Medijska industrija devastirana piratstvom

poruka: 5
|
čitano: 942
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan

Ovi jadni ljudi čija je egzistencija ugrožena zbilja zaslužuju vaše sažaljenje, kao i postroženje copyright zakona da bi se spasilo ono što je ostalo od njihove bijedne zarade :

(citat je sa Ars Technica :  http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/11/piracy-problems-us-copyright-industries-show-terrific-health.ars)

"Pity the poor people who work in the US "copyright industries." Battered by a decade of digital piracy and facing even more of it thanks to cheap computers, fast Internet, P2P file-sharing, and online file lockers, the US creative industries teeter on the verge of collapse. You can tell because the industry:

• Pays better than most American jobs
  • Has outperformed the US economy through a horrific recession
  • Sells record-setting amounts of product overseas, earning more foreign revenue than the entire US food sector or US pharmaceutical companies"

A evo još jedan pokazatelj krize u toj industriji, generalni direktor kompanije koja posjeduje Paramount (član MPAA) je dobio povišicu (na godišnju plaću) od samo 50 milijuna dolara :

http://arstechnica.com/tech-policy/news/2011/11/viacom-so-devastated-by-piracy-that-ceo-only-gets-50m-raise.ars

Da li vam se sad plače ili povraća ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 0:12 (Enkidu).
18 godina

Ja iskreno zalim te ljude, mogu si samo zamisliti kakav tezak zivot imaju. {#}

Postoji li kakav ziro racun ili broj koji mogu nazvati da im doniram barem 5 kuna?

- Psiho246
17 godina
neaktivan

Taman sam htio skinuti neki film ali kad sam ovo pročitao odustao sam i suza mi je krenula na oko.

Pa kako će taj životom išiban jadni čovjek preživjeti sa tako malom povišicom?!

Sutra odmah idem u grad i kupujem original pa možda sperem grijehe i njemu omogućim gram bijelog više.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 1:27 (F1-IVO).
18 godina
neaktivan
Re: Medijska industrija devastirana piratstvom
Psiho246 kaže...

Ja iskreno zalim te ljude, mogu si samo zamisliti kakav tezak zivot imaju. {#}

Postoji li kakav ziro racun ili broj koji mogu nazvati da im doniram barem 5 kuna?

Da, stvarno tako težak život mi možemo samo zamišljati... Ferrariji, bazeni, vile, jahte, tropski otoci, zabave sa fotomodelima, potoci šampanjca i kavijara...

Međutim možeš se utješiti činjenicom da im već redovito šalješ donacije, nekad čak i niti ne znajući (kroz različite dobrovoljne provizije)...

18 godina
neaktivan

Odvratni su...   eto zato nemam ni trunka grižnje savijesti dok si skidam neku seriju/film/pjesmu/igru...

Osim toga - kopiranje nije krađa! {#}

Lijep pozdrav ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice