se poslužite umivaonikom i Plivaseptom. Majke također imaju naputak da tokom dana koriste sredstvo.  Meni dovoljan razlog da ne budem "sumnjičsv" i da mi eventualno peckanje zanoktica utiče na činjenično stanje.

Ako te zanoktice peku od rajčice, onda kupuješ neki genetski modificirani proizvod koji su uzgojili reptili s ciljem preuzimanja vlasti nad tobom i svima na Zemlji. (Tako inače počinje i završava svaka rasprava kad je jedna strana protiv lijekova/cjepiva, a druga čvrsto za iste.) Ne niječem učinkovitost Plivasepta, ali vjerujem da je bolji antibakterijski sapun (isto npr. Plivin, ali može i Palmolive i sl. renomirani proizvođači) sasvim dovoljan, ako ne i bolji za kućnu upotrebu. Tako kaže i sama Pliva na svojim stranicama (CTRL + F, "pranje sapunom"), a potrudila sam se danas u jako ranim jutarnjim satima malo čitati što ostali kažu o tome i uglavnom dijele moj stav - vidi sâm. Uglavnom, ne treba koristiti takve overkille tamo gdje ih ne treba jer možda stvarno nisu potrebni, a alternativa koju većina koristi (tekući sapun) je čak i bolja opcija.

Rich bitch!
15 godina
Softwer kaže...

Misli o kojima se stalno razmislja mogu se tumaciti kao OKP ali me zanima da li se misli koje se nekad nametnu osobi same od sebe i koje izazivaju bijes u njoj zbog proživljene nepravde i maltretiranja mogu tumačiti kao PTSP ili biti povezane s PTSP-om?

To što si opisao i je PTSP. 

13 godina

Jel ima netko od vas da mora spavati točan broj sati ?

Odnosno, mogu zatvorit oči samo ako mi je alarm udaljen od trenutnog vremena točan broj sati, ili par sati i 15/30/45 minuta.

Recimo, jutros mi je alarm bio navijen na 8:40, sinoć je bilo 2:28 kad sam krenuo na spavanje, i nisam mogao zatvorit oči do 2:40. 

Onda mi je stigla poruka, i dok sam odgovorio, bilo je 2:44, tako da sam morao alarm premjestit na 8:44.

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael
9 godina
odjavljen
Tomek.Klc kaže...

Odnosno, mogu zatvorit oči samo ako mi je alarm udaljen od trenutnog vremena točan broj sati, ili par sati i 15/30/45 minuta.

Recimo, jutros mi je alarm bio navijen na 8:40, sinoć je bilo 2:28 kad sam krenuo na spavanje, i nisam mogao zatvorit oči do 2:40. 

Onda mi je stigla poruka, i dok sam odgovorio, bilo je 2:44, tako da sam morao alarm premjestit na 8:44.

Ti mora da često kasniš na posao!

Rich bitch!
15 godina
Tomek.Klc kaže...

Ja ne, ali obavezno moram početi vježbati svakog ponedjeljka!

You have to be odd to be number one
16 godina
Softwer kaže...

Bilo tko?.......

Softwer
9 godina
odjavljen
Softwer kaže...

Bilo tko?.......

Pa da, ti su simptomi povezani s PTSP-om. Ipak, nitko ti ne može sa sigurnošću to tvrditi, pogotovo ne na forumu.

Rich bitch!
9 godina
neaktivan
Sve i svasta sam primijetila na sebi- Ono sve mora bit savrseno slozrno (slike ravno stajat, krevet pospremljen), cesto gledam registracije na autima i slozit neku logicnu kombinaciju od brojeva, brojim slova u rijecima, broj slova mi treba biti paran, a ako je neparan onda pokusavam po duzini slova prepolovit rijec na dva jednaka dijela, ak nisu jednaka, jebiga onda... I tako, slicne stvari.
Ima i gorih stvari, boze moj. Mislim da samo previse gledam Monk pa sam paranoicna hah
11 godina
neaktivan
CrazyGhost kaže...
Sve i svasta sam primijetila na sebi- Ono sve mora bit savrseno slozrno (slike ravno stajat, krevet pospremljen), cesto gledam registracije na autima i slozit neku logicnu kombinaciju od brojeva, brojim slova u rijecima, broj slova mi treba biti paran, a ako je neparan onda pokusavam po duzini slova prepolovit rijec na dva jednaka dijela, ak nisu jednaka, jebiga onda... I tako, slicne stvari.
Ima i gorih stvari, boze moj. Mislim da samo previse gledam Monk pa sam paranoicna hah

Nije to OCD, ja se cesto za vrijeme razgovora s nekim isto zamaram nebitnim geometrijskim stvarima u pozadini, npr. "ovaj stolni tenis bi bolje stojao u ovoj poziciji, ili možda u koso, imao bi više smisla"... dok u isto vrijeme pricam sa frendovima o necem sedmom. Jednostavno jace zapažanje i voliš da su stvari u nekom redosljedu i korisnijem polozaju. Ako cemo po tome suditi onda nas je dobra vecina autisticna i ima OCD. Glavna internet samodiagnoza :)

Battlelog: D3lBoy-00
15 godina
neaktivan

Ja npr. dok gledam neku glupost na televoziji koja ima prijevod sa engleskog, uspijem i savršeno razumijeti što su rekli, pročitati prijevod i prebrojati slova u riječima!

Šta je pak to?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice