Pozdrav,
zanima me je li tko koristio ili koristi naočale protiv plavog svjetla. Obzirom da provodim poprilično sati uz monitor umaraju mi se oči.
Pozdrav,
zanima me je li tko koristio ili koristi naočale protiv plavog svjetla. Obzirom da provodim poprilično sati uz monitor umaraju mi se oči.
f.lux više nije potreban. Windows 10 ima ugrađenu opciju night light koja radi apsolutno isto.
Pozdrav,
https://www.alzashop.com/dev1s-spectrum-gamer-d5098496.htm
https://www.alzashop.com/arozzi-visione-vx-200-black-d4652618.htm
Kolega kupio jedne od ovih dvoje (ne znam koje).
Kune se da mu oci vise nisu tako umorne nakon rada.
Osobno, dovoljno mi je spustiti plavo svjetlo na monitoru direktno (trenutna postavka na monitoru mi je R=100%, G=90%, B=75%)
Na linuxu sam na laptopu doma, a na poslu radim noćne gdje mi je i problem svjetlo u uredu.
Na linuxu sam na laptopu doma, a na poslu radim noćne gdje mi je i problem svjetlo u uredu.
Za Windowse neznam ali za Linux znam da mozes i softverski to podesiti.
Npr. moje postavke na laptopu (na KDE-u sam otkad je izaso GNOME3 pa neznam da li u drugim DE postoji ta opcija)
Pozdrav,
koristim uz svoje dioptrijske nije lose. mene je kostalo 250kn za obje lece ako se dobro sjecam.
Za Windowse neznam ali za Linux znam da mozes i softverski to podesiti.
Npr. moje postavke na laptopu (na KDE-u sam otkad je izaso GNOME3 pa neznam da li u drugim DE postoji ta opcija)
Postavke u Windows 10 su skroz jednostavne...
Postavke u Windows 10 su skroz jednostavne...
To je night color, odnosno dinamicke postavke.
Jos jednom, Windowse ne koristim vec odavno, da li je je moguce definirati default postavke, a onda jos naknadno na to dodati night light? (npr. night light u KDE postoji zasebno, odnosno kao dodatak na postojece postavke)
Nema dodatnih postavki; samo to što vidiš na screenshotu. Ta mogućnost se u Windows 10 naziva night light. Ako netko želi napredne postavke, tada je neophodan f.lux.
Nema dodatnih postavki; samo to što vidiš na screenshotu. Ta mogućnost se u Windows 10 naziva night light. Ako netko želi napredne postavke, tada je neophodan f.lux.
aaa, OK.
Hvala na pojasnjenju.
zahvaljujem, ali redshift sam si instalirao jer sam na kali linuxu
Pitanje: trebam progresive ali samo za rad na kompu i čitanje. Na Zenniu imaju opciju progresiv do 14 stopa i progresiv do 3 stope (udaljenosti koje pokriva). Koji je za mene? Dakle gledam u komp i spustim pogled na papir, jel to ovaj do 3 stope